Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Nancy Cartwright kör igenom sina sju Simpsons-karaktärer
Alltid lika skön 
43.2°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Minitest Tycke och tankar om Samsung Galaxy Note

Inte för alla med perfekt för rätt person

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Jag har de senaste veckorna haft en Samsung Galaxy Note att leka med och använda som telefon. Det har varit mycket snack om denna telefon på redaktionen innan vi faktiskt fick hit ett testexemplar, mest då om storleken förstås. Men vi väntar med att ta upp storleken ett litet tag nu.

Telefonen i sig är en topp-android med allt det innebär och ett överliggande Samsung-skal som gör att visa saker är lite annorlunda mot vanilla. Det innebär att telefonen är väldigt snabb men ändå har problemet Android fortsätter att tampas med, att scroll och annat inte riktigt flyter på som det ska. Och som vanligt bör du stänga av Flash i webbläsaren det första du gör om du vill ha någorlunda trevlig surfning.

Batteriet är förvånansvärt bra när man tänker på skärmstorlek och kraften i telefonen. Detta gäller om du använder telefonen mycket men förväntar du dig att den ska kunna ligga ett tag utan laddning om du inte använder den så tror du fel för standby-tiden är inte speciellt bra.

Telefonen är väldigt bra byggd och för att vara en Samsung så känns den ovanligt oplastig, äntligen börjar Samsung nå fram på denna punkt. För att nu gå över till skärmen på 5,3 tum så är även den av väldigt hög klass med bra färger och grym upplösning (1280x720 pixlar). Den gör Note till en väldigt trevlig mediaspelare och surfupplevelsen på denna är förstås mycket bättre än på de mindre telefonerna.

Jag gillar storleken, den går ned i nästan alla mina fickor utan problem och känns inte alls jobbig i jeansfickan faktiskt. Ska man ändå ha en stor skärm som knappt går att använda med en hand (alla toppmodeller idag är ju minst 4,2 tum) så tycker jag nog man kan gå hela vägen och köra på denna. Personligen har jag inte känt några problem med att ha en så stor skärm utan bara plus men det är förstås väldigt individuellt.

Den andra säljpunkten för Note är det som har gett den dess namn, pennan. Japp, i denna telefon hittar man något som man trodde var helt bortglömt och förkastat. Dock kommer denna penna med en överraskning, tekniken kommer nämligen från Wacom (klart största/bästa tillverkaren av ritpennor till datorn). Detta gör att den är tryckkänslig i upp till 128 nivåer och även om det inte fungerar att skissa lite tätt så är det ett stort steg framåt. Jag gillar pennan och kan se användningen för att ta snabba anteckningar eller rita en snabbskiss på något.

Slutbetyget är alltså att jag verkligen gillar den här telefonen, dess enorma skärm och penna. Den är perfekt för den som inte vill ha en tablet att släpa på men ändå en stor skärm att leka på. Sedan har jag fortfarande lite problem med Android över just skärmlagget och lite andra saker men vi håller alla tummarna att 4.0 kommer och rättar till det hela.

Priset är högt, cirka 6 500 kronor får du ge för telefonen men det kan den verkligen vara värd.