Conan O'Brien hänger i Berlin
Kör runt lite på autobahn 
42.5°
+
Frode Wikesjö
0
Sverige är en av de svåraste mobilmarknaderna i världen
Vi har suttit ner med Huaweis europachef 
55.0°
+
Roger Åberg
0
Apple investerar stort i vindkraft
Deras största investering i förnybar energi 
46.7°
+
Emmy Zettergren
0
Musikvideo till Trentemøllers Complicated
Från plattan Fixion 
84kg
+
Bobby Green
Tut i luren - 10 år sedan Christer Fuglesang lyfte mot rymden
Sveriges enda person i rymden hittills 
51.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nyupptäckt bläckfisk-art kan få namnet Bedårande
För att den är så söt 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
PantaPåsen vill att vi pantar våra plastpåsar
Panta mera 
60.8°
+
Frode Wikesjö
0
Conan hälsar på en dominatrix
Samkväm med Lady Velvet Steel 
126kg
+
Bobby Green

Använd PlayStation VR med SteamVR

Högst inofficiellt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / VR

TrinusVR har släppt några drivrutiner samt instruktioner om hur man kan få sitt PlayStation VR-headset att fungera med SteamVR-spel. Det hela fungerar dock inte med Oculus Touch- eller Vive-kontrollerna så man får spela spelen med vanlig handkontroll.

På tal om virtuell verklighet så kan man nedan hitta två bonusklipp. I dessa får man se Kristen Stewart och Ruth Negga spela upp några film noir-scener som är filmade med 360-kameror.

pcgamesn.com +

Ny trailer för Skyblivion

Kolla in Cyrodiil

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Projektet med att göra om Oblivion i Skyrim fortsätter. Nu har utvecklarna släppt en ny trailer för Skyblivion och visar bland annat upp området Cyrodiil.

Än så länge finns det inget datum för remaken.

pcgamer.com +

Eurogamer.se stänger ner på måndag

Men en ny satsning är på gång

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Den svenska versionen av Eurogamer kommer att stänga ner på måndag. Det meddelar chefredaktör Andréas Göransson via hemsidan.

Anledningen till nedstängningen är att de som arbetar med sajten känner att de inte längre har den tid som krävs för att fokusera på nyheter. Däremot har de en ny satsning på gång. I februari kommer de att öppna en ny sajt med fokus på features där spel kommer att blandas med film, serietidningar och andra nördiga saker, som de själva skriver.

Nya prioriteringar, utmaningar och idéer har lett oss till det oundvikliga; det finns ingen tid över för Eurogamer. För att växa och bli en större nyhetssajt så krävs tid och resurser, något vi inte har.

Av den anledningen kommer Eurogamer.se att stänga ner under nästa vecka. Några sporadiska nyheter kommer att publiceras men sen är det slut.

Vi vill tacka alla som varit med på den här resan och som vill följa med oss in i framtiden. För det är inte helt över än.

I februari 2017 kommer vi att starta en ny sida med nytt fokus. Vi lämnar nyhetsjakten bakom oss och kommer att lägga mer krut på det vi älskar att skriva och som vi vet att ni älskar att läsa - matiga features.

Det är inte första gången Eurogamer.se läggs ner. När sajten startade första gången var det år 2010 då PS3bloggen.se stängde ner och blev Sveriges Eurogamer. Tre år senare lade Eurogamer ner och blev istället PSbloggen för att åter igen öppna upp år 2015 som Eurogamer igen. Då jobbade även vår före detta kollega Peter Tjärndal där samt allas vår André Stray som nu hänger med oss i stället.

Vi önskar gänget bakom Eurogamer lycka till med nästa projekt!

eurogamer.se +

Permanent VR-anläggning har öppnat i Paris

Allmänheten kan testa VR

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Om man är sugen på att att testa virtuell verklighet men inte har tillgång till något headset finns det nu ett annat alternativ. I alla fall för de som bor i eller åker till Paris. Där har nu Europas största permanenta VR-anläggning öppnat.

Anläggningen är en del av Frankrikes tredje största biosalong och besökare kommer att kunna testa Oculus Rift, HTC Vive, MSI VR och PSVR. Totalt finns det tolv olika VR-enheter på plats med möjlighet att testa spel som Eagle Flight och Assassin's Creed Experience VR från Ubisoft samt The Climb från Crytek och Star Wars Battlefront Rogue One X-Wing VR Mission från EA.

Att spendera 20 minuter i VR-hallen kommer att kosta 12 euro medan 20 euro ger besökarna 40 minuter i hallen.

pcgamer.com +

En titt på den tekniska alfan för Sea of Thieves

Nästa vecka så drar den igång

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Rare meddelade sina fans i dag att man börjar närma sig släppet av den tekniska alfan för sitt piratspel Sea of Thieves. Folk som vill kan anmäla sig till spelets insider-program och då få chansen att vara några av de första som får spela spelet.

Det första alfatestet drar igång nästa helg (16-18 december) och vill man vara med och testa så kan man anmäla sitt intresse via länken nedan. För att delta krävs det att man har ett Xbox Live Account-konto och är 18 år eller äldre.

seaofthieves.com +

Nu kan du beställa Razer Raiju

Razers proffskontroll till Playstation 4

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Vill man bli duktig på ett spel så måste man använda handkontroller som är avsedda för proffsspelande. Nästan i alla fall. Tidigare i år fick vi reda på att Sony jobbat med Razer och Nacon som tagit fram varsin proffshandkontroll, nämligen Razer Raiju och Nacon Revolution Pro Controller. Nu har den förstnämnda blivit tillgänglig att beställa och priset ligger som tidigare känt på 169 euro.

Raiju är utrustad med två extra axelknappar samt två knappar på undersidan som du själv kan programmera. Samtliga knappar har utrustats med en variant av mekaniska switchar för precision. Det finns även reglage för triggerknapparna som du kan justera om du vill att de ska vara extra responsiva eller om du vill skjuta snabbt.

Du kan beställa Razer Raiju precis nu och leverans börjar ske 14 december.

razerzone.com +

Seasons of Heaven är ett exklusivt spel för Switch

Franskt spel baserat på fransk roman

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Den franska spelstudion AnyArts Productions offentliggjorde i går spelet Seasons of Heaven. Spelet är ett äventyrsspel som utvecklas exklusivt för Nintendo Switch. Handlingen är baserad på en fransk roman med samma namn. I spelet spelar man som en ung pojke som heter Yann som har Aspergers syndrom och pojkens hund, den franska bulldogen Ani.

Spelet använder sig av Unreal Engine 4 och kanske får vi se mer av detta spel under Nintendos Switch-presentation den 13 januari.

Fler bilder från spelet kan hittas via länken nedan.

gameblog.fr +