Pryl / Drönare

Här är ett klipp från ett drönarevenemanget Drone Show Korea som nyligen hölls i Busan i Sydkorea.

Använder du hörlurar så bör du sänka volymen rejält då klippet har galet hög volym.

youtube.com +
Pryl / TV

Förra året visade Samsung upp ett koncept på en lastbil som var utrustad med tv-paneler på baksidan som visade en liveström från kameror som var fästa på fronten. Nu verkar det som att Samsungs lastbilar kommer bli verklighet då hårdvarujätten nyligen meddelade att de kommer samarbeta med Helvetica SA och Volvo Trucks Argentina för att ta fram dessa skärmförsedda lastbilar.

Lastbilarna kommer börja rulla på Argentinas gator under våren och testköras i ett år. Därefter får vi se om Samsungs lastbilar börjar rulla ut i fler länder.

Samsungs konceptvideo från förra året ser ni ovan.

via The Next Web news.samsung.com +
Pryl / Mojänger

Amazons röststyrda robotassistent har nu blivit lite mer användbar då systemet nu fått stöd för Spotify. Detta betyder att du med röstkommandon kan börja spela musik utan att behöva tramsa med Spotify Connect eller liknande.

För att kunna använda Spotify med Echo behöver man betala för Spotify Premium.

Amazon Echo finns fortfarande inte i Sverige.

www.theverge.com +
Spel / VR

Alla som sitter och jobbar vid datorn om dagarna borde nog egentligen vara uppe och röra sig mer än vad de gör i dag. Därför känns det här lösningen framtagen för Unreal Editor, programvaran där utvecklare kan skapa grafik och animationer till spelmotorn Unreal Engine, riktigt kul och intressant.

I videon ovan kan ni se när en utvecklare använder VR för att skapa VR i programmet och med andra ord står han på golvet och använder sina armar för att flytta och placera objekt. Perfekt lösning. Då är vardagsgymnastiken avklarad på arbetstid.

Epic Games planerar att visa upp lösningen på GDC den 16 mars i år och vi ser fram emot att få se mer.

“Using the Oculus Touch and HTC Vive motion controllers, your movement in the real world is mapped one-to-one in VR; you can reach out, grab, and manipulate objects just as you would in real life. You already know how to use this tool, because it works like the world works.

These are the early days of the revolution in immersive VR content creation, but we’re so excited about what’s up and running that we couldn’t keep it a secret anymore!”

www.rockpapershotgun.com +
BM7 och BM6
Pryl / Högtalare

Under IFA-mässan presenterades Philips nya Izzy-system som var ett smidigt multi-room-system som gjorde det möjligt för dig att koppla samman upp mot fem Izzy-högtalare utan att behöva tramsa med wifi eller liknande. Då presenterades högtalarna BM50 samt BM5 och nu är det dags att utöka familjen med BM6 och BM7.

BM6 är utrustad med två 2-tumselement samt två motsatta passiva radiatorer som enligt skaparna ska leverera ett balanserat och detaljerat ljud. Högtalaren är stänksäker med IPX4-klassning och är utrustad med batteri.

BM7 är en större och mer stationär högtalare som har två baselement på 3,5 tum, två 1-tumstweeters och två passiva radiatorer som borde kunna fylla ett rum med rätt trevlig musik.

Högtalarna kommer släppas i maj och BM6 kommer kosta runt 1 799 kronor och BM7 kommer ligga på 2 299 kronor.

www.mynewsdesk.com +
Pryl / Mediaspelare

Folk har nästan alltid fnyst åt kvaliteten på kassettband men var de så dåliga egentligen? De var bra på massa sätt som att de var smidiga, billiga och fantastisk grymma att göra blandband på, men var kvaliteten verkligen så usel?

I det här långa (men intressanta) klippet får vi höra när Techmoan försöker reda ut om det var så eller inte. Kort kan man säga att inspelningsformen fått oförtjänt mycket skit på grund av att kvaliteten på det man förde över till banden var usel, som radioinspelningar eller kopior på kopior på kopior och de maskiner folk i stugorna använde för att spela in på också var usla.

Är du ens gnutta nyfiken på kassettbandet, kolla in det här. Det är 22 minuter härligt nörderi.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen