Facebook Places Deals lanseras i Europa

Webb / Tjänster

Facebook har precis lanserat Facebook Places Deals i vissa europeiska länder och det är en tjänst med vilken man kan få erbjudanden direkt i mobilen baserat på var man befinner sig.

För att kunna använda Facebook Places Deals måste man checka in via sin mobiltelefon och finns det något erbjudande i närheten så indikeras detta med en biljett och där kan man klicka sig vidare in på erbjudandet som kan se ut något i stil med de två exemplen här till höger.

Facebook Places Deals lanserades i nordamerika i november i förra året och nu börjar man även rulla ut det i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien. När vi lilleputte-länder får tillgång till Deals finns det i dagsläget inga uppgifter om tyvärr.

thenextweb.com +

John Carpenter vill göra skräcktv

Film / Nyhet

Regissören John Carpenter ligger bakom ett gäng riktigt, riktigt bra filmer. Några solklara exempel är ju The Thing, Alla helgons blodiga natt, Attack mot polisstation 13 och självklart Flykten från New York.

Nyligen gästade regissörens fru samt produktionspartner, Sandy King Carpenter, podcasten Killer POV där hon berättade att Herr Carpenter och hon har fyra olika tv-serier på gång som de just nu försöker sälja in till olika tv-bolag. Dessa serier skall alla vidga gränserna för skräck.

Hon nämnde även att om dessa serier kommer plockas upp kommer Herr Carpenter regissera pilotavsnitten och att de båda kommer vara exekutiva producenter.

io9.com +

Stillfront Group AB skall börsnoteras

Spel / Apple

Den svenska oberoende utvecklaren, förläggaren och distributören av digitala spel Stillfront Group AB kommer den 8 december noteras på börsen. Stillfront äger bland annat spelstudion Coldwood Interactive som just nu har mycket surr omkring sig tack vare spelet Unravel som utvecklas i samarbete med EA.

Stillfront hoppas på att få in 75 miljoner kronor i en nyemission när bolaget listas på First North om några veckor. Bolaget värderas just nu till 125 miljoner kronor vilket ju är en hel del kronor.

Pengarna som man får in tack vare detta skall enligt dem själva användas till att utvidga verksamheten och göra så man kan rekrytera samt behålla talangfulla medarbetare. Man planerar även att köpa resterande 49 procent av dotterbolaget Bytro Labs, en studio som utvecklar strategispel för webben.

via DI.se www.stillfront.com +

Google lanserar Android Studio 2.0

Android / Mjukvara

Google har nu släppt en uppgraderad version av Android Studio som ska göra livet betydligt lättare för utvecklare. Google har implementerat en ny funktion vid namn Instant Run som kommer snabba upp utvecklingsprocessen avsevärt. Funktionen gör att du inte behöver vänta på att Androidemulatorn ska ladda om hela appen du jobbar med när du gör någon liten ändring, utan visar ändringen automatiskt efter bara några sekunder vilket gör att du illa kvickt kan se om dina ändringar i koden fungerar.

Android Studio 2.0 har också begåvats med GPU profiler som gör det enklare att skapa appar och spel med avancerad grafik med bättre prestanda.

En preview-version av Android Studio 2.0 går att ladda ner via Android Tools Project Site och en skarp version av utvecklarprogrammet kommer släppas inom kort.

Nedan har ni ett smakprov av Instant Run.

  tack fL4X0R techcrunch.com +

Disaster Report 4 lever

Spel / Sony

Den japanska speltidningen Famitsu släppte tidigare i veckan information om Granzellas nya Disaster Report-spel Disaster Report 4 Plus: Summer Memories som är på gång för PlayStation 4. Spelet var först tänkt att släppas redan 2011 för PlayStation 3 men lades ner på grund av tsunamikatastrofen.

Denna uppdaterade version använder den nedlagda PlayStation 3-versionen som bas men det mesta har byggts upp från början igen. I spelet vandrar man omkring som som en man eller kvinna i en japansk stad som drabbats av en naturkatastrof. Spelet kommer även ha någon form av onlinefunktionalitet men exakt vad det blir återstår att se.

Om detta spel kommer dyka upp i Europa återstår att se.

gematsu.com +

Nu kommer Vine till Apple Watch

Mobil / Mjukvara

Twitter har uppdaterat sin videoapp Vine så att denna nu även är kompatibel med Apple Watch WatchOS 2.

Kör man Vine på Apple Watch kan man välja mellan att kolla på två olika flöden, "Favorites" och "Feautured", där man i favoritesflödet får se videos från Vine-användare som man själv tidigare valt ut och i featuredflödet får kolla in Vine-videos som Vine själva rekommnderar.

Vill du ha in Vine i din Apple Watch så uppdatera till senaste iOS-appen av Vine eller hämta hem den gratis från AppStore här.

blog.vine.co +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen