USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

AMD härmar Intel

Lanserar "tick-tock" liknande strategi för processorer

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel har haft en väldigt framgångsrik strategi för företagets processorarkitekturer som de kallar "tick-tock". Den går ut på att man först släpper en ny arkitektur för att i nästa steg krympa tillverkningsprocessen och sedan börja på nytt igen.

Nu ser det ut som att AMD fattat att Intel strategi fungerar bra och som alltid när man själv inte kommer på något bättre så kopierar man från konkurrenten för att komma ikapp. Det betyder att AMD också ska följa en liknande plan som Intel, även om är något annorlunda.

Xbit Labs har tagit del av vissa dokument som säger att från och med Piledriver-arkitekturen så kommer AMDs APU:er att lanseras med "reduced" eller "early" feature set och CPU:er komemr baseras på designer som kallas "full" eller "late".

AMD vill också att APU:er ska lanseras före CPU:er eftersom de riktar sig mot en större del av marknaden. x86-delen av APU:erna kommer därför att bestå av en "reduced" version av nästa generations mikroarkitektur. Det betyder att den har alla funktioner av den tidigare generationen men för att sänka utvecklingstiden så är den förminskad. CPU:er kommer släppas flera månader efter APU:er men kommer ha en mer avancerade x86-kärnor med stöd för nya instruktioner och även bättre prestanda.

Med den här planen hoppas AMD kunna släppa produkter snabbare, något som företaget behöver bli bättre på om de ska överleva och vara kvar på marknaden.