Nytt världsrekord (igen) i Super Mario Bros.
Nu vann Darbian över fisken 
42.1°
+
Emmy Zettergren
0
Uppdaterad Snart Nu kan man spela Xbox-spel på Xbox One
Dessa 13 spel i alla fall 
43.9°
+
Frode Wikesjö
0
Hanson kör minikonsert på kontor
Det svänger ju 
89kg
+
Bobby Green
Project Loon flyger nu över Puerto Rico
Förser ön med LTE 
46.1°
+
Frode Wikesjö
0
Vilken kopp blir fylld först?
Här kommer lite måndagsknepigheter 
22.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Minimöbler designade för katter
Klart som katten katten ska ha det gött 
115kg
+
Bobby Green

Zagato visar Aston Martin Vanquish S som Shooting Brake

Habegär

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Aston Martin

I maj förra året visade Zagato upp vad de gjort med nya Aston Martin Zagato. I augusti visade man upp en Speedster-version och nu är det dags för den fjärde och sista att göra entré i familjen - en shooting brake-version som man hintat lite om tidigare i år. Nu har man alltså fyra stycken Zagato-designade Aston-åk att välja mellan - vilken faller du mest för?

Den nya bilen kommer att byggas i en begränsad upplaga om 99 stycken exemplar och alla är redan sålda. Det gäller även de 99 coupéer, 99 cabbar och 28 stycken Speedsters man byggt. Shooting braken baseras precis som de tidigare på Vanquish S vilket innebär att det under skalet sitter en V12:a på 5,0 liter som ger 600 hästar. Den kopplas till den åttastegade automatlådan Touchtronic III.

Precis som de andra tre bilarna är den här strikt tvåsitsig. Det innebär alltså att man i den här får ett ganska så gediget bagageutrymme. Vill man kan man givetvis få en uppsättning med specialsydda väskor som passar perfekt i utrymmet. Dessa lyfter man sedan ur när man ska köra ris till ÅVC eller långa plankor till bastubygget.

De som köpt bilen vi ser här sägs ha spenderat minst 650 000 pund var.

Mattias och hans hot rod

Skönt stuk

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

I det senaste avsnittet av Defined Cars får vi träffa Mattias Saikkonen från Borås som byggt en hot rod - precis som han vill ha den.

Porsche väcker liv i benämningen 911 T igen

En Carrera med plusmeny

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Porsche

1968 presenterade Porsche 911 T - en avskalad version utan massa krusiduller men med massa körglädje för den som typ nöjde sig med fyra hjul, en motor och en ratt att hålla sig i. Nu återuppväcker man konceptet igen med nya 911 T - en bil med lägre vikt, manuell växellåda med lägre utväxling och bakhjulsdrift med mekanisk diffspärr.

I grunden är det en Carrera men T:et som står för Touring ger en grejer som man annars inte kan få till instegsversionen. Bland annat hittar vi sportchassit PASM med 20 millimeters sänkning, Sport Chrono-paketet och kortare växelspak här. Man kan även få bakhjulsstyrning som tillval. Sportavgassystem med svarta pipor är standard. Bakrutan och de bakre sidorutorna är gjorda av lättviktsglas och dörrarna har stroppar för att öppna och stänga istället för vanliga handtag. Ljudisoleringen har minimerats och baksätet har tagits bort. Vill man kan man även välja bort infotainmensystemet Porsche Communication Management för att spara ännu mer vikt. Tomvikten landar på 1 425 kilo vilket är 20 kilo lättare än 911 Carrera med motsvarade utrustning.

Utseendemässigt får bilen en annan frontspoilerläpp och backspeglarna är lackade i kulören Agate Grey Metallic. I hjulhusen sitter 20-tummare hämtade från Carrera S. Inga jättestora detaljer som får den att sticka ut direkt, så därför sitter det även en klibba utmed sidorna för att verkligen berätta att det här är en specialversion. Motorn är samma boxersexa med dubbelturbo som sitter i Carrera. Effekten är oförändrad vilket innebär 370 hästar och 450 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på 4,5 sekunder med manuell låda, väljer man dubbelkopplingslådan PDK sänks den tiden till 4,2 sekunder istället. Toppfarten ligger på över 290 km/h.

911 Carrera T finns att beställa nu, leverans sker i januari nästa år. På prislappen står det 1 035 000 kronor. En vanlig Carrera börjar på 942 000 kronor.

Så skulle Polestar 1 kunna se ut som cabriolet

Och som kombi

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Polestar

Det känns inte som att vi kommer att få se så många versioner av Polestar 1, man kommer nog lägga all utvecklingstid på Polestar 2 och 3. Men det gör väl inget att drömma lite?

X-Tomi Design har gjort det och skissat fram en cabriolet och en kombi. Vad tycker ni? Hiss eller diss? Bra eller anus?

Tesla Model 3 kommer i prestandaversion

Swooosh!

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

Att det skulle komma en prestandaversion av Model 3 var väl ingen högoddsare, men nu har den fångats på film. Exakt hur snabbt den kommer att bli och vad den kommer att kosta får framtiden utvisa.