Spela Slender

Spel / Spel

Slender är ett indie-spel som baseras på internet-memen Slender Man som har sina rötter i Something Awfuls forum. I spelet så går man runt med en ficklampa och skall samla åtta anteckningar om Slender.

Spelet finns både för Mac samt PC och kan laddas ner via länken nedan. Slender är även helt gratis att ladda ner och spela.

www.reddit.com +

LG visar upp G4

Mobil / LG

LG har precis hållit låda i ett gäng städer runt om i världen och officiellt visat upp den kommande flaggskeppsluren LG G4. Och de typ tusentals läckor och diverse teaserklipp och bilder som LG släppt har redan gett oss en relativt klar bild av telefonen. Men nu är den släppt och vi vet nu med säkerhet hur telefonen ser ut om vad som sitter på insidan.

I LG G4 sitter det en Snapdragon 808 med en 6-kärnig processor, 3GB DDR3-ram, 32GB lagring som kan utökas med sd-kort samt ett batteri på 3 000 mAh som ska räcka för upp till 14 timmars samtalstid och kan bytas ut vid behov. Displayen är fortfarande 5,5 tum stor och har upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och använder enligt LG nya displaytekniken Quantum som ska göra bildkvaliteten bättre och ge bättre färgåtergivning samt vara 25 procent med ljusstark.

Anledningen till att företaget inte körde med den mer kraftfulla Snapdragon 810 beror troligtvis på värmeproblemen som uppstått med 810 och LG valde troligtvis att gå en säkrare väg med 808.

På baksidan av telefonen sitter det en kamerasensor som kan på 16 megapixlar och bländarvärdet f/1.8 som kompletteras av en lasersensor som läser avstånd från motivet för att kunna ta bilder snabbare samt optisk bildstabilisering. På fronten sitter det en 8 megapixelskamera.

Telefonen är lite större och tyngre än föregångaren. Måtten är 149.86 x 76.2 x 10.16mm och den väger 156 gram. Baksidan kommer i flera olika format och former. Antingen kan du få en baksida av flådigt äkta läder, vanlig mönstrad plast eller metall.

Artikeln uppdateras när vi fått lite mer information om telefonen samt bilder.

youtube.com +

Five Nights at Freddys 4 på gång

Spel / PC

Det kommer att släppas en fjärde och avslutande del i spelserien Five Night at Freddys. Och den kommer att anlända 31 oktober i år. Det framgår av en bild som utvecklaren Scott Cawthon lagt upp på sin hemsida.

Tidigare har spelen släppts med väldigt kort mellanrum. Nu verkar utvecklingstiden på den sista delen vara lite längre vilket skulle kunna innebära ett lite längre spel. Men ingen vet säkert.

www.pcgamer.com +

YouTube börjar göra egna filmer

Webb / YouTube

YouTube har meddelat att man kommer att börja samarbeta med Dreamworks dotterbolag AwesomenessTV för att ta fram egna spelfilmer de kommande två åren.

Om detta är ett försök att till exempel börja konkurrera med Netflix kan man antagligen än så länge bara spekulera om men känt är att Google vill ha mer högkvalitativt material på YouTube då detta skulle kunna innebära att man kan ta mer betalt för den reklam man sänder där.

Den första samproduktionen mellan YouTube och AwesomenessTV tros ha premiär någon gång i höst. Huruvida det kommer att vara en betalfilm eller om den ska vara helt annonsfinansierad framgår inte.

www.reuters.com +

Ryssland startar svensk propagandasajt

Webb / Sajter

DI skriver att den ryska nyhetssajten Sputnik News nu även kommer i en svensk upplaga vilket gör att sajten nu finns på runt 30 stycken olika språk.

Exakt hur objektiva nyheterna på Sputnik News anses vara är väl upp till var och en att bedöma men Ulrik Franke, forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), säger till DI att att tjänsten är att likna vid propagandamedium.

Sputnik News, sociala medier samt den engelsktalande tv-kanalen Russia Today pekas ut som aktiva komponenter i den informationskrigföringen som Ryssland för mot Sverige och andra länder.

via DI.se se.sputniknews.com +

Tamagotchi släpps till Apple Watch

iOS / Tillbehör

Bandai Namco har nu gjort sin Tamagotchi-app kompatibel med Apple Watch. Har du en sådan klocka behöver du inte längre plocka upp telefonen för att se hur läget är med ditt fickmonster. Genom att vrida Apple Watch-displayen mot dig får du information om ditt djurs välmående och du kan välja mellan att få besten att gå på toaletten eller ge den mat direkt via Watch.

Appen kostar runt 10 kronor och du hittar den här: Tamagotchi Classic på App Store.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen