2 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Suzuki utmanar den moderna Folkabussen Med konceptet Air Triser
Suzuki utmanar den moderna Folkabussen

Tokyo Motor Show är runt hörnet och där kommer massa kul som aldrig kommer att hitta till Europa att visas upp. Som exempelvis Air Triser - en ny konceptbil från Suzuki som ser helball ut. En direkt konkurrent till Volkswagens nytolkning av Folkabussen som de döpte till Bulli kanske?

Den roliga bilen mäter in på 4.2 meter i längd, 1.69 i bredd och 1.81 i höjd. Trots sina relativt små yttermått ska man kunna få in upp till sju personer i den tack vare lite smart planering. Två jättedörrar öppnar upp hela sidan och väl där inne kan man stuva om sittplatserna lite som man vill, beroende på hur många man ska åka och hur mycket grejer man ska ha med sig. Under skalet sitter en hybriddrivlina som består av en elmotor parad med en liten turbomotor på 1.4 liter. Tillsammans driver de bilen på alla fyra hjulen.

Air Trisers framtid är oviss men jag hoppas att den blir såpass populär att Suzuki bestämmer sig för att bygga den, och efter det även ser till att vi här i vårt avlånga land får köpa den. Till och med någon som hatar naturen skulle ju bli sugen på att åka ut och campa med denna, eller?

Bil, Suzuki, Air Triser, koncept, Tokyo Motor Show
Koncept Volkswagen Bulli - retrobussen lever igen! Bygg! Volkswagens klassiska flower-power-buss blev oerhört populär på 60-talet. Den målades i granna färgsprakande kulörer och agerade bostad åt många under festivaler. Mikrobussen kommer nu till liv igen tack vare konceptet Bulli som just nu visas på mässan i Genève. Till skillnad från dåtidens ikon har denna lite mindre blommor på sig och drivs helt och hållet på el. Ett batteri på 40 kWh samsas med 85 kW-elmotor. Det finns plats för sex personer och bilen har den senaste tekniken när det kommer till underhållning i bilen, där allt styrs av en iPad. För er som tycker er känna igen konceptet är det mycket riktigt en uppdaterad version av Microbus Concept som visades redan 2001. Vad säger ni då? Vill ni se en ny hippie-buss? Tumnagel
45.2°
0
62.1° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 30 sep 2015, 19:45
Suzuki utmanar den moderna Folkabussen Med konceptet Air Triser
62.1°
0