Det finns ännu en chans för Fables-filmen

Pryl / Serietidningar

Det har stått rätt still om filmen som skulle baseras på den storsäljande och populära serietidningen Fables. Så pass still att många trott att den blivit skrotad. Så är inte fallet, manusförfattaren till Kick-Ass, Jane Goldman har tagit sig an manuset. Regissören Nikolaj Arcel (The Royal Affair) förklarar att anledningen till att det tagit tid är för att processen tyvärr kan vara så och Fables är inte en enkel historia att berätta. Med det sagt hoppas vi på att få värdig filmatisering när det väl bli dags.

io9.com +

Ett gäng personer testar att se på porr med VR

Pryl / Virtuell verklighet

Oculus Rift och liknande VR-verktyg kan göra så att det känns som om du är inne i en film eller i ett spel eller att du befinner dig på en helt annat plats. Så vad sägs om att uppleva lite virtuell porr?

I den här videon får ett gäng personer testa att se på porr med Samsung Gear VR och reaktionerna är minst sagt blandade.

youtu.be +

Daler är en robot som både kan flyga och gå

Pryl / Robotar

DALER (Deployable Air-Land Exploration Robot) är en robot som är framtagen för att i framtiden kunna hjälpa till vid olyckor där människor och andra inte kan ta sig på grund av avstånd eller för att miljön i sig kan vara för farlig att vistas i.

Daler kan ta sig fram både i luften och på landbacken och tanken är att roboten ska flyga in i till exempel ett katastrofområde för att sedan gående ta sig fram till eventuellt nödställda där den skulle kunna leverera förnödenheter, kommunikationsutrustning eller annat som kan vara bra att ha i sådana situationer.

Daler är försedd med ett par unika vingar som är utfällda i luften men som sedan fälls in när den tar sig fram på marken. Något som gör att den i mångt och mycket påminner en del om en fladdermus.

via Gizmodo robohub.org +

Quadrokopter-fajt

Pryl / Övrigt

Game of Drones affärsidé är att förse sina kunder med extremt hållbara quadrokoptrar som är tänkta att använda i en slags fight club-liknande miljö för drönare.

I det här klippet snackar Tested lite med företaget om deras design och sedan är det dags för en quadrokopter-fajt. Vill ni bara se själva striden så hoppa direkt till 3:30 i klippet ovan.

Quadrokoptrarna från Game of Drones kostar från 650 dollar och vill man bara ha själva chassit så går det från 140 dollar och uppåt.

www.gameofdrones.biz +

3D-skrivare används som teleporteringsmaskin

Pryl / 3D-skrivare

Forskare på tyska Hasso-Plattner-Institut har tagit fram det här "teleporterings"-konceptet som man kallar för "Scotty" till vilket man använder två stycken modifierade 3D-skrivare för att "flytta" objekt från punkt A till punkt B.

Tyvärr handlar det givetvis inte om en ren förflyttning av det aktuella objektet utan den ena skrivaren scannar av samt monterar ner det aktuella objektet medan den andra 3D-skrivaren tar emot det inscannade objektet och bygger upp det igen.

Man säger dock att resultatet än så länge inte blir helt perfekt då det är svårt att enbart fotografera av ett 3D-objekt och få en exakt kopia av detta.


stefaniemueller.org +

Lite mer om batteriet i Apple Watch

Mac / Hårdvara

Apple har tidigare sagt att man antagligen skulle bli tvungen att ladda deras kommande Apple Watch dagligen men ej uppgivit några specifikationer på exakt livslängd på batteriet. Nu säger sig dock 9to5 fått lite närmare information om detta av källor som har koll på klockan.

Enligt 9to5:s källor var Apples ursprungliga mål att klockans batteri skulle räcka mellan 2,5 - 4 timmar vid aktivt användande, 19 timmar med blandad aktiv och passiv (standby) användning, tre dagar i enbart standbyläge samt fyra dagar i sleepmode. Dessa mål verkar man dock ha reviderat något och 9to5 Mac skriver att batteriet sannolikt inte håller längre än i två till tre dagar i standby- samt sleepmode samt mellan 2,5 till 3,5 timmar om man använder appar och dylikt aktivt på klockan.

Vidare skriver man att klockans S1-chip har nästan samma prestanda som Apples A5-processor som återfinns i iPod Touch samt att klockan kör en nedbantad version av iOS som går under namnet "SkiHill".

9to5mac.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen