Släppdatum för Gravity Rush

Spel / Sony

SCEE har spikat ett datum för ett av de mer efterlängtade spel till PlayStation Vita, nämligen Gravity Rush. Spelet kommer att släppas här den 13:e juni vilket är en bra bit efter det japanska släppet som var för några veckor sedan.

Varför vi får vänta så länge på detta spel är oklart men hur som helst så sägs spelet spelet i alla fall vara värt väntan.
blog.eu.playstation.com

-----------------------------------------------------------

På tal om Sony och PlayStation Vita så kommer Sony hålla en webbsändning den 9:e mars vid 20:00 japansk tid. Under denna PlayStation Vita-fokuserade webbsändning kommer man offentliggöra ett par nya Vita-spel samt ge mer information om några spel som redan är offentliggjorda.

andriasang.com +

Xiaomi släpper billiga actionkameran Yi

Foto / Hårdvara

Kinesiska Xiaomi har tagit fram en liten actionkamera med hyfsad prestande till ett rätt så lågt pris.

Man kallar den för Yi Camera och den kan filma i 1080p-upplösning i en hastighet på 60FPS, det går att ta stillbilder på 16 megapixel och det fotade materialet lagras på det inbyggda 64GB stora minnet. Detta kan jämföras med GoPros billigaste Hero-modell som filmar i 1080p/30fps och har ett minne på 32GB. Vidare har Yi Camera inbyggt wifi som gör att man kan styra den via mobilen och den är vattentät ner till 40 meters djup vilket är samma siffra som för GoPro Hero.

I dagsläget finns bara Yi Camera tillgänglig i Kina och där kostar den motsvarande cirka 530 kronor vilket kan jämföras med GoPros billigaste Hero-modell som går på cirka 1.350 kronor här i Sverige.

www.mi.com +

Därför köpte du just din konsol

Spel / Spel

Stod du och velade när det var dags att köpa en ny konsol eller hade du stenkoll på vad du vill ha? Företaget Nielsen har nämligen gjort en undersökning som visar vilka funktioner det var som fick oss att välja just den konsol vi valde.

Den främsta anledningen till att konsumenter köper en Playstation 4 är enligt undersökningen önskan om bättre upplösning. Främsta anledningen för en Xbox One är att det är just en Xbox och de som valde Wii U gjorde det för att de letade efter "något roligt".

Själv har jag alla tre men använder sällan min Wii U. Sen är tiden ganska delad mellan Xbox One och Playstation 4. Vilken konsol föredrar ni?

www.playstationlifestyle.net +

Google delar upp Google+ i foton och streams

Googleplex, Mountain View, USA.
Webb / Google

Google har meddelat att man kommer att dela upp sin sociala medietjänst Google+ i två olika sektioner där den ena ska hantera användarnas foton och den andra ska fokusera på användarnas statusflöden (streams).

Exakt hur det hela kommer att fungera finns inga detaljer om i dagsläget men tanken är kanske att Google genom det här beslutet har tänkt att börja konkurrera med dedikerade fotosajter som till exempel flickr och 500px på ett annat sätt än man gör idag. Det spekuleras även om att man ska bryta ut sin chattjänst Hangout från Google+.

I samband med det här beskedet så fick även Google+ en ny chef i form av Bradley Horowitz som tar över efter David Besbris som varit chef på Google+ sedan i april förra året. Horowitz säger på Google+:
"Just wanted to confirm that the rumors are true -- I’m excited to be running Google’s Photos and Streams products! It’s important to me that these changes are properly understood to be positive improvements to both our products and how they reach users."

www.cnet.com +

Land Rover bekräftar Range Rover cabriolet

Bil / Land Rover

Äntligen bekräftar Land Rover det vi alla nog hade hoppats på - Range Rover cabriolet blir verklighet. Och vi får reda på att den kommer nästa år. Kommer den här att göra succé där Nissan Murano CrossCabriolet floppade?

Bilderna som Land Rover tagit på bilen är fotade i ett par nybyggda tunnlar under Londons gator.

www.carscoops.com +

Sollefteå har mest amfetamin i avloppsvattnet

Sollefteå
Vetenskap / Forskning

Studenter på naturvetenskapliga programmet i Sollefteå har genomför en undersökning av avloppsvattnet där och efter att ha analyserat detta på Umeå Universitet säger man nu att Sollefteå har högst förekomst av drogen amfetamin i avloppsvattnet.

Enligt mätningarna har Sollefteå en högre andel amfetamin i avloppsvattnet baserat på antal invånare än vad till exempel Göteborg har. Göteborg har tidigare placerat sig högt i sådana här mätningar skriver Allehanda.se. Polisen i Sollefteå säger dock att man inte har märkt av någon ökning av missbrukare utan att antalet sådana anses ligga på en konstant nivå som man menar inte skiljer sig markant från andra jämförbara städer i Sverige.

Förutom amfetamin hittade även eleverna spår av tramadol, metadon och oxazepam när man analyserade avloppsvattnet i Sollefteå.

www.allehanda.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen