Whatsapp får Stories
Ytterligare Facebook-app inspireras av Snapchat 
32.2°
+
André Stray
0
Filmbranschen hoppas på mer TPB-blockering
Efter Bredbandsbolaget-domen 
12.2°
+
André Stray
0
Hur viktigt är det med bordsskick?
Tugga inte med öppen mun! 
82kg
+
Bobby Green
Adult Swim visar nytt Rick and Morty-material
Nu händer det! 
46.2°
+
André Stray
0
Disney visar upp trådlös elektricitet
Klär in ett helt rum i aluminium 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mat från It's Always Sunny in Philadelphia
Milk steak någon? 
118kg
+
Bobby Green

Bilägare kan kontrollera bilar som de säljer vidare

Bilarna vet ju inte om vem som äger dem

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Säkerhetsanalytikern Charles Henderson på IBM:s säkerhetsgrupp X-Force Red säger att bilägare som säljer vidare sina bilar i vissa fall fortfarande har viss kontroll över bilarna via appar som är kopplade till det sålda fordonet.

Henderson ska ha testat detta på fyra icke namngivna biltillverkares bilar och i samtliga fall ska appar som var kopplade till bilarna fortfarande gå att använda till bilen när den sålts vidare. Henderson säger till CNN Tech:
"The car is really smart, but it's not smart enough to know who its owner is, so it's not smart enough to know it's been resold. There's nothing on the dashboard that tells you 'the following people have access to the car.'"
Detta var möjligt även om man hade återställt bilarnas smarta system till fabriksinställningarna och det beror på att det bara var lokalt i bilarnas system som fabriksåterställningen skedde. Information om vem som ska ha tillgång till bilarna via deras appar sparas dock inte där utan i molnsystem hos respektive leverantör och denna nollställs inte om bilägaren återställer bilens inställningar. Detta istället måste göras av en auktoriserad återförsäljare.

Saker som bilägare kan kontrollera med bilars appar inkluderar bland annat att låsa/låsa upp bilen, starta bilen och ta reda på var bilen befinner sig.

money.cnn.com +

Första riktiga Roboracet slutade med en krasch

Självkörande racerbil inte riktigt klar för tävling ännu?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Självkörande bilar

I helgen körde det första racingloppet någonsin i Roborace, racingligan med självkörande elbilar, i Argentinas Formel E-lopp Buenos Aires ePrix.

Det hela slutade dock inte särskilt bra då Devbot 2, en av de två själkörande bilarna som deltog i loppet, kraschade då den tog en sväng lite för snävt uppger argentinska medier. Arrangörerna bakom Roborace själva verkar dock inte ha blivit särskilt upprörda över detta utan skriver på Twitter:
"Devbot 2 while pushing the boundaries of AI had a racing incident on track, leaving Devbot 1 to win. No drivers were harmed though ;) #BAePrix"
I den inbäddade tweeten nedan kan ni kolla in hur Devbot 2 såg ut efter den kraschat.

electrek.co +

Nu är det klart - så här blir de nya registreringsskyltarna

En bokstav ersätter sista siffran

OBS! Bilden är ett montage
Foto: Fabio
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

För två år sedan la Transportstyrelsen fram ett förslag om att sista siffran på registreringsskyltarna skulle ersättas av en bokstav, eftersom antalet kombinationer förutspås vara slut någon gång mellan 2019 och 2021. Nu har Regeringen äntligen gått med på förslaget och troligtvis kommer detta att vara i bruk 2019. De nya skyltarna kommer endast att hamna på nyregistrerade bilar. Det nya påhittet sägs räcka i åtminstone 30 år till innan det kan bli aktuellt med ännu en ny kombination.

Förutom de nya skyltarna kommer även bokstaven T att försvinna från taxibilarnas skyltar.

teknikensvarld.se +

Daniel Bodin får åka rallybil

Verkar gilla det

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Hyundai

För bara några veckor sedan satte Daniel Bodin som den första personen i världen en dubbel bakåtvolt på snöskoter. Daniel har tidigare gjort massa andra coola saker och nu verkar han även ha fått upp ögonen för rally. Här får vi se när han får en åktur i en Hyundai i20 WRC tillsammans med den belgiske rallyföraren Thierry Neuville. Efteråt ska han ha sagt att han vill testa rally på allvar, det återstår alltså att se om vi kanske även får se Daniel bakom ratten på något liknande i framtiden.

Ersättaren till McLaren 650S får ny V8:a

720 hästar och 0-200 km/h på 7,8 sekunder

Visa inte Bil-artiklar
Bil / McLaren

McLaren är i full färd med att testa ersättaren till modellen 650S. Den kommer troligtvis att heta 720S och de där siffrorna skvallrar lite om effekten - 720 hästar. Kraften kommer ur en dubbelturbomatad V8:a som nu är på 4,0 liter mot tidigare 3,8. Det är en ny motor som går under beteckningen M840T och med den ska man komma till 200 km/h på 7,8 sekunder. Kraft, vrid och gasrespons ska vara betydligt vassare än i föregångaren samtidigt som förbrukning och utsläpp har finslipats.

Det vi ser på bilden ovan är motorrummet och den nya grejen att detta lyses upp när man låst upp bilen. Bilen har officiell premiär i Genève den 7 mars.

motorauthority.com +