m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
67.4°
+
Roger Åberg
0
"Vi kopierar inte tyskarna, vi är bortom det"
Vi har pratat med Volvos Europachef 
45.3°
+
Roger Åberg
0
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
67.2°
+
Roger Åberg
0
Vans-prylar med SvampBob Fyrkant-tema
Finns för både barn och vuxna 
84kg
+
Bobby Green
Volvo presenterar nya V60
Får nytt motoralternativ - T6 Twin Engine AWD 
49.5°
+
Bobby Green
0
Snapdragon 845 kan streama ljud till flera apparater
Via Bluetooth 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tokyo har planer på ett 350 meter högt trähus
Blir världens högsta i materialet 
145kg
+
Bobby Green

Martin Molin pratar nya funktioner i Marble Machine X

Onsdagsnörderi!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Musik

Idag är det onsdag och det betyder inte bara betyder att kultklassikern The Room kommer visas på Bio Rio i Stockholm med en liten Q&A med ingen mindre än Greg Sestero, utan även att Martin Molin från Wintergatan har släppt ett nytt klipp om Marble Machine X. Den här gången pratas det om nymodigheter som lagts till i maskineriet.

Qualcomm visar referensdesign till VR-headset

Anpassat till Snapdragon 845

Foto: Qualcomm
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Inför nästa veckas mobilmässa Mobile World Congress så har Qualcomm visat upp en referensdesign på ett VR-headset som kör deras Snapdragon 845.

Föregångaren Snapdragon 835 används redan i de fristående VR-headseten HTC Vive Focus samt Lenovos Mirage Solo. Qualcomm utlovar att VR-headset med Snapdragon 845 kommer att köra 2K-upplösning i varje skärm i headsetet. Snapdragon 845 är ju som vi tidigare skrivit om även 30 procent snabbare och 30 procent strömsnålare än föregångaren Snapdragon 835.

Snapdragon 845 använder sig även av något som Qualcomm kallar för "Adreno Foveation" vilket innebär att Adreno-processorn kommer att rendera video i högre kvalitet i de områdena av VR-upplevelsen som användaren för tillfället betraktar. Headsetet är försett med fyra kameror varav två stycken är dedikerade till följa användarens pupiller.

Det finns än så länge inga uppgifter om vilka tredjepartstillverkare som kan tänkas vara sugna att bygga ett VR-headset baserat på Qualcomms referensdesign. Det är nog inte helt omöjligt att vi får reda på lite mer om det nästa vecka när Mobile World Congress drar igång nere i Barcelona.

Bygg dig en egen Hulken-hand

Krossa betongblock

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

YouTube:aren The Hacksmith har byggt en egen 14 kilo tung Hulken-hand av stål som låter dig krossa betongblock och annat du kan vara förbannad på. Hur du gör för att få till din egna ser vi i videon här ovan.

Postnord bygger nytt lager för att hantera Kinapaket

90 nyanställda får sortera paket i Örebro

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Postnord har som känt haft lite problem med att beställningar från Kina har ökat markant det senaste året, vilket inte bara lett till överbelastning av pakethantering utan även hantering av vanlig post. För att kunna hantera ökningen jobbar Postnord på en ny avgift som kommer generera mer pengar till postverksamheten men Postnord ska även öppna ett sprillans nytt lager för att kunna hantera ökningen.

Det nya lagret kommer byggas i Örebro och det primära fokuset kommer ligga på paket som skickas från utlandet, mer specifikt Kinapaketen. Till P4 Örebro säger Peter Hessling, terminalchef hos Postnord i Örebro, detta:
– Det här är helt nytt och vi vet inte var volymerna tar vägen och det är ett ganska stort jobb att ta in den här mängden personer på så kort tid

När det nya lagret kommer öppna är för tillfället oklart.

I morgon släpps Playstation-skorna i Sverige

Nike PG2 Playstation

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Nike och basketspelaren Paul George presenterade ett par nya skor i slutet av januari vid namn PG2 Playstation. Nike meddelade att skorna skulle släppas globalt 10 februari, men det blev lite miss i kommunikationen som gjorde sneakerfans världen över aningen upprörda. Skorna blev nämligen endast tillgängliga i USA 10 februari. Det verkar dock bli en global release ändå då Nike har lagt upp skorna på sin sneakers-plattform Launch och skorna kommer bli tillgängliga under morgondagen klockan 09:00 med en prislapp på 1000 kronor.

Skorna har ett gäng Playstation-relaterade detaljer som logotyp på plösen, Playstation-färger på ringarna för skosnöret samt ikoner från Playstation-kontroller på den blanka ytan på hälarna.

Länk till skorna på Nike Launch har ni här nere till vänster.