Kamera fäst på drönare anses vara övervakningskamera
Högsta förvaltningsdomstolen har sagt sitt 
30.2°
+
André Stray
0
Är jak grajvijd?
Ni förstår när ni ser videon... 
46.3°
+
Roger Åberg
0
Henrik Fiskers kommande elbil har saxdörrar överallt
Kommer 65 mil på en laddning 
43.7°
+
Bobby Green
0
Blink-182 går ny omgång av nakenvideo
Fast nu är det tjejer som springer istället 
81kg
+
Bobby Green
Spotify släpper ny app till Samsung Smart TV
Även gratisanvändare kan lyssna på musik 
41.3°
+
André Stray
0
SVT släpper alternativ Play-app med stöd för flera språk
Appen Språkplay ska hjälpa nyanlända att lära sig Svenska 
42.6°
+
Emmy Zettergren
0
Elbilstillverkaren Atieva heter nu Lucid Motors
Tänker fortfarande utmana Tesla Model S 
42.0°
+
Bobby Green
0
Snabb resa genom Shanghai
Hänger du med? 
112kg
+
Bobby Green

Nu kan du spela Half-Life 2 på din Xbox One

The Orange Box är nu bakåtkompatibelt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Det helt fenomenala spelpaketet The Orange Box som 2007 släpptes till Xbox 360 är nu bakåtkompatibelt med Xbox One. Det innebär att man kan spela Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Portal och Team Fortress 2 om man nu skulle vilja det.

Förutom The Orange Box är nu även både Galaga Legions och Joe Danger 2: The Movie också bakåtkompatibla.

  tack Filip vg247.com +

Slåss mot bebisar i Bears vs. Babies

Nytt kortspel från The Oatmeal

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Brädspel

Har ni hunnit tröttna på Exploding Kittens och känner att in behöver ett nytt knasigt kortspel i era liv? Då kanske The Oatmeals nya Bears vs. Babies kan vara intressant. I det nya kortspelet drar du kort från en stor hög och skapar björnmonster som du sedan använder för att slåss mot diverse bebisar som ligger på bordet samtidigt som du försöker sabotera för dina motspelare. När du är ensam överlevande så har du vunnit.

The Oatmeal har än en gång använt sig utav Kickstarter för att finansiera projektet och inte helt oväntat nåddes målet på 10 000 dollar på bara någon timme. Nu ligger insamlingen på 1,2 miljoner dollar. Hur som helst. Vill du förboka spelet så kan du göra det via Kickstartersidan och för 25 dollar får du spelet och lägger du till 10 extra dollar så kommer du få grundspelet samt ytterligare ett paket med mer barnförbjudna kort. Leverans sker i juni nästa år.

Ovan ser ni Kickstarter-videon för Bears vs. Babies där ni även får en genomgång av spelet.

via engadget.com kickstarter.com +

Blizzard släpper Blizzard Voice

Prata med medspelare via Blizzard Launcher

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Blizzard har äntligen fått tummen ur och implementerat röstchatt i Blizzard Launcher, vilket gör att du kan prata med dina vänner via röstchatten oavsett vilket spel du spelar så länge du har Blizzard Launcher igång.

Röstchatten fungerar på samma sätt som Steams röstchatt och företaget lovar hög samtalskvalitet, bra stabilitet samt möjligheten att höja och sänka volymen på specifika användare, vilket är användbart om en av dina vänner pratar oförskämt högt.

För att lägga vantarna på röstchatten behöver ni bara uppdatera Blizzard Launcher.

engadget.com +

Spelfeber 23

Vi pratar Batman VR, Nintendo Switch och Red Dead Redemption 2

Visa inte Feber-artiklar
Feber / Feberpodden

I det tjugotredje avsnittet av Spelfeber pratar Frode Wikesjö och André Stray om sina funderingar kring Nintendo Switch och trailern för Red Dead Redemption 2.

Podden går utmärkt att lyssna på direkt här ovan eller i acast-appen (finns gratis för iOS och Android) men även som vanlig podd antingen via iTunes eller via din vanliga poddspelare (sök efter Feberpodden). Vill ni hellre ladda ner podden i MP3-format så kan ni göra det här: Spelfeber 23 i MP3-format.

Vill du hellre köra med en vanlig RSS är adressen http://rss.acast.com/feber.

Musik av Visager / CC BY

aca.st +

Pikachu möter Super Mario

Sötast i dag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

Är det årets julklapp i Japan som vi ser här? 29 oktober inleds i landet försäljningen av produkter baserade på Pikachu utklädd till Mario och Luigi. Galet gulligt. Nedan kan ni se flera av produkterna som inkluderar tröjor, kortlekar och en hel del annat.

kotaku.com +

Snubbe spelar Overwatch med båge som kontroll

Lirar med Hanzo såklart

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Spelprofilen Rudeism brukar använda sig av olika konstiga tillbehör när han spelar spel. Bland annat har han spelat World of Warcraft med dansmatta och Overwatch med bananer.

Nu har han dock gett sig på ett lite mer logiskt vapen för just Overwatch, nämligen en pilbåge. Närmare bestämt är det en Nerf Bow och givetvis spelar han bågskytten Hanzo. Ovan kan ni kolla in ett kort klipp och efter hoppet kan ni se hur han byggde spelkontrollen.

kotaku.com +
Läs mer...

Microsoft tappar intäkter på Xbox One

Omsättningen för spelavdelningen minskar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Generellt ser det bra ut för Microsoft. I en ny intäktsrapport visar de att omsättningen ökar på i princip alla avdelningar i företaget. Ett av undantagen är dock spelavdelningen. Anledningen är att Xbox One fortfarande säljer dåligt.

Enligt rapporten minskade omsättningen med fem procent jämfört med förra året och det är konsolförsäljningen som står för tappet. Däremot går försäljningen av mjukvara och relaterade tjänster bättre vilket har bidragit till att tappet inte blivit större än fem procent.

Samtidigt säger Microsoft att deras konsoler varit den bästa säljande konsolen i USA under de senaste tre månaderna samt att antalet personer som använder Xbox Live ökat till 21 procent jämfört med förra året. Prognosen för framtiden är dock, enligt Microsoft, fortsatt minskad omsättning vad gäller just konsolerna medan engagemanget för företagets speltjänster lär öka.

gamasutra.com +