27 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel avslöjar NUC Kraftfull dator i ett litet paket
Intel avslöjar NUC

Små datorer har vi sett förut och senast så handlade det om Raspberry Pi, en dator som för övrigt nu äntligen finns tillgänglig efter en del förseningar av diverse slag.

Det här är dock någonting helt annat och kommer från Intel själva. Företaget har valt att kalla den för NUC Mini Computer, något som står för "Next Unit of Computing". Det är en liten dator som Intel tänkt sig ska rikta sig direkt mot konsumentmarknaden och har storleken av en trådlös router men är lika kraftfull som en mainstream-dator.

Det som driver NUC är en Intel dualcore Core i3/i5 processor från Sandy Bridge-generationen, antagligen från den mobila uppställningen, och kommer med Intel HD 3000-grafik samt dual-channel DDR3-minne i form av SO-DIMMs.

Måtten på lådan är endast 10x10 cm och det gör att kretskortet i lådan alltså är mindre än VIAs Nano ITX-formfaktor som ligger på 12x12 cm. Vi hittar ändå de mest nödvändiga ingångarna och utgångarna i den lilla lådan och bland annat finns det 10 Gb/s Thunderbolt, USB 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n och en HDMI-kontakt med HD-ljud.

Det nämns inget om ett specifikt pris för den lilla datorn men det sägs ändå att den inte kommer kosta flera tusen eller ens flera hundra dollar, men det betyder nog inte att den kommer ner till Raspberry Pi-priser på 25/35 dollar.

PC, Hårdvara, Intel, NUC
41.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 2 maj 2012, 15:47
Intel avslöjar NUC Kraftfull dator i ett litet paket
41.9°
0