Här är adaptrarna du behöver till din nya MacBook Pro
Många adaptrar blir det 
19.6°
+
Roger Åberg
0
Microsoft ger dig 650 dollar om du byter din Macbook mot Surface
Endast i USA dock 
43.8°
+
André Stray
0
Det här är nya MacBook Pro!
Med Touch Bar 
56.8°
+
Roger Åberg
0
Därför ska du inte klämma dina finnar
Gör så här istället för att bli av med acnen 
81kg
+
Bobby Green
Titanfall 2 kommer inte ha säsongspass eller mikrotransaktioner
Bra där Respawn 
52.1°
+
André Stray
0
Twitter lägger ner Vine
Hejdå korta tramsiga videos! 
44.3°
+
Roger Åberg
0
Fjärde säsongen av Sherlock har premiär 1 januari
Peppen! 
52.3°
+
André Stray
0
Hastighetsrekord med skidor - på asfalt
Jan blir dragen av en Ferrari 458 
66kg
+
Bobby Green

Qualcomm vill köpa chipmakarna NXP

Pröjsar 47 miljarder dollar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Business

Qualcomm meddelar idag att de planerar att köpa det nederländska chipmakarna NXP Semiconductors för 47 miljarder dollar. NXP Semiconductors har 45 000 anställda i 35 länder runt om i världen och jobbar för tillfället med att ta fram chip och kretsar som bland annat används i majoriteten av infotainmentsystemen i bilar samt inom säkerhets- och IoT-branschen.

Med köpet av NXP hoppas Qualcomm kunna expandera till fler marknader för att kunna leverera chip och kretsar till betydligt fler enheter än mobiltelefoner och liknande. Qualcomm-chefen Steve Mollenkopf skriver detta i ett pressmeddelande om köpet:
By joining Qualcomm's leading SoC capabilities and technology roadmap with NXP's leading industry sales channels and positions in automotive, security and IoT, we will be even better positioned to empower customers and consumers to realize all the benefits of the intelligently connected world.

Köpet planeras att gå igenom innan slutet av 2017 och innan dess måste köpet godkännas av diverse myndigheter runt om i världen.

via theverge.com qualcomm.com +

Kryphål i övervakningslagen låter EU-företag flyga i Sverige

Nästan fritt fram för EU-företag att övervaka med drönare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Efter förra veckans drönardom har många drönarpiloter fått kalla fötter och lagt sina flygande enheter på hyllan då de inte har övervakningstillstånd. Det har nu visat sig att övervakningslagen inte gäller alla drönarpiloter. Företag som är etablerade utanför Sverige men inom EU har möjlighet att flyga relativt fritt i vårt avlånga land.

Kameraövervakningslagen gäller nämligen endast för svenska bolag, bolag registrerade utanför EU samt EU-bolag som är på något sätt är etablerade i Sverige. Nicklas Hjertonsson, Datainspektionens enhetschef, säger detta till DI Digital:
Är det kameror som används här i Sverige, med exempelvis drönare, och den som bedriver övervakningen är etablerad i Sverige, då gäller kameraövervakningslagen. Men är det någon som är etablerad i ett annat EU-land, då gäller det landets regler.

  tack Jonathan via 360media.se digital.di.se +

Microsoft jobbar på fristående VR-headset

Samarbetar med flera datortillverkare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Att Microsoft satsar stort på förstärkt verklighet känner vi till. Många väntar med spänning på att HoloLens ska nå den kommersiella marknaden. Men Microsoft vill också ge sig in i VR-branschen och meddelade under onsdagen att de jobbar på flera olika fristående headset för virtuell verklighet. Utvecklingen sker i samarbete med Asus, Acer, Lenovo, HP och Dell.

Något prat om prestanda blev det inte under Microsofts event. Däremot fick vi veta att enheterna kommer att kosta från 299 dollar.

thenextweb.com +

Nu kan du beställa Powerbeats 3

Beats nya lurar med Apples W1-chip

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

I samband med iPhone 7-presentationen presenterades ett par lurar med Apples nya W1-chip, nämligen AirPods och Beats Solo 3. Nu har ytterligare ett par lurar med chippet släppts och dessa är in ear-lurarna Powerbeats 3.

Enligt Apple gör W1-chippet i Powerbeats 3 gör att hörlurarna har dubbelt så lång batteritid jämfört med föregångarna och du kommer kunna lyssna på musik i upp till 12 timmar. Sedan ska Powerbeats 3 ha snabb laddning som ger dig en timmes användning efter bara fem minuters laddning. Och tack vare W1-chippet ska det vara extremt enkelt att koppla hörlurarna till dina Apple-enheter.

Länk till Powerbeats 3 hittar ni här nere till vänster. Priset ligger på 1990 kronor och de skeppas inom 1-2 veckor.

apple.com +

Google visar upp den massiva surfplattan Jamboard

Googles svar på Surface Hub

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

I januari förra året presenterade Microsoft sin massiva Surface Hub som lät användare visa upp diverse jobbrelaterade diagram och Excel-ark. Nu har Google visat upp en liknande produkt i sin G Suite-familj som de döpt till Jamboard. I grund och botten är Jamboard en 55 tum stor 4K-TV med inbyggd pekskärm, wifi och HD-kamera. Fördelen med Jamboard är att den är kopplad till Googles appar, som Docs, Sheets, Slides och Drive, och du har möjlighet att visa upp diverse material från dessa tjänster när du presenterar saker. Google kallar presentationerna för "Jams" och dessa kommer gå att ladda upp till molnet där samtliga deltagare har möjlighet att se presentationerna i efterhand.

Jamboard kommer kosta 6 000 dollar, drygt 53 000 kronor, och skeppas någon gång nästa år. Företag som känner sig sugna på Jamboard kan skicka in intresseanmälan via Jamboards hemsida redan nu.

via gizmodo.com blog.google +

Tre kablar som ska tåla hårda tag

En med batteri, en med alla kontakter

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Bra kablar är faktiskt rätt viktigt, personligen börjar jag bli rejält trött på att köpa skit. Om de här från Nomad kommer att hålla låter jag vara oklart men de lovar att de ska tåla hårda tag.

Tre olika varianter finns och förutom den vanliga Lightning-kabeln (30 dollar) hittar vi två andra som är intressanta och rätt unika. Den första har ett batteripack på själva kabeln. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är geni eller dumheter, men snyggt är det i alla fall. 40 dollar kostar denna och batteriet är på 2350 mAh vilket alltså räcker till en knapp laddning.

Den sista har inte bara lightning utan även micro-USB och USB C. Denna kostar 35 dollar.

hellonomad.com +

Xiaomi visar upp VR-headsetet Mi VR

Kärleksbarn mellan Playstation VR och Daydream View?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Tidigare i år visade Xiaomi upp VR-headsetet Mi VR Play som praktiskt taget var en flådig version av Google Cardboard. Utöver det var headsetet endast tillgängligt för medlemmar av Xiaomis betatestprogram. Nu verkar företaget ha tagit fram ett ordentligt VR-headset med inbyggd tracking samt en rörelsekontroll som låter dig interagera med diverse spel och upplevelser.

Något som är lite tråkigt är att Mi VR kommer endast fungera med Xiaomi-telefoner.

Priset kommer ligga på 199 RMB, drygt 260 kronor, och kommer börja säljas i Kina någon gång i framtiden.

techcrunch.com +