Snubbe gör ett dieselgate-test

Bil / Övrigt

En snubbe från Vitryssland fick för sig att kontrollera om hans Alfa Romeo också var drabbad av den rådande dieselskandalen och genomförde därför detta högst vetenskapliga test.

www.autoevolution.com +

Formel 1-bilar kommer att låta mer nästa säsong

Bil / Nyheter

Formel 1-bilarna fick mindre motorer och mängder av ljuddämpning. Vad hände? Jo, fansen svek och läktarna gapade tomma. Folk ville höra ylande V8:or och inte något som lät som en Toyota Camry. Men nu ska det bli ändring på det, V8-ljudet kan vi nog glömma men bilarna ska i alla fall få låta mer. FIA World Motor Sport Council har nämligen gått ut med följande:
"For 2016, all cars must have a separate exhaust wastegate tailpipe through which all and only wastegate exhaust gases must pass. This measure has been undertaken to increase the noise of the cars and will not have any significant effect on power or emissions."
Klippet visar hur det lät förr, och det bittra uttrycket "det var bättre förr" har väl aldrig passat så bra som här.

gtspirit.com +

Stig Blomqvist testar Mattias Ekströms Audi S1

Bil / Övrigt

Stig Blomqvist, den svenska rallylegenden, brukar vanligtvis ratta en Audi Sport quattro S1 E2. I det här klippet kör han också S1, men inte hans bil, utan Mattias Ekströms Audi S1 EKS RX quattro. Och eftersom Stigs bil då står tom passar Mattias på att testa den.

Bonusbild nedan på mig och The Real Stig i hans gamla S1:a.

teknikensvarld.se +

Range Rover Evoque cabriolet snart här

Bil / Land Rover

I mars bekräftade Land Rover efter ett gäng rykten att de hade en Range Rover Evoque cabriolet på gång. Nu verkar premiären närma sig för man har börjat skicka ut lite teasers på Londons gator i form av bilar i skala 1:1 - tillverkade av vajrar. Bilarna har stått utplacerade utanför Harrods, i Knightsbridge och i Mayfair.

Troligtvis kommer bilen att presenteras i sin helhet på årets Los Angeles Auto Show och börja säljas nästa år.

www.leftlanenews.com +

Bilar för 37 miljoner dollar förstördes under Spectre-inspelningen

Bil / Nyheter

Den nya Bond-rullen, Spectre, kommer att bli den mest actionfyllda någonsin. Som vanligt kommer den att proppas med explosioner, snabba kommentarer och en hel del biljakter. Nu berättar man att det sistnämnda även blev en rätt så kostsam historia då man kraschade bilar för totalt 37 miljoner. Dollar. Det är en helt absurt stor siffra som nog kan vara svår att förstå. Bland annat skrotade man sju av de tio specialbyggda Aston Martin DB10 och bara de lär inte ha varit gratis.

Budgeten för hela filmen ligger omkring 270 miljoner dollar. Bonusklipp nedan.

www.autoevolution.com +

Har du en bil som är drabbad av dieselskandalen?

Foto: Wikipedia
Bil / Nyheter

Volkswagens dieselfuskande har, inte helt oväntat, ekat över hela bilvärlden det senaste. Snabbt började oroliga människor att ställa sig frågan om deras bil var drabbade, och de som tänkte lite längre började också undra om samma gällde om man körde exempelvis BMW eller Mercedes. De två verkar dock vara gröna och ska inte ha fuskat med något - men övriga i Volkswagenkoncernen då som Audi, Skoda och Seat? De visar sig också vara drabbade och nu finns det listor som visar vilka modeller och versioner det gäller. Totalt handlar det om 224 746 stycken bilar i Sverige - samtliga kommer att kallas in för verkstadsbesök och åtgärd. 104 227 stycken av dessa är Volkswagen, 57 367 stycken är Audi, 28 430 stycken är Skoda och för Seats del handlar det om 2 162 stycken bilar.

Här är listan för Volkswagen.

Här är listan för Audi.

Här är listan för Skoda.

Här är listan för Seat.

online.volkswagen.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen