Teaser för andra säsongen av Stranger Things
Netflix har beställt en andra säsong av uppskattad tv-serie 
48.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rykte Google skrotar Nexus-varumärket på nästa generations mobiler?
Och slutar med vanilla-versionen av Android 
26.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart får man cykla på enkelriktade gator
Nya regler i Stockholms innerstad 
21.5°
+
Roger Åberg
0
Snart kommer den kolsyrade mjölken
Låt kossorna vara! 
74kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
SpaceX får första kund för begagnad raket
Satelliten SES-10 skjuts upp i redan använd Falcon 9-raket 
47.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google drar igång samåkning med appen Waze
Börjar konkurrera med Uber? 
44.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tidig spelning av Smells like teen spirit
Två dagar efter Nevermind släpptes 
116kg
+
Roger Åberg

Nu öppnas ett spelmuseum i Stockholm

På torsdag är det premiär

På torsdag 1 september får Stockholm ett permanent datorspelsmuseum då Stockholms Spelmuseum slår upp sina portar.

På spelmuseet kommer datorspelshistoria att visas upp och grundarna skriver på sin hemsida att ambitionen med museet är att göra denna historia tillgänglig för alla.
"Ambitionen med Stockholms Spelmuseum är att levandegöra spelhistorien på ett sådant sätt att den blir tillgänglig för alla, oavsett ålder, ursprung eller erfarenhet. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är att låta våra besökare själva uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen. Vår förhoppning är att det ska vara en plats som inspirerar nostalgiker lika mycket som den överraskar en nya generation spelare."
Museet ligger på Markvardsgatan 2 i centrala Stockholm och man kommer att ha öppet onsdag till söndag. Inträdespriset ligger på 60 kronor.

  tack Linus stockholmsspelmuseum.se +

I Hot Lava ska man inte stöta golvet

Nytt spel från Klei Entertainment

Nyligen så offentliggjorde Klei Entertainment (Mark of the Ninja, Invisible, Inc., Don’t Starve) sitt nya spel Hot Lava. Spelet ser ut att vara ett Mirror's Edge-liknande spel där man hoppar mellan diverse vardagliga objekt utan att stöta golvet då det är täckt med lava.

Spelet är än så länge endast bekräftat för släpp på PC och om man vill man betatesta det så kan man anmäla sig till den här.

Bonusklipp nedan.

eurogamer.net +

Veckans PSN-uppdatering

I dag är det tisdag vilket innebär nya grejer i PlayStation-affären

Den här veckan får PlayStation 4 God Eater 2 Rage Burst (trailer nedan), Resident Evil 4, The Witcher 3: Wild Hunt Game of the Year Edition, Hatsune Miku: Project Diva X, Verdun, Hue, Strike Vector EX, Moon Hunters, Binaries, Mahjong, Arcade Archives Kid’s Horehore Daisakusen, Star Hammer: the Vanguard Prophecy, Livelock, Four-Sided Fantasy, Claire: Extended Cut, Zheros och den öppna betan för Battlefield 1. Värt att nämna också är att Fallout 4 för PlayStation 4 får Nuka-World-expansionen i dag.

PlayStation 3 får Batman – The Telltale Series – Season Pass och PlayStation Vita får God Eater 2 Rage Burst, Hatsune Miku: Project Diva X, Claire: Extended Cut och Wanderjahr.

blog.eu.playstation.com +

Gran Turismo Sport försenas

Inte helt oväntat kanske

Dagens kanske minst oväntade nyhet är väl den att Gran Turismo Sport inte kommer att släppas i tid. På senare tid har Gran Turismo-spelen varit världsbäst på att skjuta upp sina släppdatum och traditionen fortsätter uppenbarligen även med Gran Turismo Sport.

Tanken var att det skulle släppas under november månad men det kommer alltså inte att hända. När det väl släpps förtäljer man ej så nu börjar alltså väntan på nyheten om ett nytt släppdatum som de sedan kan skjuta på.

Så, så var det med det.

blog.eu.playstation.com +

Frostpunk offentliggjort

Från studion bakom This War of Mine

Spel / PC

11 bit Studios (This War of Mine) visade i dag upp sitt nya spel som heter Frostpunk. Spelet är studions mest ambitiösa projekt hitintills och går ut på att ett gäng människor skall överleva på en frusen värld med hjälp av diverse ångmaskiner. Som spelare tvingas man ta tuffa beslut för att överleva i den oförlåtliga kylan.

Hur spelet ser ut vet vi inte ännu men ovan kan man se en liten teaser-trailer för spelet. Frostpunk är endast på gång för PC och släpps under nästa års andra kvartal.

eurogamer.net +

Metal Gear Solid V får en samlingsutgåva

Som innehåller Ground Zeroes och The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Definitive Experience heter samlingen som innehåller både Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och dess prolog Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Förutom det innehåller The Definitive Experience även allt DLC-material som är släppt.

Samlingen kommer släppas den 11 oktober till Steam, PlayStation 4 och Xbox One.

konami.com +

Niantic låser upp vissa bannade Pokémon Go-konton

De som inte visste att Pokékartor var "olagligt"

För några veckor sedan började Niantic blockera Pokémon Go-fuskare som använde bottar, kartor och andra verktyg för att leva upp snabbare i spelet och hitta sällsynta fickmonster.

Vissa användare har därefter vänt sig till Niantic och berättat att de inte visste att användandet av kartor, som Pokévision och liknande, inte var acceptabelt enligt användarvillkoren. Detta har lett till att Niantic lättat på tyglarna när det kommer till konton som blockerats på grund av karthjälpmedel och har nu börjat låta användarna komma in på sina konton igen.

Niantic-chefen John Hanke skriver i ett inlägg att konton som är kopplade till bottar och liknande kommer dock fortsätta vara blockerade.
Accounts which used apps or websites to remotely capture Pokémon, battle or deploy on Gyms, or harvest resources from PokéStops are also not being unbanned. Our main priority is to provide a fair, fun, and legitimate experience for all players, so, aggressive banning will continue to occur for players who engage in these kinds of activities.

via theverge.com pokemongolive.com +