Var tredje ungdom har kränkts på nätet
Friends har släppt ny rapport 
30.9°
+
Emmy Zettergren
0
Rapport Videogranskning kan komma att användas i VM 2018
Fotbolls-VM då 
45.6°
+
Frode Wikesjö
0
DJ Earworm mixar ihop årets största pophits
Det svänger ju 
77kg
+
Bobby Green
DJI gör delar av Irak och Syrien till no-fly-zones
Vill inte att deras drönare ska användas av extremister 
45.1°
+
André Stray
Genomgång av nya Volvo XC60
Projektledaren Hans Nilsson visar 
51.4°
+
Roger Åberg
Ett fängelse på vattnet med celler i papp
Intressant koncept 
119kg
+
Bobby Green

Fast & Furious-bilar kommer till Anki: Overdrive

Lite mer action!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Leksaker

Känner du att de vanliga bilarna till Anki: Overdrive är lite tråkiga? Då kanske Fast & Furious-paketet är lite mer intressant. Paketet innehåller två bilar från filmerna samt ett gäng olika bandelar som du kan sätta ihop på olika sätt. Bandelarna och bilarna kan du använda med standardkitet, om du har ett sådant.

Fast & Furious-versionen av Overdrive kommer kosta 170 dollar när det släpps i september i USA, vilket är 20 dollar dyrare än den vanliga versionen av Overdrive. När paketet kommer till Sverige är oklart, men troligtvis kommer priset ligga på runt 2 000 kronor.

techcrunch.com +

Robot skriver ut skydd

Eller rättare sagt en stor jäkla 3D-skrivare gör det

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / 3D-skrivare

Den amerikanska högskolan MIT har tagit fram en robot som kan skriva ut ett dryg 3,5 meter högt skydd på mindre än 14 timmar. När den väl sätter igång löser den det mesta på egen hand så detta är ju något som kan användas om man vill bygga detta i förväg i områden där klimatet kanske inte är på topp. Roboten är endast en prototyp just nu men folket bakom den hoppas kunna få den så autonom som möjligt i framtiden och göra så den kan bygga hela hus.

Roboten har sensorer för temperatur samt ljus och kan med dessa samla information om platsen den ska bygga kupolen på. Med den informationen kan den justera materialet så det passar området så bra som möjligt.

theverge.com +

DJI gör delar av Irak och Syrien till no-fly-zones

Vill inte att deras drönare ska användas av extremister

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Det verkar som att DJI har i det tysta försökt göra det svårare för extremister att använda deras drönare för att göra flygande improviserade bomber. DJI har nämligen satt upp no-fly-zones i områden i Irak och Syrien där IS-anhängare är mest aktiva, bland annat har DJI satt flygförbud över hela Mosul.

Enligt drönarsäkerhetsexperten Kevin Finisterre på Department 13 aktiverades dessa zoner i slutet av februari.

DJI själva har inte sagt någonting om dessa nya antiflygzoner, men levererade detta uttalande förra året när en av företagets drönare användes vid en bombning:
The use of consumer-drone technology to harm anyone is deplorable. Any loss of life or injury in such a manner is tragic. Those who carry out such acts should be prosecuted to the full extent of the law.

engadget.com +

Beoplay visar upp P2

Knapplös minihögtalare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Beoplay har visat upp en ny högtalare på torsdagsmorgonen. Enheten heter P2 och är företagets minsta högtalare. Precis som sitt storasyskon A1 är högtalaren utrustad med ett hölje av anodiserat aluminium med perforeringar på överdelen som släpper igenom ljud. Beoplay säger att de lärt sig en hel del under A1-byggandet och kört snarlika ljudelement i P2 som i A1, fast lite mindre, för att leverera ett fylligt ljud med klar diskant och djup bas.

P2 är endast utrustad med en powerknapp på undersidan som du också använder för att länka samman musikspelare och högtalare. För att pausa och spela musik så knackar du bara två gånger på ovansidan och du skakar högtalaren för att byta låt.

Beoplay P2 finns tillgänglig på Beoplays hemsida samt i välsorterade elektronikbutiker. Priset ligger på 1 699 kronor och enheten kommer finnas tillgänglig i färgerna sandsten, svart och blått.

via mynewsdesk.com beoplay.com +

Nu är det lättare att laga mat med Google Home

"Ok Google, start cooking"

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

När man ska laga mat är det inte alltid helt lätt att få fram receptet igen om man endast har det på telefonen eller paddan och då måste låsa upp dem med kletiga fingrar. Den processen kan nu bli enklare då Googles hjälpreda Google Home nu har fått tillgång till miljontals recept som den kan läsa upp till en.

Det fungerar så att man letar upp ett recept på telefonen som man skickar till sin Google Home. När man är redo att köra igång säger man bara "Ok Google, start cooking" och så läser Google Home upp vad man ska göra. Den läser receptet steg för steg så när man är klar med ett steg är det bara till att säga "Ok Google, what’s step two" för att gå vidare eller "Ok Google, repeat" för att repetera det aktuella steget.

via lifehacker.com blog.google +