Rekommendationer om skärmtid för barn ändras
Vad tycker du om skärmtid? 
45.6°
+
Roger Åberg
0
Vansinnig och för mycket för gatan - men jag älskar den
Jag har provkört nya Chevrolet Corvette Z06 
46.0°
+
Bobby Green
0
The Last Guardian når guldstatus
Äntligen! 
59.9°
+
Frode Wikesjö
0
Hur växer pumpor egentligen?
Nicole förklarar 
92kg
+
Bobby Green
Över 51 000 Playstation VR såldes de första tre dagarna
Bara i Japan 
56.5°
+
Emmy Zettergren
0
Donald Glover blir ung Lando Calrissian
Bra val! 
Spoiler!
50.3°
+
André Stray
0
Adam Savage bygger en Totoro-kostym
Alltid fascinerande att se 
46.9°
+
Frode Wikesjö
0
Blink-182 går ny omgång av nakenvideo
Fast nu är det tjejer som springer istället 
116kg
+
Bobby Green

Macphun presenterar nytt heltäckande redigeringsprogram

Luminar är ett alternativ för Mac-användare

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

Företaget Macphun har tidigare släppt olika redigeringsappar som fokuserat på specifika redigeringsverktyg. Bland annat står de bakom Aurora för HDR-redigering och Snapheal som fokuserar på kloning. Nu släpper de ett nytt program som den här gången fokuserar på en helhetslösning inom redigering.

Luminar är ett program som dels erbjuder flera redigeringsmöjligheter men vars utseende även går att anpassa utifrån användarens kunskaper. Med andra ord kan användare välja vilka verktyg de vill se och det är tydligt att programmet är utformat för att konkurrera med redigeringsprogram som Photoshop och Lightroom från Adobe. Programmet har bland annat stöd för redigering av RAW-filer, filter, lager, kloning, presets, texturer, brusreducering, maskering och användning av olika penslar.

Programmet kommer endast att släppas för Mac där förbeställningar inleds 2 november. Användare som tidigare använder Macphuns program kan köpa det för 50 dollar medan övriga får betala 60 dollar.

via photorumors.com macphun.com +

Apple håller låda 27 oktober

Nu är det spikat

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mac

Under gårdagen började det ryktas om att Apple ska hålla låda 27 oktober och nu är detta bekräftat. Apple har skickat ut inbjudan till eventet med ett stycke äpple, texten "hello again" samt att eventet kommer hållas på Apple Campus i Cupertino 27 oktober.

Eventet kommer dra igång 19:00 på torsdagskvällen och du kommer som vanligt kunna titta på liveström.

theverge.com +

Rykte Framtida Apple-datorer kan få tangentbord med elektroniskt bläck

Så man kan göra lite vad man vill med dem

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

The Wall Street Journal (WSJ) rapporterar att Apple planerar att slänga en elektroniskt bläck i sina tangentbord på nästnästa års MacBook-modeller. Enligt WSJ så samarbetar Apple med det australiensiska bolaget Sonder som kommer lansera ett skrivbord tangentbord med elektroniskt bläck senare i år (klipp nedan). Med det tangentbordet kan man själv välja vilket språk eller figurer man vill ha på sina tangentbordsknappar.

Som så ofta med sådana här rykten handlar det om anonyma källor som påstås ha kunskap om det hela men något mer konkret än så finns ej.

Det har dock rapporterats att Apple varit sugna på att köpa Sonder så helt omöjligt skulle det ju inte vara. Varken Apple eller Sonder har kommenterat dessa rykten ännu.

  tack Peter theverge.com +

Apple väntas visa upp nya Macbooks 27 oktober

Dagen efter Microsofts hårdvaruevent

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

26 oktober kommer Microsoft hålla låda och presentera nya enheter i Surface-serien. Men enligt källor till Recode verkar hårdvarufesten inte ta slut efter Microsofts event, utan Apple kommer se till att festen fortsätter till dagen efter. Under Apples event 27 oktober lär vi få se nya Macbook Pro-datorer med uppdaterad hårdvara och det ryktas om flådiga OLED-remsor och Touch ID-stöd och mindre flådiga saker som endast USB-C-kontakt.

Apple har ännu inte bekräftat datumet för sitt hårdvaruevent, men företaget kommer troligtvis göra det inom kort.

via thenextweb.com recode.net +

Varför registrerar Apple så mycket patent på Jamaica?

Här får ni svaret på det

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Att Apple och de flesta andra av världens stora teknikföretag gillar att patentera diverse grejer är inget nytt men att många av dessa patentansökningar, i Apples fall, sker på Jamaica kanske är mindre känt.

Anledningen till detta är att Jamaica inte publicerar patentansökningar och godkända patent på nätet vilket gör det mycket besvärligare för den som vill ta del av dessa att komma åt dem. För att kunna söka efter ett patent på Jamaica måste man skicka in en begäran om detta samt ha en adress på Jamaica skriver Joon Ian Wong och Christopher Groskopf i en artikel på Quartz:
"The Jamaica Intellectual Property Office allows visitors to search filings in person at its office in Kingston. People can also ask the office to search filings for them, but a Jamaican address is required to receive the results, and the process takes three weeks. A lawyer in Jamaica, however, can be appointed to perform the search, the office told Quartz. It said it has no current plans to put its filings database online."
Det här betyder med andra ord att Apple, och andra företag, kan ansöka om, och få patent godkända, för kommande produkter på Jamaica innan man ansöker om att få patent i USA. Då USA:s patentverk lägger ut information om godkända patent på nätet kan ett företags konkurrenter, journalister och andra komma över information om patenten förhållandevis enkelt om man jämför med processen som man måste gå igenom på Jamaica.

Apple och Jamaica är långt ifrån ensamma om det här förfarandet. Andra företag som registrerat patent i länder där det är svårare att kolla upp dem är Google, Microsoft och Amazon som bland annat har registrerat patent i Sydafrika, Tonga samt Trinidad & Tobago.

qz.com +

Rykte Inget USB 3 i MacBook Pro

Jaha, varför inte bara ta bort allt nu när vi ändå är igång?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

UPPDATERING:
ReCode rapporterar att Apple kommer presentera dessa nya Mac-modeller på ett event den 27 oktober.

---------------------------

Den japanska sidan Macotakara, som var först med att rapportera om att Apple skulle skippa hörlursuttaget i iPhone 7, rapporterar nu att Apple inte kommer ha några USB 3- eller Magsafe-portar på sina nya MacBook Pro-modeller. Sidan skriver att Apple kommer presentera två nya MacBook Pro-modeller denna månad, en på 15,4 tum och en på 13,3 tum. Dessa modeller kommer dock endast kommer köra USB C samt Thunderbolt 3.

Apple senaste MacBook kör ju samma princip och om man vill stoppa en USB-port i den behöver man köpa en adapter. Men om ryktet ovan stämmer får man ju hoppas att det finns lite fler portar på Pro-modellen så man i alla fall kan ha fler grejer inkopplade samtidigt direkt i datorn.

Förutom detta så nämner sidan även att Apple kommer sluta tillverka 11-tummodellen av MacBook Air. Detta skulle ju inte vara helt oväntat då den mer eller mindre känns redundant nu när MacBooken på 12 tum finns.

engadget.com +

Rykte Apple skrotar planerna på en egen bil

Men ska satsa på att ta fram teknik till självkörande bilar

OBS! Bilden är ett montage
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

I somras ryktades det om att Apples, ej officiellt existerande, bilprojekt Project Titan hade skiftat fokus och nu skriver nyhetsbyrån Bloomberg att Apple för tillfället har övergett planerna på att utveckla en helt egen bil.

Istället ska Apple nu fokusera på att ta fram system som kan användas i andra tillverkares självkörande bilar uppger Bloombergs källor. Det kan givetvis sluta med att Apple i framtiden beslutar sig för att utveckla en egen bil. Enligt Bloombergs källor har de som arbetar med att ta fram ett system för själkörande bilar fått tills i slutet av nästa år på sig att visa upp hur ett sådant skulle kunna bli lönsamt och en inkomstkälla för Apple.

I samband med skifte av fokus för Project Titan ska ett hundratal Apple-anställda som arbetade med Titan fått nya arbetsuppgifter, blivit uppsagda eller slutat på eget bevåg.

via 9to5mac.com bloomberg.com +