Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.5°
+
Wille Wilhelmsson
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.1°
+
Emmy Zettergren
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

Utan Flash, ingen porr

Adobe tar fram de tunga argumenten

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPad

Lee Brimelow är plattformsevangelist på Adobe och fokuserar enligt hans blogg på Flash, Flex och AIR. För att visa världen, och Apple, att webben är tristare utan Flash så har han visat några exempel. Och han tar fram det tunga artilleriet.

Han börjar med FarmVille. Bra exempel. Hulu. Bra exempel. Video på CNN. Bra exempel. Bang Bros (hårdporrsite). Bra exempel. Eller vänta nu - va fan! Att ta hårdporr som exempel känns så där faktiskt. Snuskigt i ordets rätta bemärkelse. Har man inte sjunkit väl lågt då?

Utan Flash ingen porr, inga webbspel och ingen video. Eller vänta nu, videon går ju faktiskt alldeles utmärkt att lösa med HTML5. När videositerna hoppar på HTML5-tåget (YouTube och Vimeo är ju redan på) så har Adobe bara porren och webbspelen kvar. Och banners. Är det verkligen hållbara argument?
theflashblog.com

Rätt ska vara rätt och många verktyg som ritar grafer, som Google finance och Google Analytics, använder Flash och där är ett riktigt bra användningsområde - men HTML5 kan bli en ersättare även här.

Samtidigt så säger en källa inom Apple att Flash är alldeles för buggigt för att få komma in i iPaden. Vi som kör Mac vet att det stämmer, en av de bästa sakerna med Chrome är att plug-ins kan krasha utan att hela webbläsaren gör det och för mig krashar Flash ofta - väldigt, väldigt ofta. Flash tar överlag massor av CPU, Flash-video i synnerhet tar betydligt mer CPU än vad som borde krävas och så vidare.

Samtidigt så är jag bitter på Apple, de skulle väl kunna låta oss användare stänga av Flash om vi ville istället? Samtidigt så sätter nu Apple tryck på Adobe - fixa Flash för Mac, annars kommer vi aldrig att släppa in er och då kommer videositerna att bygga spelare som inte använder Flash och då kommer ni att tappa marknad.

Och då kommer Adobe sitta där med porren och webbspelen. Eller, porrbranschen kommer nog lösa tekniken kvickast av alla.