Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Intel kommer lindrigt undan i antitrustmål

Behöver endast betala 6,5 miljoner dollar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel har haft en tvist med staten New York i USA som pågått i tre år och under förra veckan så avslutades förhandlingarna med att Intel kommer betala en relativt liten summa sett till företagets intäkter och vinst.

Andrew Cuomo, en åklagare i staten New York, åtalade under 2009 Intel och kom med antitrust-anklagelser och tvisten har alltså pågått sedan dess. Cuomo anklagade den stora datorchip tillverkaren för att ha hotat PC-tillverkare och även gett ut stora summor pengar i vad han kallar en systematisk kampanj världen över för att få en dominerande ställning på marknaden.

Målet tog en vändning då en distriktsdomare sänkte det totala beloppet som kunde utkrävas från Intel. Detta gjorde att Intel nu "endast" behöver betala 6,5 miljoner dollar i en uppgörelse och det ska enligt rapporter endast bestå av 5 timmars drift av hela företaget, då Intel drog in 13 miljarder dollar förra året.

Intel var självklart nöjda med utgången och påpekar också att uppgörelsen inte kräver att företaget måste medge att de gjort fel. Den nuvarande åklagaren Schneiderman är dock mindre glad men en taleskvinna för hans kontor säger att de fortfarande tror att de skulle kunna vinna mot Intel men att det inte finns någon större anledningen att fortsätta efter det här domslutet.