I DAG ÄR DET CAPS LOCK-DAGEN!
VARFÖR FINNS VERSALLÅS? 
46.6°
+
Roger Åberg
0
Tesla Model 3 kommer i prestandaversion
Swooosh! 
41.5°
+
Roger Åberg
0
Minimöbler designade för katter
Klart som katten katten ska ha det gött 
84kg
+
Bobby Green
Köp en oöppnad Paradis-ask
Den med trillingnöt 
51.5°
+
Roger Åberg
0
Kakadua skäller på hundar
Voof! 
57.2°
+
Roger Åberg
0
Snubbe får lira trummor med Foo Fighters
Verkar ha bra självförtroende 
205kg
+
Bobby Green

På söndags släpps The Walking Dead för VR

Och serien leker med kända filmaffischer

Visa inte Film-artiklar
Film / Övrigt

På söndag visas den hundrade episoden av teveserien The Walking Dead på AMC. Direkt efter programmet kommer fans att kunna uppleva postapokalypsen på egen hand, i form av en VR-upplevelse. Det verkar dock inte som om upplevelsen kommer att bli tillgänglig i Sverige.

Upplevelsen släpps via AMC:s VR-app som finns gratis för iOS, Android, Samsung Gear VR och Google Daydream. Användare kommer genom den att få uppleva känslan både av att vara jagad av zombies och att vara en av de odöda.

I en kort 360-film från Fox på Youtube kan ni i alla fall få en känsla av hur creepy det skulle kännas. Dessutom sänds första avsnittet av åttonde säsongen i Sverige på kanal nio vid midnatt natten mot tisdag, alltså måndag natt 00.00.

Ovan och nedan kan ni för övrigt kolla in en massa roliga affischer där The Walking Dead antar skepnaden från klassiska filmer.

Razer visar upp Electra V2

Virtuellt 7.1-ljud för ett lågt pris

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Razer har presenterat ett nytt headset vid namn Electra V2 som kommer med rätt trevliga funktioner med tanke på priset. Headsetet är utrustat med 40mm-drivers, kuddar täckta med fuskläder, stabil aluminiumbåge och ett huvudband som justeras automatiskt. Den trevligaste nyheten är att lurarna kör virtuellt 7.1-ljud, vilket gör det lite lättare för dig att positionera dina fiender i diverse pang pang-spel.

Razer Electra V2 finns i två olika format. Den ena med 3,5mm-plugg för 59 euro och en version med USB som kostar 69 euro. Båda versionerna kommer finnas tillgängliga via Razers hemsida inom kort och i butik senare i år.

Är det här det ultimata batteripacket?

Om det hade fungerat i EU, kanske!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Batteripack börjar nu bli så stora att man kan klara sig hemifrån med mobilen en bra stund utan ström eller få en laddning eller två till sin dator. Romeo släpper nu Saber som kanske är det fetaste jag sett.

Det är på 23.300 mAh men laddas trots det på nätta två timmar. Det har två vanlig USB-portar, en på 5V, 2.5A/10.5W och en på 5V, 1A/5W. Till det har Saber en USB-C-port på 5V/3A (15W), 20V/3A (60W).

Men det har också ett vanligt AC-uttag där man kan stoppa in en vanligt amerikansk strömsladd. Tyvärr är det inte EU-plugg så vi kan inte använda den utan adapter vilket blir lite väl krångligt, men ändå rätt coolt.

Saber finns i tre färger och går nu att förboka för 200 dollar.

Playmobil släpper ski bum lagom till vintersäsongen

Skäggig hipster susar ner för backen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Leksaker

Lagom till vintersäsongen släpper nu leksaksföretaget Playmobil en minifigur som ser ut som en så kallad ski bum, eller "Skidåkare med blades", som Playmobil kallar figuren på svenska.

Den skidåkande hipstern är en del av Playmobils vintersatsning och det kommer även att släppas paket som till exempel "Vintersportare", "Snöbollskrig" och "Skidskola".

38 kronor kommer hipster-skidåkaren att kosta när den släpps i slutet av oktober.

Assa Abloy köper upp smarta lås-tillverkaren August

Amerikanskt företag blir svenskt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Den svenska låstillverkaren Assa Abloy skriver i ett pressmeddelande att man kommer att köpa upp det amerikanska startup-företaget August som sedan 2013 har utvecklat lås anpassade för det så kallade smarta hemmet.

De senaste åren har det ploppat upp en rad startup-företag som tillverkar smarta lås och August är antagligen ett av de mer välkända. Assa Abloys VD Johan Molin skriver i ett pressmeddelande:
"August Home strengthens our residential smart door strategy with complementary smart locks, expansion into video doorbells and comprehensive solutions for home delivery."
Det finns inga uppgifter om hur mycket Assa Abloy kommer att betala för August. Affären förväntas vara genomförd under det här kvartalet om inga myndigheter har några invändningar på affären.