Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.6°
+
André Stray
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

Samsung säljer av sin hårddisktillverkning

Seagate blir köpare för 1,5 miljarder dollar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vissa hårddisktillverkare har gett upp nyligen och sålt av sin tillverkning till konkurrenter och ett exempel på detta är hitachi som sålde sin hårddisktillverkningsenhet till Western Digital.

Nu ser det ut som att även Samsung kommer ge upp för göra en del besparingar i företag och istället koncentrera sig på de enheter som faktiskt gör vinst.

Samsung planerar att sälja sin hårddisktillverkning för 1,5 miljarder dollar till Seagate Technology, skriver Wall Street Journal som fått sin information från icke officiella källor. Det här skulle vara ett stort steg framåt för Seagate som just nu ligger efter sin stora konkurrent Western Digital i både försäljningen och intäkter.

Det är som sagt inte så konstigt att Samsung säljer av sin hårddiskverksamhet då den gått med förlust en tid. Företaget hade omkring 11 % av den globala marknaden under fjärde kvartalet förra året men det var inte tillräckligt för att göra en vinst. Då är det också ganska logiskt för företaget att sälja av verksamheten och satsa pengarna på det som istället är lönsammare.