Kloförsedd lastbil lyfter upp träd med rötterna och allt

Pryl / Mojänger

Hur gör man egentligen när man vill flytta på ett träd? Tydligen så använder man en sån här kloförsedd lastbil som skopar upp trädet med rötterna och hela rasket.

Klon har fyra blad som kan fås i olika storlekar beroende på hur stora träd man ska flytta. När trädet är lyft så vinklar man bara klon och lägger trädet längs med lastbilen för att sedan transportera bort det. Större maskiner som den under "Läs mer" kan plocka upp ett träd med en diameter på 40 centimeter tillsammans med hela rotsystem som väger omkring sju ton på bara några minuter.

gizmodo.com +
Läs mer...

Den här Uncharted-klonen är hemsk

Spel / Sony

Det är sällan jag ser på ett spel och direkt kan konstatera att det i princip garanterat är skitkasst. Men här har vi ett sådant exempel och ser man på Metacritic där spelet Unearthed: Trail of Ibn Battuta har fått elva poäng i snitt så är det nog bara att konstatera att man bör hålla sig undan.

Men dåliga spel kan ändå vara fantastiskt underhållande att titta på, just för att de är så dåliga. Unearthed försöker vara ett nytt Uncharted och i den här videon får vi se youtubeprofilen videogamedunkey spela spelet. Jag vet inte vad som är roligast, buggarna eller kommentarerna. Eller det faktum att videogamedunkey lurat folk att se videon för att han låtsas att det är en demo av Uncharted 4.

via Kotaku www.unearthedgame.com +

Världens farligaste stad finns i Honduras

San Pedro Sula
Samhälle / Konflikter

Den mexikanska hjälporganisationen CCSP-JP har sammanställt en lista på världens 50 farligaste städer baserat på mordfrekvensen och man säger att 86% av världens farligaste städer finns i Sydamerika.

Absolut farligast ska den våldsdrabbade staden San Pedro Sula i Mexico vara. Staden har cirka en miljon invånare och 171 stycken mord per 100.000 invånare i staden. Det kan jämföras med till exempel Stockholm som hade ett mord per 100.000:e invånare 2013 eller USA:s farligaste stad Detroit som hade 48 mord för var 100.000:e invånare förra året.

Utav världens 50 farligaste städer ligger 19 i Brasilien, 10 stycken i Mexico, 5 stycken i Colombia medan USA samt Venezuela har fyra städer var på listan. Ingen av de 50 städerna återfinns i Europa.

  tack falcon www.svt.se +

inXile vill göra The Bard's Tale 4

Spel / PC

Under helgen så offentliggjorde inXile Entertainment att de kommer försöka Kickstarta ett nytt spel i en klassisk spelserie. Denna gång hoppas de att få in pengar till att utveckla The Bard's Tale 4 och kommer enligt dem själva vara en värdigare uppföljare till de tre första spelen än vad The Bard's Tale-spelet från 2004 var.

Precis som med Wasteland 2 och Torment: Tides of Numenera så kommer inXile än en gång använda sig av Kickstarter för att hitta kapital för spelets utveckling. När denna kampanj kommer dra igång återstår att se.

www.ign.com +

HoloLens får stöd för PC och Xbox One?

Spel / Microsoft

Många tyckte nog att nyheten om HoloLens var en av de mest intressanta under Microsofts presskonferens förra veckan. De som på ett tidigt stadium har utvärderat produkten säger också att den har stor potential.

Men hur bra den kommer att bli beror naturligtvis på när och hur den kan användas och många som är intresserade av spel vill givetvis veta om den kommer att fungera med spel på datorn och med Xbox One. Svaret är - inte helt omöjligt. Phil Spencer, chef för Xboxavdelningen, säger att HoloLens måste kunna stå på egna ben för att bli framgångsrik. Men när den väl etablerats på marknaden kommer Microsoft att titta på hur den skulle kunna integreras med företagets speltjänster.

Under presentationen visades dock en video upp där HoloLens projicerade något som liknande Minecraft så tanken på att implementera stöd för olika spel ligger nog inte speciellt långt borta.

www.fudzilla.com +

Android Facebook Lite

Android / Mjukvara

Facebook har i det tysta släppt en ny app till Android som man kallar för "Facebook Lite".

Det handlar om app som är tänkt att fungera bra över 2G-uppkopplingar vilka fortfarande är mer vanliga än 3G/4G-uppkopplingar i många delar av världen. Appen är dessutom väldigt optimerad och väger totalt endast 252KB.

Facebook Lite finns i dagsläget tillgänglig i Bangladesh, Nepal, Nigeria, Sydafrika, Sudan, Sri Lanka, Vietnam samt Zimbabwe.

play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen