Tigrar attackerar drönare
Filmat i ett "slakthus" för tigrar 
32.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Firefox testar snooze-funktion för tabbar
Bra om man vill kolla på grejer senare 
42.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Juns Kitchen lagar hemgjord ramen
Katterna håller koll 
90kg
+
Bobby Green
Facebook börjar med annonser i mitten av videoklipp
Det lär ju bli irriterande 
13.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Framtida Halo-spel kommer att ha stöd för delad skärm
FPS-titlarna då 
44.1°
+
Emmy Zettergren
0
Roomie härmar 43 stycken artister
Rätt bra 
138kg
+
Bobby Green

Framtida Halo-spel kommer att ha stöd för delad skärm

FPS-titlarna då

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

När Microsoft och 343 Industries meddelade att Halo 5: Guardians inte skulle få stöd för delad skärm var det många fans som blev gruvligt besvikna.

Nu meddelar 343 Industries grundare och chef Bonnie Ross att alla framtida Halo-titlar kommer att ha stöd för delad skärm. Hon säger även att beslutet om att skippa funktionen i Halo 5 var extremt svårt att ta.

"We've also had a lot of learnings along the way,. When we fell down with multiplayer launch of MCC, or when we didn't put split-screen in with Halo 5, it was incredibly painful for the community and for us. It erodes trust with the community, as the community is a part of our world-building. A lot of learnings from that. I would say, for any FPS going out will have always have split-screen in going forward."

En av anledningarna till att funktionen skippades i Halo 5 var att allt fler spelar online istället för tillsammans i vardagsrummet. Fansen höll dock inte med om att det rättfärdigade att funktionen skrotades helt.

pcgamer.com +

Drakulas slott i fokus på Castlevania-affisch

Första hinten inför Netflixsatsningen

Visa inte Film-artiklar
Film / TV-serier

För ett tag sedan fick vi veta att en serie baserad på Castlevania-spelen kommer att släppas på Netflix. Nu har en första bild i form av en affisch anlänt.

Bilden domineras av Drakulas slott, som förekommer frekvent i serien, och stämningen är kuslig.

Känns det som rätt anslag? Blev ni mer eller mindre sugna på att se vad serien handlar om? Hela bilden kan ni se efter hoppet.

polygon.com +
Läs mer...

Zlatan Ibrahimovic investerar i e-sport

Hjäper till med finansieringen av Challengermode

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Esport

Betting-plattformen för e-sport, Challengermode, har fått sig en rätt tung investerare i form av den svenska fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic. I sin andra finansieringsrunda fick detta uppstartsföretag, enligt uppgift, runt 11,5 miljoner kronor varav då några av kronorna då kommer från Ibrahimovic.

Det är inte första gången Ibrahimovic investerar pengar i spelbranschen då han sedan tidigare lite pengar i svenska ISBIT games.

breakit.se +

Irrational Games återuppstår under nytt namn

Säg hej till Ghost Story Games

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

För tre år sedan stängde Irrational Games ner. Anledningen var enligt studiochefen Ken Levine att han ville starta en mindre studio som fokuserade på mindre och mer handlingsfokuserade digitaldistribuerade spel. Studion låg bland annat bakom BioShock och BioShock Infinite.

Nu återuppstår dock studion under det nya namnet Ghost Story Games. Grundarna är ett dussintal före detta anställda på Irrational Games inkluderat Ken Levine. Något spel har de inte presenterat men på studions hemsida står det att fokus kommer att ligga på uppslukande berättelser samt att spelen lär tilltala BioShock-fans.

theverge.com +

Civilization VI får modstöd

På tiden!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Firaxis har släppt en ny uppdatering till Civilization VI som kommer med en hel del trevliga nyheter. Den största ändringen är att spelet äntligen fått ordentligt stöd för moddar via Steam Workshop och du har möjlighet att ladda ner diverse verktyg för att skapa egna moddar till spelet. Utöver det har Civilization VI fått en inbyggd kartmakare som du kan leka runt med.

Utöver mod-nyheterna har Civilization VI också fått en rad AI-justeringar och det nya Australien-tillägget har blivit tillgängligt.

kotaku.com +