m
2020

McDonalds ska lansera McPlant
Vegetarisk burgare som ska smaka kött

Förra året började McDonalds att testa hamburgare med köttersättning på några marknader och nu uppger företaget att man kommer att lansera den köttlösa hamburgaren "McPlant". McPlant är framtagen tillsammans med företaget Beyond Meat vilka tidigare använt sitt växtbaserade köttsubstitut i lite olika produkter. Sedan tidigare har McDonalds konkurrent Burger King lanserat den köttlösa hamburgaren "Impossible Whopper" tillsammans med Beyond Meats konkurrent Impossible Foods. Vilka marknader som McDonalds planerar att lansera McPlant på nästa år är än så länge okänt. Tumnagel
53.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Impossible Foods utvecklar Impossible Milk
Mjölk som tillverkas av växter

Impossible Foods, företaget som tillverkar kött och ost av växter, har nu visat upp mjölk som även den är tillverkad av växter. Enligt företaget ska deras "Impossible Milk" se ut och smaka precis som vanlig mjölk när den är färdigutvecklad och släppt på marknaden. På bilden ovan kan ni kolla in några olika mjölkalternativ, Impossible Milk samt riktig mjölk och rent färgmässigt så ser ju Impossible Milk ut att vara det alternativ som hamnar närmast färgen riktig mjölk vanligtvis har. Företaget säger även att deras mjölk inte kommer att skära sig på samma sätt när det blandas med varma drycker som till exempel soja- och nöt-baserade mjölkalternativ kan göra. Impossible Milk befinner sig dock fortfarande på utvecklingsstadiet och Impossible Foods har inte uppgett när, eller om, man kan komma att lansera den växtbaserade mjölken. Här nedan hittas ett inslag från den amerikanska tv-kanalen CNBC om Impossible Milk. Tumnagel
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu har IKEA börjat testa sina köttfria köttbullar
Släpps på europeiska IKEA-restauranger i augusti

Förra året meddelade IKEA att man tagit fram ett köttfritt proteinextrakt som man skulle använda för att göra vegetariska köttbullar till sina restauranger. Då sade man att dessa skulle börja testas i februari och släppas under sommaren 2020. Det är inte första gången IKEA gör vegetariska köttbullar men varianten som man nu håller på och testa ska både smak- och konsistensmässigt mer likna traditionella köttbullar gjorda av köttfärs. Det handlar med andra ord antagligen om köttbullar som är tillverkade av en liknande slags köttkräm som de båda amerikanska företagen Beyond Meat och Impossible Foods tillverkar. IKEA har planerat att börja rulla ut sina köttfria köttbullar på europeiska restauranger i augusti. IKEAs restauranger har sedan tidigare bland annat vegan-korv och vegan-glass i sitt sortiment för de kunder som helst inte vill äta kött. Tumnagel
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kommer fejk-kött till Starbucks med
Börjar sälja mackor med Beyond Meats köttersättning

De senaste åren har det blivit allt mer populärare att skippa kött och ersätta detta med växtbaserat fejk-kött, något som nu även Starbucks kommer att börja med rapporterar CNBC. Starbucks kommer i vår att börja erbjuda sina kunder i Kanada köttlösa mackor där växtbaserad korv från Beyond Meat istället kommer att fungera som pålägg. Korven är tillverkad av en växtbaserad kräm som odlats fram i laboratorium av Beyond Meat. Beyond Meat är tillsammans med Impossible Foods antagligen de mest kända företagen som tillverkar fejk-kött till en lång rad olika produkter. Beyond Meats kött har till exempel tidigare använts till hamburgare McDonalds, fejkköttbulls-mackor på Subway och fejkchickybits på KFC. Här i Sverige kan man även köpa företagets växtbaserade korv på bland annat COOP. Tumnagel
29.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

CES 2020 Impossible Foods lanserar växtbaserat fläsk
Kommer bacon att växa på träd i framtiden?

Det vegetariska matföretaget Impossible Foods passade på att lansera sin senaste produkt i samband med att teknikmässan CES drog igång i Las Vegas. Den här gången handlar det om något som man kallar för "Impossible Pork". Impossible Pork är ett växtbaserat alternativ istället för griskött och enligt dem som redan testat på det så ska smaken ligga rätt nära traditionellt fläskkött från grisar. Edgar Alvarez från den amerikanska techsajten InputMag skriver efter deras test av Impossible Pork: "Itx27s so good, in my mind, that you could do one of those cheesy fake-meat blind tests on me and I probably wouldnx27t be able to tell the difference between the real and the plant-based pork. Not only does it taste good, though, but Impossible says its plant-based pork has 40 percent less calories than the real deal. It also doesnx27t contain gluten, animal hormones or antibiotics, just like the Impossible Burger." Impossible Foods har sedan tidigare tagit fram de växtbaserade kött-alternativen Impossible Burgers samt Impossible Sausage och man håller även på att utveckla ett växtbaserat alternativ för olika typer av fiskkött. Tumnagel
54.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
2019

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green

Köttlösa hamburgare lika onyttiga som vanliga
Gör det något?

