Webbhotellet Loopia stänger ner parodi-sajt

Webb / Övrigt

När Greenpeace satte upp en parodisajt som häcklade det finska oljebolaget Neste Oil så sågs det inte med blida ögon av företaget och istället för att ta tag i de synpunkter som Greenpeace har på företaget så såg man till att sajten blev blockerad. Detta var något som det svenska webbhotellet Loopia verkar ha hjälpt till med i allra högsta grad.

Det finns i Sverige juridiska möjligheter att blockera en webbsajt men dessa frågor brukar i stort sett alltid avgöras av tingsrätten om det finns en tvist i frågan. Att ett webbhotell egenmäktigt går in och stänger ner en webbsajt har jag nästan aldrig hört talas om förutom när det gäller till exempel barnporr-sajter eller andra sajter som helt klart varit utanför lagens riktmärken. I det aktuella fallet så har Neste Oil bett Tingsrätten att stänga ner Greenpeace parodi-sajt men det verkar som om Loopia gått händelserna i förväg och stängt av sajten utan något beslut från Tingsrätten.

Neste Oil anser att Greenpeace har gjort intrång på deras upphovsrätt då Greenpeace parodisajt är väldigt lik Neste Oil:s egen webbsida. Det är på denna grund som Neste Oil har bett Loopia stänga ner webbsidan. Förutom det så är den reggade, och numera avstängda, domänen Nestespoil.com snarlik Neste Oils egen domän nesteoil.com. Till Sveriges Radio säger Loopia "att deras jurister har tolkat lagen som att man måste stänga ner sajten eftersom det kan handla om upphovsrättsbrott."

Att Greenpeace från första början kritiserar Neste Oil beror på att företaget gör diesel av palmolja. Något som Greenpeace och många andra anser bidrar till skövlingen av regnskogen i i Sydamerika.

Vill ni kolla in Greenpeace parodisajt så är den för tillfället upplagd på den här adressen: moon.greenpeace.org/nestespoil/

sverigesradio.se +

Premiärdatum för Superhjältarna 2

Film / Nyhet

Den efterlängtade uppföljaren till den fenomenala Pixar-filmen Superhjältarna har fått sig ett premiärdatum. Datumet som gäller är den 21 juni 2019 så det dröjer ett tag innan vi får se filmen. Filmen kommer skrivas och regisseras av Brad Bird som även skrev samt regisserade den första filmen.

Även Bilar 3 samt Toy Story 4 har fått premiärdatum. Bilar 3 har premiär den 16 juni 2017 medan Toy Story 4 har premiär ett år senare, den 15 juni 2018.

www.theverge.com +

Svenska speltoppen vecka 40

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.FIFA 16 (PS4)
2.FIFA 16 (360)
3.FIFA 16 (PS3)
4.Angry Birds: Star Wars (360)
5.Angry Birds: Star Wars (PS3)
6.FIFA 16 (XBO)
7.NHL 16 (PS4)
8.NBA 2K16 (PS4)
9.Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4)
10.Super Mario Maker (WiiU)
11.Skylanders: Superchargers (360)
12.Skylanders: Superchargers (PS3)
13.Grand Theft Auto V (PS4)
14.NHL 16 (XBO)
15.Tony Hawk's Pro Skater 5 (PS4)
16.Destiny: The Taken King (PS4)
17.Skylanders: Superchargers (WiiU)
18.Forza Motorsport 6 (XBO)
19.Skylanders: Superchargers (Wii)
20.The Sims 4 (PC)

Multiformat
1.FIFA 16
2.Angry Birds: Star Wars
3.Skylanders: Superchargers
4.NHL 16
5.NBA 2K16
6.Grand Theft Auto V
7.Minecraft
8.Lego Dimensions
9.Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
10.Lego Jurassic World
11.Destiny: The Taken King
12.Tony Hawk's Pro Skater 5
13.Super Mario Maker
14.Lego Marvel Super Heroes
15.Disney Infinity 3.0
16.The Witcher 3: Wild Hunt
17.Forza Motorsport 6
18.Mad Max
19.The Sims 4
20.Might & Magic: Heroes VII

www.dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

Trailer för S03 av Hemlock Grove

Film / Trailer

Den 23 okrober har den tredje och sista säsongen av Hemlock Grove premiär på Netflix.

Hemlock Grove når ett ruggigt spännande avslut i sin finala säsong. Stadens dystra hemligheter fortsätter nystas upp och Olivia (Famke Janssen), Roman (Bill Skarsgård), Peter (Landon Liboiron) och Shelley (Madeleine Martin) stöter på nya mystiska karaktärer och möts av farliga, oväntade hinder. Medan fiender närmar sig från alla håll inser Peter och Roman att de båda kommer att behöva offra sin mänsklighet och släppa ut sina inre monster.

I går släppte man en trailer för denna säsong och den trailern kan man beskåda ovan.

Historien om Kumbali

Video / Djur

Reportage om geparden Kumbali som inte fick tillräckligt med mjölk och därav inte växte lika bra som sina syskon. Veterinärerna valde då att separera Kumbali från mamman och ge den mjölk från flaska istället. Men då även gepardungar behöver leka introducerade veterinärerna Kumbali till Kago en liten hundvalp som räddats.

Kumbali och Kago blev snabbt goda vänner.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen