Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
49.2°
+
Emmy Zettergren
0
Volvo V90 CC bäst i polisens årliga test
Men spöar ändå inte vanliga V90 
42.2°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Ett försöka att bevisa hål i nedladdningsresonemang

Trådlösa nätverk en bov i spelet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Som vi vet så är det många länder som vill eller har infört regler om att ISP:er ska stänga av de kunder som olagligt laddar ner upphovsrättsskyddat material som till exempel filmer eller musik.

Den engelska TALKTALK har gjort ett "test" för att försöka bevisa ett hål i resonemanget där oskyldiga abonnenter kan stängas av för att de blivit offer för vad någon annan har gjort. Bakgrunden till det här testet var man kände att processen att stänga av användare saknade en komplett juridisk process och antagandet att man är oskyldig tills motsatsen bevisats.

TALKTALK åkte helt enkelt längs centrala middlesex i England och letade efter osäkra trådlösa nätverk. De hittade totalt 23 osäkra nätverk och laddade ner en låtar av Barry Manilow från två utav dem för att bevisa att abonnenten kan bli ett offer, precis lika mycket som musikindustrin, när en nedladdning sker.

Nu kan man kanske tycka att de som lämnar sina nätverk öppna får skylla sig själva men det är faktiskt olagligt att koppla upp sig även mot oskyddade trådlösa nätverk. Dessutom så kan lösenordsskyddade nätverk hackas, vilket gör att man kan bli ett offer på samma sätt.