Spela Slender

Spel / Spel

Slender är ett indie-spel som baseras på internet-memen Slender Man som har sina rötter i Something Awfuls forum. I spelet så går man runt med en ficklampa och skall samla åtta anteckningar om Slender.

Spelet finns både för Mac samt PC och kan laddas ner via länken nedan. Slender är även helt gratis att ladda ner och spela.

www.reddit.com +

Svensk brottsstatistik från förra året

Foto: Expressen
Samhälle / Juridik

Expressen har gjort en sammanställning över antalet fällande domar för brott som skedde under förra året och presenterat detta i en interaktiv infografik.

Man redovisar antalet fällande domar i landet som helhet men även län för län och där kan man se om ett specifikt län ligger över eller under riksgenomsnittet för fällande domar. Man listar även antalet fällande domar för mord, personbrott, narkotikabrott, trafikbrott och lite annat för varje län.

Bilden ovan visar den totala brottsstatistiken för Sverige under förra året och hoppar du vidare på länken nedan kan du kolla in antalet fällande domar län för län i en interaktiv version.

www.expressen.se +

Rykte UEFA kan bojkotta framtida Fotbolls-VM

UEFA:s president Michel Platini
Samhälle / Konflikter

Brittiska The Indepent skriver att UEFA:s president Michel Platini nu hotar med att europeiska landslag kan komma att bojkotta kommande Fotbolls-VM om FIFA:s nuvarande president Sepp Blatter blir omvald till posten.

UEFA och FIFA har länge varit på kollisionskurs och jag antar att UEFA nu ser ett perfekt slagläge mot Blatter efter det att många i hans organisation gripits efter korruptionsanklagelser där det sägs att så mycket som 150 miljoner dollar har betalats ut i mutor till diverse personer knutna till FIFA.

Michel Platini säger även att han ska ha bett Sepp Blatter att inte ställa upp för omval som FIFA:s president, något som den 79-årige schweizaren ska ha vägrat. Vidare uppger Platini att åtminstone 46 av UEFA:s 53 medlemsländer, varav Sverige är ett, kommer att rösta på Blatters huvudmotståndare, den jordanske prinsen Ali bin Hussein, i FIFA:s presidentval imorgon.

www.independent.co.uk +

Starbreeze vill köpa spelmotorn Valhalla

Spel / Övrigt

Efter att spelföretaget Starbreeze meddelat att de vill köpa spelmotorbolaget Valhalla steg deras aktie med sex procent. Valhallas webbaserade spelmotor har både stöd för 3D och "full virtual reality" vilket innebär att Starbreeze med inköpet säkrar upp en kraftfull motor för framtida spelutveckling.

Om inköpet kommer att godkännas bestäms den 12 juni under en extrastämma.

www.di.se +

Trailer för The End of the Tour

Film / Trailer

Här har vi en trailer för filmen The End of the Tour som baseras på David Lipskys bok Although of Course You End Up Becoming Yourself som handlar om handlar om en resa om en journalist som följde med amerikanska författaren David Foster Wallace på en bokturné.

Den amerikanska biopremiären sker under sommaren, det är i skrivandets stund oklart om filmen kommer dyka upp här.

www.imdb.com +

Moleskine släpper kalenderapp för iOS

iOS / Appar

Moleskine släppte nyss TimePage vilket är en rätt snygg och minimalistisk kalenderapp för iOS. Precis som företagets anteckningsböcker så lägger man fokus på det här med stil. Appen har även en tillhörande Apple Watch-app om man nu har en sådan grej på handleden.

49 kronor kostar den och kan hittas via länken nedan.

itunes.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen