Rykte Apple och Hollywood ryktas diskutera streaming-samarbete
Ska visa film som fortfarande går på biografer 
49.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Weird Al Yankovic - The North Korea Polka
Mysko Al i polka-takt 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Chris Bianco bakar pizza med Aziz Ansari
Perfekt ju om man nu har en vedugn ståendes på verandan 
91kg
+
Frode Wikesjö
Inget mer DLC till Mass Effect: Andromeda
Och inga fler uppdateringar 
22.9°
+
Frode Wikesjö
0
En tur runt världens största spelsamling
Många spel var det här 
44.8°
+
Frode Wikesjö
0
Kylklampen som är specialgjord för ölburkar
Eller flaskor. Eller läsk.  
166kg
+
Roger Åberg

Fler hastighetskontroller nästa vecka

Kör inte för fort helt enkelt

Foto: Polisen
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Under nästa vecka kommer polisen fokusera på att kontrollera hastigheten i trafiken. Insatsen görs över hela landet och faktiskt över hela Europa. Målet är att minska antalet dödade och svårt skadade i trafiken.

Man arbetar utefter att om man skulle sänka medelhastigheten med 1km/h skulle 15 liv per år att räddas. Enligt polisen så kör hälften av förarna för fort i dag. Medelhastigheten ökar också och nu kör många mellan 6 och 10 km/h för fort.

– Ska vi rädda liv måste medelhastigheten sänkas. Det är därför viktigt att kontrollerna riktar sig mot både de fåtal som kör mycket för fort och de många som kör lite för fort, säger Ursula Eriksson.

Nu finns Mercedes-Maybach 6 även utan tak

Fortfarande lika bisarrt stor

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Mercedes

Mercedes fortsätter jobba med sitt Maybach-varumärke i form av bisarra koncept. Förra året fick vi se Mercedes-Maybach 6 och i år kommer den gigantiska bilen / pråmen i en version utan tak. Och den är ännu sexigare imho.

Den fantastiska inredningen känns igen men här syns den verkligen. Sittbrunnen är stor men känns pluttig när man ser rumpan och huven på denna sjukt stora bil.

Under huven finns förresten ingen motor, bilen är ju eldriven, så där finns det plats för lite packning, paraplyer och annat livsviktigt.

Snälla Mercedes, gör den här till verklighet. Och ge mig en.

Rörliga bilder på BMW Concept Z4

Konceptet är nära produktionsversionen!

Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

BMW visade i går upp Concept Z4 och det verkar som att ni gillar det ni ser. Här nedanför ser ni bilen i rörelse, filmad av BMW själva. Nedanför BMWs film finns lite film från presentationen på Pebble Beach, tyvärr filmat med en potatis.

Vad som är intressant är att konceptbilen ska vara mycket när produktionsbilen i sin form. Hurra!

via Youtube

Autoliv börjar samarbeta med Seeing Machines

Ska utveckla system för att hitta trötta och distraherade förare

Foto: Autoliv
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Det svenska bilsäkerhetsföretaget Autoliv ska börja samarbeta med företaget Seeing Machines som är veteraner inom datorsyns-området.

Tanken bakom samarbetet är att de båda företagen ska utveckla nästa generations "driver monitoring systems" (DMS) vilket ska kunna identifiera trafikfarliga chaufförer. Framför allt ska systemet, med hjälp av kameror, sensorer och annat, försöka se om en förare är distraherad eller trött. Förutom att bara identifiera trötta och distraherade förare så är tanken att systemet även ska kunna ta kontroll över bilen och göra en lämplig manöver om föraren anses vara olämplig att köra själv.

Enligt American Automobile Association så var trötta förare inblandade i 21 procent av alla bilolyckor med dödlig utgång i USA under 2015.

Volvo tar fram solskydd till solförmörkelsen

Kolla in ball händelse från bilen

Foto: Volvo
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volvo

Nu på måndag 21 augusti kommer en del av världen att uppleva en total solförmörkelse och inför det har Volvo tagit fram ett särskilt solskydd som är tänkt att fästas på panormataket som finns i Volvo XC60.

Solskyddet fästs med magneter på panoramataket och är tillverkat i ett ISO-certifierat material som ska skydda ögonen på dem som tittar på solförmörkelsen genom bilens soltak.

Solskyddet kommer att finnas tillgängligt i en begränsad upplaga hos utvalda Volvo-handlare i USA. Det framgår inte om Volvo XC60-ägare får låna, hyra eller köpa solskyddet och det finns heller inga priser tillgängliga.