Facebook Places Deals lanseras i Europa

Webb / Tjänster

Facebook har precis lanserat Facebook Places Deals i vissa europeiska länder och det är en tjänst med vilken man kan få erbjudanden direkt i mobilen baserat på var man befinner sig.

För att kunna använda Facebook Places Deals måste man checka in via sin mobiltelefon och finns det något erbjudande i närheten så indikeras detta med en biljett och där kan man klicka sig vidare in på erbjudandet som kan se ut något i stil med de två exemplen här till höger.

Facebook Places Deals lanserades i nordamerika i november i förra året och nu börjar man även rulla ut det i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien. När vi lilleputte-länder får tillgång till Deals finns det i dagsläget inga uppgifter om tyvärr.

thenextweb.com +

Google hjälper dig med drinken

Webb / Google

Idag är det fredag och då är det helt acceptabelt att ta sig ett järn eller två. Google har nu börjat hjälpa dig på traven om du känner dig sugen på en drink, men har ingen aning om hur du går till väga. Från och med nu behöver du bara fråga Google hur man gör en viss drink och vipps så dyker det upp en ruta med beskrivningar.

Googles drinkguide fungerar dock bara på engelska, men byter du språk på Google i webbläsaren så kommer denna nya ruta dyka upp.


www.engadget.com +

Canon 5Ds och 5Ds R släpps 29 juni

Foto / Canon

Canons nya 5D-versioner 5Ds och 5Ds R kommer enligt Canon Rumors att släppas måndagen den 29 juni.

Det är dock ännu oklart om det kommer att finnas möjlighet att förhandsbeställa innan dess.

De senaste prisuppgifterna för kamerorna verkar vara 3699 dollar för 5Ds och 3899 dollar för 5DsR.


www.canonrumors.com +

Nu kan du testa Office 2016 för Mac

Mac / Mjukvara

Office 2016 för Mac börjar närma sig ett färdigt stadie och nu kan den som vill förhandstesta den nya versionen.

Programmens interface ska vara en hybrid mellan Office för Windows och Office 2011 för Mac och enligt The Verge är den nya versionen nu likvärdig med motsvarigheten för Windows.

Microsoft har jobbat hårt den senaste tiden med att få ut sina Officepaket till andra plattformar. År 2015 släpptes den första versionen till iPad och efter det har det även släppts till Android-enheter.

Vill ni testa den nya Macversionen finns den att ladda ner på Microsoft Office Hemsida.

www.theverge.com +

Få kantaviseringar på Androidluren

Mobil / Mjukvara

Troligtvis har ni inte missat att Samsung lanserade Galaxylurarna S6 och S6 Edge i helgen. Edge-versionen med den välvda displayen har en rätt trevlig funktion som gör att kanterna på displayen lyser upp i olika färger när någon försöker få tag på dig.

Känner du att du bara måste ha den funktionen, men är inte så pepp på att vänta till S6 Edge dyker upp i butik, så har vi goda nyheter. En utvecklare på Androidforumet XDA-developers har kodat ihop en Androidapp som gör det möjligt för dig att avnjuta kantaviseringar, utan att behöva lägga ut drygt 8 000 spänn på en Edge.

Appen heter Edge Color Notification och med den så kan du välja i vilken färg skärmkanten ska lysa upp när det ringer. Det går också att välja olika färger för specifika kontakter.

Appen kan du ladda ner via Play Store. Direktlänk hittar du här under.

via XDA Developers play.google.com +

Mars kan ha haft en ocean med vatten

Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

Efter att ha studerat planeten Mars under sex års tid känner sig nu forskare någorlunda säkra på att Mars kan ha haft en ocean med vatten lika stor som Norra Ishavet (Arktiska Oceanen) [wiki].

Man tror att denna ocean kan ha existerat för en si sådär 4,3 miljarder år sedan, det vill säga nästan samtidigt som vårt solsystem skapades vilket man tror var för runt 4,54 miljarder år sedan. Oceanen på mars tros i så fall ha upptagit en stor del av planetens norra hemisfär och på sina håll ska den ha varit upp till 1,6 kilometer djup.

NASA:s forskare baserar sina uppgifter på information som bland annat samlats in av deras marsfarkoster Opportunity och Curiosity som rullar runt på planetens yta samt farkosterna MAVEN, Odyssey och Mars Reconnaissance Orbiter som befinner sin i planetens omloppsbana.


Jorden i jämförelse med Mars. Bild: Wikipedia

www.nasa.gov +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen