21-åring död i bilolycka
Spelade eventuellt Pokémon Go samtidigt som han körde 
32.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nya Star Trek-tvserien kommer att heta Star Trek: Discovery
Kolla in U.S.S. Discovery här 
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
PewDiePie drog in 75 miljoner kronor förra året
Lönsamt att vara YouTube-stjärna 
47.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Filmscener som Stranger Things har lånat från
Sida vid sida med originalet 
80kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Turkiet stänger ner massa medier
Nyhetsbyråer, TV-kanaler och dagstidningar 
1.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple köper Carpool Karaoke
Kommer att visas i Apple Music 
17.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Svärm av maskiner bygger väg i Ryssland
Snabbt ska det gå 
148kg
+
Bobby Green

Apple köper Carpool Karaoke

Kommer att visas i Apple Music

Apple har köpt 16 stycken avsnitt av The Late Show-spinoffen Carpool Karaoke som man kommer att visa exklusivt för Apple Music-användare.

I Carpool Karaoke kör programledaren James Corden runt med diverse kändisar, snackar och sjunger. Eddy Cue från Apple kommenterar köpet med:
"We love music, and Carpool Karaoke celebrates it in a fun and unique way that is a hit with audiences of all ages. It's a perfect fit for Apple Music — bringing subscribers exclusive access to their favorite artists and celebrities who come along for the ride."

Det är än så länge inte känt vilka kändisar som kommer ett medverka i Apples Carpool Karaoke-avsnitt. Carpool Karaoke kommer att fortsätta att vara ett inslag på The Late Show.

hollywoodreporter.com +

Ny kvartalsrapport från Apple visar färre sålda enheter

Visar dock bättre resultat än väntat

Foto: Roger Åberg

I natt släppte Apple sin senaste kvartalsrapport där vi fick se att företaget sålde färre enheter under det senaste kvartalet jämfört med samma period förra året. Under kvartalet sålde Apple 40,4 miljoner iPhone-enheter, vilket är 7,1 miljoner färre enheter än förra året. Försäljningen låg dock över förväntan då analytiker trodde att försäljningssiffran skulle landa på 39,9 miljoner.

Det är inte bara iPhone-försäljningen som backar. Även antalet sålda iPads och Macs har minskat och antalet sålda enheter låg på 9,95 miljoner respektive 4,25 miljoner, vilket är en dipp på runt 10 procent jämfört med förra året.

Den minskade försäljningen har lett till en minskad omsättning som under det senaste kvartalet låg på 42,4 miljarder dollar, vilket är en minskning på 15 procent.

Trots den minskade försäljningen hamnade resultaten ovan marknadens förväntan, vilket ledde till att värdet på Apples aktie ökade med 5 procent strax efter att kvartalsrapporten släpptes.

theverge.com +

iOS- och macOS-enheter kan hackas med bild

Hackare kan gömma malware i TIFF-bild

Foto: Roger Åberg

Säkerhetsforskare på Cisco har hittat ett säkerhetshål i operativsystemet Apples enheter som gör det möjligt för skurkar att starta skadlig mjukvara från en TIFF-bild som öppnas på enheterna. Mjukvaran som sitter och tuggar på i bakgrunden kan då skicka användarens inloggningsuppgifter till hackaren och på macOS-enheter kan skurken även fjärrstyra datorn via detta TIFF-hacket.

Som tur är har detta säkerhetshål redan pluggats av Apple och kör du den senaste versionen av operativsystemet på din i-enhet så behöver du inte oroa dig.

via The Next Web blog.talosintel.com +

Apple börjar sälja OS-armband till Apple Watch

Dock endast tillgängliga i Brasilien

Apple verkar hoppa på OS-tåget och har släppt ett gäng armband till Apple Watch med olika landsfärger som kommer börja säljas i augusti för 49 dollar styck.

Tyvärr är banden endast tillgängliga i Brasilien och något band med den svenska färgerna verkar inte finnas. Men om du befinner dig i Brasilien så kan du plocka upp ett band till din Apple Watch med Australiens, Brasiliens, Kanadas, Kinas, Frankrikes, Tysklands, Jamaicas, Japans, Mexikos, Nederländernas, Nya Zealands, Sydafrikas, Storbritanniens eller USA:s färger.

theverge.com +

Apple gör realityprogrammet Planet of the Apps

Letar nu efter deltagare

Tidigare i år blev det känt att Apple skulle ta fram en egen tv-serie som skulle handla om appar och appekonomin. Denna serie har nu fått namnet "Planet of the Apps" och Apple letar nu efter deltagare till programmet.

Man efterfrågar deltagare som vill utveckla appar till iOS, macOS, tvOS eller watchOS. Dessa kommer under programmets gång bli vägledda av "the world’s best experts in tech and entertainment". De deltagare som tar sig till finalomgången kommer även att få möta riskkapitalister som ska vara beredda att investera upp till 10 miljoner dollar i deltagarnas appar.

Man kommer att börja spela in "Planet of the Apps" någon gång senare i år och förväntas vara klara med detta någon gång under 2017. Det finns inga uppgifter om när man har tänkt att börja sända serien. Förutom Apple så är även Will.I.Am samt det nystartade företaget Propagate involverade i produktionen av Planet of the Apps. Grundarna av Propagate har tidigare legat bakom produktioner som till exempel "Biggest loser" och "MasterChef Junior".

via 9to5Mac planetoftheapps.com +

Wired jämför Apple IIe med en ny iMac

Det har hänt en del på 33 år

Mac / iMac

Wired har släppt en video där de tar en titt på Apple IIe från 1983 med en sprillans ny iMac för att se vad som har hänt på 33 år.

youtube.com +

Nixeus släpper Moda Pro Mechanical Keyboard

Mekaniskt tangentbord till Mac

Sitter du på en Mac och känner suget efter ett mekaniskt tangentbord som Razer Blackwidow X Ultimate, men är inte sugen på att köpa något tangentbord som får ditt skrivbord att se ut som ett rymdskepp? Då kanske du borde ta en titt på Nixeus nya tangentbord Moda Pro Mechanical Keyboard som har en väldigt sparsmakad design, men levererar ändå den sköna taktila känslan som mekaniska brytare ger.

Moda Pro kommer med Kailh-brytare i färgerna blått och brunt. De blåa switcharna levererar en hårdare switchkänsla medan de bruna ska vara aningen mjukare.

Nixeus Moda Pro Mechanical Keyboard kommer kosta 75 dollar.

via The Verge nixeus.com +