m

Nu startar jag en ny Mac-tidning

Mac / Hårdvara

I mitten av oktober kommer det att komma ut en ny Mac-tidning som bland andra jag ligger bakom. Namnet är iLove och syftet är att nå ut till alla de nya användare av Mac, iPod och iPhone som strömmat till de senaste åren. Tidningen kommer alltså att ha ett innehåll som även personer som inte hänger här på Macfeber eller andra Mac-sajter varje dag kan ta till sig.

iLove kommer att delas ut kostnadsfritt till kunder hos de svenska återförsäljarna som går under Apple Premium Reseller-programmet. Till en början med cirka 20 stycken butiker fördelade över Malmö/Lund, Göteborg och Stor-Stockholm men efter ett par månader skall vi givetvis finnas över hela landet.

Så mycket är klart och nu vill jag ha era idéer på hur vi skall kunna göra en så bra tidning som möjligt. Hur skulle du vilja att en Mac-tidning såg ut som riktar sig till switchers och helt nya användare?

RSS 37 kommentarer till artikeln
Kanin
Bra initiativ!

Kommer ni ha PDF-upplaga på eran webbplats, då de flesta inte har tillgång till en fysisk affär?
av Kanin, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:15
Peter Esse
Kul, tack!

Det kommer vi att göra :)

vänligen
/P
av Peter Esse, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:20
Cure
Med tanke på namnet, så kan vi nog gissa att den inte är speciellt objektiv, precis som annan Apple-fan-media. Kommer alla produkter ni testar, alltid få bäst i test?
av Cure, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:23
Gurkpinnen
Menar du 20 butiker eller kommer det bara att finnas 20 stycken exemplar av tidningen för i så fall känns det väldigt lite.
av Gurkpinnen, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:23
erikb
Äntligen! Så jävla nice. Jag tycker att Cure ska sluta negga.
av erikb, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:26
JanS
Självklart 20 butiker duh :)
av JanS, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:32
simon1583
"bland annat jag". är du ett ting?
av simon1583, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:36
Allaz
Om det ska vara en tidning för nya Mac-användare, så kommer det viktigaste vara: Guider, guider, guider...
Det kommer jag själv att gilla. Då kan man hänvisa folk dit istället för att behöva visa folk "allt man kan".
av Allaz, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:37
Peekei
Behöver vi verkligen en "enkel" Mac-tidning till? Jag prenumererade tidigare på MacWorld men kände att den inte tillförde något utöver det jag kunde läsa på nätet. Den var alldeles för snabb att läsa helt enkelt. Jag hade gärna sett en Mac-tidning som var något mer "extreme" än det som finns idag. PC-tidningar finns ju i motsvarande form så varför inte Mac?

Men trots detta önskar jag er lycka till och jag kommer garanterat att läsa tidningen om den ligger som pdf på nätet! Blir det nättidning också?
av Peekei, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:46
Spicey
Snygg layout och schysst papper! ;-)
av Spicey, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:46
Touchstone
Tänkte också föreslå att vara objektiv, saklig och kritisk istället för att ösa på med ovillkorlig kärlek, men med tanke på namnet så är inte tanken att vara saklig.

Så då är väl mitt bästa knep att uttryckligen säga att målet med tidningen är att belysa alla fördelar och positiva grejer med mac.

Sen undrar jag hur innehållet i tidningen kommer skilja sig från andra mac-tidningar. Om man fokuserar på folk som precis bytt från PC till Mac, kommer inte innehållet bli lite upprepande då? För har man switchat till Mac vill man veta saker som bästa BitTorrent-klienten, bästa ZIP-programmet, hur man arbetar med virtuella desktops och Exposé osv. Man vill ha mer än snabbguide/instruktionsbok än en tidning med nyheter.
av Touchstone, tisdag 19 augusti 2008 kl 12:47
Mort
Jag säger som ovanstående... finns det inte redan en mac-tidning för nybörjare. Det är sällan någon högre nivå på MacWorld iallafall. Du som skriver för MacWorld kan väl se till att peta in lite klurigare grejer i den först?

I övrigt en god idé med tanke på var den ska publiceras och jag gillar layouten.
av Mort, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:08
Confact
Synd.. Jag saknar verkligen svensk mac tidning för proffs..

Men ni kanske kan ha en eller två artiklar per nummer för de med lite mer mac-vana? :)
av Confact, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:12
Arru
Jag gillar konceptet, verkligen!

Ett uppenbart ämne är ju hur man gör typiska PC-saker (typ läsa word-dokument, se windows media-filer o så) vilket blir mindre viktigt för var dag men jag vet att det är en vanlig källa till frågor.

En annan grej är att regelbundet tipsa om de många tredjepartsprogram av oväntat hög kvalitet för < $20 som finns till macen. Flera av dessa är väl värda sitt pris om man inte är helt pank, men brukar komma i skymundan av mindre förfärdigade gratisprogram.

Lycka till, ska bli spännande att se vad det blir av detta!
av Arru, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:16
Cure
Jag är inte neggo.

Men jag märker tydlig skillnad på Apple-litteratur, jmf mot PC-tidningar, både på nätet och i pappersformat.

Det är en lyx, att innan ett PC-köp kunna ta del av schyssta granskningar/recensioner, så man faktiskt vet om man gör ett bra produktköp eller inte.

På grund av alla "Nu-hyllar-vi-Apple"-skitsidor så får jag ett helvete. Alla tävlar om att hylla mest, hur jävla pissig produkten må en vara.

Det har jag ingen nytta av överhuvudtaget. Det finns för många som har gått med i Apple-sekten. Man kan inte lita på ett skit som skrivs.

"- Är det Apple - då är det bäst. Även om det är en laminerad skitkorv" verkar mottot vara.

Bah.. Jag vill bara ha en ärlig publikation. För det verkar inte finnas.
av Cure, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:17
Ted
blir den bättre än MacWorld så är det schysst. Och det blir nog inte så svårt.
av Ted, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:37
Beakid
Sjyst idé, tror mycket på att rikta in sig på Leopard-tips-and-tricks, iPod-tillbehör och annat som man lätt kan ta till sig. Måste tyvärr spy lite galla över loggan, hoppas det inte är en final version som ni kommer köra med. Annars - lycka till!
av Beakid, tisdag 19 augusti 2008 kl 13:52
odbjail
Kul idé.
Dock kan jag känna att macfeber bör koncentrera sig på att posta nyheter ibland också. Eller har iPhone v.2.0.2 bedömts som oviktig jämfört med tidningen?
av odbjail, tisdag 19 augusti 2008 kl 14:17
Tobias
Känns väldigt trist år 2008 med mer tidningar i papper, men visst, lycka till
av Tobias, tisdag 19 augusti 2008 kl 14:20
BonneSwe
Massor med tips och trix uppdelat på både olika program och på olika nivåer av användare. Men det ska vara lätt att hitta både vad det gäller anpassad kunskapsnivå och program eller uppgift,
Kanske rent av temanummer - så här gör du ett fotoalbum? i word, i iphoto i aperture, i lightroom etc...
av BonneSwe, tisdag 19 augusti 2008 kl 14:32
JohanRosenberg.se
Jag håller med Tobias
Slopa papperstidningen och gör en webversion som föjer med som länk eller rss-länk på alla nyköpta macar istället :)
Jag vill inte ha en tidning bara för att det finns en enda intressant sak bland 250 som jag inte bryr mig om.
av JohanRosenberg.se, tisdag 19 augusti 2008 kl 14:49
asdfgh
Jag som idag beställde min första mac kommer behöva hjälp med allt. Har inte rört en mac sedan jag spelade "shufflepuck café" på farsans gamla allt-i-ett-maskin nån gång på 80-talet. Då var jag inte så jävla imponerad, tyckte "space quest" på pc:n var hetare. Men nu har vinden vänt. Kommer jag få en total chock eller kommer alla filer jag har på min externa hårddisk att fungera även på macen? Jag kan nog komma på 100 frågor till.
av asdfgh, tisdag 19 augusti 2008 kl 15:11
Sådärja
Ironiskt nog tycker jag en tidning som riktar sig mot nya Macanvändare (som tidigare suttit på Windows) bör skriva mer om avancerade ting i Macvärlden. Jag gick över till Mac för ungefär 18 månader sedan, och märkte ganska snabbt att många Macanvändare som aldrig suttit vid en PC inte kunde någonting om vad som finns under GUI:t.
"Var skriver jag in en statisk IP?"
"Statis... Vadå.. Internet? Nej, alltså, på Mac behöver du bara koppla in."
"Jo, tack, men nu behöver jag kunna skriva in manuellt... Var gör jag det?"

