Big Dog - nu med "vapen"

Pryl / Robotar

Vi har tidigare skrivit en del om roboten Big Dog, som både kan klättra, gå i svår terräng och hoppa. Nu har den försetts med "vapen", i nuläget är dessa vapen ett par horn. Men det verkar som utvecklarna kommer förse den med riktiga vapen framöver och då lär den bli farlig. Särskilt eftersom den är fjärrkontrollerad.

www.ubergizmo.com +

Glad Star Wars-dag!

Webb / YouTube

Idag är det fjärde maj och det är inte bara en dag då skattedeklarationen ska in, utan det är också den internationella Star Wars-dagen. För att fira det har ett par butiker lite Star Wars-relaterade erbjudanden.

Den amerikanska prylsajten Think Geek har 20 procent rea på samtliga Star Wars-relaterade saker och bor du i USA eller Kanada kan du få ett knapp utan extra kostnad vid köp över 20 dollar. Länk till Think Geek-erbjudandena hitta ni här: Star Wars på Think Geek.

Science Fiction Bokhandeln kör en specialare i sin butik i Gamla Stan i Stockholm. Går du till butiken i Star Wars-utklädsel så får du 20 procent rabatt på utvalda Star Wars-böcker och spel. Mer info om det eventet hittar ni här: Sci Fi-bokhandeln.

På Playstationbutiken finns det ett gäng Star Wars-spel som går att köpa för en billig penning. Så om du inte har köpt Star Wars-tilläggen till flipperspelet Zen Pinball 2 så är det ett guldläge att köpa dem nu. Länk till rea hittar ni här: Star Wars-firande på PSN.

Har ni hittat något mer erbjudande så lämna en länk i kommentarerna så slänger vi in den i artikeln.

Ovan ser ni en bakom kulisserna-video från när den kända porträttfotografen Annie Liebovitz besökte Star Wars: The Force Awakens-inspelningen för att plåta omslagsbilden för Vanity Fair och lite andra bilder från inspelningen. Omslaget till tidningen hittar ni här: Vanity Fair.

Bonus-Star Wars nedan.

youtube.com +

Batman: Arkham Knight får säsongspass

Spel / Multiplattform

Precis som alla andra spel så kommer även Batman: Arkham Knight få sig ett säsongspass när det väl släpps nästa månad. Warner Bros. lovar att säsongspasset kommer leverera material till spelet upp till sex månader efter släppdatumet.

Bland annat kommer det innehålla en del där man kommer kunna spela som Läderlappsflickan med en egen handling och i en helt ny miljö. Annat som man kommer kunna se fram emot är diverse uppdrag där man spelar som Läderlappens medhjälpare (Robin, Nightwing, Catwoman), Batmobile-banor, challenge maps, nya skins.

Säsongspasset kommer dock med en rätt saftig prislapp, 40 dollar kommer det att kosta vilket ju är en hel del pengar.

community.wbgames.com +

Facebook lanserar Internet.org Platform

Webb / Facebook

2013 lanserade Facebook tillsammans med diverse andra företag något som man kallade för "Internet.org" vilket var ett initiativ för att kunna ge människor i utvecklingsländer bättre tillgång till internet och uppkopplade tjänster.

När man idag lanserar "Internet.org Platform" vidareutvecklar man sitt initiativ genom att bjuda in tredjepartsutvecklare att utveckla tjänster/appar till Internet.org. Bland kraven för att kunna utveckla för Internet.org hör bland annat att tjänsterna ska vara bandbreddssnåla och inte inkräkta på den så kallade nätneutraliteten.

Internet.org har än så länge bland annat lanserats i Indien, Colombia samt Indonesien men man har bland annat stött på motstånd i Indien då internetoperatörer där anser att Internet.org prioriterar material från vissa tjänster, något som med andra ord bryter mot nätneutraliteten.

Här nedan kan ni kolla in när Facebooks grundare Mark Zuckerberg snackar lite mer om Internet.org Platform.

via Facebook internet.org +

Omegle Plays Pokemon

Spel / Nintendo

YouTube-profilen GoodguyGastly använder sig här av videochattklienten Omegle för att få hjälp att besegra Sidney i Pokémon Omega Ruby.

Inspired by Twitch Plays Pokemon I give you Omegle Plays Pokemon! I wanted to bring the rush of defeating The Elite Four to strangers on Omegle. Today we face off against Elite Four Member Sidney with people from all over the world.

Omegle används rätt ofta av folk som letar efter slumpad cybersex så inte alla är helt taggade på att hjälpa honom att besegra Sidney. GoodguyGastly kommer fortsätta använda Omegle för att besegra ytterligare Elite Four-Pokémon framöver.

kotaku.com +

Myndigheternas övervakningskrav på operatörerna har ökat enormt

Webb / Övrigt

Trots frågetecknen som uppstod i och med att EU ogiltigförklarade det svenska Datalagringsdirektivet så fortsätter polis och myndigheter att begära ut uppgifter från operatörerna i en allt större omfattning.

SvD skriver att myndigheternas förfrågningar till operatörerna har ökat från cirka 1.500 stycken till 10.000 i månaden bara det senaste halvåret och detta är något som Tele2 Sveriges vd Thomas Ekman tillsammans med chefsjuristen Stefan Backman nu starkt kritiserar. I en debattartikel på DN skriver man bland annat:
"En stor mängd av de förfrågningar vi får är masstömning, där man vill tömma en basstation på all information. Vi tar upp det här nu eftersom tendensen om större förfrågningar blir vanligare och mindre avgränsade. Man begär inte bara uppgifter under en viss tid utan lång tid innan och lång tid efter att något hänt. Vi vill upplysa om att det sker en slentrianmässig förfrågan. Det som frågas är platsinformation, var man befinner sig och var den som man ringt till befunnit sig. Och sen är det mycket samtalslistor."
Tele2 uppger att man tillmötesgår myndigheterna i 90% av förfrågningarna och när man stoppar något handlar det om förfrågningar där man anser att det saknas grund eller brottsmisstanke och är en slumpmässig förfrågan.

  tack Martin www.svd.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen