Facebook Places Deals lanseras i Europa

Webb / Tjänster

Facebook har precis lanserat Facebook Places Deals i vissa europeiska länder och det är en tjänst med vilken man kan få erbjudanden direkt i mobilen baserat på var man befinner sig.

För att kunna använda Facebook Places Deals måste man checka in via sin mobiltelefon och finns det något erbjudande i närheten så indikeras detta med en biljett och där kan man klicka sig vidare in på erbjudandet som kan se ut något i stil med de två exemplen här till höger.

Facebook Places Deals lanserades i nordamerika i november i förra året och nu börjar man även rulla ut det i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien. När vi lilleputte-länder får tillgång till Deals finns det i dagsläget inga uppgifter om tyvärr.

thenextweb.com +

Tut i luren! Airbus A380 fyller 10 år i dag!

Pryl / Övrigt

Tänk vad tiden går! I dag är det exakt 10 år sedan som Airbus genomförde den allra första flygningen med superjumbon A380. Modellen är det första jetdrivna passagerarplanet med två passagerardäck och ett underliggande godsdäck. En riktig bjässe som verkligen sticker ut om man har turen att se den på en flygplats. Flygplanet har kapacitet för upp till 960 passagerare och det finns flera olika klasser att flyga i beroende på hur tjock plånbok man har, allt från vanlig ekonomiklass till superlyxig lounge som har egen bar och all annan bekvämlighet man kan tänka sig.

Du kan läsa mer om A380 här. Länken nedan skickar dig till en dedikerad sajt där du kan utforska flygplanet mer på egen hand.

www.a380love.com +

Kerbal Space Program ut ur Early Access i dag

Spel / PC

Kerbal Space Program går ut på att bygga och flyga rymdfarkoster baserat på fysiska lagar. Det låter kanske enkelt men att bara få upp en raket några meter i luften kan vara riktigt krångligt. En väldigt tidig version av spelet släpptes 2011 och den 20 mars 2013 släpptes Kerbal Space Program på Steam Early Access. Där har det legat och häckat ett bra tag men i dag tar spelet steget ut i den stora världen och lämnar Early Access-boet bakom sig.

I dag släppte man då äntligen version 1.0 så om man tidigare tvekat att köpa spelet för det inte var "klart" så kanske man skall ta sig en ny titt på det i dag.

  tack Adrian store.steampowered.com +

Rykte Specifikationerna för Canon 6D Mark II kan ha läckt

Foto / Canon

Flera olika specifikationer för en förmodad uppföljare till Canon 6D har läckt på nätet. Men det är svårt att veta hur korrekta de är eftersom flera olika versioner har cirkulerat.

De senaste specifikationerna säger dock att kameran kommer att få en sensor på 28 megapixel, ett ISO-omfång på 100-102400, ett nytt icke specificerat AF-system (dock inte samma som i 5DS), plats för ett SD-kort, möjlighet att fota i sex bilder per sekund samt en sökare som visar 98 procent av bildytan. Kameran ska också ha stöd för wifi, NFC och GPS.

Om ryktena stämmer kommer kameran att finnas tillgänglig i början av 2016.

www.canonrumors.com +

Snubbe lockar till sig kossor med didgeridoo

Video / Djur

Ett gäng kossor verkar vara imponerade av en snubbe som spelar på sin didgeridoo.

youtube.com +

Första tankningen av drönare avklarad

Pryl / Drönare

Den första tankningen av en obemannad flygfarkost skedde förra veckan ovanför Atlanden på USAs östkust. X-47B, som själva drönaren så fint heter, navigerade på eget bevåg fram till tankplanets munstycke och fick sedan i sig 1,8 ton bränsle och kunde därefter flyga vidare.

I videon ovan ser ni tankningen i fråga.

www.nyteknik.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen