Parrot släppte sin Disco-drönare i går
För 12 990 kronor 
43.8°
+
Frode Wikesjö
0
MKBHD tar en titt på Android 7.0
Tycker till om det nya operativsystemet 
41.2°
+
André Stray
0
Nya Tesla Model S P100D är snabbast i världen!
Ingen annan serieproducerad bil slår den 
50.9°
+
Roger Åberg
0
Apa skalar potatisen med ett leende
Dagens bästa produkt? 
84kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Scania visar en ny generation lastbilar
Största investeringen i företagets historia 
45.8°
+
Roger Åberg
0
Drönare åker genom två bussar
Eller nästan genom två bussar 
44.6°
+
Frode Wikesjö
0
KFC släpper solskydd som luktar kyckling
Friterad kyckling 
60kg
+
Roger Åberg

Rykte Nya MacBook kommer inte visas under septembereventet

Vi får vänta ännu längre på OLED-remsan

Inte kommande MacBook Pro.

Det har ryktats om att Apples nya MacBook Pro som sägs vara utrustade med en OLED-remsa ovanför tangentbordet ska visas upp under Apples event i september. Enligt Bloomberg så kommer Apple suga på MacBook-karamellen ett tag till och visa upp den nya laptopen senare och kommer förhoppningsvis göra det innan årets slut.

Kommande MacBook Pro sägs vara tunnare än tidigare versioner och vara utrustad med en större pekplatta samt att en OLED-remsa ersätter funktionsknapparna på tangentbordet.

MacBook-fans har väntat rätt länge på den nya MacBook Pro-datorn. Tidigare har det gått runt 268 dagar mellan de nya MacBook-versionerna, men nu har det gått över 440 dagar sedan den senaste MacBook Pro med Retina-skärm visades upp.

Hur som helst. Under Apples septemberevent ryktas det att företaget kommer visa upp nya iPhone 7 samt nya Apple Watch-modeller.

via The Verge bloomberg.com +

Senaste titten på Apple Campus

Moderskeppet börjar ta form

Nu har den senaste videon från Apple Campus-byggets släppts där vi får se att arbetet med Apples nya kontor börjar ta form på alla olika fronter.

Apple Campus väntas stå klart kring årsskiftet 2016-2017.

youtube.com +

Rykte Två nya Apple Watch på gång i år

En lite kraftigare och en lite billigare

MacRumors rapporterar om ett rykte kring nästa revision av Apple Watch. Rapporten nämner att Apple har två olika modeller av den smarta klockan planerade för släpp i år och ännu en modell som skall släppas under nästa år. Den ena sägs gå under namnet Apple Watch 2 och den kommer se ut som den nuvarande modellen men ha en del nya komponenter under huven. Några av komponenterna som nämns är GPS, en barometer, tunnare skärm och en ny processor från TSMC. Den sägs även kunna hantera vatten bättre vilket ju är trevligt. Enligt rapporten så kräver alla dessa nya komponenter ett större batteri vilket gör att storleken på klockan förblir ungefär den samma.

Den andra Apple Watch som rapporten menar kommer släppas i år är en med mer eller mindre samma komponenter och funktioner som den nuvarande Apple Watch-modellen. Komponenterna kommer dock vara uppdaterade varianter och priset för enheten kommer bli lägre.

Förutom det så nämner rapporten att en tredje modell kan komma att släppas redan under nästa år som kommer innehålla en LTE-radio. Detta innebär ju att man kommer kunna använda klockan utan att den behöver vara kopplad till en telefon.

Ni som väntar på en ny klockdesign kommer vara tvungna att vänta ett par år till. Rapporten nämner nämligen att en Apple Watch med ny design inte kommer släppas förrän under 2018.

Under nästa månad förväntas Apple hålla ett event där man kommer visa nästa iPhone och kanske får vi då även se dessa nya Apple Watch-enheter.

macrumors.com +

Apple startar buggjägarprogram

Hitta bugg, få 200 000 dollar

En annan sorts insekt, eller bug som det heter på engelska.

Flertalet techföretag har så kallade buggjägarprogram där folk som hittar buggar kan meddela detta till företagen och få pengar för det. Apple har aldrig tidigare haft ett sådant program, men det verkar ha ändrats nu. Under konferensen Black Hat i Las Vegas meddelade Ivan Krstic, Apples chef för Security Engineering and Architecture, att företaget nu delar ut prispengar på upp till 200 000 dollar till folk som hittar buggar i Apples olika produkter.

Detta är en av de högsta summorna som techföretag erbjuder för buggletare, men för att komma upp till 200 000 dollar behöver du hitta rätt omfattande säkerhetshål i boot-mjukvaran som kan ställa till bekymmer. Apple delar även ut prispengar till folk som hittar mindre säkerhetshål som kan ge olovliga användare tillgång till andra användares iCloud.

  tack Marcus engadget.com +

Apple har nu betalat ut 50 miljarder dollar till utvecklare

Ny milstolpe

Apple-bossen Tim Cook meddelade i går att Apple har betalat ut mer än 50 miljarder dollar till utvecklare via Apples App Store. För ungefär sex månader sedan nådde man milstolpen 40 miljarder dollar men tack vare rekordmånga betalningar under juli månad (Pokémon GO?) lyckades man nå 50 miljarder dollar-milstopen på endast sex månader.

via theverge.com theverge.com +

Logitech släpper Create till iPad Pro 9.7

Med Smart Connect

Mac / iPad

Logitech har släppt ett nytt tangentbordsfodral till iPad Pro vid namn Create. Den största fördelen är att tangentbordet utnyttjar Apples nya Smart Connect som gör att du bara behöver placera plattan på kopplingspunkten för att börja använda enheten. Smart Connect gör även att du inte behöver ladda tangentbordet då ström dras från surfplattan.

Tangentbordet har även andra smidiga funktioner som bakgrundsbelysning och har en hållare för pennan till iPad Pro.

Logitech Create finns ute i butik redan nu och det rekommenderade priset ligger på 1499 kronor. Create finns tillgängligt i färgerna blått och svart.

logitech.com +

Apple kanske slipper betala 625 miljoner dollar till patenttroll

Rättegången ska nu tas om och delas upp

I början av året förlorade Apple en tvist mot patenttrollsföretaget VirnetX gällande patent som rätten ansåg att Apple använde i FaceTime och VPN-lösningar. Det innebar att Apple skulle betala 625 miljoner dollar till VirnetX men nu ser det ut som om Apple kommer att få en andra chans.

En federal domare har nu nämligen ogiltigförklarat den tidigare rättegången och kräver att den tas om samt delas upp. Anledningen till att den tidigare rättegången blev ogiltigförklarat beror dels på en teknikalitet då VirnetX:s advokater tagit upp saker vid ett tillfälle de inte borde gjort det, dels på grund av att det handlar om två olika produkter/lösningar som Apple stämts för. Domaren var orolig att det skulle kunna skapa förvirring i juryn som skulle döma i fallet.

Den federale domaren har nu bestämt att det ska bli två separata rättegångar, en gällande patenten som FaceTime eventuellt har gjort intrång på, dels en där man tar upp VPN-lösningarna. Den första av dessa börjar 26 september. VirnetX aktie föll 44,6 procent på börsen efter domarens beslut.

prnewswire.com +