master

Nya Skoda Fabia som kombi

Bil / Skoda
De första bilderna på nya Skoda Fabia i kombiutförande finns nu att beskåda. Inga nyheter direkt förutom det uppdaterade utseendet, och precis som sitt mindre syskon kommer bilen att visas upp på bilmässan i Paris. Fortfarande kompakt men med lite mer utrymme för skrot där bak, lite mer än föregångaren. Under huven hittas samma spisar som i femdörrarsversionen.
www.carscoops.com +

Test av säkerhetsbarriär i slow-motion

Bil / Övrigt
Vid Texas A&M Transportation Institute håller man på att ta fram bättre säkerhetsbarriärer för att skydda viktiga byggnader och liknande mot folk som kan få för sig att köra in i dessa. Man gör det genom feta stålräcken och i den här slow-motion-videon får vi se exakt hur effektivt ett sådant är.
www.chron.com +

Vännerna färdigställde Marthins BMW

Bil / BMW
Marthin blev sjuk vilket gjorde att han inte kunde fortsätta greja med sin hobby - en modifierad BMW E30. Då pratade hans vänner ihop sig och bestämde sig för att färdigställa bilen i hemlighet. I den här videon får vi se hur det gick.
www.bilsport.se +

Roush tuffar till nya Ford Mustang

Bil / Ford
Tuningfirman Roush visar nu vad de kan göra med din nya Ford Mustang om du känner att den är lite för tam. Bilen vi ser här är utrustad med deras kjolpaket "R7" samtidigt som den har fått uppdaterad fjädring, nya 20-tummare i hjulhusen och ett avgassystem med fyra pipor. Även insidan får lite nya prylar.

Vad grejerna kostar framgår tyvärr inte.
jalopnik.com +

McLaren presenterar 625C

Bil / McLaren
McLaren har tagit fram en mindre kraftfull och lite mjukare inställd version av modellen 650S för den asiatiska marknaden. C:et i 652C står dock inte för China, utan för Club.

Effekten har alltså skruvats ner lite samtidigt som den aktiva fjädringen har ställts in för lite lugnare körning. En mer vardaglig version för den som inte åker till banan varje helg alltså.
jalopnik.com +

Kia Optima T-Hybrid

Bil / Kia
Kia visar nu upp konceptbilen Optima T-Hybrid innan den ställs ut på bilmässan i Paris nästa månad. Under skalet sitter ett hybridsystem parat med en dieselmotor.

Dieseln är den sen tidigare kända turbomatade CRDi-fyran på 1.7 liter. Bilen ska kunna köras på enbart el i lägre hastigheter och den har bromskraftsåtervinning. Effekten ska ha ökats med 15-20 procent samtidigt som både bränsle- och utsläpp har minskat. Fler detaljer kring bilen får vi tyvärr inte för tillfället.

Det är ännu ej klart om bilen kommer att serietillverkas, utan det beslutet tas först i ett senare skede.
www.worldcarfans.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen