Microsoft OneNote implementerar smart matematikfunktion
Löser dina handskrivna ekvationer 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
EU slår ett slag för nätneutraliteten
Kan innebära slutet för Telias och Tres fri surf-satsningar 
65.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu är öppna betan för Battlefield 1 här!
För PS4, Xbox One och PC 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Snart kommer den kolsyrade mjölken
Låt kossorna vara! 
62kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
IFA2016 Asus visar upp externa skärmen Zenscreen
Drivs av USB-C 
42.5°
+
André Stray
0
IFA 2016 ASUS visar upp ZenWatch 3
En rund smartklocka med Android Wear 2.0 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tidig spelning av Smells like teen spirit
Två dagar efter Nevermind släpptes 
137kg
+
Roger Åberg

Skoda visar upp insidan av Kodiaq

Rejält stort bagageutrymme

Snart är det premiär för Skodas SUV Kodiaq och vi har fått se smakprov på utsidan. Nu är det insidan som visas upp och letar du efter något att lasta i kanske du har funnit vad du söker. Bilen får nämligen plats med hela 720 liter i bagageutrymmet med uppfällda säten och 2065 liter med nedfällda säten. Det ska jämföras med en Volvo XC90 som bara klarar 671 respektive 1868 liter. Imponerande.

Kodiaqs syskon Tiguan får bara plats med 615 respektive 1655 liter men det är känt sedan tidigare att Kodiaq skulle bli större och ha plats för 7 säten. Det finns rykten om en större version av Tiguan som ska komma lite längre fram som troligen får liknande siffror som Kodiaq.

Stort bagageutrymme hjälper långt men man sitter sällan där. Förarmiljön känns helt ok men det är inte direkt så att jag blir till mig när jag ser bilden nedan. Vad säger ni?

teknikensvarld.se +

Hur står sig en Tesla som har gått 100.000 miles?

Och kört 500 Uber-resor

Tittar man på prislappen så är en Tesla en lyxbil. Det är ju trots allt inte något normalt att gå och köpa en bil för över en miljon. Steve Sasman köpte en Tesla som ny kostade en bra bit över miljonen men som när han köpte den kostade 79.000 dollar och hade 35.000 miles på mätaren.

79.000 dollar är fortfarande mycket pengar. För att betala för Teslan har Steve kört för Uber, hyrt ut den via Airbnb och en annan tjänst som heter Turo.com. Nu har den gått 100.000 miles (cirka 16.000 mil) och kört 500 Uber-resor samt genomfört en riktig långresa på 27.615 miles (som kostade dryga 8 dollar i kostnad för el).

Så hur mår den nu? Och vad har den kostat? Om man räknar med extrajobbandet för Uber har Steve faktiskt tjänat pengar på bilen, men det känns skevt att räkna med det så vi tittar på kostnaderna istället. Reperationer och underhåll har på 10.460 mil varit 41.135 kronor inklusive el vilket ger en milkostnad på 3.93 kronor. På det kommer värdeminskning, försäkring och andra kostnader som parkering.

Det här exemplet är lite extremt men ändå en bra värdemätare om hur dyrt det är att köra elbil som är dyr i inköp. Alla kostnader och annat finns på länken nedan. Det hade varit intressant om han hade sålt bilen nu eftersom just värdeminskningen nog är en betydande kostnad.

medium.com +

Snart får man cykla på enkelriktade gator

Nya regler i Stockholms innerstad

Det finns massor av enkelriktade gator i Stockholm, de flesta är det för att de helt enkelt inte har plats för mötande trafik. Nu kommer många av dessa att skyltas om så att det blir fortfarande blir enkelriktat för motortrafik men ok för cyklar. Fördelen är att det blir mycket enklare att cykla i innerstan, nackdelen är att både cyklister och bilister kommer att få vara vaknare.

Det trafikkontoret i Stockholm nu gör är att man plockar ner enkelriktat-skylten och sätter upp en som visar att det är ok för cyklister men inga andra att köra. Hur, den inte helt tydliga, skylten er ut ser ni nedan. Förändringen gjordes på Kungsholmen redan innan sommaren och nu gör man förändringen i resten av stan. Klart ska omskyltningen vara i oktober.

Alla berörda gator hittar ni på länken nedan.

stockholmdirekt.se +

Drive.ai vill få bilar att bli bättre på att kommunicera med människor

Inte bara använda tutan

Det amerikanska startup-företaget Drive.ai siktar på att ta fram ett AI-system som ska göra så att självkörande bilar blir bättre på kommunicera med människor i sin omgivning.

Det kan till exempel handla om att bilen signalerar att det är fritt fram för en gångtrafikant att gå över gatan som i exemplet ovan. Systemet baseras på en LED-skylt på bilen där människor och andra bilister runt fordonet får upplysningar i form av text och emojis. Systemet använder sig av så kallad deep learning vilket är en form av artificiell intelligens som ger systemet möjlighet att själv lära upp sig på hur det ska agera i vissa situationer.

Förutom detta så siktar Drive.ai att utveckla bilens tuta så att denna på ett bättre sätt, genom variationer i volymstyrka och ljud, ska kunna användas för att kommunicera med andra fordon och människor utanför bilen. Företaget siktar på att börja testa sitt system på vägarna i Kalifornien inom de närmaste månaderna.

theverge.com +

Kolla in Will.I.Am:s Tesla Model S

Lite ombyggd

Artisten och prylnörden Will.I.Am är även väldigt förtjust i bilar och här kan ni kolla in hans ombyggda Tesla Model S.

Bilen ska vara ombyggd av artistens eget customföretag IAMAUTO och det här klippet är filmat någonstans i Beverly Hills.

autoevolution.com +

Ryska sökjätten Yandex bygger självkörande buss

Ska alla sökföretag bygga förarlösa fordon?

Foto: NAMI

Det är inte bara Google och deras kinesiska konkurrent Baidu som vill tillverka självkörande bilar. Nu rapporterar Fortune att även de båda sökföretagens ryska konkurrent Yandex utvecklar ett självkörande fordon.

Det handlar om en självkörande minibuss som ska kunna ta upp till 12 passagerare och ha en räckvidd på cirka 200 kilometer. Passagerarna ska kunna bestämma sin destination med hjälp av en app som är kopplad till Yandex moln. Fordonet utvecklas tillsammans med Daimler, lastbilstillverkaren Kamaz samt forskare från den statliga forskningsinstitutionen NAMI.

NAMI uppger att man kommer att börja testa fordonet i början av nästa år men att det kommer att dröja innan minibussen släpps iväg på allmänna vägar.

via TechCrunch fortune.com +

Recension av K.I.T.T.

Bilen från Knight Rider

Här tar sig Regular Car Reviews en ingående titt på bilen K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) som blev känd genom tv-serien Knight Rider.

Det handlar dock inte om originalet utan om en Pontiac TransAm som en bilbyggare byggt om på senare tid. Vi får även en genomgång av bilens detaljer utav mannen som byggt ihop replikan.

Knight Rider var en tv-serie som sändes från 1982 till 1986 och som gav David "Mr. Baywatch" Hasselhoff sitt stora genombrott. Ni kan kolla in introt till tv-serien nedan.

jalopnik.com +