Conan O'Brien hänger i Berlin
Kör runt lite på autobahn 
42.5°
+
Frode Wikesjö
0
Sverige är en av de svåraste mobilmarknaderna i världen
Vi har suttit ner med Huaweis europachef 
55.0°
+
Roger Åberg
0
Apple investerar stort i vindkraft
Deras största investering i förnybar energi 
46.7°
+
Emmy Zettergren
0
Musikvideo till Trentemøllers Complicated
Från plattan Fixion 
84kg
+
Bobby Green
Tut i luren - 10 år sedan Christer Fuglesang lyfte mot rymden
Sveriges enda person i rymden hittills 
51.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nyupptäckt bläckfisk-art kan få namnet Bedårande
För att den är så söt 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
PantaPåsen vill att vi pantar våra plastpåsar
Panta mera 
60.8°
+
Frode Wikesjö
0
Conan hälsar på en dominatrix
Samkväm med Lady Velvet Steel 
126kg
+
Bobby Green

Apple CarPlay finns nu i 200 bilmodeller

Över 50 nya modeller har fått stöd för CarPlay

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Apple har uppdaterat sin lista över vilka bilmodeller som har eller kommer att få stöd för CarPlay och nu är det över 200 modeller som har eller kommer att få det.

Tidigare inkluderade Apples CarPlay-lista 150 modeller men nu har man lagt till några nya och kommande modeller från Audi, Honda, Maserati, Kia, Mitsubishi, Suzuki samt Volkswagen vilket gör att listan nu innehåller över 200 modeller.

För en lista på alla bilmodeller som nu har stöd för CarPlay hoppa vidare på länken nedan.

via 9to5mac.com apple.com +

Rykte Apple vill erbjuda nya filmer i iTunes

Två veckor efter biopremiären

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPod/iTunes

Bloomberg rapporterar att Apple håller på att förhandla med Hollywood-studios för att få tidigare tillgång till nya filmer. Rapporten nämner att Apple vill erbjuda filmer på iTunes redan två veckor efter de har haft biopremiär. Tanken är att filmen då kommer erbjudas till ett dyrare hyrpris för att kompensera för de eventuellt förlorade biointäkterna.

Vad hyrpriset skulle landa på är högst oklart men förra veckan så nämnde Warner Bros.-chefen Kevin Tsujihara i en intervju att de har tittat på att erbjuda hyrande av nyligen släppta filmer till ett högre pris. Priset han nämnde då var mellan 25-50 dollar vilket ju är en hel del pengar. Så om man är en ensamgående biobesökare kanske det inte är helt värt då men är man en större familj som vill titta på den senaste Disney-filmen så kan det ju löna sig.

Antagligen kommer biograferna göra allt för att se till att detta inte händer men det känns som hur man än vrider och vänder på det så kommer ju detta att hända förr eller senare. Om det nu blir Apple som erbjuder detta alternativ först återstår att se. Sen får man ju inte heller glömma hur rädda många av dessa filmstudios är för piratmarknaden och även med all säkerhet i världen så lyckas ju piraterna ändå få tag på filmerna. Så det kan ju också vara ett hinder att detta blir verklighet inom rimlig tid.

bloomberg.com +

Det här gick bäst på iBooks, iTunes och App Store i Sverige

Pokémon Go, TV4 Play, Alex Schulman, Miriam Bryant och annat

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Apple har släppt lite statistik över vad som gick bäst i deras app/media-butiker under året som gått och här kommer lite statistik över hur det såg ut på den svenska marknaden.

I iBooks-butiken utsågs Alex Schulmans "Glöm mig" till bästa svenska fiktionsroman, Leif G.W. Perssons "Kan man dö två gånger?" till bästa kriminalroman medan "Min fantastiska väninna" av Elena Ferrata tog hem titeln för bästa fiktionsroman.

Bästa låt under 2016 blev Miriam Bryant, "Black Car" medan "Sherihan" av Cherrie blev årets bästa album. När det gällde podcast så hittas "Mordpodden" av RadioPlay, "USA-Valpodden" av Sveriges Radio samt "Den Friska Wargen" av Ida Warg & Viktor Frisk på de tre översta platserna på den listan.

Film hade ett gäng olika kategorier och där såg det ut på följande sätt:
Bästa familjefilm: "Zootropolis"
Bästa blockbuster: "Deadpool"
Bästa "Discovery": "Bland män och får"
Bästa svenska film: "En man som heter Ove"
Bästa drama: "The Revenant"
Bästa komedi: "How to Be Single"
Bästa barnfilm: "Finding Dory"
Bästa romantiska film: Me Before You"

I App Store blev "7 Minute Workout Challenge" mest nedladdade betalapp för iPhone och "Pokémon Go" den mest nedladdade gratisappen. Spotify var den appen som tjänade mest pengar via sin app. "Minecraft Pocket Edition" var den mest nedladdade betalappen till iPad och "TV4 Play" plockade hem den titeln bland gratisapparna för iPad. "Candy Crush Saga" var den iPad-app som drog in mest pengar bland App Stores iPad-appar.

