Permafrosten i Arktis tinar snabbare än väntat
Fler tråkiga nyheter för klimatet 
28.0°
+
Emmy Zettergren
0
Utvecklare tar bort ett enda träd i Rising Storm 2: Vietnam
It’s just a fucking ball-ache. 
63.4°
+
André Stray
0
Die Antwoord släpper bisarr kortfilm
Jack Black är med! 
86kg
+
Bobby Green
I dag invigs avsaltningsanläggningen på Öland
Smaka avsaltat vatten 
47.1°
+
Emmy Zettergren
0
Snubbe bygger självkörande potatis
Japp.  
43.6°
+
André Stray
0
Världsrekord i att hoppa hopprep
Skolbarn i Japan sätter rekord 
101kg
+
Bobby Green

Nintendo ber om ursäkt för bristen på Switch

Fler på väg

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

För ett tag sedan gick den amerikanska Nintendochefen Reggie Fils-Aim ut och sa att Nintendo jobbar på att få fram fler Switch-konsoler. De har nämligen varit svåra att få tag på i bland annat USA.

Nu går Nintendo ut med en officiell ursäkt på sin hemsida där de åter igen lovar att de jobbar för att få ut fler konsoler på marknaden.

"For autumn and beyond, we will continue to work to ensure that as many products as possible can be delivered to our customers towards the end of the year".

Switch har också sålt väldigt bra på just den amerikanska marknaden. Under både mars och april sålde konsolen bättre än så väl Xbox One som Playstation 4.

Zenimax vill hindra försäljning av Oculus Rift

Tvisten är inte över

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

I februari i år dömdes Facebook att betala 500 miljoner i skadestånd till Zenimax efter en långdragen tvist rörande Oculus Rift. Anledningen var att Zenimax ansåg att Oculus-utvecklaren John Carmack utvecklat en del av koden som används i Oculus VR-headset Rift medan han arbetade för ZeniMax. Redan då ville också Zenimax att försäljningen av Oculus Rift skulle stoppas.

Nu har de gjort slag i saken och har ansökt om att domstolen ska förbjuda försäljning av Oculus enheter. Oculus VR hävdade dock under en domstolsförhandling i tisdags att ett säljstopp skulle vara en orättvis åtgärd som kommer att drabba så väl företaget som dess partners. De sa också att det inte skulle gagna någon annan än just Zenimax och att företaget dessutom skulle kunna använda det för att kräva Oculus på ännu mer pengar. De framförde också att en omarbetning av mjukvaran skulle vara för kostsam.

Någon dom har dock inte fallit eftersom domaren uppmanade båda företagens advokater att försöka komma överens istället.

Utvecklare tar bort ett enda träd i Rising Storm 2: Vietnam

It’s just a fucking ball-ache.

RIP 2017-2017
Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Det går inte att säga att Rising Storm 2: Vietnam-utvecklarna Tripwire’s inte lyssnar lyssnar på sin publik. Reddit-användaren SprayAndPlay la nyligen upp en post på Reddit där han meddelade att han störde sig på placeringen av ett specifikt träd i spelet som ställde till bekymmer för honom när han skulle flyga helikopter i området.

En vecka efter släppte utvecklarna Tripwire en uppdatering av spelet och i patchinformationen slängde gänget in detta under Maps-fliken:
Removed one specific tree from the landing zone in An Lao Valley, per a request from reddit user SprayAndPlay. We agree with you, sir!

Det kan komma mer Uncharted efter The Lost Legacy

Naughty Dog hintar om det

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Nathan Drakes berättelse må vara över. Men vi har ju The Lost Legacy att se fram emot som sätter Chloe Frazer i centrum av berättelsen. Och det verkar som om det kan bli fler Unchartedspel framöver.

I en intervju med Eurogamer meddelar Shaun Escayg, producent och manusförfattare för Lost Legacy, att det är en stor värld där det finns mängder med intressanta karaktärer att lära känna närmare. Han säger också att han tror att resan i Uncharted-världen inte är över ännu.

Personligen ser jag verkligen fram emot att få se hur The Lost Legacy känns i jämförelse med de andra spelen och för min del får de gärna bygga vidare med fler spel framöver.

via vg247.com

Skull & Bones inkluderar ett kampanjläge

Tackar!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Piratspelet Skull & Bones var ett av de nya spelen som visades upp under E3. Och det ser riktigt lovande ut. Men det här med multiplayer lockar kanske inte alla. Därför är det trevligt att Ubisoft nu bekräftar att spelet även får en kampanj för spelare att uppleva.

Kampanjen är dock integrerad i helheten och står inte helt separerat från mulitplayerdelen. Spelare ska däremot få träffa vad Ubisoft säger är ikoniska karaktärer. Vi ser fram emot fler detaljer.