Solar Impulse 2 har nu flugit runt jorden utan bränsle
Har nu landat i Abu Dhabi 
46.7°
+
André Stray
0
Matt Damon sammanfattar Jason Bourne-trilogin
Berättar allt du behöver veta för att se nya Jason Bourne 
Spoiler!
42.0°
+
André Stray
0
Bobby försvarar Teslas Autopilot
Undvek en olycka 
41.5°
+
Bobby Green
0
Färgtonat pussel i svartvitt
Perfekt att lägga en grå höstdag 
83kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Hund uppskattar inte fulfingret
Joey är lättkränkt 
47.5°
+
André Stray
0
The Verge kollar på nya Windows 10 Anniversary Update
Tar en titt på de största nyheterna i uppdateringen 
41.7°
+
André Stray
0
17-årig kille imiterar Celine Dion
Och han gör det bra 
105kg
+
Bobby Green

Ny skärmteknik låter tittare se 3D-video utan glasögon

3D-effekterna visas från flera vinklar

Pryl / TV

Att se filmer i 3D på bio är rätt uselt, egentligen. Ska du se en 3D-film på bio behöver du betala extra för brillorna och om du inte lyckas norpa en plats i "the sweet spot" så får du en rätt medioker upplevelse. Ett gäng forskare på MIT:s Computer Science and Artificial Intelligence Lab, eller CSAIL som det också kallas, har tagit fram en ny skärmteknik som ska göra 3D-upplevelsen betydligt bättre för biobesökare.

Tekniken har gänget döpt till Cinema 3D och tanken är att oavsett var du sitter i biosalongen kommer du kunna uppleva 3D-effekterna i filmen utan några 3D-brillor. TV-apparater med 3D-teknik som låter dig se 3D-effekter utan glasögon använder sig utav så kallade parallax-barriärer som består av skåror i skärmen som låter dig se se olika pixlar för vardera öga. Problemet med detta är att du måste sitta nästan rakt framför TV:n på ett specifikt avstånd, vilket gör att det fungerar inte på en större skala. CSAIL-forskarna har lyckats utveckla tekniken vidare och genom att använda multipla parallax-barriärer som gör det möjligt för fler tittare att se samma bild på längre avstånd och från fler vinklar, vilket gör tekniken optimal för biografer.

Det kommer dock dröja ett bra tag innan Cinema 3D-tekniken kommer till biografer. Gänget har för tillfället lyckats tagit fram en prototyp som använder tekniken och den är lika stor som en iPad. En av forskarna bakom Cinema 3D, Wojciech Matusik, skriver detta om teknikens framtid:
It remains to be seen whether the approach is financially feasible enough to scale up to a full-blown theater. But we are optimistic that this is an important next step in developing glasses-free 3-D for large spaces like movie theaters and auditoriums.

via The Next Web news.mit.edu +

Propel visar upp officiella Star Wars-drönare

Höstens måste-ha-pryl

De senaste åren har vi fått se en stor mängd hemmagjorda drönare med diverse Star Wars-inspirerade designer och några företag har släppt minidrönare med Star Wars-farkoster. Under Comic-Con visade leksaksföretaget Propel upp ett gäng nya drönare som kommer i smakerna speeder bike, X-Wing, Millennium Falcon och Tie fighter.

Drönarna kan flyga runt 65 kmh, förutom Millennium Falcon-modellen som kan flyga i 80 knyck, och kontrolleras med en handkontroll. Utöver att kontrollera drönarens riktning går det att klicka på en stuntknapp på kontrollen som gör att drönaren snurrar runt och gör flådiga trick.

Utöver att bara flyga omkring går det även att leka med drönarna. Samtliga modeller är utrustade med laser som går att avfyra på andra Star Wars-drönare från Propel och det ska gå att leka Battlefront med upp till 24 deltagare.

Att använda dessa som slit-och-släng-leksaker är kanske inte den bästa idén dock då prislappen kommer landa någonstans mellan 200 och 300 dollar när de släpps i oktober. Vill du lägga vantarna på en Star Wars-drönare från Propel så kan ni reservera en, eller fyra, via deras hemsida som ni hittar via länken här nere till väsnter.

via Wired propelsw.com +

Google firar Chromecasts 3-årsdag

Tur i luren!

För tre år sedan lanserade Google sin streamingsticka Chromecast och sedan dess har enheten dykt upp i en massa hem runt om i världen och tekniken, Google Cast, har även byggts in i TV-apparater och högtalare.

Google firar årsdagen med ett inlägg på G+, som ni för övrigt kan skåda här nere. Tyvärr erbjuder mjukvarujätten inget specialerbjudande på Chromecast, vilket troligtvis beror på att enheten är rätt billig ändå.androidpolice.com +

Obi är en robot som kan mata rörelsehindrade personer

En maskin som kan mata dig

Obi är en slags robot som kan hjälpa rörelsehindrade personer att äta så att inte en människa behöver göra detta.

Roboten har fyra olika skålar där en vårdnadshavare kan placera maten. Därefter kan man lära Obi i vilken ordning och med vilka intervaller den ska använda sin inbyggda sked för att skopa upp mat ur skålarna och mata den rörelsehindrade personen. Det går även att byta ut skedarna till olika storlekar.

En Obi kostar 4.500 dollar vilket kanske känns lite väl i överkant för en sådan här maskin.

via The Verge meetobi.com +

Nu slutar Japan tillverka VHS-spelare

Sista görs den här månaden

Den japanska nyhetsbyrån Nikkei rapporterar att det japanska företaget Funai kommer att tillverka sin sista VHS-spelare den här månaden.

Det innebär att inga japanska företag längre kommer att tillverka VHS-spelare även om själva VHS-banden antagligen kommer att tillverkas några år framöver. Förra året sålde Funai 750.000 VHS-spelare men det verkar inte som om det räckte för att hålla igång produktionen.

Funais konkurrent Sony slutade att tillverka spelare till sin VHS-rival Betamax redan 2002 och förra året lade man även ner produktionen av Betamax-kassetterna.

animenewsnetwork.com +

Pokéball powerbank

Det ultimata extrabatteriet för alla Pokémon Go-spelare?

Många Pokémon Go-spelare har antagligen märkt att spelet äter upp mobilens batteri hyfsat snabbt och därför har många spelare införskaffat externa batterier, så kallade powerbanks.

Nu säljs den här powerbanken på Etsy och är man ett riktigt inbitet Pokémon Go-fan så är det antagligen det ultimata extrabatteriet även om det ser något otympligt ut. Batteriet är på 5.300 mAh och det inkluderas även ett fäste som gör att man kan fästa det på ryggsäcken eller i bältet.

Pokeball-batteriet kostar cirka 360 kronor. Rent ekonomiskt kan man antagligen köpa lite kraftfullare batterier för de pengarna.

etsy.com +

Teal ska vara världens snabbaste konsumentdrönare

Kan flyga och filma i upp till 140 kilometer i timman

Ett företag som heter Teal har lanserat sin första drönare riktade till konsument och enligt dem ska det vara världens snabbaste drönare på konsumentmarknaden.

Enligt Teal så kan drönaren flyga i närmare upp emot 140 kilometer i timman och det ska även vara möjligt att filma i dessa hastigheter med. Vidare säger man att den ska klara av vindstyrkor på upp 65 kilometer i timman och vara tillräckligt vädersäkrad för att kunna flyga i regn. Det finns två olika batterier till Teals drönare och dessa ska klara av flygtider på 10 respektive 20 minuter.

Teals drönare går att förbeställa nu för 1.300 dollar och man säger att leverans i så fall kommer att ske runt julen.

via The Verge tealdrones.com +