Veckorevyn lanserar plattform för unga kvinnor
Med texter för och från målgruppen 
31.8°
+
Frode Wikesjö
0
Spelare har återskapat Stockholm i Cities Skylines
Imponerande 
50.7°
+
Emmy Zettergren
0
Reynolds och Gyllenhaal svarar på frågor
Det här googlar folk om skådespelarna 
93kg
+
Bobby Green
Dela din plats med nära och kära i Google Maps
Smidigt! 
42.2°
+
André Stray
0
Teasertrailer för Death Note
Har premiär 25 augusti 
42.9°
+
André Stray
0
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
102kg
+
Bobby Green

McLaren hintar om uppföljare till F1

Blir starkare och snabbare än P1

Visa inte Bil-artiklar
Bil / McLaren

McLaren F1 kommer aldrig att kunna ersättas, men tillverkaren vill ändå göra något som kan ses som en uppföljare till den. Bilen går under kodnamnet BP23 och nu får vi en ny bild av den. När den väl är här, 2019, kommer den att vara starkare och snabbare än superbilen P1.

Precis som i F1 kommer den här att vara tresitsitsig och föraren sitter i mitten. Designen ska vara en hommage till bilen Gordon Murray en gång ritade fram och utvecklingen kommer att ske hos McLarens specialdivision MSO. Under skalet ska den nya V8:an på 4,0 liter sitta och den får precis som P1 sällskap av en elmotor.

Endast 106 stycken exemplar kommer att tillverkas och alla är redan sålda. Prislappen ska ha varit 1,9 miljoner pund men trots detta ska över 300 stycken ansökningar om att få köpa ha kommit in.

motorauthority.com +

Edd China hoppar av Wheeler Dealers

Ersätts av Ant Anstead

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Ett bilprogram som jag till en början var lite skeptisk mot men som efter att ha tittat på ett par avsnitt verkligen har kommit till att gilla är Wheeler Dealers. Ett härligt brittiskt program där de två figurerna Mike Brewer och Edd China tillsammans fixar till gamla bilar och sedan säljer med tanken att göra en liten vinst, för att sedan kunna köpa fler bilar. 2003 sändes första avsnittet och man har nu tuggat på i 13 säsonger. Nu kommer dock ett tråkigt meddelande och det är att mekanikern av de två, Edd China, hoppar av. Han kommer helt enkelt inte överens med det nya produktionsbolaget som vill skära i segmenten där bilarna renoveras - som typ är hela grunden för showen. Säsong 14 kommer att ha premiär senare i år och vid Mikes sida kommer då istället Ant Anstead att stå. Han är bland annat känd från serien For the Love of Cars. Vad Edd ska hitta på är för tillfället oklart, men förhoppningsvis kommer han att dyka upp i fler bilrelaterade sammanhang.

classics.honestjohn.co.uk +

Tesla letar nya lokaler i Sverige

Och plockar bort Model S 60 och 60D ur sortimentet

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

Enligt en jobbannons på Linkedin söker nu Tesla någon som ska få i uppdrag att jaga fatt i och ansvara för nya butiks- och servicelokaler i Sverige, närmare bestämt i Stockholmsområdet. Sedan tidigare har elbilstillverkaren två butiker i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö. Utöver detta finns det även två stycken serviceställen.

Andra nyheter kring Tesla är att instegsversionerna Model S 60 och 60D försvinner ur sortimentet från och med den 17 april. Detta sägs vara för att förenkla för kunderna när de väljer mellan alla Model S-versioner som finns och för att göra plats för Model 3 när den väl är här. Efter detta datum blir Model S 75 för 998 250 kronor instegsversionen.

digital.di.se +

Ny touringvagn med klassiska former i Genève

Eadon Green visade Black Cuillin

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

En av de mindre biltillverkarna som ställde ut på den nyligen avslutade bilmässan i Genève var brittiska Eadon Green. De hade med sig modellen Black Cuillin som är en modern touringvagn med klassiskt utseende. Inspirationen till designen har man hämtat från Romeo 8C 2900 från 30-talet. Under skalet sitter en V12:a på 6,0 liter som ger bilen en toppfart på över 270 km/h, men några fler siffror får vi tyvärr inte reda på för tillfället. Om den är tänkt att gå i produktion och vad den då kan tänkas kosta får vi inte heller några uppgifter kring.

eadongreen.com +

Skådespelaren William Fichtner leder Top Gear America

Tillsammans med Antron Brown och Tom Ford

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

BBC America går nu ut och meddelar att spinoffen Top Gear America kommer tillbaka, och att det är tre nya ansikten som kommer att leda programmet. Trion består av dragracingföraren Antron Brown, motorjournalisten Tom "Wookie" Ford som vi tidigare har sett i Fifth Gear och något oväntat skådespelaren William Fichtner. William känner vi igen från storfilmer som Armageddon, Black Hawk Down och The Dark Knight men även i härliga rullar som Albino Alligator och Blades of Glory.

Den nya säsongen delas in i åtta stycken avsnitt om en timme styck och premiär blir någon gång senare i år. Bonusklipp nedan.

carscoops.com +