Getty Images stämda på en miljard dollar
För att ha sålt foton som skänkts till allmänheten 
54.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu förbjuds VPN-tjänster i Förenade Arabemiraten
Grips man för det kan man få upp till 4,7 miljoner kronor i böter 
17.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jeremy Clarkson berättar om en gång när han var bakis
Gött snack vid inspelningarna av The Grand Tour 
47.7°
+
Bobby Green
0
Kan LSD och svampar bota ångest och depression?
Vox pratar med patienter som testat 
86kg
+
Bobby Green
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Första bilden på Superman i Supergirl
Spelas av Tyler Hoechlin 
28.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Husdjursmatare som var uppkopplad mot nätet fick serverproblem
Djuren fick ingen mat på 10 timmar 
25.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Optisk illusion i målning från 1500-talet
En dödskalle tittar fram 
136kg
+
Bobby Green

Hemmabyggd multikopter

Kan ta en person på rätt skakig flygfärd

Här är ett rätt så knasigt hemmabygge där någon har fäst en stol på ett chassi som är försett med åtta rotorer.

Detta kan sedan lyfta en person som kontrollerar multicoptern med en kontroll för radiostyrning. Det ser lite svajigt ut så just det här projektet kanske inte är något jag skulle rekommendera er att försöka bygga själv.

Vill ni inte höra massa snack i videoklippet ovan så hoppa direkt till 4:40.

  tack Thomas youtube.com +

Tröja som ändrar färg om den upptäcker farliga föroreningar i luften

Känner av om det finns farliga halter av kolmonoxid eller radioaktivitet

Här är en tröja som kan känna av om det är farliga halter av kolmonoxid eller radioaktivitet och om så skulle vara fallet ändrar mönstret på tröjan färg.

Tröjan är försedd med två sensorer och om dessa känner av farliga föroreningar i luften aktiverar de ett system som värmer upp tröjan så att de vita prickarna ändrar färg till svart.

Tröjorna finns i tre olika modeller och går för 500 dollar styck.

via The Verge aerochromics.com +

Husdjursmatare som var uppkopplad mot nätet fick serverproblem

Djuren fick ingen mat på 10 timmar

Petnet, företaget som säljer en internetuppkopplad maskin avsedd för att mata husdjur, hade häromdagen problem med sina servrar. Det gjorde att husdjursägare som använde Petnets "SmartFeeder" inte kunde mata sina husdjur på 10 timmar.

Tanken är att husdjursägare med hjälp av SmartFeeder ska kunna bestämma hur ofta och hur mycket mat som ska delas ut till husdjuret via nätet. När servrarna gick ner var ej detta längre möjligt och Petnet uppmanade ägare av SmartFeeders att mata husdjuren på den traditionella vägen.

10 timmar är antagligen ingen katastrof för något husdjur att vara utan mat men Petnets serverproblem visar att vi kanske inte ska förlita oss helt till Internet of Things. Åtminstone inte när det kommer till rätt så kritiska saker.

telegraph.co.uk +

Riley är en övervakningsrobot för hemmet

Rullar runt och håller koll på ditt hus

Från företaget iPatrol kommer den här lilla rullande övervakningsroboten som man kallar för Riley.

Riley kan rulla runt i ditt hus och filma samt livestreama med sin kamera på 5 megapixel. Detta material kan man sedan ta del av via en tillhörande app till iPhone eller Android. Roboten är även försedd med en rörelsedetektor som kan skicka meddelande till din mobil om den skulle känna av att något rör sig i huset. När Rileys batteri börjar ta slut kan den själv ta sig tillbaka till sin dockningsstation för att ladda upp detta.

230 dollar får man ge för en Riley-robot från iPatrol.

via SlashGear ipatrol.net +

VR-appen BigScreen får stöd för ljuddelning

Värden kan dela med sig av sitt datorljud till andra användare

Appen BigScreen med vilken man kan VR-lana mot upp till tre andra spelare i virtual reality får nu till slut stöd för delning av andra spelares ljud.

Appen släpptes i betaversion i mars men fram tills nu har man bara kunnat dela med sig av bilden i spelet och inte hört något ljud förutom sitt eget. BigScreen kallar den nya funktionen för "Desktop Audio Streaming" och företags VD och medgrundare Darshan Shankar förklarar den så här:
"Desktop Audio Streaming works with any desktop audio your PC is playing, except the audio of BigScreen itself. We call this the ‘echo problem.’ In BigScreen’s multiplayer rooms (up to 4 people), your PC will be playing microphone audio from other people in the room. When streaming your desktop audio, you don’t want to send that microphone audio back to other people. Otherwise, they would hear themselves! So we strip out BigScreen’s audio and only send the audio of all the other apps on your PC."
För tillfället är det bara värden för ett BigScreen-rum som delas med de andra spelarna. BigScreen är gratis och hittas på Steam på länken nedan.

via UploadVR store.steampowered.com +

Roboten Spider kan hitta läckor i luftskepp

Kan även laga eventuella läckor

Lockheed Martins Skunk Works-division har kommit på den här snillrika roboten som både kan hitta och laga läckor på luftskepp.

Man kallar den för Spider (Self-Propelled Instrument for Damage Evaluation and Repair) och den ersätter människor som i vanliga fall måste göra det tidsödande arbetet. Det handlar om en helt autonom robot som åker runt och letar efter läckor. Hittar roboten en läcka så tätas denna och roboten skickar bilder på hur det ser ut både före och efter lagningen till en central server.

Bilderna kan sedan inspekteras av en människa på en dator för att kontrollera om lagningen är acceptabel.

slashgear.com +

Trådlösa tangentbord går att hacka med KeySniffer

Obehörig kan se allt man skriver

Säkerhetsforskare på företaget Bastille har tagit fram en programvara som man kallar för KeySniffer med vilken en obehörig kan se allt som skrivs på ett trådlöst tangentbord som kommunicerar via datorn med radiosignaler.

Allt som behövs är en radiomottagare som den obehörig kopplar till sin egen dator och sedan kan den fånga upp radiosignalen från tangentbordet som ska attackeras för att därefter se vad någon skriver. Det är oklart på vilket avstånd den obehörige måste vara för att fånga upp tangentbordets radiosignal.

Man säger att miljontals trådlösa tangentbord runt om i världen är i farozonen och Bastille rekommenderar att om man vill skydda sig bör man byta till ett trådat tangentbord eller till ett tangentbord som kommunicerar med datorn via Bluetooth.

keysniffer.net +