Blizzard lägger ner stöd för Windows XP och Vista
Ska vara borta innan årets slut 
44.3°
+
André Stray
0
Samsung öppnar upp Flow för hela Windows 10
Lås upp datorn med fingeravtryck på mobilen 
41.4°
+
André Stray
0
Dokumentär om Nile Rodgers på gång
Sänds i april 
84kg
+
Bobby Green
Politiker i Norrland vill ha mer sex på arbetstid
Gynnar barnafödandet och håller motionen uppe 
45.9°
+
André Stray
0
Del Toro meddelar att Hellboy 3 är stendöd
För i helvete 
22.7°
+
André Stray
0
Ny låt från Lana Del Rey
Lyssna på Love 
119kg
+
Bobby Green

Läcka visar Sonos PlayBase

Ny soundbar dubbeljobbar som TV-ställ

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hemmabio

Det verkar som att Sonos har en ny soundbar, eller rättare sagt ljudplatta, på ingång vid namn PlayBase. Högtalaren dök upp under en kort tid på en amerikansk webbutik och visade hur produkten kommer se ut, att den kommer finnas tillgänglig i svart och vitt samt att den kommer kosta 699 dollar.

Om bilderna, och namnet, talar sanning är högtalaren gjord för att placeras under din TV-apparat. Bilderna visar även att enheten kommer ha ethernetport samt optisk ingång. Troligtvis kommer enheten vara utrustad med touch-kontroller likt företagets andra högtalare.

När Sonos kommer visa upp PlayBase officiellt är för tillfället oklart, men enligt informationen på webbutiken kommer enheten börja säljas i mars.

theverge.com +

Nu är laddaren i bilen också smart

Hittar bilen och håller koll på hur du kör

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Det ploppar upp nya tjänster som håller koll på ens bil åt en men om man vill snåla lite och samtidigt få en riktigt bra laddare till bilen kanske den här räcker. ZUS från Nonda är helt enkelt en laddare till bilen med en hög sköna funktioner.

Först och främst är den mer välbyggd än det mesta i den här kategorin med sitt titanskal. Vill man ladda något finns det två USB-portar och du kan stoppa i din sladd åt vilket håll som helst. För att hitta lättare är portarna också ljussatta. När du väl laddar får du lite mer kräm än vanligt, varje port kan leverera 2,4 A.

Är du glömsk kommer laddaren, med hjälp av en app på telefonen, ihåg vart du parkerade bilen. Laddaren håller också koll på sin strömkälla: bilbatteriet. Om laddaren märker att batteriet beter sig konstigt visar appen det. Appen kan också agera körjournal men då måste du lägga till en prenumerationstjänst.

ZUS kostar 37 dollar.

nonda.co +

Barbie finns nu som hologram

Då kan väl inte prinsessan Leia vara långt borta tycker man?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Leksaker

Leksakstillverkaren Mattel har på visat upp en ny version av sin klassiska docka Barbie på New York Toy Fair och den här gången handlar det om en virtuell Barbie-docka i form av ett hologram.

Med "Hello Barbie Hologram" ska användaren kunna kommunicera med Barbie vilket verkar påminna lite om hur man till exempel kommunicerar med virtuella assistenter som Amazons Alexa och Google Home. Holgram-barbie kan dock, till skillnad från virtuella assistenter, inte styra saker i det smarta hemmet men "hon" kan snacka om det aktuella vädret, hålla koll på användarens kalender och lite annat.

Hello Barbie Hologram befinner sig än så länge på prototyp-stadiet och det finns inga uppgifter om när Mattel tänker släppa den på marknaden eller vad den i så fall skulle kosta.

wired.com +

Disney visar upp trådlös elektricitet

Klär in ett helt rum i aluminium

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Trådlös elektricitet är det nog många av oss som ser fram emot och här har forskarna på Disney Research utvecklat ett sådant system som klarar av att förse diverse prylar med trådlös el.

Till skillnad från många andra tekniker som använder sig av trådlös el behöver man i Disneys fall inte lägga prylen som ska förses med elektricitet på en särskild laddplatta, något som är fallet med de flesta system som laddar till exempel mobiltelefoner.

Disney har istället byggt ett rum vars golv, väggar och tak är inklädda i aluminium och placerat en kopparstolpe mitt i rummet. Kopparstolpen strålar sedan ut elektricitet med en styrka på 1900 watt och denna "studsar" sedan mot aluminiumväggarna och förser prylarna i rummet med elektricitet.

Disney Research kallar tekniken för Quasistatic Cavity Resonance for Ubiquitous Wireless Power Transfer och man säger att det hela ska vara ofarligt för människor så länge man inte höjer watt-styrkan på elen som strålas från kopparstolpen. Vad det skulle kosta att bygga ett rum liknande det ni ser i filmerna här framgår inte.

arstechnica.co.uk +

Snart släpps Spin Masters BB-8-robot

En radiostyrd Star Wars-robot

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Det har nu gått över ett år sedan det kanadensiska leksaksföretaget Spin Master visade upp sin radiostyrda BB-8-robot och under årets New York Toy Fair visade man upp en förbättrad version av denna.

Spin Master ska ha förbättrat en del av robotens rörelser och även försett den med en helt ny fjärrkontroll skriver io9. Förutom det så är roboten försedd med sensorer som ska förhindra att den kolliderar med något. Den går även att styra med röstkommandon samtidigt som det finns ett läge där den bara rullar efter sin ägare. Den kan även reagera med olika "känslor" om man till exempel nämner Kylo Ren, Rey eller Finn för den. Den radiostyrda roboten är cirka 40 centimeter hög vilket ska vara ungefär en tredjedel av den storleken som BB-8 har i Star Wars-filmerna.

Spin Masters Star Wars Hero Droid BB-8 kommer att kosta cirka 230 dollar och börjar säljas till hösten, antagligen i samband med mycket av Star Wars-merchet som är kopplat till Star Wars: The Last Jedi och som börjar säljas 1 september.

io9.gizmodo.com +