Eller hur man stoppar in mer minne manuellt. Jag tror det är långt vanligare att PC-användare stoppar in nya grejer i sina datorer än Mac-folk. Det är kanske inte svårt i sig att stoppa in mer minne i en Mac, men ibland kan chassit vara lite bökigare att öppna och man kanske inte har full koll på vad det är för minnesmodell som ska köpas om man inte vill göra det i en dyr Apple-butik.

Det är mest ett enkelt exempel för att illustrera vad jag menar :-D


av Sådärja, tisdag 19 augusti 2008 kl 15:17
englishVoodoo
Lycka till med tidningen, det svåraste är nog - som belyses i kommentarerna - att få till en bra nivå på allt.
av englishVoodoo, tisdag 19 augusti 2008 kl 15:21
congo schlong
Vad heter "all you need is love" fonten?
av congo schlong, tisdag 19 augusti 2008 kl 15:26
ZerOne
Jag tycker Sådärja slog huvudet på spiken.
Skulle man hamna bakom en mac någon gång i framtiden så skulle det första man ger sig an att ta reda på vara hur man kan tweaka systemet till underkastelse och perfektion, oftast med den väl beprövade trail-and-error metoden. När det inte går som man tänkt så behövs lite maffigare artiklar med mer kött på benen än "kolla de fluffiga mac-molnen, å så fina dom är".
av ZerOne, tisdag 19 augusti 2008 kl 15:34
Onne
Håller helt klart med Sådärja .. och så kan ja passa på att anmäla mig intresserad om ni behöver grafisk formgivning :)

ser fram emot en pdf att titta i då och då
av Onne, tisdag 19 augusti 2008 kl 16:13
Josef
ZerOne: "det första man ger sig an att ta reda på vara hur man kan tweaka systemet till underkastelse" Det hörs att du är windowströskare.. ;)
av Josef, tisdag 19 augusti 2008 kl 17:58
ZerOne
Josef> Nej, jag är klåfingrig perfektionist, ett av de största skälen varför jag inte velat härva med Mac ännu, för det ger inte lika enkel konfigurationerbarhet när man är och härvar vad jag provat på.

Du vet när du har någon pryl som går sönder eller inte funkar sådär som du vill, då är jag framme med verktygen i högsta hugg och plockar ner den till gruden för att plocka ihop igen. Ibland funkar det, ibland inte - trial and error, bästa sättet att lära sig. =)

Jag underkastar inte mitt OS för jag måste, utan för jag vill och kan. Vilket måste funka bra för trots "det hemska windows" har jag inte haft något virus eller större problem som inte gått att ordna lite snabbt sen mitten av 90-talet. (hårdvarufel exkluderat såklart)
av ZerOne, tisdag 19 augusti 2008 kl 19:32
Hasselgren
Jag tycker inte det är en dum idé - men samtidigt känns det lite som åt fel håll med _mer_ tidningar.

Det jag saknar är en proffstidning inriktad på server, nätverk, etc för oss som jobbar med det. Men finns givetvis ingen tillräckligt stor massa för det, iaf inte i Sverige.
av Hasselgren, tisdag 19 augusti 2008 kl 19:38
svannte
Kul att någon gör något nytt! Det behövs nog ett alternativ. Och NEJ, alla program/produkter för Mac är inte alltid skitbra. Läs Esses åsikter om exempelvis me.com i Macworld.
/svannte
av svannte, tisdag 19 augusti 2008 kl 20:11
Pez
Toppen! Det kan aldrig finnas för mycket av något.. Är något överflödigt försvinner det den naturliga vägen... Survival of the fittest-principen passar perfa här..

Men jag måste också säga att lite mer avancerat material hade vart väldigt intressant med.. Jag har kört mac nu 1-2 år och med det som finns att tillgå idag (i lektyrväg) känns det lite som man kört fast..
Jag skulle väldigt gärna kunna utöka mina kunskaper om datorn och os'et mitt..
av Pez, onsdag 20 augusti 2008 kl 02:18
danielhedman
spara inte på krutet. layout med övrig formgivning är första intrycket av tidningen så där bör ni inte snåla =) andra intryck ligger på själva artiklarna som jag personligen ser ligger på en högre nivå. I vanlig ordning, då ni verkar ha samma segment som macworld är att ni har egen twist och bättre kvalité.

Hoppas det går bra för er och hör av er ifall ni behöver hjälp i någon fas, crunchen tex :)
av danielhedman, onsdag 20 augusti 2008 kl 08:45
Christopher Anderton
Jag vill ha tidningen Level. fast med Macinnehåll ;)
av Christopher Anderton, onsdag 20 augusti 2008 kl 10:39
Snigeln
Mitt förslag är att du inte skriver samma skit som i Macworld.
av Snigeln, onsdag 20 augusti 2008 kl 12:06
[DER LEIERMANN]
toppen! Framförallt "how tos" om Mac OS X vore guld. Men även artiklar om det Community som finns och varför vi här den här gemenskapen. Sen så är intervjuver med macprofiler också intressant. Ta även upp vilka fantatiska sajter det finns.

Om ni behöver skribenter, så ställer jag gärna upp.
av [DER LEIERMANN], torsdag 21 augusti 2008 kl 23:15
RTO
Jag vill ha en diskussions-sajt i tidningen. Går det att fixa?
av RTO, lördag 23 augusti 2008 kl 18:03
Kommentera artikelnYoutube börjar med betalt medlemsskap
Går i Twitchs fotspår 
25.3°
+
André Stray
0
Nintendo hyllar cross-play i ny reklamfilm
Det är roligare att göra saker tillsammans! 
44.8°
+
André Stray
0
Ozark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
57.2°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
14.1°
+
Roger Åberg
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
30.5°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
44.6°
+
André Stray
0
Google fixar bättre kontohantering i Android
På tiden! 
41.2°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
22.8°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
48.2°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
31.9°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
49.2°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
30.9°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
33.1°
+
André Stray
0
Steams sommarrea bara några timmar bort
Bara att börja tänja plånboken 
42.5°
+
André Stray
0
Star Wars-spinoffer har lagts på is
Efter Solo-floppen 
45.7°
+
André Stray
0
Dålig läppläsning av herrarna Trump och Jong-Un
Känns rimligt att det var det här som sades 
47.4°
+
Roger Åberg
0
En närmre genomgång av Volvo S60
Denna gång utan svengelska 
43.5°
+
Roger Åberg
0
Virvelringar som kolliderar
Vackert och tidsödande 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Videofrossa: Nya Volvo S60
Se den på vägen, syna den och se den i fabriken 
44.6°
+
Roger Åberg
0
Lite gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden
Ser bra ut! 
43.6°
+
André Stray
0
Det här är nya Volvo S60!
Första Volvon som tillverkas i USA 
55.7°
+
Bobby Green
0
Matt Damon kommer att spela Carroll Shelby
Ny film om Fords Ferrari-fight på gång 
43.1°
+
Bobby Green
0
Nu kan du beställa Nokia 8110
Banantelefonen i ny version 
51.6°
+
Roger Åberg
0