Nytt Star Fox från Retro Studios?

Spel / Nintendo

I det senaste numret av tidningen "The Official Nintendo Magazine" finns en artikel om Retro Studios, kallad "A Brief History of Retro Studios". Mot slutet spekuleras det om vad Retro Studios nästa spel är för något och så finns dessa meningar där:

“While some suggest this new project is likely to be a return to the Metroid franchise, we´d love to see another Nintendo hero get the retro stamp of excellence. After all, having rolled out the barrels for Donkey Kong, perhaps it’s time Retro pulled off a barrel roll of a different kind.”
Det känns verkligen som att "a barrel roll of a different kind" syftar till Star Fox, men frågan är om ONM vet mer än vi och att meningen är tänkt som en liten teaser, eller om det helt enkelt bara är önsketänkande och spekulationer?
Jag skulle i alla fall inte ha något emot att se ett nytt Star Fox till Wii U i krispig HD-grafik. Eller vad säger ni?

mynintendonews.com +

Nu släpper Amazon sin Dash Button

Pryl / Mojänger

Tidigare i år presenterade Amazon sin så kallade "Dash Button" och nu går dessa knappar att köpa för fem dollar styck från Amazon.

Det handlar alltså om en knapp som är kopplad mot det lokala nätverket och varje gång man klickar på den så beställer man automatiskt en fördefinierad produkt som till exempel tvättmedel, kaffekapslar och liknande. Än så länge finns det 18 stycken knappar kopplade till olika förbrukningsprodukter som till exempel blöjor, husdjursfoder och liknande.

Amazon Dash Button är än så länge bara tillgängligt för Amazons så kallade "prime"-medlemmar på den amerikanska marknaden.

www.amazon.com +

Twitter släpper officiell app till Windows 10

PC / Mjukvara

Under gårdagen släppte Microsoft lös den färdiga versionen av Windows 10 till allmänheten och Twitter blev en av de första tredjepartsutvecklarna som släppte en app till det nya operativsystemet. Med Twitter till Windows 10 får du tillgång till alla funktioner som finns tillgängliga på webbversionen, vilket betyder att du kan lägga till flera bilder i en tweet, titta på animerade gifar och titta på Vine-videor och givetvis kan du skicka direktmeddelanden till användare.

Appen är byggd under Microsofts nya Universal Windows Platform, vilket betyder att appen kommer finnas tillgänglig på bland annat Windows 10 Mobile när det operativsystemet släpps.

via The Next Web about.twitter.com +

Trängselskatten i Stockholm höjs

Bil / Nyheter

2007 införde Transportstyrelsen trängselskatt i Stockholm. Som väntat dämpade den trafiktrycket i början men sakta men säkert blev det tokfullt på vägarna igen. För att försöka minska trängseln igen och förbättra framkomligheten höjs nu skatten för första gången, och det handlar om upp till 15 kronor mer per passage och upp till 45 kronor mer per dag. Dessutom utökar man skatten till Kristineberg och av- och påfarterna vid Fredhäll längs Essingeleden. Den 7 september i år kommer även Lidingöregeln att tas bort och man kommer alltså även att behöva betala när man ska till eller från ön.

Läs mer om de nya kostnaderna på länken nedan.

teknikensvarld.se +

Trailer för Spotlight

Film / Trailer

Spotlight är den nya filmen från Tom McCarthy, som tidigare gjort Win Win och The Visitor, som gestaltar händelserna när tidningen Boston Globe avslöjade en pedofilhärva i den lokala katolska kyrkan. I filmen medverkar bland annat Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams och Liev Schrieber.

Spotlight har premiär 6 november i USA.

www.imdb.com +

Amerikansk tandläkare som dödade lejon blir ordentligt näthatad

Webb / Övrigt

Ingen har antagligen missat nyheten om att den amerikanske tandläkaren Walter J. Palmer dödade "kändislejonet" Cecil under en jakt i Zimbabwe och nu får Palmer se konsekvenserna av detta mycket ogenomtänkta beslut.

Palmer har en tandläkarklinik i Minnesota och dess Yelp-sida har sedan det blev känt att Palmer dödade Cecil överrösts med dåliga recensioner och på Twitter har Palmer fått ta emot både bannor och hot. Enligt CNN så har tandläkarkliniken även tillfälligt stängt ner verksamheten på grund av uppmärksamheten den har tilldragit sig.

Palmer säger själv att han ångrar att han dödade Cecil och han inte kände till att det var ett berömt lejon han dödade utan att han bara hade lyssnat till sina guiders råd.


Så här hänger jag med lejon i Zimbabwe. Det känns som ett bättre sätt än att jaga dem.

www.telegraph.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen