master

Test av Samsung Level Over

Pryl / Hörlurar
Jag håller på att testa mig igenom lite olika hörlurar just nu (har ni tips på hörlurar så skriv i kommentarerna) och idag tänkte jag skriva om ett par hörlurar jag inte hade så höga förhoppningar på, Samsung Level Over.

Bygget & Design
Byggkvaliteten är säkert bra men precis som vanligt så lyckas Samsung få dem att kännas riktigt plastiga. Det kanske inte är så konstigt då de gärna använder lite blankare plast som helt enkelt inte känns lyxig alls. De har dock försökt med dessa hörlurar då det både är metall-delar, läder och finns lite tyngd i dem.

Tyvärr så skulle jag aldrig visa mig ute med dessa hörlurar då de är horribelt fula. De är stora och plastiga med en jättelogotyp högst upp och touch-ytorna ser verkligen inte bra ut. Absolut att smaken är som baken och att stora hörlurar inte heller är det sexigaste man kan ha på sig men dessa är nog bland de värre. Åter igen på grund av att den fula plasten som även gör att de känns billiga.

Sist men inte minst ska jag dock påpeka att hörlurarna sitter enormt bra och de stora kuddarna gör det så mjukt att de inte heller pressar så att det gör ont om man som jag har glasögon. Stort plus för hur sköna de är att ha på sig.

Funktioner
På ena luren hittar man en touch-yta där man kan dra fingret för att höja volymen med mera precis som på ett par betydligt trevligare hörlurar, Parrot Zik. Tyvärr gör den glatta ytan att det inte riktigt fungerar lika bra på dessa och för mig som använder Mac så finns ett stort problem. Varje gång man nuddar ytan så startas iTunes vare sig man vill eller inte, det vill säga varje gång du tar av eller på dig hörlurarna. Nej, detta hade de kunnat skippa även om de vill verka high tech.

Annars så fungerar blåtanden bra och batteritiden är klart imponerande. Vill man köra trådat så går även det vilket är trevligt om man är på en längre resa och batteriet tar slut. Hörlurarna har även inbyggd brusreducering vilken jobbar på ganska bra och stänger lätt ut jämna oljud från omgivningen, detta utan att försämra ljudet alltför mycket, just på den punkten är de faktiskt riktigt bra.


Ljudet
Och så till det viktigaste och även det som förvånade mig mest, ljudet. Dessa hörlurar låter till min förvåning riktigt bra, så pass bra att det är de hörlurar jag använder på jobbet just nu. Med det sagt så är det absolut inga hifi-lurar för studioanvändning eller för den riktigt inbitne ljudnörden, men det var det väl inte heller någon som förväntade sig?
Vad som förvånar mig mest är hur klart ljud det är trots att de som man brukar med sådana här hörlurar pushar upp basen och lägre mellanregister en del. Samsung har dock varit ganska lugna på den punkten så det bidrar bara till en bra grund för vardagslyssning. Tyvärr så distar de en aning i toppen men inget som stör alltför mycket om man inte lyssnar väldigt länge på hög volym.
Som sagt så låter hörlurarna överlag riktigt bra och det beror mest på att ljudet känns stort och rymligt med bra balans från botten och uppåt men det man kan anmärka på är att de högsta topparna saknas vilket gör akustisk musik lite dov.

Slutsats
Hörlurarna kostar nästan 3 000 kronor och de är de inte värda trots all den inbyggda tekniken. Kanske hade jag kunnat tycka det om de även såg bra ut och var välbyggda i metall och andra material som ett par 3 000-kronorslurar bör vara. De är inte på något sätt ett par dåliga hörlurar men det finns väldigt många alternativ som är bättre eller billigare.
www.samsung.com +

Titta på Netflix med Oculus Rift

Pryl / Virtuell verklighet
Klipp som visar ett koncept för hur man skulle kunna titta på filmtjänsten Netflix i ett par Oculus Rift-glasögon.

Konceptet föddes ur Netflix Hack Day och fler projekt från detta hackathon kan hittas via länken nedan.
techblog.netflix.com +

Segway-förare gripen i Norge

Pryl / Övrigt
För ungefär en månad sedan så lyfte Norge Segway-förbudet i landet vilket gjorde att norrmännen fick fritt fram att knalla runt på dessa mackapärer. Men full får man inte vara när man åkar på dem och den norska polisen har redan gripit en person för att ha sannolikt kört Segway berusad.

Enligt polisrapporten så körde personen ologiskt genom centrala Oslo och hade svårt med balansen. Detta ledde till att polisen gripit personen för misstänkt Segway-fylla. Blodprover har tagits dock har resultaten av dessa inte offentliggjorts ännu.
www.bbc.com +

Robot liftar över hela Kanada

Pryl / Robotar
I slutet av juli gav sig den lilla roboten HitchBot av ifrån Halifax i östra Kanada och nu har den kommit fram till sitt mål i Victoria i västra Kanada.

HitchBot har dock inte haft någon kapacitet att förflytta sig på egen hand utan helt varit hänvisad till att få lift med godhjärtade bilister på sin resa. Roboten har varit försedd med en GPS så att dess skapare har haft möjlighet att hålla koll på var den befunnit sig samt talsyntes så att den kunnat berätta om sitt uppdrag för bilister den mött under vägens gång.

HitchBot sägs vara i någorlunda god kondition efter sin lite mer än två veckor långa resa men skyddet för LED-lamporna i robotens "ansikte" ska ha fått ta lite stryk och även talsyntesen sägs inte fungera lika bra nu som när den gav sig av.


www.thestar.com +

Devolo lanserar ny powerlineadapter

Pryl / Övrigt
I september så kommer Devolo att släppa deras nya powerlineadapter, vilket gör att man kan ansluta sig till sitt nätverk via elnätet istället för att dra kablar tvärs över golvet eller behöva lita på en Wi-Fi signal.

För att uppnå gigabithastighet så använder den nya adaptern MIMO-teknik i samband med deras egenutvecklade "Range+"-teknik.

Den nya adaptern är bakåtkompatibel med tidigare modeller, och om man vill uppgradera sitt befintliga powerlinenätverk så kan man köpa individuella adaptrar för 699kr, medan startpaketet kommer att gå på 1299kr.
www.devolo.com +

Vi har kollat in roboten Asimo

Pryl / Robotar
För några veckor sedan var den nya versionen av Hondas robot Asimo på studiebesök här i Europa vilket tilldrog sig ett ganska så stort intresse bland europas teknikjournalister. Asimo var i Europa under tre veckor och jag fick möjligheten att kolla in den avancerade roboten på Asimo Studio i Bryssel.

Det är första gången sedan 2011 som Honda uppdaterat Asimo och som vi sett i tidigare modeller så kan roboten gå både fram- och baklänges, gå i trappor, hoppa samt sparka fotboll. I den senaste versionen så har man dock fått roboten att ta sig fram lite snabbare och topphastigheten är numera nio kilometer i timman mot tidigare sex kilometer i timman. Normal gånghastighet ligger fortsatt på 2,7 kilometer i timman.

Kolla in mer om min dejt med Asimo under "Läs mer".

asimo.honda.com +

Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen