Det här är Samsung DeX
Använd telefonen som dator 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Apple CarPlay vs. Android Auto
Vilket av systemen är bäst? 
45.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hur snabbt kan vi spela musik egentligen?
Ganska snabbt visar det sig 
86kg
+
Bobby Green
Nu kör iOS Apple File System
Dumpar filsystemet HFS+ i iOS 10.3 
44.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Första teasertrailern för "Det" är här
Så jäkla obehaglig 
54.1°
+
Emmy Zettergren
0
Bullens lanserar korv med öl
Dock inte ölkorv 
110kg
+
Bobby Green

Så här ser det ut när man åker med Robot VR

Kräääääääk

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Everland i Sydkorea kan man hitta den här attraktionen. Den heter Robot VR och erbjuder en tre minuter lång åktur i virtuell verklighet. Men som man kan se på klippet så sitter man inte bara på en stol som skakar runt lite utan här sitter man fast på en robotarm som slänger runt en lite hejvilt.

Ser helt galet ut enligt mig och inget jag skulle ge mig på. Men vill man prova den och har vägarna förbi Yongin i Sydkorea kan man ju passa på att besöka Everland.

via kotaku.com techinasia.com +

Robotarna tar våra jobb

Nu är det bevisat

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Det har länge diskuterats huruvida robotar kommer att ta människors jobb i framtiden och enligt en rapport som nyligen presenterades i The Economist verkar det som om så redan har blivit fallet.

Det är forskare från MIT och Boston University som har studerat hur robotars introduktion på den amerikanska arbetsmarknaden har påverkat de anställda där. Enligt forskarnas studie så har introduktionen av varje robot på den amerikansk arbetmarknaden i genomsnitt kostat 5,6 anställda arbetet. Förutom det så verkar det som om lönen för människor på en arbetsplats i genomsnitt sänks med 0,25% - 0,5% för varje robot som introduceras per tusende anställd på arbetsplatsen.

Det verkar med andra ord som om robotar redan har börjat ha ta "våra" jobb. Det kan vara värt att ha i tankarna att den här studien enbart gällde industrirobotar som användes på amerikanska arbetsplatser mellan 2003 - 2007. Framöver kommer det givetvis handla om att människor måste konkurrera om arbeten med betydligt mycket mer avancerade robotar, självkörande bilar och liknande saker som maskiner förr eller senare kommer att ta över.

nytimes.com +

Google Home och Wifi kommer till UK

Vi får vänta ett tag till

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Alla produkter som har med tal att göra tar tid att göra och översätta. Därför har vi inte Amazon Alexa här och som ni kanske minns tog det lång tid innan Siri hittade hit på svenska. Googles assistent och Google Home finns inte heller på svenska men nu finns Google Home i alla fall att köpa i UK. Eller från 6 april i alla fall.

Samtidigt släpper man Google Wifi, en produkt som jag inte riktigt fattar varför Google inte släpper över hela världen. Hur som helst, båda produkterna kommer att kosta 129 pund.

blog.google +

Samsung släpper skärm för biografen

Tio gånger ljusstarkare än standardprojektorer

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / TV

Samsung släpper nu Samsung Cinema Screen som är precis vad det låter som. Det är en LED-skärm av stora mått och det ska vara världens första av sin sort med stöd för HDR. Skärmen är inte 42 tum utan 34 fot stor (dryga 10 meter). I biovärlden är det kanske inte så jättefett men det får väl duga. Upplösningen är så klart 4K.

När våra apparater där hemma blir större och bättre med 4K och HDR måste ju skärmarna på biograferna också bli bättre. Så tänker i alla fall Samsung och det har man väl rätt i. Cinema Screen har en ljusstyrka på 146 fL vilket är tio gånger mer än traditionella bioprojektorer som ska ha 14 fL.

news.samsung.com +

I morgon finns GoPro Karma att köpa i Sverige igen

Yay?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

GoPro Karma har haft en skakig resa men nu verkar den vara på väg tillbaka till Sverige igen. Det är e-handlaren Cyberphoto som på deras hemsida nu säger att de ska få in drönaren i morgon.

Prislappen ligger på 10.899 kronor.

  tack Daniel cyberphoto.se +