Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
46.7°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
43.7°
+
Emmy Zettergren
0
Snubbe får lira trummor med Foo Fighters
Verkar ha bra självförtroende 
114kg
+
Bobby Green

CES 2009 CES Unveiled

Förhandstitten på det nya

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Igår kväll Las Vegas-tid var det dags för CES Unveiled där några av alla tusentals utställare visar upp sig en dag innan själva mässan börjar. Det var som vanligt tjockt med folk, massa bjudmat och ryggdunkningar.

Jag hade inte förväntat mig så hemskt mycket intressant men blev ändå positivt överraskad av en del nya grejer jag såg. Under "Läs mer" finns mina första intryck och en hel del bilder. Vi kommer säkerligen att återkomma med mer matig information om en del av dessa prylar under den kommande veckan.

3D verkar vara något som företagen verka vägra släppa även om det inte har slagit igenom på någon bred front bland konsumenterna. Bland annat så visade Mitsubishi upp en 3D-TV och brittiska Minoru visade sin USB-3D-webbkamera. Jag var inte så särskilt imponerad av någon av produkterna tyvärr.

Trådlös laddning av mobiler, mediaspelare och annat är något som jag personligen ser fram emot och även i år finns Powermat på plats och visar upp sina plattor där prylarna laddas genom att man lägger dem på plattan. Exakt när vi kan få se det här i konsumentledet framgick inte men jag kommer att fortsätta forska i det under den kommande veckan.

Ett av mina favoritföretag, Hongkong-baserade WowWee, fanns som vanligt på plats med lite nya leksaksrobotar. Robosapien hade fått en ny efterföljare i Joebot, de fluffiga djurrobotarna kommer i fyra nya raser och sen fanns det även en lite mindre, klotformad, version av övervakningsroboten Rovio.

WowWee överraskade även genom att presentera en helt ny produktlinje med små projektorer som man kallar Cinemin. De kommer i tre olika versioner och har väl ingen superupplösning men kommer inte heller att kosta så mycket. Jag antar att tanken bakom det hela är ett utvecklingsarbete som i framtiden kommer att leda till att vi får se miniprojektorer implementerade i robotarna.

Leksaksföretagen har verkligen börjat ge sig till känna här nere på mässan och en av de populäraste grejerna från gårdagen var Duckhunt som var en flygande "anka" som man skulle skjuta ner med den medföljande pistolen. Den lär nog bli en storsäljare misstänker jag.

Franska Parrot, som älskar Bluetooth över allt annat, visade upp ett par mycket stiliga högtalare som designats av Starck. Det gick att spela upp musik direkt från iPod, via WiFi och givetvis via Bluetooth. Tyvärr lär de kosta runt 1000 euro när de släpps.

På datorfronten visade bland annat Lenovo upp sitt monster med dubbla skärmare och MSI hade en riktigt trevlig liten maskin med både hårddisk och SSD-disk med en batteritid på upp till 12 timmar. Den blev man ju duktigt sugen på.

Jag har inte sett så mycket på HiFi-sidan ännu men brittiska Sonneteer visade upp sitt mediacenter Morpehus som var mycket stiligt och kunde spela upp från de flesta tänkbara källor.

Svenska företag på mässan är det som vanligt lite tunnt med men Pacemaker visade upp en ny version av sin DJ-mediaspelare med ett nytt, snabbare gränssnitt samt en mindre hårddisk. Utseendemässigt såg den dock likadan ut som tidigare.

Kolla in bilder nedan och har ni frågor så tjoa till i kommentarsfältet. Det här var bara en smakprov på vad som komma skall och har ni önskemål om mer info om något av ovanstående så ska jag givetvis försöka tillgodose era önskemål.

Nu ska jag ut på mässgolvet igen och se om jag kan hitta några fler godbitar!

Läs mer
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
46.7°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
43.7°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
45.5°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
51.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
29.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
26.4°
+
Roger Åberg
0
Järnhalten i sjöar ökar kraftigt i Europa
Binder miljögifter i vattnet 
32.4°
+
Emmy Zettergren
0
Consumer Reports betygsätter Tesla Model 3
Utan att ens ha provkört den 
20.2°
+
Bobby Green
0
Mängden insekter i tyska reservat har minskat dramatiskt
Forskare oroliga för ekologisk kollaps  
24.2°
+
Emmy Zettergren
0