LG Watch Urbane har fått släppdatum

Pryl / Bärbarheter

Förra veckan berättade LG att företagets nya klocka Watch Urbane kommer att släppas nu i veckan i 13 olika länder. Sverige var inte med i den listan som får klockan först, men vi behöver inte vänta allt för länge på att få lägga vantarna på den fina enheten.

LG har nu berättat att Watch Urbane kommer att dyka upp i Sverige under första veckan i maj, alltså redan nästa vecka, och vill du ha en illa kvickt får du lägga ut 3 490 riksdaler.

LG passar i samma pressmeddelande på att berätta att Watch Urbane blir den första klockan på marknaden som släpps med nya Android Wear-uppdateringen som gör att klockan kan koppla upp sig på wlan och behöver på så vis inte vara kopplad till en telefon jämt och ständigt.

www.mynewsdesk.com +

Sex nya kvinnliga autobots kommer till sommaren

Pryl / Serietidningar

Fansen har krävt att få fler kvinnliga autobots i tranformers-universumet. Nu får de sex helt nya kvinnliga autobots som kommer att visas upp till sommaren. Först kommer de att hamna i serietidningen Transformers: Combiner Hunter och sedan kommer Hasbro att ge ut ligan i leksaksform. Även om kvinnliga autobots tidigare existerat i Transformers så har de manliga versionerna alltid varit flera. Bra initiativ, Transformers är ändå gillat av både killar och tjejer i världen.

www.polygon.com +

Skrivmaskin som skriver ut fotografier

Pryl / Mojänger

Här är ett konstverk från tech-konstnären [vtol] som han kallar för "I/O" (Input/Output) och det är en skrivmaskin som med hjälp av en kamera och lite annat jox kan skriva ut ett fotografi som ASCII-konst [wiki].

Det handlar om skrivmaskinen Brother SX-4000 som kontrolleras av en Arduino Mega-dator dit även kameran kopplas. Efter bilden är tagen konverteras denna till ASCII av datorn och sedan skriver skrivmaskinen ut det hela på papper.

via Hackaday vtol.cc +

Couchlet ger din soffa usb-portar

Pryl / Mojänger

Soffor är rätt nice att hänga i. Oftast är de rätt mjuka och trevliga. Men det finns ett rejält problem. Vill du ladda mobilen måste du sitta vid en av kanterna och luta dig på obekväma vis. Couchlet verkar vara lösningen på alla världens laddningsproblem. Couchlet kan du placera mellan soffans kuddar och ger dig två stycken usb-portar som du kan använda för att ladda dina mobila enheter.

Själva enheten är så pass liten och nätt så att den inte är i vägen när du sitter eller ligger i soffan, vilket betyder att du kan använda enheterna samtidigt som de laddas via Couchlet. Couchlet är har en vikbar arm så att du kan placera den under din madrass på sängen, eller på något annat ställe där du skulle känna att det behövs extra usb-portar.

Couchlet söker för tillfället ekonomiskt stöd via Indiegogo och behöver ha 30 000 dollar. Insamlingen startade för någon dag sedan och är redan uppe i nästan 14 000 dollar, vilket betyder att Couchlet lär bli verklighet. Hur som helst så kan du förboka en alldeles egen Couchlet för 16 dollar. Annars kan du skapa en egen smart lösning genom att placera en usb-hub i din soffa.

www.indiegogo.com +

Häng med på en quadcopter-tur

Pryl / Drönare

Klipp där en riktigt vass quadcopterpilot flyger omkring i en tom park.

www.tested.com +

Samsungs nästa Gear-klocka blir rund

Pryl / Pryl

Samsung har kört fyrkantiga displayer i sina klockor sedan den första Gear lanserades för något år sedan. Det har dock hänt en hel del på marknaden för smarta klockor och runda displayer är hetare än hetast. I och med hettan verkar Samsung hoppat på tåget med runda displayer och har nu hintat om att nästa Gear-klocka kommer kommer vara cirkelformad.

Samsung hintar om den cirkulära displayen i ett pressmeddelande om att utvecklingskitet till den kommande Tizen-körande klockan släpps inom kort.

När den första runda klockan från Samsung dyker upp på marknaden vet vi för tillfället inte. Men om man ska spekulera lite så kommer en sådan troligtvis visas upp i samband med IFA-mässan i september.

www.samsungmobilepress.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen