Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.9°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
43.8°
+
Roger Åberg
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
82kg
+
Bobby Green
Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
45.9°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
123kg
+
Roger Åberg

Vätgasdriven minibuss från Toyota

Självkörande koncept visas i Tokyo

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Toyota

Det är snart dags för bilmässa i Tokyo och där kommer givetvis Toyota att medverka. Med sig har de en uppsjö av konceptbilar och en av dem är den här - Fine-Comfort Ride Concept. Bilen kan väl enklast beskrivas som en vision av hur en framtida minibuss skulle kunna se ut. Den går på vätgas och ska ha elmotorer i hjulen. Fulla vätgastankar ska ge en räckvidd på hela 100 mil, och en tankning ska inte ta mer än tre minuter. Konceptet har som vi kan se även en rätt spännande interiör som kan stuvas om efter behov. Sex stycken personer får plats på insidan och det ser väldigt rymligt ut. Vill man bara chilla drar man igång det självkörande läget och njuter av åkturen som passagerare.

Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås

Ryktena stämde

Lillåudden i Västerås
Foto: Brorsson
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

Batteriföretaget Northvolt höll idag en presskonferens där man presenterade var man ska bygga sin kommande jättefabrik för batterier till eldrivna bilar och annat. Det har tidigare ryktats om att fabriken skulle byggas i både Skellefteå och Västerås och detta var ett rykte som visade sig stämma.

Större delen av batteriproduktionen verkar dock hamna Skellefteå medan Northvolt kommer att samla spetskompetens inom batteritillverkning i Västerås. Detta innebär att den så kallade demolinan och utvecklingsavdelningen hamnar i Västerås. Det är väl antagligen inte helt omöjligt att även ledningen för företaget hamnar i där antar jag. SVT skriver att Northvolts planer kommer att innebära cirka 300 - 400 nya arbetstillfällen i Västerås medan man räknar med att anställa mellan 2000 - 2500 personer till fabriken i Skellefteå.

Northvolt planerar att börja bygga sina anläggningar någon gång under nästa års första sex månader och att en fjärdedel av fabriken ska vara klar till 2020. Någon gång under 2023 räknar man med att vara i gång i full kapacitet.

  tack alla som tipsat svt.se +

Polestar 2 ska konkurrera med Tesla Model 3

Och Polestar 3 blir en SUV

Kommer Polestar 3 att se ut som Volvo Concept XC Coupe?
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Polestar

När Polestar presenterade Polestar 1 igår berättade man också om två kommande modeller, Polestar 2 och Polestar 3. Polestar 1 är ju en lyxig grand tourer som bara kommer att tillverkas i 500 exemplar per år. Polestar 2 ska däremot bli en folklig, helt elektrisk bil som ska bli en direkt konkurrent med Tesla Model 3, både när det gäller storlek och pris. Man lovar också att den ska bli väldigt vacker att se på.

Polestar 2 kommer att presenteras under andra halvan av 2019.

Polestar 3 kommer att visas 2021 och det kommer att vara en väldigt aerodynamisk SUV med låg taklinje. Kan vi kanske tänka oss att den blir lik det XC-concept som Volvo presenterade tidigare? Polestar 3 kommer att byggas på nästa generation av Volvos plattform SPA.

Se hela Polestar-presentationen

Allt om nya bilen

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Polestar

I går presenterade Volvo sitt nya märke Polestar och första modellen Polestar 1. Här kan du se hela presentationen.

via Youtube

Porsche släpper uppdaterade Boxster och Cayman GTS

718 GTS är här!

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Porsche

Förra året fick Boxster och Cayman tre siffror i namnet och nu kommer de i GTS-versioner, med 35 fler hästar än föregångaren och 15 hästar mer än S-versionerna. Det betyder att man nu kan sladda runt i en miniporsche med 365 hästar och ett vrid på 430 Nm. Det betyder att de här gör 0 till hundra på 4,1 sekunder och att toppfarten är 290 km/h.

Växlar gör man antingen med en sexstegad manuell eller PDK. Massor av saker är standard, som Sport Chrono Package, Porsche Torque Vectoring och Porsche Active Suspension Management.

Som vanligt är GTS-modellerna lite annorlunda i sitt utseende, helst ska de ju vara röda och hur som har de massor med svarta detaljer där de annars är bling. Fälgarna är 20-tummare som är svartmålade med en satin-finish. Fint ska det vara! På insidan är det alcantara typ överallt.

718 Boxster GTS kostar 779.000 kronor och 718 Cayman GTS 758.000 kronor.