Rykte Destiny 2 kommer till PC
Och får matchmaking för raids 
41.4°
+
Frode Wikesjö
0
Första barnet med tre biologiska föräldrar fött
För att förhindra att föra vidare mammans ärftliga sjukdom 
43.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Man räddar skunk från cola-burk
#hero 
57.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny Bobby-car från Mercedes och BIG
Klart även kidsen ska ha en AMG GT 
80kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Föräldrar överraskar dottern med en DeLorean DMC-12
Man blir alltid glad av gamla bilar 
57.7°
+
Bobby Green
0
Så här tänker SpaceX ta oss till Mars
Har presenterat Interplanetary Transport System 
55.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Årets tema för Musikhjälpen är officiellt
Barn i krig har rätt att gå i skolan 
115kg
+
Bobby Green

Ubisoft köper upp mobilspelsutvecklaren Ketchapp

Många spel i liten förpackning

ZigZag, Gravity Switch, Swing, Amazing Ninja, Ball Jump och The Walking Pet. Det är bara några av de mobilspel som utvecklarna Ketchapp producerat de senaste åren. Att ha en hel del spel på Google Play och App Store verkar också ha lönat sig. Nu har de nämligen blivit uppköpta av Ubisoft.

I och med uppköpet kan nu Ubisoft titulera sig den fjärde största mobilspelsutgivaren när det kommer till antalet nedladdningar. Ubisoft ger också ut egna mobilspel baserade på deras blockbusters, men spelen från Ketchapp är av mycket enklare karaktär och i större utsträckning massproducerade. Vad Ubisoft kommer att tjäna på det här uppköpet återstår att se. .

androidpolice.com +

Rykte Destiny 2 kommer till PC

Och får matchmaking för raids

I går började det florera rykten om att Destiny 2 även kommer att släppas till PC. Kort efter detta påstående postades skrev även Kotaku att de har hört liknande information från sina källor. Det vore ju rätt logiskt att släppa det till PC nu, speciellt då man inte längre har Xbox 360 och PlayStation 3 att tänka på.

Förutom det så nämner Kotaku även att Destiny 2 kommer mer bli en nystart för serien än en direkt fortsättning på det Destiny vi spelar i dag. Med denna nystart kan Bungie få till en vettigare upplevelse istället för det ihopkok de har nu. Vad det innebär för ens karaktärs framsteg som man fick med sig från det första spelet och dess expansioner är oklart. Man nämner även att Bungie fixade många småsaker som var fel med Destiny i The Taken King och att man med uppföljaren kommer kunna fixa alla stora saker som är fel med Destiny. Med en bättre spelmotor kommer man även kunna leverera nytt material snabbare än man kunnat göra med Destiny 1.

Även spelets handling sägs också få en rejäl omstrukturering med en ny handling som fokuserar på Cabal och Saturnus. Men trots att det blir Cabal-fokus så påstås det att Destiny 2 kommer innehålla nya raser och fiender.

En annan trevlig grej som det ryktas om är att planeterna i uppföljaren kommer vara mer fyllda liv så som städer och lägerplatser med NPC-karaktärer. Det skulle innebära att det kommer finnas mer att göra på planeterna samt att man slipper åka tillbaka till Tower, Reef eller Felwinter Peak hela tiden. Man nämner även att spelets uppdrag kommer vara vettigare än de patrol-uppdrag spelet har i dag.

Det ryktas även om att uppföljaren kommer få matchmaking för spelets raids vilket ju låter vettigt om det det blir ett separat alternativ.

Värt att nämna att allt är endast rykten just nu och att varken Bungie eller Activision har bekräftat något av det som nämns ovan.

kotaku.com +

Gotländska barn ska renovera öns byggnader i Minecraft

Smart sätt att lära sig mer om kulturarv

Minecraft har som bekant kommit att expandera från ren underhållning till ett hjälpmedel i undervisningen i många skolor runt om i världen. Sverige är inget undantag. Ett exempel är ett nytt samarbete mellan skolor på Gotland samt Riksantikvarieämbetet och Lantmäteriet som syftar till att lära öns barn och ungdomar mer om kulturarvet. Genom att använda Minecraft ska skolbarnen renovera och bygga upp eller bygga om olika byggnader på Gotland liksom öns domkyrka.

