Visste ni att Audi har lanserat en liten R8:a?
Jag har kört nya TT RS 
42.8°
+
Bobby Green
0
Svensk forskare försöker ändra DNA på mänskliga embryon
Vill undersöka om generna påverkar utvecklingen 
49.1°
+
Emmy Zettergren
0
Yves Guillemot slutar som CEO för Ubisoft om Vivendi tar över
Och nästa Assassin's Creed kan dröja flera år 
48.1°
+
Emmy Zettergren
0
Här är Linnros och Adams-Rays nya låt!
Sitter på en dröm 
93kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Stranger Things-gänget kör Uptown Funk
Innan Emmy-galan drog igång 
74.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbe bygger in spelkonsol i NES-kassett
Innehåller 2.000 spel 
52.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sparkcykeln som går i 100 km/h
Jag vill flytta till Monaco och köpa en 
110kg
+
Roger Åberg

En reklamfilm för Apple AirBag

Mer skoj från Conan O'Brien

Nyligen blev det känt att Apple lämnat in patentansökan om en ny produkt vid namn Bag och Conan O'Brien och gänget har släppt en video där vi får se vad den nya påsen kommer ha för funktioner.

youtube.com +

Rykte Apple sugna på att köpa motorcykelföretaget Lit Motors

Ännu ett fordonsrykte om Apple

Tidigare idag skrev vi om ett rykte som gjorde gällande att Apple förde samtal om att köpa hela eller delar av den brittiska biltillverkaren McLaren.

Enligt New York Times skulle det dock inte vara det enda fordonsföretaget Apple har visat intresse av att köpa upp. Enligt NY Times källor är Apple även sugna på att köpa det San Francisco-baserade startup-företaget Lit Motors som tillverkar självbalanserade motorcyklar.

Apple ska sedan tidigare ha anställt flera personer med bakgrund på Lit Motors skriver NY Times.

nytimes.com +

Rykte Apple funderar på att köpa biltillverkaren McLaren

Ska Apple börja bygga superbilar?

Enligt källor Financial Times har varit i kontakt med så funderar Apple på att köpa den brittiska biltillverkaren McLaren Technology Group.

Skulle inte ett uppköp vara möjligt så skulle Apple även kunna tänka sig att göra en större investering i McLaren enligt FT:s källa. Enligt FT så ligger prislappen för att köpa hela McLaren på mellan motsvarande 15 till 17 miljarder kronor, något som väl kan räknas som växelpengar för Apple.

Apple har inte kommenterat det här ryktet medan en talesperson för McLaren säger till New York Times att man inte för några diskussioner med Apple angående ett uppköp.

businessinsider.com +

MacOS Sierra är här!

Prata med datorn

Apple meddelade nyss att MacOS Sierra nu finns tillgänglig som kostnadsfri uppdatering i Mac App Store. I och med denna uppdatering kommer Siri äntligen komma till Mac om man nu skulle få för sig att vilja snacka med datorn. Andra funktioner så som Universella urklipp, Skrivbord och dokument i iCloud, Autoupplåsning och Apple Pay på webben kan man också hitta i Sierra.

Siri på Mac kan bland annat hjälpa till att skicka meddelanden och mejl, hitta dokument, söka efter information, söka igenom ens bildbibliotek samt ändra systeminställningar. Som användare kan man dra och släppa Siri-resultat i ett dokument eller fästa dem i vyn Idag och titta på dem senare.

De universella urklippen gör att man kan kopiera innehåll från en app på en Apple-enhet och klistra in det i en annan app på en annan Apple-enhet vilket ju kan vara rätt så praktiskt om man använder flera Apple-enheter.

En annan grej som verkar rätt så praktiskt om man använder flera Apple-enheter är Skrivbord och dokument i iCloud. Med den kan Mac-användare komma åt filer som ligger på datorns skrivbord från sin iPhone eller iPad.

Autoupplåsning gör att man kan logga in automatiskt på sin Mac om man har på sig en autentiserad Apple Watch och med Apple Pay kan man enkelt betala för sina varor om man köper något från sidor som stödjer detta.

Uppdateringen kommer även ge programmet Bilder ett par nya funktioner så som funktionen Minnen, som automatiskt skapar samlingar med dina bästa bilder och videor. Bilder kommer även få det nya redigeringsverktyget Klarhet som kan hjälpa till att lysa upp mörka områden, tonar ner högdagrar eller ger bättre kontrast och detaljrikedom i bilderna. Hur användbara dessa funktioner kommer vara i verkligheten återstår att se.

Detta är självklart endast ett några av nymodigheter som Sierra bjuder på vill man se en detaljerad lista så kan man hitta en sådan via länken nedan.

MacOS Sierra finns som kostnadsfri uppdatering från och med i dag på Mac App Store. Operativsystemet kan användas på alla Mac-modeller som introducerats sedan slutet av 2009.

apple.com +

Apple patenterar papperspåse

iBag?

Apple har fått en designpatentansökan (designskydd/mönsterskydd i Sverige) som beskriver en papperspåse godkänt av det amerikanska patentverket USPTO.

Det är en väldigt utförlig ansökan som innehåller närmare 20 skisser och en lång rad punkter på påsen som Apple nu fått patent på. Gizmodo har läst igenom Apples patentansökan för "Bag" och bland annat hittat följande guldkorn:
"Bags are often used for containing items. For example, retail bags may be used to contain items purchased at a retail store."
"The bag may be formed of a container and a handle."
"Those skilled in the art will readily appreciate that the detailed description given herein with respect to these figures is for explanatory purposes only and should not be construed as limiting."
"The phraseology or terminology used herein is for the purpose of description and not limitation, such that the terminology or phraseology of the present specification is to be interpreted by the skilled artisan."

Att "Bag" dyker upp i Apple Stores världen över i framtiden är väl ingen helt vild gissning från våran sida.

appft.uspto.gov +

James Corden medverkar i reklam för Apple Music

Pitchar ett gäng idéer

James Corden, känd från Late Late Show with James Corden och numera Apple-ägda Car Pool Karaoke, medverkar i en ny reklam för Apples musiktjänst Apple Music där han pitchar ett gäng idéer för att lyfta fram att Apple Music bland annat har 40 miljoner låtar.

youtube.com +

Apple II får en uppdatering

ProDOS 2.4 är här

Förra veckan så släpptes den första uppdateringen för Apple II på mer än 20 år. ProDOS-uppdateringen, gjord av John Brooks, skall både ta mindre plats samt vara snabbare än föregående ProDOS-version. Det innehåller även några nya program så som den menybaserade launchern Bitsy Bye som endast är 1KB stort/litet.

Vill man så kan man testa ProDOS 2.4 i en webbaserad emulator här men vill man istället ladda ner det och installera det själv så kan man hitta denna uppdatering via länken nedan.

callapple.org +