Är ni intresserade av att veta hur ovanstående statistik såg ut ur ett globalt perspektiv så hittas det mer information om det på länken nedan.

apple.com +

Apple Music har över 20 miljoner betalande användare

Tog cirka ett och halvt år att fixa

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Music

Det har nu snart gått ett och ett halvt år sedan Apple lanserade sin musikstreaming-tjänst Apple Music och nu sägs tjänsten ha passerat gränsen 20 miljoner betalande användare skriver MusicBusinessWorldwide (MBW).

Apple har bekräftat att milstolpen är nådd för MWB så det handlar med andra ord om säkerställd statistik och inte en uppskattning från tredjepart som många gånger är fallet när det gäller försäljningssiffror från Apple.

Apple Musics största konkurrent Spotify meddelade i september att man hade 40 miljoner betalande användare och MBW förväntar sig att Spotify passerar gränsen 50 miljoner betalande användare i februari 2017. Med gratisanvändare har Spotify totalt över 100 miljoner användare.

Nedan hittas ett diagram på hur Spotifys och Apple Musics antal betalande användare har utvecklats över i tid.

via breakit.se musicbusinessworldwide.com +

Vissa Macbook Pro-användare har stora batteribekymmer

Kan endast använda datorn i ett par timmar

Visa inte Mac-artiklar
Mac / MacBook

På Apples hemsida så lovar företaget att du kommer kunna använda nya Macbook Pro med Touch Bar i upp till tio timmar, men vissa användare har rapporterat om batteritider som ligger betydligt lägre än annonserat. På Apples supportforum och på Reddit skriver användare att de endast kan använda sina enheter mellan två och tre timmar, även om datorerna bara används för att surfa:
I just received my new 15? MacBook Pro with touch bar. The battery life is horrible!!! I have Safari open with 6 tabs and with 95% battery, I am told that I have under 3 hours of battery life left.

Vad batteriproblemen beror på är oklart. Det spekuleras om att problemet ligger i grafikkretsen. Troligtvis håller Apple på att undersöka problemet för tillfället och kommer förhoppningsvis med en lösning inom kort.

thenextweb.com +

Apple bekräftar typ att man arbetar på en självkörande bil

Vill medverka till att skapa standarder för förarlösa bilar

Bilden är ett montage
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Självkörande bilar

Apple har skickat ett brev till den amerikanska myndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) där man någorlunda bekräftar att man arbetar på teknik för självkörande bilar.

I brevet, som är undertecknat av Apples Steve Kenner som tidigare arbetat som chef för bilars säkerhet på Ford, pekar Apple ut några områden gällande självkörande bilar som man arbetar med.
"At least three areas require attention: (1) as described in the Policy, the implications of algorithmic decisions for the safety, mobility, and legality of automated vehicles and their occupants; (2) the challenge of ensuring privacy and security in the design of automated vehicles; and (3) the impact of automated vehicles on the public good, including their consequences for employment and public spaces."
Apple vill med sitt brev till NHTSA medverka till att sätta upp en framtida standard för självkörande bilar. Det framgår inte hur långt Apple har kommit i sitt arbete med en eventuell självkörande bil eller teknik för sådana fordon.

via thenextweb.com regulations.gov +

Apple släpper nya (RED)-produkter

För att uppmärksamma World AIDS Day

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Idag är det World AIDS Day och för att uppmärksamma detta släpper Apple traditionsenligt lite nya produkter i sin så kallade (RED)-kollektion.

Det handlar om ett batterifodral till iPhone 7 (bilden ovan), ett rött läderfodral till iPhone SE, de trådlösa hörlurarna Beats Solo 3 Wireless samt den trådlösa högtalaren Beats Pill+. Sedan tidigare finns bland annat klockarmband till Apple Watch i (RED)-kollektionen (bilden nedan).

Köper man någon av Apples (RED)-produkter mellan 1 till 6 december går en viss del av detta till AIDS-forskning. Det samma gäller om man köper någon av följande appar i App Store under samma period:
Angry Birds 2, Angry Birds POP!, Best Fiends, Best Fiends Forever, Boom Beach, Candy Crush Jelly Saga, Clash of Clans, Clash Royale, CSR2, Episode, Farm Heroes Saga, FarmVille: Tropic Escape, FIFA Mobile, Hay Day, MARVEL Contest of Champions, PewDiePie’s Tuber Simulator, Plants vs. Zombies Heroes, SimCity BuildIt, War Dragons samt YAHTZEE With Buddies.

apple.com +