Fakead Apple Store i Kina

Foto: BirdAbroad
Mac / Övrigt

Att kineserna gillar att kopiera saker är väl ingen direkt nyhet men nu har några "kreativa" affärsägare i den kinesiska staden Kunming till och med kopierat en hel Apple Store.

Som ni kan se på bilden till höger samt de på länken nedan så har man kopierat hela upplägget och till och med försett de anställa med de karakteristiska blå Apple-tröjorna som är reserverade för Apple-anställda.

En rolig sak i det hela är att de anställda i butiken faktiskt verkar tro att de jobbar för Apple. Hur eller om Apple kan göra något åt det här återstår väl att se.

via 9to5Mac birdabroad.wordpress.com +

Trailer för S02 av Twelve Monkeys

Film / Trailer

Syfy släppte i går en ny trailer för den andra säsongen av science fiction-serien 12 Monkeys. Seriens första säsong slutade med en hejdundrande cliffhanger så det kommer bli intressant att se hur de löser den.

Denna andra säsong har premiär på den amerikanska tv-kanalen Syfy under april månad och kommer lägga ett större fokus på seriens karaktärer än världen omkring dem.

io9.com +

DJI släpper Osmo

Pryl / Videokameror

Under CES-mässan i början av året visade DJI upp en stabilisator, eller gimbal, vid namn Osmo, som jag antar är döpt efter Ösmo utanför Stockholm, som kan användas tillsammans med kameran som sitter på DJI Inspire 1 och nu har företaget släppt lös Osmo på marknaden.

Ett stycke Osmo kostar 749 euro och du kan beställa enheten via DJI:s hemsida via länken här nere till vänster. Det finns även ett gäng tillbehör till Osmo som gör att du kan fästa stabilisatorn på bland annat ett cykelstyre.

Tested har nu lagt vantarna på Osmo för att se hur den fungerar och ni kan se deras genomgång av stabilisatorn här nere.

www.dji.com +

Ännu en teaser för Jessica Jones

Film / Teaser

Teasers för Marvels kommande Netflix-serie Jessica Jones finns det gott om men i denna teaser får vi oss en första glimt av David Tennant som Zebediah Killgrave. Killgrave, även känd som Purple Man, är seriens superskurk och har förmågan att kontrollera människors sinnen.

I serietidningarna är Killgrave en riktigt läbbig typ och om man skall gå efter rösten Tennant levererar här i teasern så bådar det gott.

Jessica Jones har premiär på Netflix den 20 november.

På tal om Jessica Jones så släppte Marvel i veckan en gratis serietidning som heter Marvel’s Jessica Jones som fungerar lite som en inledning till serien. Serien är skriven av Brian Michael Bendis samt ritad av Michael Gaydos och handlar om Jessica Jones följer en person som blivit nedslagen av Våghalsen. Serien kan hittas, via Comixology, via länken nedan.

www.comixology.eu +

Specialutgåvor av Harry Potter-böckerna på iBooks

Webb / Övrigt

Om man är sugen på att läsa om Harry Potter-böckerna på engelska så kan man nu hitta böckernas utsmyckad utgåvor på iBooks Store. Dessa utgåvor innehåller bilder, kommentarer, animationer och annat skoj som skall ge böckerna ett extra djup.

Dessa utgåvor har tidigare funnits på J.K. Rowlings egna portal, Pottermore, men finns nu alltså även exklusivt på iBooks om man nu föredrar att läsa böckerna där istället.

Varje bok kostar 95 kronor och kan hittas via länken nedan.

itunes.apple.com +

Pluto har vatten och blå himmel

Foto: NASA/JHUAPL/SwRI
Vetenskap / Rymden

NASA avslöjade igår nya upptäckter dess farkost New Horizons gjorde när den tidigare i år flög förbi dvärgplaneten Pluto och bland annat säger man att Plutos himmel är blå.

Partiklarna som åstadkommer den blåa färgen ska dock antagligen vara röda och gråa men det är den blåa färgen som fångat forskarnas uppmärksamhet och Carly Howett från New Horizons-teamet säger:
"That striking blue tint tells us about the size and composition of the haze particles. A blue sky often results from scattering of sunlight by very small particles. On Earth, those particles are very tiny nitrogen molecules. On Pluto they appear to be larger — but still relatively small — soot-like particles we call tholins."
NASA meddelade vidare att New Horizons har fotograferat ett flertal mindre regioner som består av fruset vatten på Plutos yta (bild nedan).

New Horizons befinner sig nu cirka fem miljarder kilometer från jorden och fortsätter sin resa mot asteroiden 2014 MU69 a.k.a PT1 (Potential Target 1) i Kupierbältet som är farkostens nästa mål och dit den förväntas anlända i januari 2019.


Foto: NASA/JHUAPL/SwRI

www.nasa.gov +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen