Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
44.5°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.4°
+
Frode Wikesjö
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

IDG.se bygger om

Skrotar kommentarerna helt

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Sajter

IDG.se är en klassiker på svenskt internet, framförallt för oss som gillar teknik. För ett tag sedan slog man ihop M3, Macworld och PC för alla till M3-nätverket som riktar sig till konsumenter och nu bygger man även IDG.se.

Förutom att få ny form och bli responsiv kommer man att arbeta lite annorlunda. IDG.se blir en site där Computer Sweden, InternetWorld, CIO, Techworld med flera ingår. IDG.se får en egen redaktion som jobbar tillsammans med de respektive titlarnas redaktioner. Material från M3-nätverket kommer fortsättningsvis också att synas på IDG.se.

Samtidigt så kommer man att skrota kommentarerna, istället vill man att besökarna ska utrycka sina åsikter på Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram. Vi frågade Carl Grape, webbchef för IDG, om varför man valt att strypa kommenterandet.

- Hos oss har det varit en liten grupp människor som inte har kunnat uppföra sig, och fyllt kommentarstrådarna med poänglösa datorkrig, rasism, misogyni och andra otrevligheter. Eftersom det är lätt att registrera om sig så har blockering inte fungerat. Personligen så saknar jag redan kommentarerna, det har bildats en del profiler där under åren som blivit som institutioner på IDG.

Uppdatering
Det är alltså IDG.se som skrotat kommentarerna, M3-nätverket har dem fortfarande.