m

CES 2020 Impossible Foods lanserar växtbaserat fläsk
Kommer bacon att växa på träd i framtiden?

Det vegetariska matföretaget Impossible Foods passade på att lansera sin senaste produkt i samband med att teknikmässan CES drog igång i Las Vegas. Den här gången handlar det om något som man kallar för "Impossible Pork". Impossible Pork är ett växtbaserat alternativ istället för griskött och enligt dem som redan testat på det så ska smaken ligga rätt nära traditionellt fläskkött från grisar. Edgar Alvarez från den amerikanska techsajten InputMag skriver efter deras test av Impossible Pork: "Itx27s so good, in my mind, that you could do one of those cheesy fake-meat blind tests on me and I probably wouldnx27t be able to tell the difference between the real and the plant-based pork. Not only does it taste good, though, but Impossible says its plant-based pork has 40 percent less calories than the real deal. It also doesnx27t contain gluten, animal hormones or antibiotics, just like the Impossible Burger." Impossible Foods har sedan tidigare tagit fram de växtbaserade kött-alternativen Impossible Burgers samt Impossible Sausage och man håller även på att utveckla ett växtbaserat alternativ för olika typer av fiskkött. Tumnagel
54.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
2019

Impossible Foods utvecklar vego-fisk
Växtbaserat kött som smakar fisk

CNBC rapporterar att matföretaget Impossible Foods nästa produkt kan vara växtbaserat kött som smakar fisk vilket kanske kunde funka fint som komplement till de växtbaserade hamburgare och korvar företaget tidigare tagit fram. Fördelen med att tillverka kött som smakar fisk av växter är att man slipper mikroplaster, kvicksilver och annan skit som fisken på våra tallrikar vanligtvis innehåller. Förutom det så skulle växbaserat fiskkött kunna minska överfiskningen som sker på allt fler platser runt om i våra världshav. Tekniskt sett så verkar det inte vara jättesvårt att ta fram växtbaserat kött men när det kommer till fisk så har Impossible Foods, och även deras konkurrenter, svårt att få till alla de olika smaker som olika fiskar har. Det är till exempel rätt stor smakskillnad mellan arter som torsk, strömming och lax. För att inte tala om skillnaden om man dessutom börjar bland in räkor, krabbor och andra skaldjur i det hela. Om eller när vi kan få testa vego-fisk från Impossible Foods finns det än så länge inga uppgifter om, Tumnagel
46.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
2017