m
r
Apple drar GeniusPay till Tingsrätten
Efter att man förlorat namnstrid hos PRV 
10.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple har köpt Shazam
För 400 miljoner dollar 
22.8°
+
Roger Åberg
0
Nardwuar snackar med Post Malone
Älskar Johnny Cash 
85kg
+
Bobby Green
Ny keylogger hittad i laptops från HP
460 olika modeller påverkas 
18.2°
+
André Stray
0
Engineering Explained pratar om Volvos Power Pulse-teknik
Så tar den bort turbolagget 
44.0°
+
Bobby Green
0
Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
226kg
+
Bobby Green

Apple drar GeniusPay till Tingsrätten

Efter att man förlorat namnstrid hos PRV

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Apple är kända för att bevaka sina immaterialrättigheter runt om i världen som hökar. Tidigare i år anmälde man bland annat det svenska startupföretaget GeniusPay till patent- och registreringsverket PRV då man tyckte GeniusPay var allt för likt Apples egna varumärke Genius Bar.

GeniusPay tillverkar kassaregister för mindre företag och varken de eller PRV ansåg att deras företagsnamn var förväxlingsbart med Genius Bar. Apple verkar dock inte ha varit nöjda med det beslutet och har därför nu dragit frågan vidare till Stockholms Tingsrätt vilket innebär att det hela kommer att avgöras i en rättegång.

Peter Bournobuke, vd för Geniuspay, säger till Breakit hur de skulle hantera en eventuell förlust i namnfrågan mot Apple:
"Vi är inte tänkt så mycket på det, jag tror att vi kommer att vinna. Men om vi förlorar får vi antingen överklaga, eller fundera på att byta varumärke."
När rättegången mellan Apple och GeniusPay drar igång finns det än så länge inga uppgifter om.

iOS Mozilla släpper AR-appen WebXR Viewer

Vill visa vad WebXR kan göra

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Mozilla är antagligen mest kända för att de utvecklar webbläsaren Firefox men organisationen pysslar även med lite annat och nu har man släppt augmented reality-appen WebXR Viewer till iOS.

WebXR Viewer är utvecklad med Apples augmented reality-plattform ARKit och tanken med appen är att visa upp API:et (programmeringsgränssnittet) WebXR. WebXR är tänkt att kanske kunna bli en framtida standard för hur man ska kunna utveckla VR- och AR-upplevelser på traditionella webbsidor.

Mozilla skriver om WebXR Viewer:
"WebXR is a proposed cross-platform Web API for AR and VR. But, proposals cannot become specifications without developer and consumer feedback, so we are releasing the WebXR Viewer to give web developers a chance to experiment with AR, and provide input to the WebXR community as they develop AR support in the WebXR specification."
I appen kan man ta del av lite olika AR-upplevelser som utvecklats för att kunna visax upp på vanliga webbsidor med hjälp av WebXR. WebXR Viewer hittas gratis i App Store på länken nedan.

iOS Twittra i augmented reality med TweetReality

Om du vill twittra med lite mera djup

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Tycker du att Twitters egen app känns lite tråkig och omordern finns nu appen TweetReality till iOS med vilken man twittra i augmented reality.

Med appen kan man med andra ord läsa och skriva på Twitter samtidigt som man med hjälp av mobilens kamera håller koll på vad händer i omgivningen runt omkring sig. Jag har testat litegrann och kan inte direkt påstå att det kändes särskilt smidigt. Jag kan förstå när den här typen av appar kommer till smarta glasögon a la Google Glass men i det här utförandet kändes det mest omständligt.

Vill du testa TweetReality så hittas appen gratis i App Store på länken nedan.

Säkerhetshål hittat i Apple HomeKit

Obehöriga kunde ta över lås, belysning och annat i det smarta hemmet

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

9to5Mac rapporterar om ett säkerhetshål i Apples smarta hemmet-plattform HomeKit som inneburit att obehöriga har kunnat få tillgång till användares lås, belysning, termostater och annat som var kopplat till HomeKit.

9to5Mac beskriver inte sårbarheten i HomeKit närmare men säger att det ska ha varit svårt att utnyttja säkerhetsluckan. Apple har informerats om problemet och redan tätat säkerhetshålet på serversidan. Den lösningen innebär dock att HomeKit-användare inte längre kan dela med sig av tillgång till smarta hemmet-prylar till andra men det kommer att fixas med en uppdatering som Apple planerar att skicka ut till iOS-användare nästa vecka.

HomeKit-användare behöver med andra ord just nu inte oroa sig för någon annan kan få tillgång till deras smarta hemmet-prylar för tillfället och när uppdateringen skickats ut nästa vecka kommer HomeKit återigen fungera som det är tänkt.

Fria med ett iPhone-fodral

Nu tittar alla på maccswe

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Ett företag som heter RokShok har tagit fram det här iPhone-fodralet som är anpassat för de antagligen rätt så få tillfällen i livet när man friar till någon.

Ringen inkluderas inte i fodralet utan denna får man stoppa i själv när man väl inhandlat sitt fodral. Därefter poppar ringen upp lite automagiskt när det är dags att fria och friaren kan då både livestreama och ta bilder till sociala medier från det aktuella tillfället.

Skulle du vara sugen på att fria med ett iPhone-fodral så får du vänta med att göra detta tills någon gång efter 1 juni nästa år då fodralet börjar levereras. 40 dollar kostar det om man förbeställer nu.