RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.8°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

USB 3.0 får nya specifikationer

Ska kunna leverera ström på upp till 100 W

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Gruppen som utvecklar USB 3.0-gränssnittet har tillkännagett att specifikationen för att leverera ström och specifikationen för SuperSpeed USB inter-chip (SSIC) kommer att bli klara mot slutet av andra kvartalet i år. De nya teknologierna kommer att öka funktionerna av gränssnittet och även öka potentialen för vad det kan användas som.

När det gäller ström genom USB så ska den nya specifikationen klara av upp till 100 W, alltså ungefär vad ett mainstream-grafikkort drar idag. Detta ska åstadkommas genom att tillåta högre spänningar men även högre ström. Specifikationen är kompatibel med existerande kablar och kontakter och kommer att samexistera med battery charging 1.2-specifikationen.

SSIC-specifikationen kommer definiera ett chip-till-chip USB-baserat interconnect optimerat för intern användning i mobila enheter. Den kommer bland annat integrera MIPI Alliance M-PHY höga bandbredd och låga strömförbrukning kombinerat med prestandaförbättringarna av SuberSpeed USB, även kallat USB 3.0.

De båda specifikationerna ligger just nu på 0.9 draft completion level, vilket i stort sett betyder att de är klara och kommer vara ungefär de samma som tillverkare kommer använda för att utveckla nya produkter.