Krönika Assassin's Creed mådde bra av ett sabbatsår
Nu är Ubisoft på rätt spår 
40.0°
+
Emmy Zettergren
0
IKEA:s svar på rekordpris för Da Vinci-tavla
"Köp en ny ram vetja!" 
49.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Filmindustrin vill ha bort fulstreamings-tillägg till Kodi
Hotar utvecklare med rättsliga påföljder 
29.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Häng med in i världens enda privatägda Boeing 787
Rimligt sätt att flyga på 
84kg
+
Bobby Green
Viasat börjar sända C Mores kanaler
Och Canal Digital börjar sända Viasats sportkanaler 
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jon Olsson och Janni Delér startar Yaytrade
Influencers ska börja konkurrera mot Blocket och eBay 
29.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Freddie Mercurys röst är den bästa inom rock
Polyphonic berättar varför 
132kg
+
Bobby Green

iPhone-fodralet Stitched kan även ta bort hår från dina kläder

Dagens kombo

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Har du problem med hund-, katt- eller andra sorters hår på dina kläder så kommer nu iPhone-fodralet Stitched som säger sig kunna avhjälpa det problemet.

Fodralet ska fungera som en klassisk så kallad "luddrulle" och tillverkarna säger att fodralet under cirka fyra års tid ska kunna ta bort hår, damm, mjäll och andra partiklar som ägaren har på sina kläder. Fodralet tillverkas i fyra olika modeller och än så länge ska det finnas till iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8 samt 8 Plus. En iPhone X-modell av fodralet ska vara under utveckling.

Stitched kommer att kosta cirka 50 dollar när det släpps på marknaden men användare som hoppar på företagets crowdfunding-kampanj på IndieGoGo kan få det för 25 dollar för tillfället. Leverans är tänkt att ske i mars 2018.

Apple återigen störst på wearables

Sålde 3,9 miljoner Apple Watch förra kvartalet

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Watch

Analysföretaget Canalys har släppt en rapport över hur många så kallade "wearables" världens elektroniktillverkare sålde under kvartal tre i år och Apple ser ut att än en gång ha tagit på sig ledartröjan i den statistiken.

Enligt Canalys sålde Apple 3,9 miljoner Apple Watch under förra kvartalet och utav dessa var 800.000 den senaste versionen Apple Watch Series 3 med LTE-uppstöd. Det innebär att Apple tog 23 procent av marknaden för wearables under förra kvartalet medan Xiaomi och Fitbit tog andra- respektive tredjeplatsen på topplistan.

Totalt föll marknaden för wearables under årets tredje kvartal och sammanlagt uppskattar Canalys att det såldes 17,3 miljoner wearables under kvartalet.

Nike och Apple släpper Apple Watch Midnight Fog

Ska passa fint ihop med Nikes träningsskor Air VaporMax

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Watch

Nike har presenterat en ny Apple Watch i sitt Nike+-program och det handlar om en smartklocka i begränsad upplaga som Nike tycker man ska köpa om man brukar vara ute och springa i ett par Nike Air VaporMax.

Det handlar om LTE-versionen av Apple Watch som har försett med ett lite diskretare armband än de armbanden som vanligtvis brukar återfinnas på Nike+ Apple Watch-modeller. Förutom det så är det en helt vanlig 3:e generationens Apple Watch med det undantaget att den levereras med Nike+ Run Club-appen samt lite specialframtagna klockbakgrunder.

Apple Watch Midnight Fog kommer att kosta 399 dollar medan ett par Nike Air VaporMax går loss på cirka 190 dollar skriver The Verge.

Nu fungerar rikskuponger med Apple Pay

Pröjsa lunchen med mobilen

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Företaget Edenred som står bakom Ticket Rikskuponger meddelar att det nu är möjligt att använda dessa genom Apples mobila betalningssystem Apple Pay.

Det innebär att man kan ha sina Rikskuponger digitalt i mobilen och använda att betala med dessa hos restauranger som har en kortläsare med NFC-stöd samt att de är anslutna till Rikskupongers nätverk.

För att kunna använda Apple Pay med Rikskuponger krävs att användaren lägger in sin betalningsinformation i Apple Wallet samt får en bekräftelsekod från Rikskuponger. Just nu verkar det vara många som gör det och Edenred skriver på sin hemsida att man kan få vänta på upp till två timmar innan man får bekräftelsekoden.

  tack Daniel edenred.se +

Apple ryktas förse nästa iPhone med en lasersensor för 3D

Ska användas för augmented reality?

Foto: Roger Åberg
Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Nyhetsbyrån Bloomberg har varit i kontakt med källor som uppger att Apples nästa iPhone kan komma att vara försedd med en 3D-sensor på telefonens baksida. Det skulle ge telefonen möjlighet att skapa en 3D-bild av verkligheten både fram och bak och då detta är något som iPhone X TrueDepth-kamera redan klarar av idag.

Till skillnad från TrueDept-kameran skulle 3D-sensorn på iPhones baksida använda sig av laser som med hjälp av beräkningar hur lång tid det tar för en laserstråle att träffa ett föremål i ett rum kunna generera 3D-miljöer av detta. Enligt Bloombergs källor ska Apple redan ha börjat leta efter leverantörer som skulle kunna förse dem med en sådan sensor.

Med en bakåtriktad 3D-sensor skulle man antagligen kunna göra ännu bättre AR-upplevelser för iPhone och iOS augmented reality-plattform ARKit.