master

Kavaj med inbyggda kameror

Foto / Övrigt
Varför ska man gatufota med en handhållen kamera när man kan gå ut med en sådan här kavaj? Eller kanske inte.

Detta är alltså en kavaj där man sytt fast mängder av kameror riktade åt alla håll och kanter. Dessa kameror är kopplade till en liten dator och med hjälp av ett knapptryck så tar de alla en bild som sedan läggs ihop till en 360 graders panorama.

Och nej, kavajen är inte att fotografer ska gå omkring och ha kul utan den är framtagen med säkerhet i åtanke. Tanken är att elaka personer inte kommer att hoppa på en person som har kameror riktade åt alla håll då de ej vill hamna på bild. Därför så har kavajen även inbyggd plats för simkort så att ett foto automatiskt kan laddas upp på nätet så att det inte räcker med att ta kavajen av personen.

Kortfattat så går du alltså omkring med din personliga övervakningskamera för att på så sätt undvika att bli rånad eller misshandlad.

Det kanske även ska tilläggas att det hela är ett konstprojekt och inte en seriös produkt som går att köpa, i alla fall inte än.
mashable.com +

En telefonstyrd flygande fågel

Pryl / Mojänger
En kampanj på Indiegogo just nu är ”Bionic Bird: the Flying App” vilken förutom ett konstigt namn är en kampanj för att massproducera en kul pryl. Enligt skaparen så är det den första flygande fågeln som styrs med en telefon och på endast tre dagar så har han fått in 23 000 dollar, 92 procent av vad han är ute efter.

Om du tycker att den flygande fågeln ser kul ut i videon så kan du förbeställa en för 100 dollar och i så fall förväntas den levereras i december i år.
www.indiegogo.com +

Hendo är en hoverboard

Pryl / Mojänger
Jag misstänker att de flesta av oss har varit sugna på att skaffa sig en hoverboard sedan en sådan visades upp i filmen Tillbaka till framtiden och nu ser det ut som om det eventuellt kan vara en sådan på gång.

Det handlar om hoverboarden Hendo som just nu försöker dra in pengar via Kickstarter för att kommersialisera sin skapelse. Än så länge verkar dock prototypen till Hendo ha en bit kvar till dess förebild i Tillbaka till framtiden. Enligt New York Times så svävar den visserligen men det krävs att man kör den på ett särskilt underlag i metall och batteriet sägs bara räcka i några minuter. Den ska även låta något enormt sägs det.

Hendo har redan nu uppnått sitt mål på att samla in 250.000 dollar på Kickstarter så vi får väl se om den någonsin kommer i produktion och i så fall hur bra den faktiskt fungerar i verkligheten.
www.kickstarter.com +

Bang & Olufsen släpper blåtandshögtalare

Pryl / Högtalare
Igår skrev jag om att Bowers & Wilkins släppte sin första blåtandshögtalare någonsin och idag så är det dags för Bang & Olufsen att göra detsamma.

Bang & Olufsen Beoplay A2 är en liten högtalare designad extra platt för att enkelt gå ned i väskor av olika slag. Den är byggd i aluminium för en lyxig känsla, bra hållbarhet och låg vikt. Trots detta så väger den dock 1,1 kilogram.

Batteritiden ligger på 24 timmar och om man inte behöver det så har den även en USB-utgång så att man kan sno lite kraft från högtalaren till sina andra prylar. Den har förutom bluetooth 4.0 en 3,5mm-ingång om man hellre använder sladd. förstärkaren ligger på 180 watt, den har dubbla högtalarelement på tre tum samt två stycken passiva baselement.

Du kan köpa den nu i vitt, grönt eller svart från Bang & Olufsens hemsida för 3 000 kronor.
www.beoplay.com +

Bygg din egen legorobot

Pryl / 3D-skrivare
Om jag bara hade en 3D-skrivare hemma så skulle jag ladda hem instruktionerna för att skriva ut denna pryl omgående. Detta är alltså ett skelett fullt med pluppar som gör det möjligt att montera dit legobitar och på så vis designa sin egen robot. Om inte detta är häftigt så vet jag inte vad.

Skaparen av skelettet har även tagit fram en liten extrapryl för den som vill bygga ett vapen roboten kan ha i händerna.
lego.gizmodo.com +

Raspberry Pi får en pekskärm


Pryl / Mojänger
TechCrunch höll häromdagen ett event vid namn Disrupt och en av gästerna som intervjuades var Eben Upton, grundaren av Raspberry Pi. I intervjun så avslöjade Upton att de äntligen kommer att släppa ett tillbehör som det pratats om väldigt länge. De kommer nämligen inom kort att släppa en pekskärm för Raspberry Pi.

Skärmen är sju tum stor och har VGA-upplösning så det är ingen superskärm vi pratar om. Dock så bör den räcka för att styra de prylar man bygger med den lilla miniatyrdatorn.

Tyvärr så säger Upton ingenting om exakt när den släpps eller vad den kommer att kosta.
techcrunch.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen