Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.3°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
80kg
+
Roger Åberg

Ultratunna bärbara datorer kan få samma öde som netbooks

Efterfrågan kan skadas av många tillverkare

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vissa marknadsanalytiker har nyligen sagt att de är oroliga för att ultratunna bärbara datorer ska få samma öde som netbooks eftersom många av de större datortillverkarna nu börjat tillverka dem men även flera andra tillverkare som normalt inte producerar bärbara datorer.

Analytikerna är rädda för att när så många olika tillverkare släpper modeller samtidigt i det ultratunna segmentet så kan efterfrågan komma att dala väldigt snabbt, vilket var precis vad som hände med netbooks.

Förutom stora datortillverkare som Acer, Lenovo och Asus så har också några av de mindre som Gigabyte och BenQ har nyligen lanserat ultratunna bärbara datorer nu när efterfrågan håller på att öka. På den kinesiska marknaden har Hasee och Tsinghua Tongfang lanserat budgetmodeller och planerar fler modeller under 2010.

Bland tillverkare som traditionellt inte tillverkar bärbara datorer hittar vi ViewSonic som lanserat ultratunna modeller på sistone. Tillverkaren, som mest är känd för sina LCD-skärmar, fanns också med under årets IT-månad mässa i Taiwan.