master

Spillfri mugghållare

Pryl / Övrigt
Den här med dryck som spills ur behållare som sitter i bilars mugghållare är sällan skoj. Så i ett försök att förhindra att det händer har några typer tagit fram Maksimatic Cup Holder som är en mugghållare som svänger med bilens rörelser. På så vis håller sig vätskan i muggen istället för på instrumentbrädan vid, till exempel, en snabb inbromsning.

Denna mugghållare är endast en prototyp just nu och ovan kan man se en liten demonstration av tekniken.
www.youtube.com +

Citroën visar hybridversion av Cactus

Bil / Citroën
Knappt har C4 Cactus börjar rulla på våra svenska vägar innan Citroën nu presenterar en ny version - om än i konceptform. Det här är hybriden och den kallas för Airflow 2L Concept.

Fokus har legat på att få till en så aerodynamisk bil som möjligt och utseendemässigt skiljer sig denna från vanliga Cactus genom tre nya luftintag i nosen samtidigt som två små vingar har monterats på sidorna bak. Vikten har även sänkts med 100 kilo.

Istället för en elmotor har man här valt att använda komprimerad luft. Under golvet vid bakaxeln sitter en liten tank som fungerar som ett expansionskärl och vid motorn där fram sitter ett hydraulsystem och en pump. Den vanliga motorn är en trecylindrig sak på 1.0 liter som ger 82 hästar. Förbrukningen anges till 0.2 liter per mil.

Än så länge så är det hela endast ett koncept som sagt och det återstår att se om den blir satt i produktion.
www.carsession.com +

Vencer visar produktionsversionen av Sarthe

Bil / Nyheter
Den nederländska superbilstillverkaren Vencer ger sig inte. Nu visar man upp den slutgiltiga versionen av modellen Sarthe - som ändrats på över 100 stycken punkter.

Motorn som sitter i mitten är en kompressormatad V8:a på 6.3 liter som ger 622 hästar och som har ett vrid på 837 Nm. Till motorn kopplas en sexpetad manuell låda. 0-100 km/h ska om man är snabb gå på 3.6 sekunder, toppfarten anges till 337 km/h.

Chassiet är ett klassiskt stålrörsbygge medan karossen är i kolfiber. Vikten anges till 1 390 kilo och viktfördelningen till 45/55. Bilen är 4.51 meter i längd, 1.98 i bredd, 1.19 i höjd med en hjulbas på 2.79 meter.

Priset för Sarthe börjar på 270 882 euro innan lokal skatt. Planen är att bygga en bil i månaden, och nyligen öppnades ett showroom i Kina dit man kan gå för att spana in bilen.
via Autocar

vencer.nl +

Nya Volkswagen Polo GTI får mer effekt

Bil / Volkswagen
I början på året visade Volkswagen upp en ansiktslyft version av Polo och nu är det dags att presentera den vassaste versionen i samma utförande. Polo GTI får förutom det nya utseendet en ny motor med ännu mer effekt.

Den gamla 1.4:an har ersatts av en ny spis på 1.8 liter istället. Motorn har fortfarande turbo och sitter inne med 12 hästar till vilket resulterar i en maxeffekt på 190 hästar. Vridet ökar med 70 Nm till 320 Nm. Till den gamla motorn erbjöds endast DSG-låda men till denna kan man även få en sexpetad manuell spak att leka med. 0-100 km/h ska gå på 6.7 sekunder (6.9 tidigare) och toppfarten anges till 236 km/h (228 km/h tidigare).

Bilen uppdateras även på insidan där instrumentpanelen, ratten och mittkonsolen är nya.
www.carscoops.com +

Peugeot visar crossovern Quartz

Bil / Peugeot
Peugeot vill också vara med och slåss om kunderna som är sugna på prestandasuvar och därför presenteras nu konceptbilen Quartz - en hybridcrossover med hela 500 hästar.

Under huven sitter en bensinmotor på 1.6 liter som ger 270 hästar och 330 Nm. Till den kopplas två elmotorer som tillsammans genererar 232 hästar, så totalt rör det sig alltså om en effekt på 502 hästar. Bilen är självklart fyrhjulsdriven och det är bensinmotorn och en elmotor som tar hand om hjulen där fram medan den andra elmotorn knuffar på där bak. På bara el ska man kunna ta sig fem mil.

Läs mer om konceptet som troligtvis aldrig blir verklighet på länken nedan.
teknikensvarld.se +

Lamborghini visar skiss på ny modell

Bil / Lamborghini
Lamborghini planerar att visa upp en ny modell på bilmässan i Paris nästa månad och nu bjuds det på en första skiss. Och efter att ha sett linjerna går genast tankarna till att det här kan vara en nytolkning på den klassiska modellen Espada.

Med bilden kommer även det något kryptiska citatet: "Once perfection is achieved, you can just double it".
www.gtspirit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen