Conan spelar Arms med Will Arnett
Spelfeber 
41.8°
+
Frode Wikesjö
0
Michel Ancel visar upp Beyond Good & Evil 2
Eller tekniken som ska driva spelet 
49.0°
+
Frode Wikesjö
0
Die Antwoord släpper bisarr kortfilm
Jack Black är med! 
118kg
+
Bobby Green
Angela Merkel inviger årets Gamescom
Gamermakt 
55.0°
+
Emmy Zettergren
0
Valve visar upp sina Knuckles
De nya kontrollerna till HTC Vive 
49.0°
+
Emmy Zettergren
0
Världsrekord i att hoppa hopprep
Skolbarn i Japan sätter rekord 
136kg
+
Bobby Green

Zenimax vill hindra försäljning av Oculus Rift

Tvisten är inte över

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

I februari i år dömdes Facebook att betala 500 miljoner i skadestånd till Zenimax efter en långdragen tvist rörande Oculus Rift. Anledningen var att Zenimax ansåg att Oculus-utvecklaren John Carmack utvecklat en del av koden som används i Oculus VR-headset Rift medan han arbetade för ZeniMax. Redan då ville också Zenimax att försäljningen av Oculus Rift skulle stoppas.

Nu har de gjort slag i saken och har ansökt om att domstolen ska förbjuda försäljning av Oculus enheter. Oculus VR hävdade dock under en domstolsförhandling i tisdags att ett säljstopp skulle vara en orättvis åtgärd som kommer att drabba så väl företaget som dess partners. De sa också att det inte skulle gagna någon annan än just Zenimax och att företaget dessutom skulle kunna använda det för att kräva Oculus på ännu mer pengar. De framförde också att en omarbetning av mjukvaran skulle vara för kostsam.

Någon dom har dock inte fallit eftersom domaren uppmanade båda företagens advokater att försöka komma överens istället.

Google Glass får Bluetooth-stöd

På tiden!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Kommer ni ihåg Google Glass? Själv hade jag nästan glömt av de smarta glasögonen. Hur som helst så har Glass uppdaterats för första gången sedan 2014 och kommer med lite bättre stabilitet och lite buggfixar. Men den trevligaste nyheten är att Glass-användare nu kan använda glasögonens bluetooth på vettigt sätt. Användare kommer från och med nu kunna koppla bluetooth-enheter som möss, tangentbord och hörlurar till glasögonen.

Bonusvideo nedan:

Smarta tyger kan berätta för omvärlden vem du är

Tyg innehåller dolda koder

Foto: AFFOA
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

MIT-backade Advanced Functional Fabrics of America (AFFOA) har utvecklat ett slags smart tyg som innehåller dolda mönster som väl närmast kan liknas vid väldigt stora QR-koder.

Tanken är att tyget ska kunna användas för att till exempel sy kläder eller, som i exemplet ovan, en ryggsäck som ska innehålla individuella koder som användaren ska kunna koppla till bilder, sociala medie-konton, videoklipp eller annan information som den vill förmedla till sin omvärld. Genom att använda AFFOA:s app kan sedan förbipasserande rikta kameran mot tyget och sedan ta del av det som användaren vill förmedla via det smarta tyget.

Det amerikanska sportföretaget JanSport har tagit fram 300 stycken ryggsäckar för att testa det smarta tyget. Det är oklart om JanSport faktiskt kommer att göra en riktig produkt till försäljning. Företagets VD säger att om så skulle bli fallet så skulle det inte ske de närmaste 18 månaderna.

JBL släpper Pulse 3 i augusti

Lysande högtalare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

JBL visade upp Pulse 3 under CES-mässan i januari och nu har företaget meddelat när vi kommer kunna lägga vantarna på den. Pulse 3 kommer dyka upp i butik i augusti och kommer finnas tillgänglig i färgerna svart och vitt. Priset kommer ligga på runt 2500 kronor.

JBL Pulse 3 levererar inte bara ljud i 360 grader, utan också ljus. Det finns en rad förinställda ljusscheman och via appen har du möjlighet att designa dina egna mönster. Batteritiden ska enligt JBL räcka i 12 timmar och enheten är vattentålig (IPX7), vilket betyder att du kommer kunna ta med den på diverse strandfester utan att vara rädd för att den ska dö fuktdöden.

Riksdagen tummar upp drönarförslag

Fritt fram att flyga 1 augusti

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Riksdagen har nu gett tummen upp till det förslag som nyligen lades fram och handlade om att drönare helt enkelt inte skulle räknas som övervakningskamera. Detta betyder att från och med 1 augusti kommer du kunna damma av din drönare och ta med den på en flygtur, utan att behöva kontakta landstinget och en halv miljard andra myndigheter för att få tillstånd.

På Riksdagens hemsida står det att det är piloten själv måste göra en bedömning om flygningen är kränkande eller inte då det fortfarande är olagligt att övervaka personer utan deras kännedom. Är man osäker på sin flygning kan man ta kontakt med Datainspektionen för att få rådgivning och information.

Detta gäller för övrigt inte bara privatpersoner, utan även företag.