Tillbehörsmakarna LunaTik gör Apple Watch vattentät

Pryl / Bärbarheter

Tillbehörsmakaren LunaTik har nu visat upp ett skal till Apple Watch som kommer göra klockan helt vattentät. Apple Watch kommer från början vara skvättålig, men med LunaTiks Epik-skal kommer du kunna bada och utöva andra våta aktiviteter.

LunaTik har ännu inte berättat när skalet kommer att släppas. På företagets hemsida står det att skyddet ska dra en vända på Kickstarter innan det lanseras, så det lär ta några några veckor innan skyddet dyker upp på marknaden.

För övrigt så kommer Apple hålla låda under måndagen för att ge oss lite mer information om Apple Watch och klockans funktioner.

via 9TO5MAC www.lunatik.com +

Rök tobak diskret med ny röktröja

Pryl / Övrigt

Om man röker tobak så kan det hända att man ibland står med massa tobak, men ingenting att röka tobaken med. Hood Horkerz Clothing ger oss en lösning på detta ödesdigra problem genom att ta fram en tröja som har ett band som du kan använda som pipa. Det är bara att peta in tobaken i ena änden, tända på och suga i andra änden.

Som sagt. En smidig tröja om man ofta glömmer pipan, men tröjan lär dra åt sig rätt mycket uppmärksamhet på grund av vissa dofter: Och ja, hela tröjan lär lukta skräp efter ett tag oavsett vad du pillar i pipan.

Vill du införskaffa dig en alldeles egen luvtröja från Hood Horkerz så hittar du länk till butiken här under. Priset på en tröja ligger på runt 125 dollar och du måste vara 18 år för att ens besöka sidan.

via Incredible Things www.hoodhorkerz.com +

@gbattles @therealmichelob know what's good! Buy NOW at HoodHorkerZ.com #HoodHorkerZ

Ett filmklipp publicerat av Hood Horkerz Clothing (@hood_horkerz_clothing)

Robotens historia på 10 minuter

Pryl / Pryl

SciShow har spikat ihop ett kort program där de bland annat definierar vad en robot faktiskt är och även hur de har sett ut historiskt sett och utvecklats till vad de är idag.

För er som har lite koll på robotvärlden är det kanske inte så mycket nyheter men för er som är intresserade av att få lite grundläggande kunskap om robotar och dess historia är det utmärkt program tycker jag.

Det finns även en liten sverigekoppling i form av ABB och en av deras tidiga robotar.

youtube.com +

Blinda Londonbor hittar rätt i tunnelbanan med Bluetooth

Pryl / Övrigt

Royal London Society for Blind People (RLSB) har tillsammans med svenska designstudion UsTwo tagit fram ett system som hjälper blinda människor att navigera i Londons tunnelbanesystem. Genom att placera ut ett gäng Bluetoothsändare ska synskadade personer med en app vid namn Wayfindr få information om var de befinner sig och hur de ska gå för att hamna rätt. Bluetoothsändarna skickar signaler till Wayfindr-användaren och beroende på hur starka signalerna är från de olika sändarna kan användaren få en relativt precis positionering.

Detta system håller på att testas för tillfället på Pimlico Station i London där 16 stycken sändare placerats ut och systemet kommer att testas under mars månad.

via RLSB www.tfl.gov.uk +

HTC Vive ska inte göra dig åksjuk

Pryl / Virtuell verklighet

Den som har testat olika typer av VR-glasögon vet att det är ganska lätt att känna sig illamående när det börjar röra sig mycket i den virtuella världen.

Nu säger Gabe Newell att HTC och Valves kommande VR-lösning Vive inte kommer att ge dig känslan av åksjuka. Faktum är att de hävdar att risken för illamåendekänsla ska vara noll. Anledningen är delvis att enheten använder sig av en laserteknik som mer exakt ska kunna mäta hur personen rör sig och applicera det i den virtuella världen. Det verkar också som om de reportrar som testat tekniken på mässan kan vittna om att Vive, i alla fall under kort användare, inte verkar orsaka illamående.

Men det är inte alla som tror att risken för illamående i Vive eller andra VR-lösningar i framtiden verkligen kan försvinna helt. Under GDC pratade bland annat Bei Yang, Creative Techincal Design Lead vid Walt Disney Imaginerring, om just VR och illamående och enligt honom går inte problemet att lösa med teknik. Även om tekniken blir bättre på att synka rörelserna i verkligheten med rörelserna i den virtuella verkligheten, vilket är ett av orsakerna till att illamående uppstår, så kommer det alltid att finnas upplevelser som kan göra dig illamående. Rent konkret säger han: "I know for a fact that what makes you sick in real life will make you motion sick in VR".

"In 3D shooters right now, you can do what is known as a zero-point turn [effectively spinning around on the spot]. If you guys stood up now and did that for, like, 20 seconds, I guarantee some of you would be dizzy and some of you would be sick.

So when you're designing player experiences now, when we don't have perfect VR, you must avoid fast player rotations. Use design to avoid these movements. When we walk around it's not in zero points. When we look at an object, we actually rotate around the object."

via Kotaku mobile.nytimes.com +

Gänget bakom Gtar släpper miditjofräsen Keys

Pryl / Mojänger

Opho har startat en insamling på Indiegogo för att lansera sitt nya instrument Keys. Tidigare har företaget släppt gitarren Gtar, som hjälper användare att lära sig att spela gitarr. Upplärningsfokusen är kvar i Keys, men även avancerade pianister och andra midientusiaster verkar komma kunna utnyttja klaviaturen.

Det som är speciellt med Keys är att knapparna lyser upp, vilket gör det lätt för dig om du ska lära dig spela piano, och att enheten kan läsa av dina rörelser. Keys registrerar alltså var din hand är och kan ändra tonhöjd och lägga till vibrato-effekt på det som spelas.

Själva tangentbordet är modulärt och kan kombineras antingen med ytterligare ett Keys för att få fler tangenter, eller en docka så du kan koppla in din iPhone.

Opho har som sagt dragit igång en insamling på Indiegogo och dit kan du vända dig om du vill förbeställa Keys. Ett stycke tangentbord kostar 88 dollar och om du vill ha med en iPhonedocka så kostar hela paketet 115 dollar.

www.playkeys.io +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen