Trailer för Hacksaw Ridge
Utan vapen på slagfältet 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pokémon Go lär jänkarna metersystemet
Hur många mile går det på en kilometer? 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hemmabyggd multikopter
Kan ta en person på rätt skakig flygfärd 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rapbattle mellan Cara, Dave och James
Nytt avsnitt av Drop the Mic 
86kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
SpaceX har testat en av sina landade Falcon 9-raketer
Verkar ha gått bra 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hejdå Jerry Doyle
Babylon 5-skådis har gått bort 
30.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Renässansmålning skapad med snöre
Datoralgoritm hjälpte till 
112kg
+
Bobby Green

Rykte Apples bilprojekt skiftar fokus

Ska nu satsa på att ta fram mjukvara för självkörande bilar

Apple har anställt ännu en tungviktare inom bil/teknik-industrin som antas börja arbeta med deras än så länge ej bekräftade bilprojekt "Project Titan".

Det handlar om Bob Dodge, grundare av företaget QNX och även en av de som låg bakom BlackBerrys operativsystem efter BlackBerry köpt upp QNX. Dock intressantare i det här fallet är att Dodge även har utvecklat information- och underhållningssystem som idag sitter i många bilar från Volkswagen, Daimler och Ford.

Det har tidigare uppgetts om att Project Titan var Apples satsning på att ta fram en helt egen elbil. Nu uppger dock nyhetsbyrån Bloomberg att projektet har skiftat fokus från detta för att istället satsa på att fram programvara till självkörande bilar.

Apple har aldrig någonsin kommenterat något om Project Titan eller ett eventuellt bilprojekt över huvudtaget officiellt men det verkar helt klart som om ett sådant just nu pågår hos Apple. Det sägs bland annat att Apple-chefen Bob Mansfield som har arbetat på Apple sedan 1999 nu leder Project Titan och rapporterar direkt till Apples VD Tim Cook.

bloomberg.com +

Emulera Mac OS 7 i din webbläsare

När du är sugen på lite retro

Är du sugen på lite nostalgi så här på kvällskvisten finns det nu en emulator som med hjälp av JavaScript kan emulera en fullt fungerande version av Apple klassiska operativsystem Mac OS 7.

Det går att öppna och flytta mappar, dra igång en del program och lite annat. Bland programmen som hittas i emulatorn finns bland annat MacDraw, MacPaint samt Kid Pix.

Mac OS 7 släpptes 1991 och går även under namnet "System 7" samt kodnamnet "Big Bang". Den senaste versionen av Mac OS 7 var Mac OS 7.6.1 vilken släpptes 1997 och sedan 2001 räknas operativsystemet som "unsupported".

via TheNextWeb jamesfriend.com.au +

Apple köper Carpool Karaoke

Kommer att visas i Apple Music

Apple har köpt 16 stycken avsnitt av The Late Show-spinoffen Carpool Karaoke som man kommer att visa exklusivt för Apple Music-användare.

I Carpool Karaoke kör programledaren James Corden runt med diverse kändisar, snackar och sjunger. Eddy Cue från Apple kommenterar köpet med:
"We love music, and Carpool Karaoke celebrates it in a fun and unique way that is a hit with audiences of all ages. It's a perfect fit for Apple Music — bringing subscribers exclusive access to their favorite artists and celebrities who come along for the ride."

Det är än så länge inte känt vilka kändisar som kommer ett medverka i Apples Carpool Karaoke-avsnitt. Carpool Karaoke kommer att fortsätta att vara ett inslag på The Late Show.

hollywoodreporter.com +

Ny kvartalsrapport från Apple visar färre sålda enheter

Visar dock bättre resultat än väntat

Foto: Roger Åberg

I natt släppte Apple sin senaste kvartalsrapport där vi fick se att företaget sålde färre enheter under det senaste kvartalet jämfört med samma period förra året. Under kvartalet sålde Apple 40,4 miljoner iPhone-enheter, vilket är 7,1 miljoner färre enheter än förra året. Försäljningen låg dock över förväntan då analytiker trodde att försäljningssiffran skulle landa på 39,9 miljoner.

Det är inte bara iPhone-försäljningen som backar. Även antalet sålda iPads och Macs har minskat och antalet sålda enheter låg på 9,95 miljoner respektive 4,25 miljoner, vilket är en dipp på runt 10 procent jämfört med förra året.

Den minskade försäljningen har lett till en minskad omsättning som under det senaste kvartalet låg på 42,4 miljarder dollar, vilket är en minskning på 15 procent.

Trots den minskade försäljningen hamnade resultaten ovan marknadens förväntan, vilket ledde till att värdet på Apples aktie ökade med 5 procent strax efter att kvartalsrapporten släpptes.

theverge.com +

iOS- och macOS-enheter kan hackas med bild

Hackare kan gömma malware i TIFF-bild

Foto: Roger Åberg

Säkerhetsforskare på Cisco har hittat ett säkerhetshål i operativsystemet Apples enheter som gör det möjligt för skurkar att starta skadlig mjukvara från en TIFF-bild som öppnas på enheterna. Mjukvaran som sitter och tuggar på i bakgrunden kan då skicka användarens inloggningsuppgifter till hackaren och på macOS-enheter kan skurken även fjärrstyra datorn via detta TIFF-hacket.

Som tur är har detta säkerhetshål redan pluggats av Apple och kör du den senaste versionen av operativsystemet på din i-enhet så behöver du inte oroa dig.

via The Next Web blog.talosintel.com +

Apple börjar sälja OS-armband till Apple Watch

Dock endast tillgängliga i Brasilien

Apple verkar hoppa på OS-tåget och har släppt ett gäng armband till Apple Watch med olika landsfärger som kommer börja säljas i augusti för 49 dollar styck.

Tyvärr är banden endast tillgängliga i Brasilien och något band med den svenska färgerna verkar inte finnas. Men om du befinner dig i Brasilien så kan du plocka upp ett band till din Apple Watch med Australiens, Brasiliens, Kanadas, Kinas, Frankrikes, Tysklands, Jamaicas, Japans, Mexikos, Nederländernas, Nya Zealands, Sydafrikas, Storbritanniens eller USA:s färger.

theverge.com +

Apple gör realityprogrammet Planet of the Apps

Letar nu efter deltagare

Tidigare i år blev det känt att Apple skulle ta fram en egen tv-serie som skulle handla om appar och appekonomin. Denna serie har nu fått namnet "Planet of the Apps" och Apple letar nu efter deltagare till programmet.

Man efterfrågar deltagare som vill utveckla appar till iOS, macOS, tvOS eller watchOS. Dessa kommer under programmets gång bli vägledda av "the world’s best experts in tech and entertainment". De deltagare som tar sig till finalomgången kommer även att få möta riskkapitalister som ska vara beredda att investera upp till 10 miljoner dollar i deltagarnas appar.

Man kommer att börja spela in "Planet of the Apps" någon gång senare i år och förväntas vara klara med detta någon gång under 2017. Det finns inga uppgifter om när man har tänkt att börja sända serien. Förutom Apple så är även Will.I.Am samt det nystartade företaget Propagate involverade i produktionen av Planet of the Apps. Grundarna av Propagate har tidigare legat bakom produktioner som till exempel "Biggest loser" och "MasterChef Junior".

via 9to5Mac planetoftheapps.com +