De senaste åren har det lanserat en lång rad traditionella "köttprodukter" där köttet ersatts av en slags växtbaserad kräm och dessa har det senaste året tilldragit sig rätt mycket intresse. De här produkterna är med stor sannolikhet nyttigare för miljön än deras kött-motsvarighet men människans hälsa ser de köttlösa produkterna inte ut att kunna förbättra skriver NBC. Enligt NBC är de köttlösa hamburgarna i stort sett lika onyttiga som traditionella hamburgare. När man jämförde Burger Kings klassiska Whopper-hamburgare med den köttlösa varianten Impossible Whopper så visade sig att den köttlösa hamburgaren innehålla lika mycket kalorier och fett som den traditionella Whoppern och den köttlösa varianten innehöll till och med mer salt än den med kött. Impossible Foods, ett av företagen som tar fram köttlösa "köttprodukter", håller inte med om att deras produkter skulle vara onyttiga utan säger att deras produkter är bättre än köttprodukter och ger människor lika mycket protein och järn som deras kött-motsvarighet. Vidare anser man att de här uppgifterna handlar om en förtalskampanj vars syfte är att göra människor misstänksamma mot växtbaserat "kött" till förmån för den traditionella köttindustrin. Vad som än stämmer så kan vi antagligen konstatera att processad mat, som till exempel hamburgare, sällan är supernyttig oavsett om det handlar om mat med eller utan kött. Mat utan kött är dock antagligen mer miljövänlig i de allra flesta fall. Tumnagel
45.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kommer köttbullar gjorda av växter
Beyond Meat testar gräsbullar på Subway

Så sent som igår skrev vi att vegoföretaget Impossible Foods arbetade på att ta fram växtbaserat fiskkött och nu kontrar deras konkurrent Beyond Meat med växtbaserade köttbullar. Beyond Meats växtbaserade köttbullar kommer initialt att dyka upp som ett alternativ till riktiga köttbullar på mackorna som den amerikanska restaurangkedjan Subway gör. Så det hela ska nog mest ses som svar på Burger King och Impossible Foods satsning på växtbaserat hamburgerkött som man lanserade tidigare i år. Nästa månad kommer det att bli möjligt att beställa en "Beyond Meatball Marinar"-macka på Subway i USA. Den kommer dock inte att vara helt vegansk då den kommer att inkludera två olika ostsorter. Huruvida den växtbaserade köttbullsmackan kommer att bli dyrare än den med traditionella köttbullar nämns det inget om. När Burger King tidigare i år började sälja den växtbaserade "Impossible Whopper" var denna en dollar dyrare än en traditionell Whopper-burgare. Tumnagel
44.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Impossible Foods utvecklar vego-fisk
Växtbaserat kött som smakar fisk

CNBC rapporterar att matföretaget Impossible Foods nästa produkt kan vara växtbaserat kött som smakar fisk vilket kanske kunde funka fint som komplement till de växtbaserade hamburgare och korvar företaget tidigare tagit fram. Fördelen med att tillverka kött som smakar fisk av växter är att man slipper mikroplaster, kvicksilver och annan skit som fisken på våra tallrikar vanligtvis innehåller. Förutom det så skulle växbaserat fiskkött kunna minska överfiskningen som sker på allt fler platser runt om i våra världshav. Tekniskt sett så verkar det inte vara jättesvårt att ta fram växtbaserat kött men när det kommer till fisk så har Impossible Foods, och även deras konkurrenter, svårt att få till alla de olika smaker som olika fiskar har. Det är till exempel rätt stor smakskillnad mellan arter som torsk, strömming och lax. För att inte tala om skillnaden om man dessutom börjar bland in räkor, krabbor och andra skaldjur i det hela. Om eller när vi kan få testa vego-fisk från Impossible Foods finns det än så länge inga uppgifter om, Tumnagel
46.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Impossible Foods börjar med köttlösa korvar
Kommer bland annat att dyka upp på pizzor

Matföretaget Impossible Foods har meddelat att deras nästa köttlösa produkt kommer att bli korv och det är redan nu klart att deras köttlösa korvkräm bland annat kommer att dyka upp på pizzor från den amerikanska kedjan Little Caesars. Impossible Foods har de senaste åren experimenterat med att utveckla köttlösa hamburgare och dessa säljs sedan en tid tillbaka som bland annat "Impossible Whopper" på snabbmatskedjan Burger King i USA. Företagets köttlösa korvar består av liknande ingredienser som företagets hamburgare men har försetts med en annan smak på det blodliknande soyaextraktet som beskrivs som de köttlösa produkternas "hemliga sås". Nu kommer tre stycken restauranger som ingår i Little Caesars-kedjan i USA att börja servera pizzan "Impossible Supreme Pizza" där man ersatt vanlig korv med med köttlös korv från Impossible Foods. Precis som i fallet med Impossible Whooper kommer det köttlösa alternativet blir något dyrare än köttvarianten. En "Impossible Supreme Pizza" kommer att kosta 12 dollar medan köttmotsvarigheten "Ultimate Supreme" kostar 10 dollar. Tumnagel
53.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

