master

Tangentbordet som passar Android, iOS och Windows

Pryl / Mojänger
Har du flera olika operativsystem eller är ni flera som delar på ett och samma tangentbord? Då kan det här nya från Microsoft vara något för dig! Det går att para med tre olika prylar med tre olika operativsystem och man växlar mellan de olika lägena med en liten knapp.

Fungerar med Windows (inte Phone), Android och iOS och kommer att 80 dollar när det börjar säljas i oktober.
www.microsoft.com +

Stryktålig robot fixar det mesta

Pryl / Robotar
Här är en robot som ett gäng med robot-forskare på Harvard University har tagit fram och som synes i videon handlar det om en fyrbent robot som crawlar fram i både kyla och värme.

Robotens kropp består av gummi och den klarar av att ta sig fram i kyla på -9 grader och kan även motstå en öppen låga mot sin kropp i 20 timmar. Man har tidigare experimenterat med liknande robotar på Harvard men den här versionen är något större vilket gjort att man kunnat bygga in ett batteri som klarar av att driva den i upp till två timmar.

Det kanske mest imponerande med den än så länge ej namngivna roboten är när den blir överkörd av en bil utan att se ut att skadas det minsta.
www.newscientist.com +

Robothand för djuphavsdykare

Pryl / Robotar
Från startup-företaget Vishwa Robtics, ett företag som ursprungligen härstammar från amerikanska MIT-universitetet, kommer här en slags robothand som är tänkt att hjälpa djuphavsdykare att använda verktyg och annat när de befinner sig långt under ytan.

Då trycket på djup över 100 meter gör det omständligt för dykare att använda vanliga handskar har man istället tagit fram den här robothanden som är försedd med tre fingrar (en "tumme" + två "vanliga" fingrar) vilken användare styr med sin vanliga hand inuti sin "Atmospheric Dive Suits" (ADS).

Man kallar sin robothand för Vishwa Extensor och den är primärt framtagen till den amerikanska marinen. Huruvida även andra kommer att kunna införskaffa Vishwa Extensor framgår inte.
www.popsci.com +

Resväskan som väger sig själv

Pryl / Pryl
Resväskan TUL har en inbyggd våg med vilken man kan hålla koll på hur mycket packningen väger medan man packar sin väska.

Vågen sitter monterade inne i resväskan och på en LCD-skärm monterad på väskans utsida kan man hela tiden se hur mycket väska och packning totalt väger. Man försöker nu samla in 100.000 dollar via Kickstarter för att kunna börja producera TUL-väskan.

Väskan kommer att finnas tillgänglig i flera storlekar och för en mediumstor modell tros man få betala cirka 200 dollar.
via Gizmodo

www.kickstarter.com +

Robotgepard från MIT

Pryl / Robotar
För några år sedan började det amerikanska universitetet MIT ta fram en fyrbent robot som skulle efterlikna en gepard och här kan ni kolla in lite av resultatet.

Till skillnad från en riktigt gepard, som kan springa i hastigheter på över 110 kilometer i timman, kommer den här roboten upp i som max lite över 15 kilometer i timman.

Numera Google-ägda Boston Dynamics har även de tagit fram en gepard-robot och den kan ni kolla in lite närmare i den inlänkade artikeln nedan.
newsoffice.mit.edu +

En hemgjord kraftfull laser

Pryl / Mojänger
När man förbjöd gröna laserpekare var det många som grymtade lite och tyckte att det var larvigt men lasrar kan var rätt kraftfulla. Youtubaren styropyro gillar att leka med lasers hemma och den här rackaren som han har snickrat ihop är riktigt, riktigt kraftfull.
www.reddit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen