master
master

Picoprojektor gör om plana ytor till pekskärmar

Pryl / Mojänger
Picoprojektorer är något det pratats om i över fem år men det är fortfarande ingenting som slagit sig in på marknaden rejält. Frågan är om en pekfunktion kan ändra på det? Det tror i alla fall gänget bakom TouchPico, en picoprojektor som även gör bilden till en pekskärm.

TouchPico försöker just nu dra ihop pengar via Indiegogo och har faktiskt redan nått sitt mål och det med 29 dagar kvar. Är du sugen på en egen projektor så kan du förboka en för 339 dollar (ca. 2 300 kronor) med frakt.
www.indiegogo.com +

Hälsa på hos Conan O'Briens robotar

Pryl / Robotar
Här visar Conan O'Brien upp hur man använder robotar under arbetat med att ta fram den populära talkshowen.
youtube.com +

Borg-kylskåp

Pryl / Övrigt
Gillar du Star Trek och vill ha ett smidigt kylskåp bredvid tv-fotöljen finns nu det här Borg-inspirerade kylskåpet hos Think Geek. Borg är den ras av utomjordingar som huvudkaraktärerna i Star Trek utkämpar lite strider med då och då.

Man får in nio burkar dricka i kylen "(with a little extra room for bacon or something)" och det kostar cirka 150 dollar om du skulle vara sugen.via Gizmodo

www.thinkgeek.com +

Cmoar - VR/AR-glasögon

Pryl / Mojänger
Givet att Facebook betalade två miljarder dollar för Oculus Rift tidigare i år har VR-glasögon blivit hett på riktigt och Cmoar är ännu en variant på ett par sådana.

Cmoar har dock lite mer funktionalitet än Oculus Rift då den levereras med lite olika linser som gör det möjligt att inte bara använda glasögonen till VR utan de ska även gå att använda till augmented reality samt kolla in 3D-material. Till skillnad från Oculus Rift så använder sig Cmoar av användarens egen telefon som huvudenhet, liknande Googles budget-vr-glasägon Google Cardboard. I filmen nedan kan man kolla in lite av vad Cmoar säger sig klara av.

För att finansiera Cmoar försöker nu gänget bakom glasögonen samla in 60.000 brittiska pund via Kickstarter. Med 16 dagar kvar av sin kampanj har man än så länge fått in lite under 20.000 pund.  tack Sebastian

www.kickstarter.com +

Ryssar leker med mikrovågsugn

Pryl / Övrigt
Några ryssar tyckte det var en bra idé att demontera en mikrovågsugn och sätta en riktkanon på dess magnetron för att se vad man kan göra med det.
www.youtube.com +

Skriv ut asteroider och satelliter i 3D-skrivaren

Pryl / 3D-skrivare
Den amerikanska rymdstyrelsen NASA har lagt upp en sektion på sin webbplats från vilken man kan ladda hem ritningar på asteroider och satelliter som man sedan kan skriva ut på sin 3D-skrivare.

I skrivande stund finns ett 20-tal ritningar tillgängliga och vi snackar till exempel om farkoster som Mars Odyssey, Juno, Kepler, Voyager samt den aktuella Rosetta-satelliten som ni ser på bilden ovan.

NASA:s 3D-ritningar finns tillgängliga som .stl-filer och i de flesta fallen finns även Blender-filer.
nasa3d.arc.nasa.gov +
bloggportalen