USB- och kort-läsare som ser ut som en lastbil

Pryl / Mojänger

Här är en rätt så schysst kort- och USB-läsar-kombo som ser ut som dragbil med släp.

Själva dragbilen är en USB-hub med tre portar och i släpet sitter kortläsare som klarar av de flesta formaten på marknaden (se bild nedan). Vill man så går det att koppla isär ekipaget och använda de bägge delarna separat.

Runt motsvarande 120 svenska kronor kostar den hos japanska Rakuten.

www.geekalerts.com +

Swatch utvecklar nytt batteri till klockor och bilar

Pryl / Klockor

Den schweiziska klocktillverkaren Swatch Groups VD Nick Hayek säger att hans företag arbetar på ett revolutionerande batteri som är tänkt att användas i smartwatchers samt bilar och som är tänkt att lanseras 2016.

Till den schweiziska tidningen Handelszeitung säger Hayek:
"Whoever brings a battery for a smartwatch to the market that you don't need to charge for six months has a competitive advantage. We're working intensively on this problem with our research group Belenos and battery producer Renata. Next year we will come to the market with a revolutionary battery, not only for watches but also for automobiles."
I februari sa Swatch att man skulle presentera sin första egna smartwatch som skulle vara kompatibel med Windows Phone och Android men någon sådan klockan har företaget än så länge inte visat upp. Vem vet, man kanske inväntar det nya batteriet innan man presenterar en sådan.

www.reuters.com +

Google I/O går av stapeln 28-29 maj

Webb / Google

Google har uppdaterat sin eventsida och nu framgår det att Googles utvecklarkonferens Google I/O kommer att gå av stapeln den 28-29 maj i Moscone Center i San Francisco.

På Google I/O brukar Google visa upp nyheter för utvecklare men även en del smakprov för oss konsumenter och det är väl inte helt omöjligt att vi kommer att få se nästa version av Android, Android M (Android M&M kanske?), då.

På den uppdaterade sajten hittas nu även fullständigt schema över de olika aktiviteterna som kommer att genomföras under konferensen och dessa hittas här.

events.google.com +

Star Wars: The Force Awakens-trailern i 16 bitar

Film / Trailer

Youtubern Noober Goober Gaming har gjort en 16-bitarsversion av trailern till den kommande Star Wars-rullen.

youtube.com +

Toshiba Chromebook 2 släpps idag

PC / Hårdvara

Toshiba släpper idag inte mindre än två stycken Chromebook 2. I de Chrome OS-körande datorerna sitter det en dubbelkärnig Intel Celeron-processor med klockhastigheten 2,16GHz, 16GB eMMC och antingen 4 eller 2GB beroende på vilken modell du köper. Båda versionerna har en displaystorlek på 13.3 tum, men upplösningen skiljer mellan de två. Ena kör upplösningen 1920 x 1080 pixlar, och den 1366x768. Full hd-versionen har också 4GB ramminne, i stället för 2GB. Enligt Toshiba ligger batteritiden på 11,5 timmar för hd-versionen och 9 timmar kan du få ut på den vassare versionen.

Som vanligt när det kommer till Chromebooks så är priset rätt lågt. Den billigare varianten med hd-display kommer att kosta 2 995 kronor och versionen med full hd-upplösning kommer gå lös för 3 795 kronor. Båda datorerna släpps idag.

www.toshiba.se +

Trailer för Magic Mike XXL ute nu

Film / Trailer

Uppföljaren till Magic Mike från 2012 kommer att dyka upp på vita duken 8 juli men redan nu får vi en liten smygtitt i form av en trailer som visar vad som kommer hända i rullen.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen