Apple tar patent på att skicka SMS när man bytt nummer

iPhone / Övrigt

Apple har blivit beviljade ett patent som säkert kan vara intressant för de som av någon anledning ofta byter telefonnummer.

Patentet går ut på att telefonen automatiskt ska känna av om man får ett nytt nummer och i händelse av det så ska användaren kunna välja att skicka sitt nya nummer till alla eller utvalda kontakter i telefonboken automatiskt.

Det låter som en smidig funktion men att att patentera det hela kanske är att dra det lite väl långt. Om eller när vi faktiskt får se en liknande funktion i iPhone återstår att se.

www.engadget.com +

Gametrailers recenserar Rock Band 4

Spel / Multiplattform

Embargot har lyfts för recensioner av Rock Band 4 ovan kan ser ni Gametrailers recension av det senaste musikspelet, och nedan kan ni se vad Gamespot tycker.

youtube.com +

Halo 5 kommer att förändra spelets universum

Spel / Microsoft

Inleder med att varna för att texten innehåller vissa spoilers.

Allt medan releasen närmar sig börjar Microsoft att bjuda på fler detaljer kring Halo 5 och i en intervju säger executive producer Josh Holmes att Guardians kommer att förändra berättelsen på flera viktiga sätt och att universumet aldrig kommer att bli sig likt igen.

Berättelsen kommer även att bjuda på överraskningar som vi bland annat blev hintade om i den trailer som släpptes nu i helgen. I början av berättelsen kommer Master Chief att överge sin post hos UNSC där Spartan Locke får order om att jaga fatt honom och medan den berättelsen utvecklas kommer vi också att få veta mer om The Guardians som det har refererats till i tidigare spel men vars existens aldrig riktigt förklarats. Exempelvis används uttrycket "xx was killed by The Guardians" i spelen när någon dör av okänd anledning utan att en annan spelare kan tillskrivas dödsstöten.

"One of the things that's most exciting about this story is through the course of your journey in Halo 5, you're going to see the Halo galaxy change in really important ways and it will never be the same. On a truly galactic scale, things are transformed through the course of the story."

Halo 5: The Guardians anländer 27 oktober exklusivt till Xbox One.

www.gamespot.com +

GoogleGIFs ger liv till gif-bilder i Google

Webb / Google

Söker du ofta på gif-bilder via Google och blir ständigt irriterad över att du inte kan ser vilka bilder som faktiskt är gif-bilder? Då bör du ladda ner och installera Chrome-tillägget GoogleGif rätt omgående. Tillägget autospelar gif-bilderna vilket betyder att du inte längre behöver klicka på bilderna för att se dem i rörligt format och på så vis kommer du spara minuter om du ofta använder Google för att hitta bra gif-bilder.

Tillägget hittar ni precis här: GoogleGIFs för Chrome.

thenextweb.com +

Nytt dragrace anordnat av Motor Trend

Bil / Övrigt

Motor Trend har varje år i fem års tid nu ställt ett gäng nya sportbilar mot varandra i ett dragrace och nu är det dags för årets race. Nio stycken bilar deltog och dessa var Bentley Continental GT3-R, Cadillac ATS-V, Cadillac CTS-V, Chevrolet Corvette Z06, Lexus RC F, Mazda MX-5, Mercedes-AMG C 63 S, Mercedes-AMG GT S, Porsche Cayman GT4 och Volkswagen Golf R.

Ett längre klipp som visar vilken av alla dessa åk som är bäst att köra ser vi här nedan.

teknikensvarld.se +

Dell uppdaterar sin Precision-serie

PC / Hårdvara

Nästa månad kommer Dell att släppa en uppdaterad version av sin Precision-serie med bärbara arbetsstationer där de plockat in nyheter som de nya Intel Xeon-processorerna för bärbara datorer tillsammans med skärmar utrustade med 4K och PremierColor som ska ge 100 procent Adobe RGB-färgomfång. Datorerna har också stöd för den senaste USB-tekniken och Thunderbolt 3.

Totalt handlar det om tre bärbara Dell Precision på 15 tum (7510, 5510 och 3510) samt Dell Precision på 17 tum (7710). Dessutom släpper Dell de två stationära datorerna 3620 och 3420 i serien Tower 3000 som utlovar 33 procent snabbare minne och processor samt 34 procent snabbare grafikkort. Exakt vilka specifikationer datorerna har vet vi dock inte, inte heller vilka priserna för de nya datorerna blir.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen