Apple tar patent på att skicka SMS när man bytt nummer

iPhone / Övrigt

Apple har blivit beviljade ett patent som säkert kan vara intressant för de som av någon anledning ofta byter telefonnummer.

Patentet går ut på att telefonen automatiskt ska känna av om man får ett nytt nummer och i händelse av det så ska användaren kunna välja att skicka sitt nya nummer till alla eller utvalda kontakter i telefonboken automatiskt.

Det låter som en smidig funktion men att att patentera det hela kanske är att dra det lite väl långt. Om eller när vi faktiskt får se en liknande funktion i iPhone återstår att se.

www.engadget.com +

Rykte Nokia släpper Android-mobilen C1?

Android / Nokia

För ett tag sedan presenterade Nokia, alltså inte den delen av Nokia som Microsoft köpte, Android-tableten N1 och nu rapporterar kinesiska TechWeb att man eventuellt är på gång med att även släppa en Android-mobil.

Den skulle då i så fall kanske heta Nokia C1 och vara försedd med en fem tum stor pekskärm, 2GB RAM, 32GB lagringsminne samt en kamera på fem megapixel. C1 skulle eventuellt komma att tillverkas av kinesiska Foxconn som även är de som producerar tableten N1.

Exakt hur trovärdiga dessa rykten är går inte riktigt att avgöra och framför allt om Nokia ens är tillåtna att ta fram nya mobiler med tanke på deras tidigare försäljning av just mobiltelefonsegmentet till Microsoft.

www.gizmodo.in +

Android Det snöar på Spotify

Android / Mjukvara

Kör du Spotify på en Androidmobil och har uppdaterat till den senaste versionen av appen så singlar det nu ner snöflingor när du sätter på en låt.

Snöandet kommer att fortsätta tills på annandag jul säger Spotify i ett kort meddelande. Hur är snöläget annars där du befinner dig? Svara gärna på vår enkät nedan.

play.google.com +

Dr. Evil snackar om Sony-härvan

Video / Humor

Det är många som snackar om Sony-hacket och The Interview-filmen just nu men den enda personen vi egentligen behöver lyssna på är Dr. Evil.

collider.com +

Så gör du snygga Pokémon-naglar

Spel / Nintendo

Om du gillar målade naglar och Pokémon så bör du kolla in det här klippet där det lärs ut hur man målar sina fingernaglar som olika Pokémon-figurer.

www.gonintendo.com +

Snapchat-kloner borttagna från Windows Phone Market

Mobil / Mjukvara

Windows Central skriver att alla kloner av den populära bilddelnings/sexting-appen Snapchat har blivit utrensade från Windows Phones appbutik.

Snapchat har sedan tidigare sagt att man inte kommer att acceptera kloner av sin app och jag antar att man därför nu tagit i med hårdhandskarna och Microsoft känt sig tvungna att radera kloner som till exempel 6snap och andra.

Det finns i dagsläget ingen officiell Snapchat-app till Windows Phone och det finns heller inga uppgifter om att någon sådan skulle vara på väg.

www.windowscentral.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen