RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
48.8°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

MSI säger att Gigabyte missleder kunder

PCIe 3.0-moderkort lever inte upp till kraven

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under augusti månad hävdade Gigabyte någonting som MSI inte riktigt kunde förstå och det var att deras moderkort var redo för Native PCIe Gen 3.

Tillsammans med ASRock så var MSI en av de första att släppa moderkort med PCI Express 3.0-portar och företaget gjorde verkligen ett försök i att gå kunderna att förstå vad PCIe 3.0 och hur man kan se om moderkortet man köper innehåller det.

MSI säger nu att Gigabytes påstående att omkring 40 av företagets moderkort är redo för Native PCIe Gen 3 är felaktigt och försöker att motbevisa det med en egen undersökning. De börjar med att förklara att stöd för PCIe inte är så enkelt som att lägga in fler ledningar mellan portarna och processorn. Det krävs även elektriska komponenter som stämmer överens med specifikationerna, vilket inte finns i vissa av Gigabytes moderkort.

Enligt MSI så är inget av Gigabytes moderkort redo för Native PCIe Gen 3 förutom G1.Sniper 2 och att företaget missleder kunder genom att märka moderkorten på det sättet som de gör. Nu får vi väl bara vänta på Gigabytes svar på det hela och det kan kanske utveckla sig till en intressant strid mellan tillverkarna.