Delstater vill att USA behåller kontrollen av internet
Stämmer USA:s regering 
30.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jay Leno brummar loss i Koenigsegg One:1
Tillsammans med Christian von Koenigsegg 
46.4°
+
Bobby Green
0
Schackexpert läxar upp Skoda
Schackbräde i reklamfilm felvänt 
48.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Pizzor med otraditionell fyllning
Urflippat eller nyskapande? 
80kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Dan Brown har en femte bok om Robert Langdon på gång
Den heter Origin och släpps nästa år 
42.1°
+
Frode Wikesjö
0
Hejdå Rosetta!
Mission Complete 
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Car2go lägger ner i Sverige
Kunde inte nå de mål man satte upp 
27.7°
+
Roger Åberg
0
Filharmonisk orkester framför Eric Prydz
Pampigt! 
122kg
+
Bobby Green

En F1-förare styr inte bara med ratten

Det är ett gäng knappar man också måste hålla reda på också

Att köra en F1-bil handlar inte bara om att gasa, bromsa och styra. Det finns lite mer grejer att hålla reda på, exempelvis alla knappar som finns på ratten. Ni har säkert sett en F1-ratt på bild eller i verkligheten någon gång, och det ser ut ungefär som instrumentpanelen i ett flygplan. Sjukt mycket grejer att hålla reda på, och i den här videon får vi se hur många av dessa små knappar Nico Rosberg faktiskt använder under en körning.

På länken nedan förklarar Jalopnik vad varje knapp har för funktion.

jalopnik.com +

Jay Leno brummar loss i Koenigsegg One:1

Tillsammans med Christian von Koenigsegg

Christian von Koenigsegg har hälsat på Jay Leno och med sig hade han en liten trevlig sak som de kunde köra - en One:1. Ni vet megabilen som väger 1 361 kilo och som har 1 361 hästar? Just den, med vikt/effektförhållandet 1:1. Prislappen i USA är tre miljoner dollar. Så här såg provkörningen ut.

motoringbox.com +

Nya Jaguar XF i kombiutförande på gång

Kommer nästa år

På Jaguarspråk heter kombi Sportbrake och en sådan version fanns det av förra XF. Nästa år är det dags för nya XF att också kunna lasta lite mer och det här är en första bild på vad som komma skall. Av bilden att döma får även den här det moderna tillgreppet med sluttande taklinje och lutande baklucka - den lilla puckeln där bak är bara för att förvirra oss lite. Undertill blir det samma recept som för XF i sedanutförande vilket innebär fyr- och sexcylindriga bensin- och dieselmotorer. Om det även kommer en vass prestandaversion för att utmana AMG och RS-gänget återstår att se.

Exakt när bilen kommer att presenteras är oklart för tillfället.

carscoops.com +

Schackexpert läxar upp Skoda

Schackbräde i reklamfilm felvänt

Carl Fredrik Johansson är ordförande i Sveriges Schackförbund och i en debattartikel på Dagens Media har han en del invändningar mot en Skodas reklamfilmer i deras "Simply Clever"-serie.

Ni kan kolla in reklamfilmen i fråga ovan och den handlar om att två ishockey-spelare spelar ett parti schack mot varandra. Detta imponerar dock inte på Johansson som i sitt debattinlägg bland annat påpekar att schackbrädet som visas i filmen är ett kvarts varv felvänt. Han tillägger dock att detta är ett vanligt fel i reklamsammanhang där schackbräden förekommer.

Vidare påpekar Johansson att draget "Springare till f3" inte kallas för flanköppning som det benämns i filmen och att ett av dragen som spelarna senare gör i reklamfilmen inte är möjligt att göra i den positionen som pjäserna har då. Johansson avslutar sitt inlägg med:
"För all del, men särskilt smart är det inte. Smart blir man däremot om man tränar schack, och de som gör det ser lätt hur Skodas budskap inte håller ihop.
Och att skaffa kunskap är faktiskt inte så svårt, vare sig om schack eller något annat."

dagensmedia.se +

Car2go lägger ner i Sverige

Kunde inte nå de mål man satte upp

Bildelningstjänsten Car2go lägger ner i Stockholm i mitten av november. Man säger i ett meddelande till sina kunder att man inte har nått de mål som man hade för tjänsten. När man lanserade i slutet av 2014 så hade man som mål att bli lönsamma till 2018, något som man nu alltså inte verkar kunna uppnå.

Om det beror på att bilarna inte används eller om det beror på att man inte kommit överens med Stockholms Stad om parkeringsavgifterna är oklart, men det senare är så klart en stor anledning. Tjänsten har vad jag vet betalat fullt pris för parkering vilket i värsta fall kan betyda 600 kronor per dygn i Stockholm. Man hoppades från start att komma överens med staden om något liknande en boendeparkering.

Enligt Breakit har verksamheten i Stockholm under 2014 och 2015 förlorat 37 miljoner kronor och haft en omsättning på 9 miljoner kronor. Car2go har i dag 250 bilar i Stockholm och är du medlem så kan du använda dem fram till mitten av november. Därefter fortsätter man att vara medlem om man vill använda tjänsten i någon annan av de europeiska städer där man finns aktiva.

via Breakit facebook.com +

Mer om Mitsubishi GT-PHEV Concept

Ersättaren till Outlander Plug In-Hybrid?

I Sverige säljer Outlander Plug In-Hybrid som smör, typ. Det gäller att smida medan järnet är varmt och Mitsubishi GT-PHEV Concept är med största sannolikhet uppföljaren som ska fortsätta succévågen.

Konceptbilen har inte mindre än tre elmotorer parad med en bensinmotor på 2,5 liter. Bak sitter två av elmotorerna och de ger 61 hästar, den andra sitter fram och den är på 122 hästar. Det går att köra på enbart el i upp till tolv mil och den totala räckvidden sägs vara över 120 mil. Man ska även kunna låta bensinmotorn driva en generator som laddar batterierna, eller konventionellt att förbränningsmotorn är den primära med understöd av elmotorerna. Kraften fördelas mellan alla fyra hjulen och man kallar systemet för Super All Wheel Control - varje hjul kontrolleras var för sig för att bilen alltid ska vara stabil i alla lägen.

När Mitsubishi väljer att ta konceptet till produktion är oklart för tillfället, men helt klart är att designen lär tonas ner en hel del tills dess.

autoexpress.co.uk +

Nissan Micra generation fem är här

"The revolution has begun"

Det är dags för Nissan att rulla ut generation fem av modellen Micra och med denna säger man att revolutionen har börjat. Den nya bilen är längre, bredare och lägre än sin föregångare och följer nu designmässigt sina övriga syskon lite bättre fast med en ännu modernare känsla. Den ska även vara rymligare interiört och under huven har man bantat motorerna och monterat turbo.

Nya Micra får även massa smarta säkerhetssystem, såsom döda vinkel-varnare, lane assist, parkeringshjälp, automatiskt helljus och nödbroms som själv bromsar bilen om olyckan skulle vara nära. För att få till en sportigare körupplevelse har man plockat över system från Qashqai och X-Trail som ska minska understyrningen. Bilen får även elektrisk servostyrning.

Under huven finns det från start tre olika motorer att välja mellan. Den minsta är en trecylindrig bensinturbo på 0,9 liter som ger 90 hästar. Sen finns det ytterligare en bensinmotor på 1,0 liter men den har ingen turbo och ger istället 73 hästar. Sist ut är en diesel på 1,5 liter som även den ger 90 hästar.

Nya Micra börjar säljas i Sverige i maj nästa år men vad den kommer att kosta är oklart för tillfället.

nissan.se +