Liten robot flyger simulator

Pryl / Robotar
Här kan ni kolla in när den lilla sydkoreanska roboten Pibot helt autonomt styr ett flygplan i en flygsimulator.

Även om roboten inte alltid håller flygplanet helt stabilt så ser den ut att klara sig förhållandevis bra under demonstrationen. De sydkoreanska forskarnas nästa steg är nu att sätta Pibot i ett ultralätt flygplan och se om den även klarar av att manövrera det. Exakt hur långt det är kvar tills vi får se något från det försöket framgår inte för tillfället.

Då utvecklingen ser ut att allt mer gå mot förarlösa bilar och flygplan förstår jag inte riktigt anledningen till att man väljer att sätta en humanoid robot bakom spakarna men jag antar att det kanske är billigare än att bygga ett helt förarlöst från scratch.
spectrum.ieee.org +

Microsoft-grundare blev blåst på pansarvagn

En Panzer IV-tank
Pryl / Övrigt
Paul Allen, den lite mindre kända av Microsofts grundare, säger sig ha blivit blåst på 2,5 miljoner dollar som han betalade för en pansarvagn som sedan inte levererades av säljaren.

Det ska handla om en Panzer IV-stridsvagn som bland annat användes av Tyskland under andra världskriget för 70 år sedan och nu drar Allen säljaren samt ett auktionsföretag till domstol för att få tillbaka sina pengar.

Säljaren Collings Foundation säger dock att inget köp har genomförts och exakt var Allens pengar nu befinner sig är oklart.
www.di.se +

Ska det verkligen få vara så här uselt 2014?

Pryl / TV
I helgen fick jag äntligen rumpan ur och köpte mig en Playstation 4 och är rätt så nöjd med att jag vann i alla fall en gång över sonen i NHL 15. Vi spelade även en del FIFA 15 och på kvällen var det dags för Hammarby att möta Syrianska FC på Tele2 Arena, en match som sändes i TV12.

Att TV-kanalerna och operatörerna inte sänder allt de har i HD är under all kritik och något som jag faktiskt tror lite bidrar till flykten från TV-tittandet - speciellt då min nästa TV troligen kommer att ha 4K-upplösning.

Att man sänder dundersönderkomprimerat skit blev extra tydligt när jag växlade mellan FIFA på PS4:an och TV12 igår kväll. Bilderna ovan är TVn fotograferad med mobilen på ungefär samma avstånd och när gubbarna på skärmen är ungefär lika stora. TV-bilden är alltså inte en inzoomning utan det är 1:1 som gäller. Sändningen är Comhems klassiska till digitalboxen i TVn.

Som ni ser är det hela ett skämt. Ett mycket tragiskt sådant. Tur att Bajen i alla fall vann matchen.

Svårare för robotar att rösta i Melodifestivalen

Pryl / Robotar
Efter det att någon under årets upplaga av Melodifestivalen hade riggat en telefonväxel så att denna kunde ringa och rösta sammanlagt 2.500 gånger på ett av bidragen görs nu reglerna för omröstningen i Melodifestivalen om.

Enligt de nya reglerna kommer man inte att kunna ringa eller sms-rösta fler än 20 gånger på samma bidrag från ett och samma telefonnummer.
sverigesradio.se +

En närmare titt på Crescent Bay

Pryl / Virtuell verklighet
Norm från Tested besökte Oculus Connect och fick där sig en närmare titt på den senaste Oculus Rift-prototypen som går under namnet Crescent Bay. I klippet ovan pratar han även med Nate Mitchell och Palmer Luckey från Oculus VR som båda försöker förklara alla nyheter som man kan hitta i denna prototyp.
www.tested.com +

Trobo - en mysig robot för barn

Pryl / Robotar
Trobo är en mjukisrobot som är avsedd för barn och den ska även kunna hjälpa barnen att bli bättre på matematik och vetenskap.

I sitt minne har Trobo bland annat information som 3d-skrivare, internet, fysik, kemi samt biologi vilken den kan lära ut till barn.

Gänget bakom Trobo försöker för tillfället att finansiera roboten via Kickstarter och man har dragit in cirka 25.000 dollar av de 60.000 man tror man behöver för att kunna förverkliga Trobo.
techcrunch.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen