IFA 2015 Samsung visar upp Ultra HD Blu-ray-spelare

Pryl / Hemmabio

Samsung har visat upp en Blu-ray-spelare med stöd för Ultra-HD-, det vill säga 4K-, upplösning på IFA-mässan i Berlin.

Den ska vara bakåtkompatibel med dagens Blu-ray-skivor och även kunna streama 4K-video via nätet så väl som via USB. Under presentationen var även filmbolaget Fox:s VD närvarande på scenen och han lovade att man skulle släppa UHD-Blu-rays nästa år och nämnde då att bland annat titlar som Exodus: Gods and Kings, Kingsman: The Secret Service, Fantastic Four, X-Men: Days of Future Past, Life of Pi, Wild samt The Maze Runner.

Samsungs Ultra HD Blu-ray-spelare släpps någon gång under nästa år till ett än så länge okänt pris.

  tack Håkan B venturebeat.com +

Star Wars-roboten BB-8 finns i två modeller

Pryl / Robotar

Igår skrev vi om en radiostyrd version av den nya Star Wars-roboten BB-8 som kommer att dyka upp i nästa Star Wars-film The Force Awakens som Disney tagit fram tillsammans med Sphero (se inlänkad artikel nedan) men det verkar även som om Disney tagit fram en lite billigare version av BB-8.

Den billigare versionen är dock inte radiostyrd men den kan rulla runt och är försedd med diverse ljud- och ljuseffekter. Den är 29 centimeter hög och drivs på fyra stycken AA-batterier och har alltså inget uppladdningsbart batteri som den dyrare modellen av BB-8.

Den kostar motsvarande cirka 400 kronor medan den dyrare modellen som vi skrev om igår kommer att kosta 1.600 kronor här i Sverige.

via TheForce www.disneystore.co.uk +

IFA 2015 Philips nya 4K-TV gör om hela väggen till en skärm

Pryl / Hemmabio

Philips har gjort lite av ett varumärke att kombinera bakgrundsbelysning med sina TV-apparater och på IFA-mässan i Berlin visade man upp en ny slags belysningsteknik på en kommande 4K-TV.

Man kallar det för Ambilight Projection och man säger att denna typ av belysning ska leda till en mer intensiv upplevelse när man kollar på TV. Den 65 tum stora TV-apparaten är försedd med 10 stycken små LED-drivna projektorer som projicerar delar av det som sker på skärmen på väggen bakom TV:n. I sina tidigare Ambilight-apparater har man nöjt sig med att försöka uppnå denna effekt med bara LED-belysning. Ambilight Projection ska även kunna reagera på ljud och projicera ljus och mönster om man använder TV:n för att bara lyssna på musik.

Philips AmbiLux kommer att köra Android TV och släppas på marknaden någon gång senare i år till ett än så länge okänt pris, men den lär sannolikt bli rätt dyr. I klippet nedan kan ni se ett kort exempel från demonstrationen av Philips AmbiLux på IFA-mässan

via The Verge www.ifa.philips.com +

Runtastic visar upp Moment

Pryl / Klockor

Runtastic presenterade i dag sin nya klocka med inbyggd aktivitetsmätare Runtastic Moment. Denna klocka är en helt vanlig analog klocka men bakom visaren döljer sig en rad olika sensorer som då skall hålla koll på vad användaren håller på med.

Klockan skall vara vattentät till 90 meter men trots detta så klarar den inte ännu att hålla koll på hur mycket man simmar. Detta är dock något som kommer implementeras i framtiden. Via blåtand skickar den aktivitetsinformationen till Runtastic-appen för iPhone och Android. Klockan har även en rätt vettig batteritid då den skall klara sig i ett halvår på ett vanligt knappcellsbatteri.

Den billigare modellen som heter Fun kostar 130 dollar men om man vill ha den lite finare Elite- eller Classic-modellerna så får man hosta upp 180 dollar.

www.engadget.com +

Nya Star Wars-leksaker förväntas omsätta 42 miljarder kronor

Pryl / Leksaker

Den 16:e december har Star Wars: Episode VII - The Force Awakens premiär här i Sverige och det kommer antagligen leda till att många kommer ha leksaker från filmen högt upp på sin önskelista inför julafton.

Det här vet givetvis Disney om och man kommer i samband med filmpremiären släppa runt ett 50-tal actionfigurer och andra leksaker baserade på filmen i lite olika storlekar och prisklasser. Enligt analytiker som amerikanska Financial Times har varit i kontakt med förväntar man sig att dessa leksaker kommer att omsätta motsvarande runt 42 miljarder svenska kronor. Totalt har Star Wars-leksaker dragit in runt 170 miljarder kronor sedan den första Star Wars-filmen kom 1977.

Ni kan kolla in samtliga nya Star Wars-figurer i bildspelet här ovan och Disney har även lagt upp en särskild sektion på sin Star Wars-kanal på YouTube som är helt dedikerad till att packa upp de nya leksakerna som ni hittar här. Ni kan kolla in ett exempel på en sådan nedan.

via Toyland www.di.se +

IFA 2015 Marshall Stockwell

Pryl / Högtalare

Svenska Zound Industries fortsätter sitt samarbete med stärkarlegendaren Marshall och har nu presenterat den lilla portabla högtalaren Marshall Stockwell.

Högtalaren ska vara ungefär hälften så stor som en traditionell högtalare och väger runt 1,2 kilo. Det går att koppla in mobilen eller annan ljudkälla via USB, Bluetooth 4.0 eller en vanlig 3,5mm-kontakt. Det finns även en inbyggd mikrofon om man skulle via använda Stockwell till handsfree-samtal. Högtalaren har två baselement samt två diskanter och batteriet ska räcka i upp till 25 timmar.

Marshall Stockwell släpps under kvartal fyra och kostar 2.600 kronor med fodralet som syns på bilden ovan och 2.400 kronor utan.

www.slashgear.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen