master

Här är Soundlazer Snap

Pryl / Högtalare
Vill du köpa en lite udda högtalare så kanske det är dags att stötta detta kickstarterprojekt. Detta är Soundlazer Snap, en liten högtalare som skickar ut ljudet väldigt riktat, det vill säga att om du inte står mitt framför högtalaren så kommer du knappt att höra vad som spelas medan den som sitter precis framför kommer höra det hela alldeles utmärkt.

Vill du förboka en Soundlazer Snap så kan du stötta projektet med 161 dollar för att få en högtalare skickad till dig i februari nästa år.
www.kickstarter.com +

Japan får fängelse för att ha 3D-printat en pistol

Pryl / 3D-skrivare
För första gången någonsin så har nu en person blivit dömd till fängelse för att ha skrivit ut vapen med hjälp av en 3D-skrivare. Först ut blev en japan vid namn Yoshitomo Imura som skapat pistolen ZigZag och lagt upp en instruktionsvideo om hur man bygger ihop den på Youtube.

Han har nu dömts till två års fängelse då det är olagligt i Japan att äga skjutvapen eller tillverka skjutvapen på något sätt. Domaren i målet har även ansett att Imuras handlingar varit illasinnade då han visat andra hur de bygger vapen vilket troligen bidragit till ett hårdare straff.

Det blir som sagt alltså den första gången någon får fängelse för detta men jag skulle tro att det inte är den sista.
www.geeky-gadgets.com +

Apple kommer inte att berätta hur många klockor de säljer

Pryl / Klockor
Igår så gick Apple ut med en hel del siffror om hur det går för företaget. Bland annat så berättade de hur många datorer, telefoner och iPads de har sålt på senaste. Samtidigt som detta skedde så pratade även Tim Cook om hur det kommer att se ut i framtiden när Apple börjat sälja sin klocka, Apple Watch.

Vad som sades var att Apple ej kommer att gå ut med försäljningssiffror för Apple Watch. Siffrorna för klockan kommer istället att ingå i en ny kategori ”Other Products” tillsammans med en del andra prylar.

Anledningen till detta ska vara att Apple ej vill lämna ut försäljningssiffror för klockan till sina konkurrenter. Tim Cook säger dock även att detta kan ändras i framtiden när det inte är viktigt att hålla det hemligt längre.
blogs.wsj.com +

Prenumerera på populärkulturleksaker

Pryl / Pryl
Loot Crate är en tjänst som kostar drygt 200 kronor i månaden och för det får man leksaker samt prylar med populärkulturtema. Varje månad skeppar de hem en låda med stuff dock har man ingen kontroll över vad man får hem. Ibland får man vettiga saker och ibland får man inte det, därav namnet Loot Crate.

Så om man har en tom Billy-hylla där hemma som man vill fylla med slumpmässiga prylar och leksaker då är det bara till att börja prenumerera på tjänsten via länken nedan.
www.lootcrate.com +

Nu kan man stödja Skandinaviska Kickstarterprojekt

Webb / Tjänster
För någon månad sedan blev Kickstarter tillgängligt för uppladdning av projekt i Skandinavien och sedan dess har folk i dessa länder kunnat lägga upp sina projektidéer inom någon av Kickstarters 15 kategorier som inkluderar allt från film, design och musik till journalistik och spel. Men från och med i dag blir de första projekten publika och dessa går nu att stödja i lokal valuta.

Några exempel på projekt från Sverige är ett säkerhetsarmband som kan skicka GPS-koordinater till vem som helst, ett äventyrsspel spelat i första person skapats av indieutvecklaren Niklas Swanberg och ett nytt album från bandet Happy Hippo family
www.kickstarter.com +

Skrivmaskin som skriver Comic Sans

Pryl / Mojänger
Jesse England heter en kille som har byggt om en skrivmaskin så att den inte har det gamla klassiska typsnittet utan istället kör med Comic Sans. Han kallar maskinen för "Sincerity Machine", det vill säga Uppriktighetsmaskinen. Hans poäng är att Comic Sans må vara en ful font men den ger ett lite mänskligare ansikte till personen som använder den.
jesseengland.net +
Roger Åberg
38.6°
+
-
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen