Hemliga dokument på vift

Pryl / Övrigt

En historia som är lika bisarr som en möjlig inledning på en spionfilm har läckt ut. Det är nämligen så att en högt anställd på ett franskt försvarsbolag blev bestulen på en portfölj fylld med försvarshemligheter mitt under näsan på honom på den ganska vältrafikerade tågstationen Gare du Nord i Paris.

Enligt uppgift ska portföljen innehållet dokument med uppgifter om ett försvarsarbete mellan Frankrike och Storbritannien om att bygga ett obemannat militärt flygplan liknande USA:s predator.

Det hela blir väldigt pinsamt när det uppdagas att den bestulne försvarsagenten blivit distraherad genom att en ung man skulle ha stört en kollega till honom. Agenten gick då över till sin kollega för att reda ut vad som pågick och när han skulle hämta sin portfölj var den borta.

Vad tror ni är detta ett olyckligt sammanträffande eller var det en skicklig stöld av hemliga dokument. Jag hoppas nästan lite på det senare.
BBC

gizmodo.com +

iOS Game of Thrones-tangentbord

iOS / Appar

"Game Of Quotes" är en tangentbordsapp till iOS med vilken man kan skicka olika citat från TV-serien Game of Thrones till sina vänner och andra man chattar med eller skicka meddelanden till.

Appen ska innehålla runt 200 citat från de fem säsonger av GoT som än så länge sänts och efter man har installerat appen går det att byta till tangentbordet på liknande sätt som man växlar mellan svenskt och engelskt tangentbord.

Game of Quotes kostar 9:00 kronor i App Store och hittas på länken nedan.

via TheNextWeb itunes.apple.com +

Hjälp till att finanseiera dokumentärfilmen Cinema Pameer

Film / Nyhet

Den svenske regissören Martin Von Krogh håller på och spelar in dokumentärfilmen "Cinema Pameer" vars handling kretsar runt biografen Pameer i huvustaden Kabul som kan erbjuda lite verklighetsflykt för den afghanska befolkningen.

Inspelningen av "Cineman Pameer" beräknas starta inom kort och kommer att ta runt två månader. Någon gång nästa sommar hoppas man att filmen ska vara klar för visning. Ni kan kolla in en teaser ovan och nedan hittas en lite längre film om arbetet med filmen.

Von Krogh försöker nu dra in 250.000 kronor som en delfinansiering av filmen och i skrivande stund har man fått in lite över 70.000 kronor.

  tack Erik B www.kickstarter.com +

Vad händer i kroppen under ett dygn?

Vetenskap / Medicin

Under ett dygn händer det en hel del i kroppen. I den senaste videon från AsapScience får vi bland reda på när vi är som mest effektiva och när minnet är som bäst.

youtube.com +

En satellit som "äter" sopor

Vetenskap / Rymden

Schweiziska EPFL Center for Space Engineering har tagit fram ett förslag på en satellit som skulle kunna användas för att samla in icke fungerande satelliter så att dessa inte orsakar skador på andra satelliter, rymdfarkoster och astronauter.

Det hela går under namnet "Clean Space One Project" och initialt handlar det om en satellit som ska kunna fånga in EPFL:s egna satelliter, de små SwissCube-satelliterna. Man säger själva att det handlar om en PacMan-liknande konstruktion som använder sig av ett tubformat nät för att fånga in uttjänta satelliter.

Ett av problemen med en sopätande satellit är hur den ska hitta de små satelliterna i den enorma rymden och därför har man utvecklat programvara som ska kunna upptäcka reflektioner från SwissCube-satelliterna när de susar fram genom rymden.

Teamet på EPFL har nu tagit sig förbi prototypstadiet och nästa mål är att ta fram en fungerande modell av satelliten och går allt som det ska så kanske vi får se en sopätande "PacMan" i rymden någon gång under 2018.

actu.epfl.ch +

Testat Razer Naga Epic Chroma lyser fint på skrivbordet

PC / Hårdvara

Den som känner till varumärket Razer vet också att de erbjuder flertalet olika datormöss med olika utformningar och funktioner. När det gäller Naga-serien ligger fokus på möjligheten att konfigurera sitt användande med hjälp av olika knappar.

Razer Naga Epic Chroma är inget undantag och den nya trådlösa musen har anpassats speciellt för gamers med specialinbyggd konfigurationsmöjlighet för MMO-spel. Jag har levt med Epic Chroma några veckor och måste säga att jag gillar den skarpt.


Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen