m
Mitsubishi hoppas att deras kameror ska ersätta backspeglar
Spegellös framtid på gång 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google har AI som kan hitta hjärtsjukdomar
Genom att studera en patients öga 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Är folk från Kanada verkligen så trevliga?
Stereotyper från 70 stycken olika länder 
82kg
+
Bobby Green

Samsungs smarta klocka är riktigt korkad

Varför säljs den ens?

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Elaka röster säger att Samsung bara har släppt sin "smarta" klocka för att det finns rykten (läs: önsketankar) om att Apple ska släppa en smart klocka.

De har rätt.

Alla riktigt bra produkter har kommit efter att någon har fått en snilleblixt om hur ett problem ska lösas i kombination med att den som får snilleblixten har möjligheten att göra verklighet av produkten. Samsung Galaxy Gear har kommit till efter att någon har fått order om att göra den.

Första gången jag såg, och förstod, Google Now blev jag lycklig. En tjänst som på riktigt är smart, som vet massa saker om mig, vart jag befinner mig och vart jag är på väg. Som berättar saker jag inte riktigt visste att jag behövde veta. När det började snackas om att Apple skulle göra en smart klocka tänkte jag istället på Google Now och att jag skulle vilja ha det på en klocka.

En smart klocka för mig berättar vad det är för väder på morgonen, att jag har fått meddelanden och vad de innehåller och när nästa buss går. Galaxy Gear visar i bästa fall vad klockan är. I bästa fall.

Jag ville verkligen tycka om den här produkten. När den släpptes fnissade folk åt batteritiden och storleken, men jag gillar storleken och om något faktiskt ger mig någonting här i livet är det inte så svårt att stoppa i en laddkabel. Att man behöver ha med en liten dosa att ladda klockan i gör mig heller inte så mycket.

Antalet kvällar jag inte har orkat stoppat i laddkabeln i Gearen är många.

Men vi börjar med storleken. Gear ser rätt stor ut på bild men känns riktigt bra i verkligheten. Formen på den är inte helt lyckat med de sluttande kanterna som gärna fastnar i jackor och skjortor men annars känns formen riktigt bra. Har man det svarta armbandet ser hela härligheten riktigt bra ut.

Eftersom det är en riktig skärm så behöver den vara avstängd när den inte används och det ställer ju till problem. Klockan känner av när man rör armen i en rörelse som vi kallar för titta-på-klockan-rörelsen och det funkar - oftast. Man kan välja lite olika typer av klockor och färger. Roligare än så blir det inte.

Ett exempel på hur korkad Gear är när man spelar musik. Min telefon vet mycket väl att jag har hörlurarna inkopplade och ger förslag på appar som låter. Den vet också att jag har igång Spotify och spelar en låt, den vet till och med vilken låt det är och jag har kontroller för musiken både på låsskärmen och bland notiserna. Gear har inte en susning, inte det blekaste.

Så här ser det ut på min telefon:Så här ser Gear ut efter tre svepningar och ett tryck:Att man inte har orkat fixa så att det visas lite skivomslag och pause/nästa låt-kontroller på klockans startskärm när man spelar musik ser jag faktiskt som ett hån. Det är en så galet enkel sak att göra. Faktiskt.Ett hån är också att man inte har byggt in stöd för saker som Facebook. Min telefon vet om att jag har Google, Facebook och Twitter - jag är dessutom inloggad på dem alla och telefonen har full kontroll. Jag får massor att trevliga notiser om nya meddelanden och vänner som uppdaterar med viktiga bilder på deras luncher. Ingenting kommer över till Gear. Ingenting.

I den speciella app-affären är det ännu så länge tomt som i kyrkan på tisdagar, men det är inte så konstigt och något man kan ha överseende med. Det finns en app för att få Facebook-notiser som gav mig hopp men den visade sig också vara riktigt usel.På armbandet finns en högtalare och en mikrofon så man kan använda klockan som högtalartelefon. Det är faktiskt riktigt smidigt, om man är ensam. Jag låg hemma i soffan och var sjuk och använde klockan varenda gång det ringde och jag gillade det verkligen. Prata inte i den på stan däremot - folk kommer att kolla konstigt på dig.Det enda roliga med den är att man kan ta bilder med kameran som sitter på armbandet. En instagram-app och omvärlden skulle få så mycket uppdateringar från mig att det vore ohälsosamt.

Förlåt att jag är så negativ i den här artikeln, men Galaxy Gear är faktiskt skit. Det är en produkt som ingen ska köpa och som inte kommer att göra någon lycklig. Önska er något annat i julklapp.

Läs mer
Mitsubishi hoppas att deras kameror ska ersätta backspeglar
Spegellös framtid på gång 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google har AI som kan hitta hjärtsjukdomar
Genom att studera en patients öga 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Här är Marcus Ericssons nya tjänstebil
Alfa Romeo Sauber C37 
51.0°
+
Bobby Green
0
Tesla Model S sålde bättre än premiumtyskarna i Europa
Slog för första gången Audi, BMW och Mercedes 
53.6°
+
Bobby Green
0
Så tillverkas Paintball-kulor
Intressant 
44.7°
+
Bobby Green
0
Spotify kanske jobbar på egen smart högtalare
Enligt nya jobbannonser 
42.1°
+
André Stray
0
Tjej torkar trosor på flygplan
Passagerarna vet inte riktigt vad de ska säga 
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Samsung visar upp rekordstor SSD
30TB i litet format 
47.5°
+
André Stray
0
Ferrari 488 Pista läcker ut
Läcker? 
44.7°
+
Bobby Green
0
Bad News försöker lära oss om Fake News
Webbaserat spel kanske gör dig lite mera källkritisk 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Renault Zoe får kraftigare elmotor
Har hela 16 (!) hästar mer 
43.7°
+
Bobby Green
0
Indien vill också bygga hyperloop-bana
Virgin Hyperloop One ska bygga testbana där 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Gameplayteaser för Biomutant
Ser fortfarande riktigt intressant ut 
43.9°
+
André Stray
0
Reality Check är en app mot rasism
När man bedöms efter sitt utseende 
21.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Fusk-mjukvara hittad i Mercedes dieselmodeller
Here we go again 
4.1°
+
Bobby Green
0
fail0verflow fixar in Linux på Nintendo Switch
Spelkonsolen är nu officiellt hackbar 
41.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Steven Seagal har nu en egen kryptovaluta
Blir ambassadör för Bitcoiin2Gen 
16.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Clas Ohlson vill göra dina eluttag smarta
För en rimlig peng 
45.9°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill ha estetiska ämnen på gymnasieprogram
Vill göra dessa obligatoriska 
22.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Koenigsegg kan tänka sig att göra en elbil
Men kunderna vill ha riktigt motorljud 
51.4°
+
Bobby Green
0
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
103.2°
+
Roger Åberg
0