Samsung Gear S får Nike+ Running-app

Pryl / Klockor
I oktober släpper Samsung sin Android Wear-klocka Gear S men redan nu har man börjat presenterat samarbeten runt sin senaste smartklocka.

Idag meddelade Samsung att det kommer en Nike+ Running-app till Gear S. Då Gear S innehåller både GPS samt 3G-uppkoppling kommer det att bli möjligt att använda Nike+-appen till Gear S utan tillhörande telefon. Klockan mäter distans, tempo, puls, NikeFuel-poäng samt tid och kommer förinstallerad på alla Gear S-klockor.

Samsung Gear S släpps på den svenska marknaden i oktober och rekommenderat pris är 3.600 kronor.
www.samsungmobilepress.com +

Google Glass-app som identifierar känslor

Pryl / Övrigt
Google Glass-appen SHORE (Sophisticated High-speed Object Recognition) använder sig av ansiktsigenkänningsteknik för att kunna läsa av folks känslor och förmedla dessa till användaren. SHORE påstås kunna förstå om personen man tittar på är glad, arg, ledsen eller förvånad. Men appen kan även uppskatta hur hur gammal personen är och vilket kön den tillhör.

Folket bakom appen hoppas att den kan hjälpa folk med handikapp så som autism eller aspergers.
www.gizmag.com +

Hemmabyggt exo-skelett

Pryl / Robotar
Hemmafixarna The Hacksmith har tagit fram det här exo-skelettet som man kallar för Elysium.

Som synes i videon kan användaren förhållandevis enkelt lyfta tegelsten och annat som sammanlagt ska väga runt 80 kilo. Tydligen så används tryckluftskompressorn bara på halv fart i exemplet ovan vilket i teorin gör att det skulle vara möjligt att lyfta dubbla vikten.
www.thehacksmith.ca +

Dammsugare över 1 600 watt förbjuds i dag

Pryl / Övrigt
Från och med i dag är det förbjudet att tillverka eller importera dammsugare som drar mer än 1 600 watt. Detta på grund av ett EU-beslut som helt enkelt anser att kraftigare dammsugare än så är miljöbovar.

Lovisa Blomqvist på Energimyndigheten anser dock att uppsugningsförmågan inte kommer bli sämre bara för att man satt ett tak på wattalet.
– Det har ju varit något av ett försäljningsargument att dammsugare har höga wattal, men man behöver inte det för att få en bra dammupptagningsförmånga. Man kan sänka wattalet och ändå få en mycket bättre effekt med rätt teknik.
Samma EU-beslut kräver även att dammsugare skall märkas med etiketter som visar hur bra och miljövänliga dammsugarna är.Enligt uttalanden som Sveriges Radio fått från ett flertal dammsugartillverkare så verkar de, trots ett tappat försäljningsargument, vara rätt nöjda med detta beslut.
sverigesradio.se +

Böjd soundbar från Samsung

Pryl / Hemmabio
Den här veckan kickar den stora hemelektronikmässan IFA igång nere i Berlin och där kommer Samsung bland annat visa upp den här böjda soundbaren.

Man kallar den rätt logiskt för "Curved Soundbar" och den är primärt tänkt att användas med Samsungs böjda TV-modeller på 55 och 65 tum. Den har stöd för 8.1-ljud men när den släpps och vad den i så fall kommer att kosta framgår inte för tillfället.
global.samsungtomorrow.com +

Läs serietidningar från förr

Pryl / Serietidningar
Om man har ett enormt sug att läsa serietidningar från förr (innan 60-talet) så kan man hitta tusentals sådana borta på Digital Comic Museum. Där han man nämligen slängt upp massvis med serietidningar från guldåldern som alla har kontrollerats att de inte sitter kvar under några varumärkesskydd och ligger under public domain-tjohej.

Så om detta lockar är det bara till att bege sig till Digital Comic Museum genom att klicka på länken nedan.
via @MFGill

digitalcomicmuseum.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen