Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
23.6°
+
André Stray
0
Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här
Spana in den! 
42.6°
+
Frode Wikesjö
0
Har du testat frukten Durian?
Den som luktar fis 
82kg
+
Bobby Green

AMD och Google intresserade av MIPS

Vem vinner?

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vi har tidigare hört om AMDs planer på att expandera bortom x86-marknaden men det har inte kommit någon konkret information om exakt vad för planer, utöver det att företaget nyligen köpte upp SeaMicro för att slå sig in på lågströms servermarknaden.

Nu kommer dock information om att AMD är intresserade av att köpa upp MIPS, en designfirma som utvecklar en processorarkitektur som är konkurrenskraftig med ARM. MIPS-processorer används idag mestadels i konsumentapplikationer som settop boxar och TV-apparater. MIPS kanske också känns igen då de sent under förra året tillkännagav den första tableten som skulle släppas med Android 4.0, en tablet de kallade för Novo 7 Basic.

Det är dock inte bara AMD som är intresserade av MIPS utan även Google har satt sitt sikte på företaget. Det ligger nämligen i företagets intresse att leta efter alternativ då Microsoft nu planerar ett alternativ på ARM-marknaden med Windows 8 RT.

Det enklaste sättet är att köpa upp MIPS och pumpa in pengar till utveckling av en kraftfull processor baserad på arkitekturen och för AMDs del så skulle det vara ett försök att ta sig in på marknaden för lågströmsprocessorer och senare även den mobila marknaden med tablets och smartphones, något som Intel redan har påbörjat.

Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
23.5°
+
André Stray
0
Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här
Spana in den! 
42.6°
+
Frode Wikesjö
0
Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
50.1°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
44.1°
+
Frode Wikesjö
0