Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
46.0°
+
Roger Åberg
0
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
83kg
+
Bobby Green
Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
44.3°
+
Bobby Green
0
Mc-åkare i kostym kör för prostatacancer
Nu på söndag 
107kg
+
Bobby Green

Libratone levererar mycket i liten förpackning

Brusreducering och snygga funktioner för rimlig peng

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Feature

Det där med brusreducering är något som sprider sig ner i mindre förpackningar. För två-tre år sedan fanns det bara i stora lurar med hög prislapp men i dag finns det betydligt fler alternativ. Jag har under ett tag nu använt Libratones alternativ och gillar dem även om de inte är perfekta på allt.

Eller de är inte perfekta på en sak - typen av lur. On- eller over-ear är verkligen en vattendelare och klarar du inte av on-ear kan du sluta läsa nu, även om de här inte trycker allt för mycket på öronen. Om du däremot är ute efter ett par kompakta lurar i liten förpackning, läs vidare.

Om du flyger mycket och vill ha ett par lurar som är superhärliga i 10 timmar i sträck ska du leta efter något annat. Flyger du korta distanser eller helt enkelt bara inte vill höra alla andra tokstollar på tunnelbanan duger de här gott. Brusreduceringen är inte bäst i klassen men helt ok. Favoritfunktionen från Sony MDR-1000X finns också här, lägger man handen på höger kåpa så pausas det man lyssnar på, störande kringljud dämpas och röster förstärks. Resultatet är att du hör vad folk säger nästan bättre än utan lurarna på.

Höger kåpa är också den som man höger volym, byter låt och så vidare på med snygga och solida touch-funktioner. Ytan känns verkligen exakt, inte lika yxig som många andras. Till exempel så höjer man volymen på många andra ett snäpp i taget genom att svepa upp, här höjer man steglöst genom att svepa i en cirkel.

Bygget är överlag av hög kvalitet och blåtandskoppling och app har danskarna löst bra. Batteritiden är enligt tillverkaren 20 timmar vilket mycket väl kan stämma, jag brukar ladda dem en gång i veckan mest för att, vid normal användning räcker de längre än så.

Libratone Q Adapt On-ear kostar 2399 kronor.

Nokias febertermometer gör det roligare att ha feber

Den dåliga febern alltså...

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Att vara på Feber är roligt, att ha feber är sällan riktigt lika roligt. Något som gör det lite, lite roligare är den här termometern från Nokia. Nokia köpte ju Wiithings och har sedan dess inte bara gjort mobiler utan även satsat mycket på hälsa, där den här är en del.

Istället för att stoppa in en grej i örat så läser man av huvudet med ett antal IR-sensorer. Dessa gör över 4000 mätningar och hittar de varmaste artärerna och kan på så sätt läsa av en exakt temperatur på den febersjuke. Det känns minst sagt magiskt men Nokia påstår att det stämmer. När jag har testat den har den varit väldigt exakt från mätning till mätning, dvs mäter jag med någon minuts mellanrum så får jag samma värden.

Nokia Thermo kostar runt tusenlappen vilket är dubbelt så mycket som Brauns digitala febertermometer kostar, en sån som man stoppar in i örat. Förutom att Thermo är coolare så får man också tracking på ens mätningar vilket är skönt. När man är feberyr kan det ju vara skönt att veta när man mätte sig sist till exempel.

Fördel mot den versionen man stoppar i öronen är att man slipper byta plastkoppar som används som hygieniskt skydd på öronversionen. Har man barn så slipper man också röra dem alls, bra om de sover!

Google vill se fler hörlurar med Google Assistant-knapp

Bose QuietComfort 35 II är bara början

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Bose presenterade nyligen en ny version av sina hörlurar QuietComfort 35 som utrustats med en dedikerat knapp som aktiverar Google Assistant på telefonen. Google har meddelat att detta bara är början på hörlurar med Google Assistant-funktionalitet och att vi troligtvis kommer se betydligt fler hörlurar med Assistant-knapp i framtiden.

Timelapsevideo av LEGO-version av Millennium Falcon

Är ett rätt massivt bygge

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

Tidigare fick vi se Tested-gänget bygga ihop den nya LEGO-versionen av Millennium Falcon och här kommer en annan titt på det rätt stora bygget.

Detta bygge kommer för övrigt börja säljas inom kort och priset kommer ligga på runt 8499 kronor.

via Youtube

Pimax är ett VR-headset med 8K-upplösning

Gör succé på Kickstarter

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Högre upplösning i VR-headset verkar hett efterlängtat. I alla fall om man kollar på Kickstarter där företaget Pimax lagt upp en insamling för sina VR-glasögon med samma namn. Pimax utlovar inte bara en upplösning i 8K, 4K med 3840x2160px på varje öga, utan även ett synfält (FOV) på 200 grader.

På bara ett dygn drog Pimax in de 200.000 dollar som efterfrågat på Kickstarter. En dag senare ligger nu summan på 785.000 dollar.

Pimax säger dessutom att de vill göra ett öppet system där enheten ska vara kompatibel med både Oculus- och Steam VR-plattformarna.

Prislappen då? Jo, 8K-varianten ligger på 799 dollar. Då ingår två basstationer och två handkontroller. Det finns sedan en 5K-version för 349 dollar för den som har en skralare budget. Lansering väntas ske under tidiga delen av 2018.