Barnen har tillgång till en Minecraftkarta som föreställer Gotland men där flera av öns byggnader är långt ifrån korrekta. Tanken är att de nu ska verklighetsanpassas. Inom projektet kommer flera olika tävlingar att genomföras där både kreativitet och autenticitet belönas. Det skriver svt.se i dag.

Via länken nedan kan ni se ett teveinslag från Östnytt där bland annat Minecraftkartan visas upp.

svt.se +

Enligt rykten slutar Nintendo skeppa Wii U till återförsäljare

Antagligen för att det är dags för NX

Många väntar på att Nintendo ska presentera den nya konsolen NX. Nu verkar det som om presentationen kan vara i antågande. Rykten säger nämligen att återförsäljare fått information om att de har fram till 30 september på sig att beställa nya konsoler. Efter det skeppas Inga fler från Nintendo.

Förhoppningsvis innebär det här att vi snart får se den nya konsolen och att vi får ett lanseringsdatum.

Ryktena kommer från den engelska återförsäljaren Gameseek och de känns inte helt ologiska. Nintendo har tidigare sagt att NX ska släppas i mars 2017 vilket innebär att livscykeln för Wii U borde lida mot sitt slut. Japanska tidningen The Nikkei har också tidigare rapporterat om att Nintendo kommer att sluta producera Wii U i år.

m.gadgets.ndtv.com +

Razer Deathadder kommer i Elite-version

Sägs vara den mest exakta musen på marknaden, enligt Razer

Razer har visat upp en ny version av sin klassiska Deathadder-mus vid namn Deathadder Elite som uppgraderats med snabbare sensor som har en precision på 16 000 DPI och hantera hastighet på upp till 450 tum per sekund. Utöver det har musen utrustats med mekaniska switchar för snabbare respons.

Specsen i sig är imponerande, men något som är riktigt imponerande är att Razer hävdar att musen har en noggrannhet på 99,4 procent när det kommer till rörelser. Detta betyder att musen snappar upp alla dina rörelser, medan andra möss på marknaden registrerar en del av rörelserna och låter mjukvara fylla i tomrummen.

Givetvis går det att sätta sin egen prägel på Deathadder Elite tack vare Razers Chroma-funktioner som gör att du kan få musen att lysa upp i 16,8 miljoner olika färger.

Razer Deathadder Elite går att förboka nu via Razers hemsida, länk här nere till vänster, och priset ligger på 79,99 euro.

Här under hittar ni en video om Deathadder Elite och tekniken bakom musen.

razerzone.com +

Ny trailer för Battlefield 1

Visar upp kampanjen

Dice släppte nyligen en ny trailer för Battlefield 1 där man visar upp spelets enspelarkampanj.

Battlefield 1 släpps den 21 oktober till Playstation 4, Xbox One och Windows.

vg247.com +

Gammal Xbox-sketch med Donald Trump

"seemed like a good idea at the time"

Donald Trump har det ju snackats en hel del om det gångna året på grund av att han faktiskt kan bli USA:s nästa president. Men innan han blev känd för sin politiska karriär gjorde han stor succé, framförallt i USA, med dokusåpan The Apprentice. Serien gick ut på 16 deltagare skulle kämpa om en anställning i Donald Trumps företag och kunde ses här i Sverige på Kanal 5.

För att spela vidare på seriens och Trumps populäritet valde Microsoft att inför E3 2004 producera sketchen ovan där lag Xbox tävlar mot lag PlayStation i en The Apprentice-liknande show. I lag Xbox hittar vi J Allard, Robbie Bach och Peter More. I lag PlayStation finner man "Kaz Hirai", "Ken Kutaragi" och "Andrew House".

kotaku.com +