Låt med Mariah Carey blir film
All I Want for Christmas Is You 
32.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Veckorevyn lanserar plattform för unga kvinnor
Med texter för och från målgruppen 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Reynolds och Gyllenhaal svarar på frågor
Det här googlar folk om skådespelarna 
97kg
+
Bobby Green
Spelare har återskapat Stockholm i Cities Skylines
Imponerande 
52.7°
+
Emmy Zettergren
0
Dela din plats med nära och kära i Google Maps
Smidigt! 
43.4°
+
André Stray
0
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
110kg
+
Bobby Green

Android Nu finns Super Mario Run till Android

Släpptes en dag för tidigt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Förra veckan sa Nintendo att Super Mario Run till Android skulle släppas 23 mars men då spelet redan går att ladda ner från Google Play så antar jag att man beslutade sig för at släppa det populära mobilspelet en dag tidigare än utlovat.

Spelet är gratis att ladda ner och det är gratis att spela några nivåer. Vill man ha tillgång till alla banor får man dock hosta upp 109 kronor.

Super Mario Run till Android hittas på Google Play på länken nedan.

play.google.com +

Vattenfestival i Pokémon Go

Fånga vatten-pokémons och få en fiskhatt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Idag drog Niantic och The Pokémon Company igång ett av sina special-evenemang i deras populära mobilspel Pokémon Go. Den här gången handlar det om en Vattenfestival.

Pokémon Go Water Festival drog igång under kvällen här i Sverige och det innebär att det några dagar framöver kommer att spawna fler vatten-pokémons som till exempel Magikarp, Squirtle och Totodile. Förutom det så verkar man ha infört något som kallas för "Shiny Pokémons" vilket innebär att man kan få ytterligare varianter av sedan tidigare släppta Pokémons. De första "Shiny Pokémons" som sägs ha dykt upp är de båda vatten-pokémonsen Magikarp och dess utveckling Gyarados (se inbäddad tweet nedan).

För att göra vattenfestivalen lite extra festlig kan man nu även utrusta sin avatar med en fiskhatt som hittas gratis i klädshoppen. Pokémon Go:s vattenfestival håller på till 29 mars.

pokemongolive.com +

Nästa vecka är det LAN i Göteborg

GBGFTW

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

Nästa vecka är det dags för Hexis vilket är Göteborgs nyaste och största LAN-party. Förutom att man kan spela datorspel så kommer det även finnas aktivitetsområde med prova-på aktiviteter, spelhörnor och föreläsningar. Bland annat kommer Lin Education arrangera en utbildningsdag där lärare samt pedagoger kan lära och fördjupa sig i e-sport så det kan användas i utbildning.

På tal om e-sport så kommer det även hållas turneringar i League of Legends, CounterStrike, Overwatch, Hearthstone, Rocket League och Starcraft 2 under Hexis. Det kommer finnas flera svenska e-sportprofiler, bland annat Bellswag, Ph13ton samt FraelsarN, på plats som kommer streama och träffa fans.

Den 31 mars drar jippot igång och mer information om det kan hittas via länken nedan.

hexis.nu +

Game of Thrones blir brädspel

Bestäm själv karaktärernas öden

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Brädspel

Som de flesta redan vet kommer den åttonde säsongen av Game of Thrones att vara seriens sista. Jag misstänker att jag inte är den enda som känner att det kommer att uppstå en stor tomhet när serien är slut.

För de som känner att tomheten blir för stor kommer nu en liten tröst. Game of Thrones kommer att släppas som brädsspel där spelare själva kan bestämma ödet för invånarna i Westeros.

Spelet kommer inte helt oväntat att innehålla strider mellan olika hus där spelarna antingen kan försöka återskapa berättelsen eller skapa helt andra konflikter och förutsättningar. Game of Thrones är ju känt för att döda en hel del av sina huvudkaraktärer, men vad händer om de får leva vidare?

Spelet som fått namnet A Song of Ice and Fire kommer att släppas under 2018.

io9.gizmodo.com +

Säsonger för Diablo III kommer till konsoler

Anländer i slutet av månaden

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Under ganska lång tid har Diablo III haft stöd för så kallade säsonger. För varje säsong, som pågår under en begränsad tid, kan spelare starta en helt ny karaktär som används för att samla loot och delta i olika utmaningar. Looten kan sedan användas av de icke säsongsbundna karaktärerna när säsongen väl är över.

Nu meddelar Blizzard att säsonger kommer att anlända även till konsoler, och det lagom till starten av säsong 10 som inleds 31 mars. Ovan kan ni också kolla in vad som ingår i spelet senaste uppdatering.

kotaku.com +