master

Fyrhjulsdriften i nya Honda CR-V fungerar inte som den ska

Bil / Honda
Det börjar bli höst på riktigt och snart är snön här, och vad är bäst då om man kör bil? Fyrhjulsdrift såklart. Teknikens Värld samlade därför på sig 20 stycken av Sveriges mest sålda fyrhjulsdrivna suvar och ställde de alla mot varandra i ett stort test (nummer 23 som kom ut denna veckan). Men en bil skiljde sig från mängden - trots att den sägs vara fyrhjulsdriven driver den endast på framhjulen i ett test som simulerar snorhalt underlag. Alla andra bilar klarade testet galant. Så vad är felet?

Hondas svar på det hela och mer därtill kan du läsa på länken. Där kan du även läsa andra artiklar om när Teknikens Värld har hittat märkliga beteenden hos bilar och i vissa fall fått tillverkarna att åtgärda dessa.
teknikensvarld.se +

BMW hintar om nästa X5 och X6 M

Bil / BMW
Nästa månad, om ryktena stämmer, kommer BMW att visa upp nya X5 och X6 i M-utförande. Det hela kommer att ske på Los Angeles Auto Show och för att hajpa inför släppet har BMW nu skickat ut den här lilla teaservideon. Den säger dock inte så mycket och det är svårt att se vad som visas, men att det handlar om M-suvarna är helt klart.

Under huven kommer det att sitta en uppdaterad version av motorn som använts tidigare, det vill säga en V8:a på 4.4 liter med dubbla turbo. Effekten väntas hoppa upp ett steg från 555 till omkring 575 hästar.

Försäljningen förväntas dra igång till våren.
www.motorauthority.com +

Internet Movie Cars Database

Webb / Tjänster
Är man både film- och bilintresserad så kan nog tjänsten IMCDb (Internet Movie Cars Database) vara intressant att kolla in då den listar mängder av bilar som förekommer i filmer.

Det går att välja att lista filmer där ett specifikt bilmärke eller bilmodell förekommer eller så kan man välja att söka på ett filmnamn och då får man se många av bilarna som förekommer i den sökta filmen.

Internet Movie Cars Database är ingen ny tjänst och har funnits på nätet sedan 2004 men kanske kan vara intressant för bil/filmintresserade som inte hört talas om tjänsten tidigare.
via The Verge

imcdb.org +

Superbilen Nemesis RR börjar närma sig produktion

Bil / Nyheter
Trion SuperCars är ett amerikanskt företag som ett tag nu har filat på modellen Nemesis RR - en superduperbil med 2 000 hästar som bland annat ska utmana både Bugatti och Koenigsegg. Nu sägs bilen vara redo för produktion.

Bilen ska enligt företaget göra 0-100 km/h på 2.8 sekunder och ha en toppfart på över 432 km/h. Siffror som endast är på pappret för tillfället så det återstår ju som vanligt att se om det finns någon verklighet i detta. Motorn är en V8:a på nio liter som försetts med dubbla turbo och som ska pumpa ur sig 2 000 hästar. Till den kopplas en åttastegad sekventiell växellåda.

Bilen ska enligt uppgift byggas av N2A Motors i Kalifornien och planen är att dra igång i början på januari 2016. 50 stycken RR ska byggas och de kommer att kosta omkring sju miljoner kronor styck. Utöver dessa bilar ska även nio stycken specialversioner kallade RR Black Ops byggas.

Som alltid kan vi tro på det när vi ser det.
via Teknikens Värld

www.trionsupercars.com +

402 meter på 6 sekunder

Bil / Toyota
Eftersom jag vet att ni älskar när jag lägger upp klipp på snabba bilar som kör 402 meter kommer här ytterligare ett till. Världens snabbaste Toyota Supra var fram tills alldeles nyss den som klippte sträckan på 6.2 sekunder. Det är nu slaget av EKanoo Racing Outlaw som med sin bil nyligen körde på 6.05 sekunder med en galen slutfart på hela 387 km/h.
www.carscoops.com +

Det här är vad förarna av McLaren P1 GTR kommer att få se

Bil / McLaren
Det var ett tag sedan McLaren visade upp banversionen av modellen P1 som de kallar för GTR, men då fick vi aldrig se några bilder på interiören. Det får vi nu, och det är en orgie i kolfiber föraren möts av.

Allt onödigt har givetvis kastats ut och kvar finns bara det allra nödvändigaste. Håller gör man i en extremt liten ratt som hämtat inspiration från den som sitter i Formel 1-bilen MP4-23. Från ratten bestämmer man hur bilen ska uppföra sig när man väl är ute och trycker på banan.

Stolen är helt i kolfiber och byggs efter köparens kropp. Sen skruvas den fast i chassiet och förses med ett sexpunktsbälte som håller den som kör på plats.
www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen