Fakead Apple Store i Kina

Foto: BirdAbroad
Mac / Övrigt

Att kineserna gillar att kopiera saker är väl ingen direkt nyhet men nu har några "kreativa" affärsägare i den kinesiska staden Kunming till och med kopierat en hel Apple Store.

Som ni kan se på bilden till höger samt de på länken nedan så har man kopierat hela upplägget och till och med försett de anställa med de karakteristiska blå Apple-tröjorna som är reserverade för Apple-anställda.

En rolig sak i det hela är att de anställda i butiken faktiskt verkar tro att de jobbar för Apple. Hur eller om Apple kan göra något åt det här återstår väl att se.

via 9to5Mac birdabroad.wordpress.com +

Inspelningen av Doctor Strange har officiellt dragit igång

Film / Nyhet

För någon vecka sedan dök det upp bilder på Benedict Cumberbatch från inspelningen av Doctor Strange men nu verkar det som att inspelningen har dragit igång officiellt. Marvel och Disney har skickat ut ett pressmeddelande där detta bekräftas och vi får också reda på vilka som kommer att medverka i filmen utöver Benedict. Dessa är Chiwetel Eijofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen och Tilda Swinton.

Disney levererar också en kortare beskrivning av filmen:
Doctor Strange” follows the story of neurosurgeon Doctor Stephen Strange who, after a horrific car accident, discovers the hidden world of magic and alternate dimensions.

Doctor Strange regisseras av Scott Derrickson och kommer ha premiär 28 oktober 2016.

geektyrant.com +

iFixit släpper nytt proffsigt verktygskit

Pryl / Övrigt

iFixit har nu släppt ett nytt verktygskit som gör dig automatiskt till en mästare inom lagning av diverse prylar. Typ. Kitet innehåller 64 olika bits som låter dig skruva isär praktiskt taget alla olika prylar som finns. Utöver det får du också med ett antistatisk armband, en magnetisk yta för förvaring, sugkopp för att plocka bort displayer och sedan diverse pincetter. Allt detta i ett litet paket som du lätt kan få ner i väskan.

Hela kitet kostar 64.95 dollar, drygt 570 kronor, och finns tillgängligt i iFixits webbutik som ni hittar via länken här nere till vänster. . Ovan ser ni en video där ni får se allt som följer med i lådan.

www.ifixit.com +

Nytt spelläge på gång för Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

I samband med släppet av Battle Of Jakku-kartan för Star Wars: Battlefront kommer man även släppa ett nytt spelläge för spelet som heter Turning Point.

I Turning Point spelar man i lag med 20 spelare i varje lag. Rebellerna skall försöka övertal tre kontrollpunkter som hålls av Rymdimperiet. Det som skiljer sig här från andra kontrollpunktlägen i spelet är att kontrollpunkterna inte kan tas tillbaka av Rymdimperiet igen efter rebellerna tagit över dem.

Fordonen som används här är AT-STs och airspeeders. Det finns även faror från ovan med spillror som ramlar ner från luftstriderna som pågår ovan.

Folk som förbokade spelet kommer få tillgång till grejerna en vecka innan de släpps till allmänheten den 1 december. Både kartan och spelläget kommer vara gratis för alla användare.

starwars.ea.com +

Guess lanserar smartklocka

Pryl / Klockor

Guess lanserar nu smartklockan Guess Connect som utseendemässigt någorlunda ser ut som deras Rigor-modell men med lite extra smart funktionalitet inbyggd.

Det handlar om en analog klocka som är försedd med en minimal skärm där användaren kan ta emot notiser från sin mobil. Det ska finnas appar till både iOS och Android med vilka man ska kunna ställa in vilka notiser som ska skickas vidare till klockan. Guess Connect är försedd med dubbla batterier, ett som tar hand om själva tidsvisningen och ett som driver skärmen, bluetooth och annat som krävs för att notiserna från mobilen ska visas på mobilen. Det betyder med andra ord att klockan fortsatt kommer att visa tiden även om batteriet till den smarta delen av klockan är slut.

Guess Connects lanseras i Sverige i slutet av den här månaden och kommer i två herrmodeller, två unisexmodeller samt en demodell. De kommer att kosta mellan 4.200 - 4.500 kronor.


guessconnect.com +

NASA har testat Orionrymddräkten i låg gravitation

Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

NASA har modifierat sin klassiska "pumpadräkt" för att bättre passa på kommande rymdfärder med Orionfarkosten, farkosten som förhoppningsvis tar oss till Mars någon gång i framtiden.

Den nya versionen av dräkten, som officiellt kallas för "Modified Advanced Crew Escape Suit" ska vara tåligare och enklare att röra sig i än den gamla versionen och nu har man testat denna i låg gravitation ombord på ett McDonnell Douglas C-9-flygplan, ett flygplan som har möjlighet att simulera viktlöshet i jordens atmosfär.

För att göra simuleringen så verklighetstrogen som möjligt hade man även byggt upp en kopia av Orions interiör inuti flygplanet och astronauten som testade dräkten fick därefter testa på att utföra diverse rutingöromål under olika tryck. Dräkten ska även ha möjlighet att hålla en astronaut vid liv i rymden en tid om astronauten skulle vara tvungen att lämna Orion i händelse av en olycka.

via Engadget www.nasa.gov +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen