m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
83.0°
+
Roger Åberg
0
Opportunity firar 5000 mars-dygn på Mars
Tut i luren! 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Det här sägs vara baken på nya Porsche 911
992 visar lite hud 
41.8°
+
Bobby Green
0
Tacos med friterat bröd
Finns hos Off the Rez 
79kg
+
Bobby Green
Coop har sagt upp avtalet med PostNord
Anledningen är Kina-paketen 
47.5°
+
Roger Åberg
0
Kommer bättre hälsa betyda fler människor?
Bill Gates svarar 
45.7°
+
Roger Åberg
0
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
163kg
+
Roger Åberg

Apple köper in en andra säsong av Carpool Karaoke

Populärt att sjunga i bilar?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Music

Det amerikanska tv-bolaget CBS har meddelat att Apple har köpt in en andra säsong av CBS Carpool Karaoke.

Det handlar som bekant om programmet som baseras på när programledaren/sidekicken James Corden glider runt i en bil samtidigt som han gästas av en eller flera artister eller kändisar som sjungar karaoke i bilen. I Apples version så har Corden medverkat i några avsnitt men ofta är det två artisters som parats ihop i bilen.

Carpool Karaoke: The Series hade premiär på Apple Music i augusti förra året men det finns inga uppgifter om när den nya säsongen drar igång.

Apple har problem med anställda som går in i väggen

Bokstavligt talat

Steve Jobs Theater har en och annan vägg av glas.
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Att Apple gillar glas och öppna ytor är allmänt känt och Apples nya kontor Apple Campus är fullt av öppna ytor samt en hel del dörrar och väggar av glas. Det har visat sig att allt glas kanske inte var det bästa alternativet då det har rapporterats om att flertalet anställda av misstag har gått in i diverse väggar och dörrar. Enligt Bloomberg ska Apple vid flertalet tillfällen varit tvungna att ringa akuttjänster då anställda gått in i glasväggar. Ingen ska ha skadats allvarligt och behövt åka in till sjukhus, men ett och annat snitt har behandlats.

Efter incidenterna har anställda placerat ut post-it-lappar för att märka dörrar och väggar för att få folk att upptäcka väggarna innan olyckan är framme, men enligt rapporter ska dessa ha plockats bort illa kvickt då de inte passade byggnadens design. Enligt kalifornisk lag kan Apple på grund av glasväggarna bryta mot arbetsplatslagar och kan bötfällas om inte glasväggarna märks ordentligt.

Elak bugg kan få appar att krascha på iOS och macOS

Aktiveras av ett enda tecken

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Den italienska tech-sajten Mobile World har upptäckt en rätt tråkig bugg i Apples mobila operativsystem iOS 11 samt macOS. Buggen gör att applikationer på mobiler och datorer kan kraschas enbart genom att någon skickar ett speciellt tecken till vissa meddelandeappar till mobilen.

Det handlar om ett tecken i den indiska teckenuppsättningen och skickas detta till iMessage eller appar som till exempel WhatsApp, Twitter, Facebook Messenger, Gmail samt Outlook så kraschar dessa när mottagaren öppnar meddelandet. Buggen verkar dock inte påverka Skype och Telegram skriver The Verge.

Skulle man ha fått ett meddelande som kraschar någon av ovanstående iOS-appar så kommer apparna även att krascha varje gång de startas om och meddelandet med det indiska tecknet läses in igen. Ni kan se ett exempel på hur buggen beter sig i den inbäddade tweeten nedan.

För att bli av med meddelandet med det felaktiga tecknet rekommenderar The Verge att man ber någon skicka ett meddelande till den drabbade telefonen så att man tar sig in i den specifika appen "bakvägen". När man väl är där kan man radera tråden med tecknet som orsakar buggen och problemet ska vara åtgärdat.

Apple verkar vara medvetna om buggen och den verkar vara fixad i de senaste beta-versionerna till iOS 11 och macOS skriver The Verge.

HomePod klarar sig inte lika bra i blindtest

Är den verkligen ljudmässigt överlägsen?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Det har nu gått en vecka sedan Apple släppte sin smarta högtalare HomePod och även om högtalare fått motta en del rättfärdigad kritik har de flesta recensenter varit rörande överens om att HomePod erbjuder den bästa ljudkvaliteten i det här segmentet.

Men stämmer verkligen det? Journalisten David Pogue beslöt sig för att testa detta genom att låta fem av sina vänner genomgå ett blindtest. I testet fick de lyssna på HomePod ($350). Sonos One ($200), Amazon Echo Plus ($150) samt Google Home Max ($400) för att sedan avgöra vilken av högtalarna de ansåg hade det bästa ljudet.

Resultatet av testet blev att ingen av deltagarna i testet ansåg att HomePod hade det bästa ljudet. Två av deltagarna ansåg att Google Home Max erbjöd det bästa ljudet medan de övriga tre föredrog Sonos One. Samtliga testdeltagare ansåg att Amazon Echo Plus hade det sämsta ljudet.

David Pogue konstaterar i blogginlägget han har skrivit om blindtestet av ljudkvaliteten av de olika smarta högtalarna:
"The Apple HomePod generally sounds better than any other smart speaker—but only somewhat, and only in direct A/B/C/D tests. If you listened to the HomePod, Sonos, and Google Home an hour apart, you’d never be able to declare one a clear winner. (Everyone agrees that the Amazon Echo Plus is the loser in this roundup, but then again, it’s $150 and the size of a Pringle’s can; it’s not a fair fight.)."

Så här ser HomePod ut inuti

What's Inside plockar isär Apples smarta högtalare

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Undrar du över hur Apple smarta högtalare HomePod ser ut på insidan så är det här videoklippet för dig.

I klippet visar YouTube-användare "What's Inside" när han och hans son unboxar en HomePod för att sedan plocka isär Apples förhållandevis kritiserade försök till att göra en smart högtalare.

  tack Joletti youtube.com +