Hemliga dokument på vift

Pryl / Övrigt

En historia som är lika bisarr som en möjlig inledning på en spionfilm har läckt ut. Det är nämligen så att en högt anställd på ett franskt försvarsbolag blev bestulen på en portfölj fylld med försvarshemligheter mitt under näsan på honom på den ganska vältrafikerade tågstationen Gare du Nord i Paris.

Enligt uppgift ska portföljen innehållet dokument med uppgifter om ett försvarsarbete mellan Frankrike och Storbritannien om att bygga ett obemannat militärt flygplan liknande USA:s predator.

Det hela blir väldigt pinsamt när det uppdagas att den bestulne försvarsagenten blivit distraherad genom att en ung man skulle ha stört en kollega till honom. Agenten gick då över till sin kollega för att reda ut vad som pågick och när han skulle hämta sin portfölj var den borta.

Vad tror ni är detta ett olyckligt sammanträffande eller var det en skicklig stöld av hemliga dokument. Jag hoppas nästan lite på det senare.
BBC

gizmodo.com +

Will it blend med Apple Watch

iOS / Tillbehör

Som vanligt när det kommer nya tekniska prylar så gör Blendtec det ultimata stresstestet för att testa enhetens tålighet. Den här gången är det Apple Watch som får smaka på bladen i en Blendtec-mixer. Och precis som med alla andra prylar så pulveriseras även Apple Watch.

youtube.com +

Lanseringstrailer för Broken Age

Spel / Multiplattform

För någon månad sedan fick vi veta att den andra delen i Kickstarterspelet Broken Age släpps imorgon och nu har lanseringstrailern för den kompletta sagan släppts. De som redan tidigare köpt den första delen kommer att få den andra som en gratis uppdatering.

www.allgamesbeta.com +

Motor Trend testar Cadillac ATS-V

Bil / Cadillac

Cadillac ATS-V presenterades förra vintern och det har från början varit helt klart varför Cadillac tagit fram denna bil - för att klå ärkerivalen BMW M3. Motor Trend har testat bilen för att ta reda på om den lever upp till dess lömska plan.

www.autoevolution.com +

Facebook uppdaterar Messenger med videosamtal

Mobil / Mjukvara

Snart har du fler alternativ om du vill videochatta med dina nära och kära. Facebook Messenger kommer inom kort att uppdateras med den nya funktionaliteten. Vi i Sverige får som vanligt vänta en stund. Våra grannar i väst och söder kommer dock att börja kunna videochatta idag, medan vi får vänta några månader på att få uppdateringen.

Uppdateringen släpps idag i dessa länder: Belgien, Danmark, Frankrike, Grekland, Irland, Kanada, Kroatien, Laos, Lituanien, Mexico, Nigeria, Norge, Oman, Polen, Portugal, Storbritannien, USA och Uruguay. Och sedan rullar uppdateringen ut på fler marknader inom de kommande månaderna.

newsroom.fb.com +

Instagram uppdateras med tre nya filter

Mobil / Mjukvara

Instagram har uppdaterat sina appar med tre nya filter. Från och med idag kan du använda Juno, Reyes och Lark för att göra fina bilder lite finare än tidigare.

Den andra stora förändringen är att du nu kan använda känsloikoner som hashtaggar. Så om du är glad kan du tagga din bild med ett glatt ansikte och sedan kan du klicka på taggen för att hitta andra bilder med samma emojis.

Den nya uppdateringen har rullat ut under natten och använder du Instagram så har du troligtvis redan fått uppdateringen. Annars kan du ladda ner den nya uppdateringen här: Instagram på App Store. Eller här: Google Play Store.

blog.instagram.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen