Officiellt Kinect-SDK nu tillgängligt för Windows

Spel / Microsoft

Major Nelson meddelar att man nu kan ladda ner Microsofts officiella Kinect-SDK för Windows. Detta utvecklingskit är helt gratis att ladda ner från Microsoft Research och innehåller drivrutiner samt, API:er, dokumentation och diverse resurser.

SDKn kan laddas ner via länken nedan.

  tack bruc3 majornelson.com +

Kolla in finalerna i Heroes of the Storm på Dreamhack

Spel / Esport

De flesta turneringarna på årets Dreamhack avgörs under lördagen men undantaget är Heroes of the Storm vars turnering pågår just nu och där finalerna drar igång ikväll 20.30.

Teamliquid.net kan ni kolla in hur det gått för lagen och via länken nedan kan ni kolla in direktsändningen på Twitch.

www.twitch.tv +

Nu går det att könsbestämma någon med hjälp av fingeravtryck

Vetenskap / Forskning

Forskare på amerikanska Albany University har tagit fram en metod med vilken man med någorlunda stor säkerhet kan bestämma könet på någon enbart genom att analysera ett fingeravtryck som en person har lämnat efter sig.

Detta är möjligt genom en kemisk analys av fingeratrycket då det tydligen är skillnad i mängden aminosyror män och kvinnors fingeravtryck lämnar efter sig. Kvinnliga fingeravtryck ska enligt forskarna lämna efter sig ungefär dubbelt så mycket aminosyror i sina fingeravtryck jämfört med män.

Under sina studier testade forskarna en lång rad fingeravtryck som personer lämnat efter sig på dörrhandtag, datorskärmar och andra ytor och i 99% av fallen kunde man identifiera könet på den personen som lämnat fingeravtrycket.

via Gizmodo phys.org +

Stort säkerhetshål i VPN upptäckt

Webb / Övrigt

VPN-leverantören Perfect Privacy har upptäckt ett säkerhetshål som berör i stort sett alla VPN-leverantörer och vilken kan göra att en VPN-användares riktiga IP-adress kan visas för en obehörig, något som givetvis inte är bra då många använder VPN just för att dölja sina riktiga IP-adresser.

Säkerhetshålet går att utnyttja om en obehörig och den drabbade befinner sig på samma VPN [wiki] (Virtual Private Network) och skickar data vidare via så kallade port forwarding [wiki] till en särskild port. Skulle så vara fallet kan den obehörige se från vilken ip-adress datan skickas från.

Sårbarheten berör samtliga VPN-protokoll, bland annat OpenVPN and IPSec, men enligt VPN-leverantören Private Internet Access (PIA) ska luckan vara relativt enkel att täppa igen. Det är något som PIA redan har gjort och jag antar att även de flesta andra VPN-leverantörer har gjort det eller kommer att göra det inom kort. PIA säger i ett uttalande:
"We implemented firewall rules at the VPN server level to block access to forwarded ports from clients’ real IP addresses. The fix was deployed on all our servers within 12 hours of the initial report."
PIA ger även sin konkurrent Perfect Privacy beröm för att de underrättade andra VPN-leverantörer om säkerhetsluckan innan de gjorde den publik och ger Perfect Privacy 5.000 dollar som en del i deras "Whitehat Alert Security Program" för detta skriver TorrentFreak.

torrentfreak.com +

Vi har fått in Microsoft Lumia 950 & Lumia 950 XL

Mobil / Microsoft

Helgen är räddad! I alla fall för undertecknad. Lumia 950 och Lumia 950 XL har trillat in på kontoret tillsammans med en Display Dock som gör det möjligt att använda Lumialurarna ungefär som en dator.

Första intrycket av telefonerna var att de känns lite plastiga. Det är inte samma känsla som i de tidigare flaggskeppslurarna från Nokia eller Microsoft. Om jag förstått det rätt så ska plastigheten gå att lösa genom att köpa en alternativ baksida till telefonerna. Under Microsofteventet tidigare i veckan visade gänget upp en 950 med finare ram och läderbaksida som var rätt läcker och kändes betydligt mer premium. Men ändå. Tråkigt att få flaggskeppslurar som känns likadana som budgetlurarna. Det säger dock rätt mycket om företaget budgettelefoner.

Hur som helst så känns båda telefonerna riktigt rappa när det kommer till allmän navigering i gränssnittet och lättare surf i Edge. Windows Hello fungerar riktigt bra och låter mig låsa upp telefonen snabbt och säkert. Till skillnad från Surface Pro 4 så är telefonen utrustad med iris-scanner som identifierar en genom att ta en titt på ögonen.

Nu kommer vi slänga oss i Windows 10 Mobile-träsket och om det är någonting du undrar över när det kommer till de nya Lumia-lurarna så är det bara att scrolla ner, skriva frågan och sedan vänta tills vi kommer med svaren.

Vi får se mer Uncharted 4 under Playstation Experience

Spel / Sony

Mellan 5-6 december kommer Playstation Experience 2015 att äga rum och då kommer vi att få se mer av Uncharted 4. Dels kommer några nya cinematiska scener att visas upp och dels presenteras en del material från bakom kulisserna på arbetet med spelet.

Eventet äger rum i San Francisco och vi lär få nöja oss med nya trailers i efterhand som vi dock med glädje ser fram emot.

www.playstationlifestyle.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen