Dopingmissbruket i Sverige är värre än man befarat
30 000 svenskar dopar sig regelbundet 
29.6°
+
Frode Wikesjö
0
Overkill köper tillbaka Payday-rättigheterna
Slopar direkt alla mikrotransaktioner 
47.8°
+
Frode Wikesjö
0
System76 demonstrerar augmented reality i en sandlåda
Rätt ballt 
44.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
SciShow delar med sig av lite ost-fakta
Rätt ostig video 
81kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Här är filmen med Zlatan för Volvo V90
Prologen 
51.0°
+
Roger Åberg
0
Rosetta hittar en av livets byggstenar i kometdamm
Glycin hittat runt kometen 67P Churyumov-Gerasimenko 
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
David Schwimmer och James Corden rap-battlar
Rebel Wilson försöker visa var skåpet ska stå 
105kg
+
Bobby Green

Rykte Apples konkurrent till Amazon Echo kan vara en ny Apple TV

Apple TV blir hemmets framtida hub?

Häromdagen skrev vi om ett rykte som sa att Apple håller på att utveckla motsvarigheten till Amazons virtuella assistent Echo och nyligen presenterade Google Home. Nu skriver Venture Beat att det antagligen stämmer men istället för att Apples virtuella assistent skulle vara en helt produkt från företaget kan det röra sig om en ny version av deras streamingmanick Apple TV.

Enligt Venture Beats källa vill Apple att Apple TV ska bli hemmets centrala hub och att man då har valt att göra en digital assistent av denna istället för att ta fram en helt ny produkt. Den senaste versionen av Apple TV har redan stöd för iOS digitala assistent Siri men för att den ska kunna utföra fler uppgifter krävs ytterligare hårdvara i Apple TV skriver Venture Beat.

Den 13 juni drar Apples utvecklarkonferens WWDC igång och jag antar att vi kommer att få reda på lite mer om en kommande virtuell assistent från Apple då.

venturebeat.com +

Rykte Apple satsar på laddningsstationer till elbilar?

Är transporter Apples framtid?

Elbilar som laddas i Berlin

Reuters rapporterar att Apple har visat intresse för teknik gällande laddningsstationer för elbilar vilket jag antar ligger i linje med Apples framtida planer som verkar inkludera elbilar och persontransporter.

Enligt Reuters så har Apple gjort förfrågningar gällande laddningsstationer hos företag som tillverkar sådana och man ska även ha anställt experter inom detta område. Det här ryktet spär givetvis ytterligare på det ryktet som säger att Apple håller på att utveckla en egen elbil, något Apple aldrig bekräftat men som de flesta anser vara mer eller mindre bekräftat.

Givet att Apples kassako iPhone inte längre drar in lika mycket deg som tidigare till företaget så är det antagligen inte omöjligt att Apple ser sig som en kommande storspelare inom bilindustrin och persontransporter på ett eller annat sätt. Att man nyligen investerade en miljard dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi Chuxing är ytterligare något som pekar på att bilar och transporter är något Apple storsatsar på.

reuters.com +

Rykte Apple ska ta fram konkurrent till Amazon Echo och Google Home

Och öppnar upp Siri för tredjepartsleverantörer

Bilden är ett montage

The Information rapporterar att Apple arbetar på att ta fram en konkurrent till Amazon Echo och nyligen presenterade Google Home. Det handlar med andra ord om en virtuell assistent för hemmet som antagligen kommer att ha någon slags koppling till iOS assistent Siri.

Enligt The Informations källor kommer assistenten vara försedd med mikrofon samt högtalare och man kommer att kunna använda den för att ställa frågor, sätta på musik och lite annat smått och gott.

Ett annat rykte är att Apple kommer att öppna upp Siri för tredjepartsleverantörer så att appar kommer att kuna använda sig av Siris AI för att utföra diverse uppgifter.

Apples utvecklarkonferens WWDC drar igång om lite mer än två veckor och då lär vi sannolikt få se hur mycket substans de här båda ryktena har.

engadget.com +

Apple fortsatt världens högst värderade varumärke

Nästan värt dubbelt så mycket som tvåan

Foto: Pixabay

Apple toppar återigen Forbes lista över världens högst värderade varumärken och på 2016 års lista anses Apples varumärke vara värt motsvarande 1.284 miljarder kronor rapporterar SVD.

Därefter hittas Google med en värdering på 687 miljarder kronor och på tredjeplatsen återfinns Microsoft vars varumärke anses vara värt 626 miljarder kronor. Två svenska företag har tagit sig in på årets topp-100-lista på och på plats 33 hittas H&M med en värdering på 128 miljarder kronor medan IKEA hittas på plats 46 med en värdering på 99 miljarder kronor.

Topp-5-listan över världens högst värderade varumärken ser ut så här:
1. Apple – 1.284 miljarder kronor
2. Google (Alphabet) – 687 miljarder kronor
3. Microsoft – 626 miljarder kronor
4. Coca-Cola – 487 miljarder kronor
5. Facebook – 438 miljarder kronor

svd.se +

Apple kommer släppa tunnare Macbook Pro?

Ryktas ersätta funktionsknappar med OLED-panel

Inte kommande Macbook Pro.

Om några veckor kommer Apple dra igång sin utvecklingskonferens och som vanligt har det börjat ryktas om vad som kommer visas upp under presskonferensen. Enligt Macrumors ska Apple visa upp en ny generation Macbook Pro som ska vara tunnare och lättare än tidigare enheter och i stället för funktionsknapparna på toppen av tangentbordet kommer det sitta en lång OLED-panel som ska ge användaren samma funktionalitet. Utöver det sägs det att nya Macbook Pro kommer vara utrustad med Touch ID för säkrare inloggning.

Som vanligt när det kommer till rykten så tar vi detta med en nypa salt. WWDC är dock bara några veckor bort, 13 juni för att vara specifik, så vi kommer inte behöva vänta allt för länge för att se om ryktet stämmer.

theverge.com +

Tim Cook inser att priset på iPhone är högt

Vill sänka det i framtiden, i den mån man kan

I en intervju med den indiska tv-kanalen NDTV medgav Apples VD Tim Cook för första gången att priset på iPhonen ligger högt och att priset kan komma att sänkas i framtiden. I intervjun sa han nämligen att han inser att priserna är höga och att Apple framöver vill göra ändringar som kan sänka priserna i den mån de kan.

Apple har ju tidigare kört rätt hårt så med att inte erbjuda några lågprisprodukter utan att endast tillverka de bästa produkterna och prissätta dem därefter. Men med ett lägre pris på en iPhone kan Apple ta tillbaka marknadsandelar i tillväxtländer där Apple just nu tappar mot Android.

Enligt en rapport från Deutsche Bank så är Sverige ett av länderna i världen där man får betala mest för en iPhone. Här kostar den 33 procent mer än vad den kostar i USA och det är endast i Brasilien samt Indonesien som telefonen är dyrare.

di.se +