master
master

Skriv ut asteroider och satelliter i 3D-skrivaren

Pryl / 3D-skrivare
Den amerikanska rymdstyrelsen NASA har lagt upp en sektion på sin webbplats från vilken man kan ladda hem ritningar på asteroider och satelliter som man sedan kan skriva ut på sin 3D-skrivare.

I skrivande stund finns ett 20-tal ritningar tillgängliga och vi snackar till exempel om farkoster som Mars Odyssey, Juno, Kepler, Voyager samt den aktuella Rosetta-satelliten som ni ser på bilden ovan.

NASA:s 3D-ritningar finns tillgängliga som .stl-filer och i de flesta fallen finns även Blender-filer.
nasa3d.arc.nasa.gov +

Citizen: Better Starts Now

Pryl / Klockor
Här är en reklamfilm för klocktillverkaren Citizens nya slogan "Better Starts Now" där vi får kolla in hur man designade klockor förr och nu.
www.campaignbriefasia.com +

Colin Furzes jetfisare

Pryl / Mojänger
Tidigare i veckan så skrev vi om att den galna brittiska uppfinnaren Colin Furze var i (fart)en igen med en ny uppfinning. Denna gång byggde han en högljudd pruttmaskin som skulle monteras i par jätteskinkor och sedan riktas mot Frankrike i hopp om att fransmännen skulle höra Englands jätteprutt.

Nu har detta pruttande genomförts och i klippet ovan kan man se resultatet.
www.youtube.com +

Fyra i rad-robot

Pryl / Robotar
En snubbe vid namn Patrick McCabe har byggt en robot som han kan spela det klassiska sällskapsspelet Fyra i rad med. Roboten erbjuder en olika svårighetsgrader och om man vill bygga en själv så kan man hitta instruktioner för bygget via länken nedan.
patrickmccabemakes.com +

Bilder på Samsungs virtuell verklighets-app

Pryl / Virtuell verklighet
Som bekant så har det i år surrats en del om Samsungs kommande virtuell verklighet-glasögon Gear VR. I dessa glasögon kan man montera sin kompatibla Galaxy-enhet för att uppleva lite virtuell verklighet. Bilder på dessa glasögon läckte för några veckor sedan men nu har även Samsungs egna app för dessa glasögon letat sig ut på nätet via en läcka.

Det är folket från Sammobile som fått tag på men inte helt oväntat kan man inte göra så mycket med den då dessa glasögon inte finns ute på marknaden ännu.

Samsung själva har fortfarande inte officiellt offentliggjort Gear VR men man förväntas göra detta i samband med IFA-mässan.
www.sammobile.com +

Comixology erbjuder DRM-fria backuper

Pryl / Serietidningar
Den digitala serietidningsdistributören Comixology erbjuder nu sina kunder att ladda ner DRM-fria backuper för privat bruk. Tyvärr gäller det inte samtliga tidningar i Comixologys mer än 50 000 stora bibliotek utan just nu är det endast tidningar från Image Comics, Dynamite Entertainment, Zenescope Entertainment, MonkeyBrain Comics, Thrillbent och Top Shelf Productions.

Men förhoppningsvis hoppar även DC Comics och Marvel på detta snart så man kan läsa sina serietidningar på sina egna villkor framöver.
gizmodo.com +
bloggportalen