CNET testar Burger Kings Impossible Whopper
"The Tesla of food"

I början av veckan skrev vi lite om den köttlösa hamburgaren Impossible Whopper som Burger King har börjat testa på ett 50-tal av sina amerikanska restauranger. I det här klippet testar CNET Burger Kings vegoburgare och man gör även ett besök hos företaget Impossible Foods som tillverkar den köttsmakande pastejen som används till Impossible Whopper. Spoiler Om ni inte har tid att kolla igenom klippet så konstaterar CNET:s reporter att det enda som skiljer en Impossible Whopper från en traditionell Whopper-burgare är priset. Impossible Whopper kostar en dollar mer än vanliga Whopper på de restaurangerna där det hela testas. Men den extra dollarn kanske det kan vara värt att hosta upp för att bota lite av klimatångesten som många verkar dras med nu för tiden. Tumnagel
54.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Burger King börjar med köttlösa hamburgare
Impossible Whoppers "kött" är gjort av växter

Snabbmatskedjan Burger King har börjat servera en helt köttfri version av sin klassiska Whopper-hamburgare på ett 50-tal restauraunger i USA. "Köttet" i "Impossible Whopper" är tillverkad av en slags växtbaserad pastej som är framtagen av det amerikanska startup-företaget Impossible Foods som vi har skrivit om några gånger sedan de drog igång sin verksamhet för fem år sedan. Enligt Burger King har varken kunder eller anställda kunnat känna någon smakskillnad på Impossible Whopper och en traditionell Whopper-burgare. Impossible Whopper serveras fortfarande med majonäs men tar man bort denna så borde Impossible Whopper även kunna ätas av veganer. Impossible Whopper testas just nu på 52 stycken Burger King-restauranger runt St. Louis i USA. Faller testet väl ut så planerar Burger King att lansera Impossible Whopper på samtliga sina cirka 7200 restauranger i USA. Tumnagel
69.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
2015

Bill Gates investerar i Impossible Foods
Företaget som gör kött och ost av växter

Bill Gates och andra investerar nu närmare 900 miljoner kronor i det hypade amerikanska veganmatsföretaget Impossible Foods som säger sig kunna åstadkomma hamburgare av växter som smakar som riktiga (kött)burgare. Intresset för företaget ökade sannolikt i somras då det ryktades att Google försökt köpa företaget för mellan 200 - 300 miljoner dollar men det verkar i nuläget inte som om det är någon affär som blir av att döma av dagens investering. Bland andra som investerat pengar i Impossible Foods den här gången märks den kinesiske affärsmannen Li Ka-shing som bland annat äger teleoperatören 3 och tidigare även har investerat i Facebook och Spotify. Impossible Foods kommer att börja sälja sina veganburgare på marknaden någon gång under nästa år. Tumnagel
98.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rykte Google vill köpa veganmatsföretag
McGoogle?

Ett högst obekräftat rykte gör gällande att Google kan vara intresserade av att köpa matföretaget Impossible Foods skriver nu flera källor. Impossible Foods använder sig av växter för att på syntetisk väg framställa produkter som ska smaka som kött och ost. Man skulle med andra ord kunna få en helt växtbaserad hamburgare som ändå förhoppningsvis smakar som en (kött) burgare brukar göra. Det finns inte så hemskt mycket information om hur Impossible Foods tar fram sina produkter men man skriver på sin hemsida: "We looked at animal products at the molecular level, then selected specific proteins and nutrients from greens, seeds, and grains to recreate the wonderfully complex experience of meats and dairy products. For thousands of years we’ve relied on animals as our technology to transform plants into meat, milk, and eggs. Impossible Foods has found a better way." Ryktet som just nu florerar säger att Google erbjöd sig att betala 200 till 300 miljoner dollar till Impossible Foods men att dessa tackade nej. Exakt vad Google skulle med ett veganmatsföretag till framgår inte så det är bara att spekulera fritt i kommentarerna. Impossible Foods kommer att börja sälja sin syntetiska cheeseburgare i amerikanska livsmedelsbutiker nästa år. Tumnagel
49.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
2014

Vegetarisk burgare "blöder" precis som vanligt kött
Mediumstekta grönsaker

Biokemisten Patrick Brown och Impossible Foods har tagit fram en helt köttfri burgare som förutom att se ut som kött och ha köttkonsistens även "blöder" när man biter i den. Resultatet ser vi på bilden och visst ser det ut som vilken burgare som helst? "Köttet" ser till och med mediumstekt ut. Hur det hela går till kan ni läsa om på länken nedan. Tumnagel
44.1°
+
Bobby Green
0