master

Skrivmaskin som skriver Comic Sans

Pryl / Mojänger
Jesse England heter en kille som har byggt om en skrivmaskin så att den inte har det gamla klassiska typsnittet utan istället kör med Comic Sans. Han kallar maskinen för "Sincerity Machine", det vill säga Uppriktighetsmaskinen. Hans poäng är att Comic Sans må vara en ful font men den ger ett lite mänskligare ansikte till personen som använder den.
jesseengland.net +
Roger Åberg
37.4°
+
-

Nexus Player får säljas igen

Pryl / Mojänger
Google och Asus visade upp Nexus Player i veckan men den drogs rätt snabbt tillbaka eftersom någon kom på att man måste få ok från FCC-myndigheten för att få sälja den i USA. De verkar dock jobba helg på FCC för den är redan godkänd och borde finnas till försäljning rätt snart.
www.engadget.com +

Robot SmackDown - framtida sport med jätterobotar?

Pryl / Robotar
Ett gäng med amerikanska entreprenörer har siktet inställt på att starta en ny slags sportliga i USA som man tänker lansera under namnet "Robot SmackDown" och i dessa tävlingar är det tänkt att enorma robotar, MegaBots, ska utkämpa strider med varandra.

MegaBotsen kommer att bli runt 4,5 heter höga och väga cirka sex ton. De kommer att föra försedda med vapen i form av paintball-missiler som ska kunna avfyras med en hastighet av nästan 200 kilometer i timman.

I videon ovan kan ni kolla in gängets första MegaBot men planen är att man via en Kickstarterkampanj ska få in tillräckligt med kapital för att kunna bygga en hel flotta av MegaBots. Dessa har man sedan tänkt att ta med sig på en kringresande show och låta dem strida på happenings runt om i USA.via Business Insider

www.megabots.com +

150.000 köar för att åka världens snabbaste tåg

Maglevtåg på Yamanashi Test Track
Pryl / Övrigt
I slutet av året kommer Japan att börja testa världen snabbaste tåg som är tänkt att trafikera sträckan mellan huvudstaden Tokyo och japans tredje största stad Nagoya. Inför det har man bjudit in allmänheten för att få åka med i tåget som har en topphastighet på 500 kilometer i timmen och intresset för dessa biljetter har varit enormt.

Trots att det bara funnits 2.400 biljetter tillgängliga har hela 150.000 personer ansökt om att få åka med i maglevtåget på den 43 kilometer långa testjärnvägen. Nästa år kommer man att dra igång bygget mellan Tokyo och Nagoya på allvar och under 2027 planerar man premiärturen. Det kommer då att ta runt 40 minuter att färdas den runt 29 mil långa sträckan. Motsvarande 340 miljarder kronor sägs bygget komma att kosta.
www.di.se +

Väderpresentatör vs. hund

Pryl / Övrigt
Här kan ni kolla in vad som händer när man tar med sig en lite väl lekfull hund samtidigt som man försöker presenterat vädret i direktsändning. Det är inte helt lätt att kombinera dessa två saker tydligen som vi får se här.
youtube.com +

MasterCard lanserar kreditkort med fingeravtrycksläsare

Pryl / Övrigt
MasterCard lanserar nu tillsammans med det norska företaget Zwipe världens första bankkort med inbyggd fingeravtrycksläsare.

Tack vare den inbyggda fingeravtrycksläsaren kan användare autentisera sig med sitt fingeravtryck och därmed helt slippa komma ihåg sin PIN-kod. Fingeravtrycksdatan lagras på kortet och finns inte tillgänglig i någon extern databas. Det krävs inget batteri för att lagra datan då kortet "laddar" sig själv när det används i en kortterminal.

MasterCard och Zwipe har under året testat korten med fingeravtrycksläsare i samarbete med norska Sparbanken DIN, ett försök som man själva beskriver som lyckat. Under 2015 kommer de nya korten med fingeravtryckläsare ut på marknaden.
www.magnacartapr.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen