RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
47.9°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
47.0°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
94kg
+
Roger Åberg
Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
29.3°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
25.7°
+
Emmy Zettergren
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
113kg
+
Roger Åberg

Samsung 360 Round är en VR-kamera för proffs

Inte helt olik deras dammsugare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Samsung släpper nu en kamerariggen 360 Round som är avsedd för professionella som vill filma 360-filmer eller VR-filmer.

Samsung har visat upp liknande kameror både 2014 och 2016, se inlänkade artiklar nedan, men verkar först nu varit mogna att släppa det här på marknaden. Round 360 kan spela in och sända live från sina 17 stycken 2-megapixels kameror som tillsammans utgör 8 par stereoskopiska kameror plus en som filmar rakt uppåt. Detta gör att 360 Round ska kunna livestreama 4K-material med en hastighet på 30fps. Round 360 är även försedd med sex mikrofoner och det går att ansluta två externa mikrofoner om man känner för det.

För att kunna livestreama krävs dock en hyfsad efterbearbetningmaskin som minst bör ha specifikationerna 10-core i7-6950X, 32GB RAM samt två stycken GeForce GTX 1080 Ti cards.

Samsung Round 360 släpps i USA den här månaden och i resten av världen någon gång längre fram. Det finns inga prisuppgifter för tillfället men den lär nog inte bli särskilt billig.

RC-plan som flyger i 727 km/h

Hej! Hej då! Hej! Hej då!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

RC-flygplan är coola, förutom det där att man liksom inte får flyga med dem. Alltså, man får ju flyga dem, men inte med dem. Vilket gör att de mest åker fram och tillbaka.

Det här planet går i 727 km/h så det är verkligen snäva svängar som gäller.

via Youtube

Samsungs MR-headset till Windows kommer inte till Europa

"No Mixed Reality for you!"

OBS! Bilden är ett montage.
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

I samband med att Windows Fall Creators Update började rulla ut publikt igår så introducerades även den breda massan Windows-användare för Windows Mixed Reality vilket jag misstänker många är rätt peppade på.

Det dyraste headsetet, och även det som än så länge har fått bäst betyg, är Samsungs "Odyssey" men tyvärr ser det ut som om det inte kommer hit till Europa. Det är en talesperson för Samsung som säger till The Verge att Samsung Odyssey kommer att släppas i USA 6 november men att det inte kommer att släppas i Europa då. Om det betyder att Odyssey kommer att släppas senare i Europa eller inte alls framgår inte men jag hoppas givetvis på det förstnämnda.

Det kommer dock att släppas fler headset för Windows Mixed Reality, bland annat från Acer, Dell, HP samt Lenovo, så vi får väl hoppas att åtminstone några av dem dyker upp den svenska marknaden.

Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA

Kvinnorna som tog oss till rymden

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

Tidigare i år meddelade LEGO att man skulle ta fram en byggsats som hyllade framstående kvinnor som arbetar eller har arbetat på den amerikanska rymdstyrelsen NASA och här kan ni se hur den byggsatsen kommer att se ut. Byggsatsen är designad av LEGO-byggaren 20tauri, vars riktiga namn är Maia Weinstock, och hon skickade in sin idé till LEGO Ideas där LEGO-fans drömbyggen ibland förverkligas av LEGO om intresset är tillräckligt stort.

Det handlar om de fyra kvinnorna Margaret Hamilton, Nancy Grace Roman, Mae Jemison och Sally Ride. Ursprungligen var det tänkt att det skulle handla om fem kvinnor men i den nu presenterade byggsatsen saknas Katherine Johnson. Det beror på att LEGO inte har fått tillstånd att använda en avbild av henne i sin byggsats skriver Gizmodo. Varför så är fallet framgår inte.

LEGO:s hyllning till kvinnorna på NASA släpps 1 november och kommer att kosta 25 dollar. Ni kan läsa mer om de fyra kvinnorna i LEGO:s byggsats här nedan.

Margaret Hamilton, computer scientist: While working at MIT under contract with NASA in the 1960s, Hamilton developed the on-board flight software for the Apollo missions to the moon. She is known for popularizing the modern concept of software.

Sally Ride, astronaut, physicist, and educator: A physicist by training, Ride became the first American woman in space in 1983. After retiring as a NASA astronaut, she founded an educational company focusing on encouraging children — especially girls — to pursue the sciences.

Nancy Grace Roman, astronomer: One of the first female executives at NASA, Roman is known to many as the "Mother of Hubble" for her role in planning the Hubble Space Telescope. She also developed NASA's astronomy research program.

Mae Jemison, astronaut, physician, and entrepreneur: Trained as a medical doctor, Jemison became the first African-American woman in space in 1992. After retiring from NASA, Jemison established a company that develops new technologies and encourages students in the sciences.

Läs mer

Styr YouTube TV från Google Home

"Hey Google, show me monstertrucks!"

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Google har meddelat att deras smarta assistenter Google Home nu har stöd för att byta kanal och annat på Googles streamingtjänst YouTube TV som man lanserade i USA tidigare i år.

Det har sedan tidigare varit möjligt att streama YouTube-klipp och Netflix via en Chromecast till tv:n med hjälp av Google Home men från och med nu ska det även gå att säga till Google Home att man vill kika på grejer från YouTube TV.

YouTube TV lanserades tidigare i år och är en slags samlingsplats för amerikanska tv-kanaler som till exempel ABC, CBS, FOX, NBC, ESPN och FX. Tjänsten finns tillgänglig i de flesta områdena i USA men lär sannolikt inte dyka upp på den här sidan Atlanten inom en överskådlig framtid.