Reddit stänger ner i protest mot SOPA

Webb / Tjänster

Många företag och nätjänster har på senare tid vädrat sitt missnöje angående det amerikanska lagförslaget SOPA, ett lagförslag som i teorin skulle kunna stänga ner sajter mer eller mindre godtyckligt om någon upphovrättshavare anser att det finns material på sajten som tillhör dem.

Wikipedia har bland annat snackat om att stänga ner hela sin sajt i protest mot SOPA och Reddit är en annan sajt som nu bestämt sig för att göra just det. Reddits beslut kommer att innebära att den populära sajten kommer att stängas ner den 18 januari mellan åtta på morgonen och åtta på kvällen amerikansk östkust-tid

Så alla ni som vet med er att ni kanske hänger lite för mycket på Reddit kanske kan ta och planera in en storstädning eller någon annan nyttig aktivitet den dagen.

  tack lunxer blog.reddit.com +

Ny 4K-film från den internationella rymdstationen

Vetenskap / Rymden

NASA har släppt ett nytt klipp från dein internationella rymdstationen ISS som man har filmat i 4K med sin Epic Dragon-kamera från RED.

I klippet visas när en astronaut för in en kolsyretablett i en boll med vatten som svävar fritt på den gravitationslösa rymdstationen.

youtube.com +

The Verge recenserar Windows 10

PC / Mjukvara

The Verge har tagit en titt på Windows 10 för att se om Microsofts operativsystem är någonting att ha. Ovan ser ni videoversionen av recensionen och vill ni hellre läsa så hittar ni testet på The Verge:s hemsida via länken här nere till vänster.

www.theverge.com +

Geoff Keighley snackar perks, vapen och VAT i Fallout 4

Spel / Multiplattform

Geoff Keighley från Gameterailers satte sig ner med Pete Hines från Bethesta, Adam Sessler från TheoryHead och Andrew Reiner från Game Informer under Quake Con 2015 och snackade lite detaljer om Fallout 4.

youtube.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

Den här veckan handlar allt om nostalgi, tydligen. En av de stora nyheterna den här veckan är N++ som släppts till Playstation 4 och för att fira det kommer du kunna köpa plattformsspelet 10 procent billigare (161 kronor i stället för 179) fram till den 11 augusti. N++ släpptes som bara N för drygt tio år sedan till PC som ett gratisspel, så om du vill vässa dina gamla ninjaskills så är det ett värt köp.

Den andra nostalginyheten är nya King's Quest: Chapter 1 - A Knight To Remember som du kan köpa som separat episod för 100 kronor, eller som komplett kollektion för 359 kronor. Spelet finns tillgängligt till både Playstation 3 och PS4.

Utöver det så kan du också köpa cyberpunkliret The Swindle samt den fjärde episoden av Life Is Strange.

Veckans deal är för tillfället Plants vs Zombies: Garden Warfare som för tillfället är 62 procent billigare och kostar för tillfället 125 spänn. Så om du inte har köpt det, men har varit sugen, så kan det vara värt att plocka upp det nu.

Resten av nyheterna på Playstation Store hittar ni här: PSN.

blog.eu.playstation.com +

London kan komma att förbjuda superbilar som stökar

Bil / Nyheter

Det är populärt att frakta sin superbil till London och köra runt där och stila på våren och sommaren, men snart kan det vara slut med det. Invånarna är duktig trötta på alla som kör som idioter på de smala gatorna och för oväsen. Kensington och Chelseas stadsråd sägs nu diskutera hur de ska lösa problemet, möjligtvis genom att förbjuda att man står och gasar, spelar hög musik och accelererar kraftigt. När denna lag, om den nu blir verklighet, kan komma att träda i kraft framgår inte.

www.carsession.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen