Huawei TalkBand B2

Pryl / Bärbarheter

Kinesiska Huawei presenterade en av de snyggaste Android Wear-klockorna jag sett nere på Mobile World Congress i Barcelona men en annan rätt mysko grej de presenterade flög tyvärr under min radar och det tar jag igen idag.

Jag snackar om TalkBand B2 som är ett aktivitetsarmband som även går att använda som headset. Aktivitetsarmbandet kopplas till en mobil och kan mäta de gamla vanliga grejerna som puls, steg och sömn men det går även att koppla loss det från sitt armband och därefter kan man använda det som ett headset om man vill snacka i mobilen handsfree. Headsetet har sex timmars taltid eller tolv dagars standby och är kompatibelt med iOS samt Android.

Huawei TalkBand B2 med plastarmband kommer att kosta cirka 170 euro och vill man ett med läderarmband kommer detta att kosta cirka 200 euro. Jag har inte riktigt ännu bestämt mig för om det här är en genial idé eller en komplett galen idé. Rolig idé är det i alla fall.

consumer.huawei.com +

Veckans retro Sony Rolly

Pryl / Högtalare

Igår när jag skrev om Sonys senaste Bluetooth-högtalare/digitala assistent BSP60 (namnet Sony?) så blev jag lite nostalgisk och kom att tänka på en annan, mycket udda, produkt som Sony lanserade för åtta år sedan, nämligen Sony Rolly.

Det var också en högtalare men den kunde snurra runt och ha sig vilket gjorde den till en mycket söt liten bekantskap. Tyvärr kostade den då runt 2.500 kronor vilket gjorde att det inte blev någon vidare försäljningsuccé.

Så än en gång Sony, jag gillar hur ni tänker men tänk gärna på prissättningen i framtiden. I klippen ovan (Gangnam) och nedan (Skrillex) kan ni kolla in Sony Rolly i sitt esse.

youtube.com +

HoloLens-utvecklare dödad av rattfyllo

Mike Ey
Foto: Facebook
Pryl / Virtuell verklighet

En av de ansvariga bakom Microsofts VR-brillor HoloLens, den 30-årige Mike Ey, har avlidit efter att ha ett rattfyllo körde in i hans bil bakifrån i amerikanska Redmond där Microsoft har sitt högkvarter.

Ey, som själv var nykterist, ska ha varit på väg hem tidigt i lördags morse när en annan bilist, som enligt uppgifter körde i över 160 kilometer i timmen, körde in i Eys bil bakifrån vilket ledde till Eys död.

Den andra bilisten smet sedan från olyckan men tack vare vittnesuppgifter kunde en man senare gripas som nu förväntas åtalas för smitning och mord med hjälp av fordon (vehicular homicide).

  tack Sebastian S www.kirotv.com +

Tested provar HTC Vive

Pryl / Virtuell verklighet

Will och Norm från Tested fick chansen att prova HTC Vive under veckans Game Developers Conference. Här har vi ett längre klipp där de pratar om hårdvaran efter att ha provat dessa lovande virtuell verklighetsglasögon.

www.tested.com +

En selfiedildo

Pryl / Pryl

Med Lovehoneys nya Svakom Gaga Camera Vibrator kan man nu ta bilder sig själv från lite annorlunda vinklar. Denna dildo har nämligen en kamera samt LED-lampor i spetsen så man kan ta bilder eller videoklipp medan man använder den.

Dildon kan synkas med sin telefon eller dator och kan till och med kopplas till FaceTime om man nu skulle vilja det. 184 dollar kostar den och kan köpas via länken nedan.

www.lovehoney.co.uk +

Klipp på HTC Vive

Pryl / Virtuell verklighet

Tidigare i veckan så offentliggjorde HTC sina virtuell verklighetsglasögon HTC Vive som utvecklas i samarbete med Valves SteamVR-teknik. Här har vi ett klipp där man får sig en närmare titt på själva glasögonen samt de tillhörande kontrollerna och enheterna som skall hålla koll på var i rummet man är.

Bilder på enheten kan hittas via länken nedan. Valve visade även upp den senaste revisionen av sina Steam-kontroller och ett flertal intryck från dessa kan hittas här.

gizmodo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen