Windows XP har bara 1000 dagar kvar att leva

PC / Mjukvara

Den här veckan passerade vi 1000-dagars strecket för Windows XP, alltså antalet dagar som operativsystemet kommer fortsätta att få stöd från Microsoft.

Om ungefär tre års tid så kommer Microsoft alltså att sluta tillverka uppdateringar och patchar för Windows XP och det exakta datumet är 8:e april, 2014.

Windows XP släpptes 25:e oktober 2001 och har i år alltså funnits på marknaden under ett årtioende. Det känns ganska imponerande och det finns säkert en del som kommer använda operativsystemet även fastän Microsoft slutar tillverka uppdateringar.

Det kommer också bli intressant om något operativsystem under den närmaste framtiden kan matcha tiden på marknaden, vilket jag tror blir väldigt svårt då få operativsystem har varit så omtyckta som Windows XP.

Vi såg dock tidigare under dagen att det gått väldigt bra för Windows 7 men det är ändå svårt att avgöra hur länge det kommer finnas kvar på marknaden.

windowsteamblog.com +

Snubbe bygger lövblåsvulkan

Video / Dumheter

Vill du ha lite roligare nästa gång du rensar trädgården på löv så kanske du kan göra som den här snubben som med hjälp av en lövblås och en utegrill fixar till en ordentlig vulkan bestående av brinnande löv.

Det hela verkar vara mycket uppskattat utav de flesta förutom snubbens mamma som kommer in i slutet av klippet.

youtube.com +

Statens medieråd släpper podcast för unga

Webb / Övrigt

Statens medieråd har börjar sända en podcast under namnet "Statens mediepodd" där man diskuterar barns och ungas digitala liv på nätet.

Än så länge finns det tre avsnitt online med titlarna "Ung och uppkopplad", "MIK - om källkritik och lärarens roll" samt "Plattformarnas tid". Statens mediepodd leds av programledaren Johnny Lindqvist och det medverkar olika gäster i varje avsnitt.

"Statens mediepodd" hittas än så länge bara på Statens medieråds hemsida men till dagens media säger Johnny Lindqvist att den snart även kommer att dyka upp på iTunes och andra plattformar.

via Dagens Media www.statensmedierad.se +

EU-domstolen: Skype får inte heta Skype

Webb / Microsoft

Medieföretaget Sky anser att Skype både till namn och utseende, om man ser på loggan, är för likt deras eget varumärke. Och EU-domstolen håller med. Idag slog de fast att det finns en risk för förväxling mellan de två varumärkena och att Skype inte får heta Skype i Europa. Så här skriver domstolen om ärendet.

"As regards the visual, phonetic and conceptual similarity of the signs at issue, the Court has confirmed that the pronunciation of the vowel ‘y’ is no shorter in the word ‘skype’ than it is in the word ‘sky’.

In addition, the word ‘sky’, part of the basic vocabulary of the English language, remains clearly identifiable in the word ‘skype’, in spite of the fact that the latter is written as only one word. Last, the element ‘sky’ in the word ‘skype’ can perfectly well be identified by the relevant public, even if the remaining element ‘pe’ has no specific meaning."

Microsoft har dock inte gett upp hoppet och kommer att överklaga till högsta instans inom EU. Men förlorar de även där lär de behöva ändra namnet i Europa.

  tack Samuel E www.dn.se +

Snubbe försöker ta selfie med Mike Tyson

Foto / Övrigt

Nyligen gick den beryktade boxningsmatchen mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao av stapeln. Men det var inte någon av dessa herrar som den här snubben i publiken blev intresserad av. Istället såg han Mike Tyson sitta på raden framför sig och tänkte att en selfie med honom skulle nog generera många likes på Instagram.

Men föga förvånande var Mike inte alls speciellt sugen på att vara med på foto, i alla fall inte utan att först bli tillfrågad.

petapixel.com +

Rykte Rockstar bannar spelare med moddar i GTA V

Spel / Multiplattform

Rockstar verkar inte gilla att spelare använder olika typer av moddar i GTA V. Och nu har de börjat stänga av spelare från onlineläget även om moddarna används i den vanliga kampanjen.

Redan när PC-versionen släpptes meddelade Rockstar att de inte skulle acceptera moddar och sa då till IGN att de inte ville riskera att något påverkar onlineupplevelsen för andra spelare.

"Our fans do some amazing things with our games, but our priority is on making sure nothing detracts from the integrity of the GTA Online experience, and working to prevent anything that can potentially have a negative impact on the overall community."

Men det verkar alltså som om även moddar i offlineläge inte klassas som okej då flera spelare rapporterat att de blivit avstängda från GTA V Online. Rockstar har ännu inte bekräftat det hela, men rådet är att för tillfället helt ta bort eventuella moddar även om de bara påverkar kampanjläget.

www.ign.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen