master

Ferrari LaFerrari smyger fram ljudlöst

Bil / Ferrari
När Porsche presenterade 918 Spyder och McLaren sin P1 var det ingen hemlighet att bilarna kunde gå på bara el vid sidan om sina stora bensinmotorer. Men Ferrari nämnde aldrig om detta även gick med deras hybridbil LaFerrari. Nu får vi beviset på att det också går, i form av en video där bilen smyger omkring i depån innan den ger full spätta ut på banan.

Bonusvideo på när en LaFerrari driftar nedan.
www.autoblog.com +

Heico Sportiv hintar vad de kan göra med nya Volvo XC90

Bil / Volvo
Tyska Heico Sportiv visar nu upp en bild på lite av vad de kommer att erbjuda till nya Volvo XC90. De här är de första eftermarknadsdelarna till bilen och av bilden att döma handlar det om en sänkning, nya hjul och en läbbig grön färg. Det här är allt vi får se för tillfället men Heico lovar att de kommer mycket mer grejer till denna modell inom några månader.
www.autoevolution.com +

Schiphol har köpt in 167 stycken Tesla Model S

Bil / Nyheter
Schiphol har investerat i en flotta med 167 stycken Tesla Model S. Investeringen är ett led i att göra flygplatsen grönare och bilarna ska erbjuda flygresenärerna ett miljövänligare alternativ att färdas med när de kliver av planet.
"The new fleet of 100 per cent electrically-powered Teslas allows passengers to continue their journey from Schiphol in total comfort. At Schiphol, high-quality transport and an environmental conscience go hand in hand. This represents a crucial step in our efforts to reduce CO2 emissions and become one of the world's three most sustainable airports."
Bilarna kommer att användas på flygplatsen i minst fyra år och avtalet med Tesla kan förlängas till åtta om allt går som planerat. Det framgår inte vilken version av Model S det handlar om men troligtvis är det instegsversionen med 60 kWh.
www.autoevolution.com +

Supermiljöbilspremien förlängs

Bil / Nyheter
Supermiljöbilspremien innebär att alla som köper en bil som släpper ut under 50 gram koldioxid per kilometer får 40 000 kronor tillbaka från staten. Detta gjorde att många faktiskt tog beslutet att köpa en mer miljövänlig bil när det var dags att titta på nytt. Men för inte så länge sedan kom det fram att pengarna för denna premie hade börjat sina, och försäljningen av miljöbilarna avstannade nästan helt. Men idag kommer besked från den nya regeringen - premien i sin nuvarande form förlängs.

Läs mer om nyheten på länken nedan.
teknikensvarld.se +

Ford skrämmer folk i biltvätt

Bil / Ford
Ford lurade in ett par intet ont anande människor i en biltvätt för att sedan skrämma skiten ur dem. Hur det hela såg ut ser ni i den här videon.
www.autoevolution.com +

Nya Volvo XC90 kommer att få Polestarbehandling

XC90 R-Design
Bil / Volvo
Snart är det inte bara S60 och V60 som kommer att kunna genomgå behandling hos Polestar. Även helt nya XC90 och småsyskonet XC60 kommer i framtiden att erbjudas med ett mer prestandafokus. Troligtvis blir det XC60 som är först ut, men när detta kan bli verklighet är Polestar förtegna om.

Läs mer vad vdn Christian Dahl har att säga på länken nedan.
teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen