m
Vi har tagit en titt på Samsung Galaxy S9 och S9+
Små, men trevliga, uppgraderingar 
36.5°
+
André Stray
0
Nokia satsar på Android One
Känns som årets bästa idé 
42.0°
+
Roger Åberg
The Simpsons förutspådde USA:s OS-guld i curling
För åtta år sedan 
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
Davie504 spelar Deadmau5 "omöjliga" basgång
Ingenting är omöjligt 
241kg
+
Bobby Green
Lagrådet säger nej till utökat rökförbud
Går inte på regeringens linje 
15.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Teasertrailer för säsong 3 av The Expanse
Mera rymdäventyr på gång 
42.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Scooter - Move Your Ass
Fredagsklassikern 
105kg
+
Bobby Green

Geelys ägare köper in sig i Daimler för 9 miljarder dollar

Blir företagets största ägare

Foto: pxhere
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Den kinesiske affärsmannen Li Shifu har köpt in sig i det tyska bilföretaget Daimler, företaget som bland annat äger Mercedes-Benz, rapporterar flera medier.

Shifu ska ha säkrat 9,69 procent av aktierna i Daimler för 9 miljarder dollar vilket gör honom till den störste aktieägaren i företaget. Li Shifu äger sedan tidigare bland annat det kinesiska bilföretaget Geely som i sin tur bland annat äger Volvo som man köpte för snart tio år sedan.

Shifu verkar mest ha investerat i Daimler för att ta del av deras teknik runt elbilar. Shifu sa i ett uttalande efter köpet blivit känt:
"No current car industry player is likely to win this battle against the invaders from outside without friends. To achieve and assert technological leadership, one has to adapt a new way of thinking in terms of sharing and combining strength. My investment in Daimler reflects this vision."
Exakt hur Shifus ägande i Daimler kommer att påverkar Volvo framöver går det givetvis bara att spekulera om. Hur som helst så verkar Volvo nu ha en ägare som även äger en stor del i en av Volvos konkurrenter.

Krocktest med nya Volvo V60

Det här händer vid en krasch

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volvo

Om man skulle råka damma in i en vägg i 64 km/h med nya Volvo V60 händer det här.

Även BMW har fuskat med sina dieselbilar

Har nu erkänt trots tidigare nekande

En dieseldriven BMW
Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

Hösten 2015 bubblade det upp att Volkswagen fuskat med sina dieselmotorer och resten är som ni säkert vet historia. Helt plötsligt fick alla biltillverkare ögonen på sig och massiva utredningar drogs igång. En av de som prompt hävdade att de var oskyldiga var BMW, men nu visar de sig att så inte alls var fallet. Tillverkaren bekräftar själva att det finns en "felaktig mjukvara" i två av deras bilmodeller - 5-serien och 7-serien med sexcylindriga motorer. Dessa ska inte tillverkas längre men är så nya att de är Euro 6-klassade. På den tyska marknaden ska det finnas 11.000 stycken bilar med den felaktiga mjukvaran, hur många som finns utanför landet är oklart för tillfället. Om det nu ska ske en återkallelse av drabbade bilar återstår att se.

Kinesisk startup visar elbil med 992 hästar i Genève

Det här är LVCHI Autos Venere

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

LVCHI Auto är en kinesisk startup och på bilmässan i Genève kommer de att ställa ut sin eldrivna superbil Venere. Den ska ha 992 hästar från fyra stycken elmotorer och mäter hela 5,1 meter på längden. Dessutom har den en jättetuff logga som får vilket Transformers-fan som helst att gå igång. Venere ska göra 0-100 km/h på under tre sekunder och ha en räckvidd på 50 mil.

Enligt företaget är det här inte ett koncept utan en bil redo för produktion. Mer om den lär vi få när mässan väl slår upp sina dörrar nästa månad.

Veyron träffar Chiron i Monaco

Trevligt möte

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Bugatti

Bugatti Veyron är numera en klassiker och det är Chiron som tagit över dess tron. Veyron började tillverkas 2005 och fyller alltså i år tonåring. Chiron presenterades 2016 och är såldes bara inne på sitt andra år. Här får vi se de två syskonen mötas i lyxbilsmeckat Monaco.