Straffade Spotify Katy Perry för att hon släppte singel exklusivt på Apple Music?
Låten Rise lyftes inte upp i Spotifys listor 
44.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Frida lanserar Frida Tech
Ska få tidningens målgrupp mer intresserade av teknik 
47.7°
+
Frode Wikesjö
0
Rykte Spotify kommer inte att ge gratisanvändare tillgång till viss ny musik
För att blidka skivbolag och artister 
49.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Alla New Yorks tunnelbanestationer i ett svep
Tog 21 timmar och 28 minuter 
90kg
+
Roger Åberg
Sponsrat inlägg
Det här händer med Xbox One!
Se Phil Spencer prata framtid 
Annons
+
Besättning i Mars-simulation utsläppta
Har tillbringat ett år i ett tält på Hawaii 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Cast nu inbyggt i Chrome
Casta sajter, musik och video till TV:n eller annat 
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Behöver man verkligen de här myggstrumporna?
Geni eller idioti? 
7kg
+
Roger Åberg

Forskare har tagit fram en 3D-utskriven bläckfiskrobot

Säg hej till Octobot

Forskare på Harvard University har tagit fram vad som ska vara världens första mjuka och helt autonoma robot. Roboten ser ut som en bläckfisk och har fått smeknamnet "Octobot".

Octobot är framtagen med hjälp av 3D-skrivarteknik och fram tills nu har alla mjuka robotar som tagits fram varit kopplade till en extern kraftkälla då de har varit svårt att bygga in batterier och andra hårda komponenter i dem. Detta har man nu lyckats med i Octobot och Robert Wood från Harvard säger:
"One longstanding vision for the field of soft robotics has been to create robots that are entirely soft, but the struggle has always been in replacing rigid components like batteries and electronic controls with analogous soft systems and then putting it all together. This research demonstrates that we can easily manufacture the key components of a simple, entirely soft robot, which lays the foundation for more complex designs."
Forskare tror att så kallade mjuka robotar kan revolutionera sättet på hur vi människor interagerar med robotar i framtiden.

  tack Fredrik S designboom.com +

Fitbit visar upp nya aktivitetsband

Flex 2 och Charge 2

Förra veckan läckte det lite bilder och information om Fitbits nya fitnessband och nu har Fitbit officiellt visat upp de nya enheterna som fått namnen Charge 2 och Flex 2.

Flex 2 är den mindre versionen av de två och levererar statistik på hur du rör dig om dagarna, samtidigt som den kan användas som en flådig modeaccessoar med de nya tillbehören. Fitbit kallar Flex 2 för simsäker, vilket betyder att du inte behöver vara rädd för att ta ett dopp med enheten och den kan även mäta hur du presterar under simturer genom att mäta antal varv, uthållighet och kaloriförbrukning. Utöver simturerna mäter Flex 2 även steg, sömn och påminner dig om att röra dig lite titt som tätt.

Charge 2 är en uppdaterad version av Charge HR som är utrustad med pulsmätare samt samtliga sensorer som Flex 2 är utrustad med. Enheten har fått en snäppet större display än föregångaren som levererar hur bra du presterar när du tränar, och när du inte är inne i episka träningssessioner visar bandet aviseringar från telefonen.

Fitbit Charge 2 och Flex 2 kommer dyka upp i butik senare i höst, troligtvis innan julhandeln, och priset kommer ligga på 1599 kronor för Charge 2 och 999 kronor för Flex 2. Båda banden kommer finnas i en rad olika färger och former, vilket ni kan se i bilderna ovan.

Här under ser ni när The Verge tar en titt på de nya banden.

Simone Giertz bygger en mackbredare

Funkar inte allt för bra

För att göra mornarna lite smidigare byggde Simone Giertz, med hjälp av Fiona Rolander, en robot som kunde bre jordnötssmörmackorna åt henne medan hon läste tidningen. Som så ofta med Giertz robotar så fungerar inte heller hennes mackbredarrobot allt för bra.

Philips släpper rörelsesensor till Hue

Tänd lampor genom att gå in i rum

Philips har visat upp den nya enheten Motion Sensor som gör livet lite lättare för dig som inte orkar tända och släcka dina Hue-lampor med din mobiltelefon. Enheten är batteridriven och går att placera precis var man vill i sitt smarta hem och när du går in i rummet där sensorn befinner sig så börjar Hue-lamporna lysa.

Philips Motion Sensor skiljer sig en aning från andra rörelsesensorer då du kan ställa in olika ljusstyrkor på lamporna beroende på hur mycket klockan är, vilket betyder att du kan få ett lite mer avslappnat ljus på natten och ett starkare ljus på dagen. En annan sak som är trevlig är att sensorn inte aktiverar lamporna om dagsljuset är starkt nog att lysa upp rummet, vilket är snällt mot elräkningen.

Motion Sensor är kompatibel med samtliga Hue-produkter och kommer kosta 369 kronor när den dyker upp i butik i höst.

engadget.com +

Garmin visar upp nya sportklockan Fenix Chronos

Sportklocka med finare design

Garmin har visat upp en ny sportklocka för den lite mer modemedvetne sportutövaren. Fenix Chronos är utrustad med en rad olika sensorer och GPS som mäter din aktivitet som steg, kaloriförbränning, puls och sömn och fysiska aktiviteter som spring- och simturer. Enheten är även utrustad med Klockan är vattentät och kan användas på 100 meters djup.

Klockan kan länkas med din telefon och kan visa aviseringar från telefonen. Batteritiden ligger på 25 timmar i batterisparläget. Kör du GPS räcker batteriet i 13 timmar. Väljer du att använda klockan endast som smartwatch kan batteriet räcka i upp till en vecka, men då är troligtvis majoriteten av sensorerna avstängda.

Garmin Fenix Chronos börjar säljas idag i USA och priset för en stålversion med läderarmband kostar 899 dollar och känner du att du hellre vill ha band av rostfritt stål så får du lägga ut ytterligare 100 dollar. En lättare variant i titan kommer finnas tillgänglig för 1 499 dollar.

theverge.com +

Dominos i Nya Zeeland börjar med pizzadrönare

Kommer utöka drönarleveranser om projektet går bra

Pizzakedjan Dominos meddelar att de kommer börja leverera pizza med drönare i Nya Zeeland senare i år. Företaget har samarbetat med drönarföretaget Flirtey för att ta fram pizzadrönare som kommer att flyga med en pizza från pizzerian direkt till kundens hem.

Dominoschefen Don Meij berättar att syftet med drönartestet är för att se om företaget kan sänka leveranstiden:
With the increased number of deliveries we make each year, we were faced with the challenge of ensuring our delivery times continue to decrease and that we strive to offer our customers new and progressive ways of ordering from us.

Om detta projekt fungerar bra så kommer Dominos börja köra drönarleveranser i Australien, Belgien, Frankrike, Nederländerna, Japan och Tyskland.

thenextweb.com +

Philips släpper TV för köket

Med inbyggd bluetoothhögtalare

Pryl / TV

Om man vill ha en liten extra TV i köket eller på andra ställen har man haft rätt dåligt med alternativ. Oftast har de fula fötter och det är inte alltid man kan eller vill sätta upp den på en vägg. Den här nyheten från Philips tänker om lite om är nästan en TV på en högtalare, som då också agerar fot.

Själva TV:n är på 24 tum och högtalaren som den står på är på 16 watt. Högtalaren har bluetooth så den går så klart också att spela musik på från andra källor än TV:n. Bästa är nog priset som är rätt rimligt. 2990 kronor är listpriset men den går redan nu att hitta för 2490 kronor.