Google får patent på ny Glass-design

Pryl / Bärbarheter

Det är fortfarande rätt tyst när det kommer till nyheter kring Google Glass. Nu har vi fått lite livstecken från projektet i form av ett patent som Google har fått beviljat på någonting som ser ut att vara en ny version av Google Glass.

Den nya versionen är inte ett par brillor, utan en enhet som vilar på användarens ena öra. Enligt patentet ska det gå att använda på enheten som touchkontroll och det ska även gå att förlänga själva prism-enheten så att den sträcker sig över båda ögonen.

Google håller fortfarande locket på när det kommer till Google Glass, men nyligen rekryterade mjukvarujätten ett gäng ingenjörer som skulle jobba på ett nytt projekt som kallas för Project Aura, vilket ryktas vara den andra versionen av Google Glass.

thenextweb.com +

Nu kan man göra sin Pepper-robot lite mera personlig

Pryl / Robotar

I somras började japanska SoftBank sälja sin hjälprobot Pepper som är framtagen av det franska robotföretaget Aldebaran och nu kan man göra denna lite personligare.

Den humanoida roboten Pepper är tänkt att hjälpa till i butiker, receptioner och liknande och nu släpper ett företag som drivs av en 59-årig japansk man kläder, peruker och smycken om man skulle ha tröttnat på dess blanka vita yta. Kläderna är speciellt utformade så att de inte ska störa någon av robotens sensorer eller fastna i dess rörliga delar.

En Pepper kostar motsvarande cirka 75.000 kronor och varje gång SoftBank får in nya Peppers tar dessa vanligtvis slut i samma minut som SoftBank annonserar att det finns nya. Det verkar med andra ord som om Pepper är en populär robot och för en månad sedan lanserades den i Frankrike och snart är det dags för premiär för Pepper på den nordamerikanska marknaden.

blogs.wsj.com +

Roboten Spencer hjälper till på flygplatsen

Foto: LASS Laboratoire
Pryl / Robotar

På den stora flygplatsen Schiphol i Amsterdam ska man snart börja testa en robot som ska guida vilsna resenärer till rätt gate eller andra platser på flygplatsen.

Roboten kallas för "Spencer" och ska delvis vara utvecklad av robotforskare på Örebro University och projektledaren Achim Lilienthal säger om Spencer:
"Navigating an airport is challenging, there is a lot of glass and a constantly changing environment in terms of temporary obstructions, such as parked luggage trolleys and people everywhere. Objects that are temporarily permanent so to speak, are the most difficult to work around. We do not know, for instance, how long that luggage trolley will be parked in a particular spot, which makes it harder for the robot to determine its own location. We are working on a general map representation that includes and allows the robot to handle temporarily permanent objects."
Spencer kommer att göra ett första test i en vecka med start 30:e november och sedan ska man utvärdera detta test och ser allt bra ut kommer den att göra sin officiella debut på Schiphol i mars 2016.

phys.org +

Dark Knight III: The Master Race

Pryl / Serietidningar

Efter det att DC Comics släppte den legendariska nytappningen av Batman, "The Dark Knight Returns", 1986 och uppföljaren "The Dark Knight Strikes Again" 2002 är det nu dags för en tredje Dark Knight-utgåva.

Frank Miller skrev The Dark Knight Returns och han håller i pennan även denna gången tillsammans med Brian Azzarello och Andy Kubert ("Whatever Happened to the Caped Crusader?") and Klaus Janson ("The Dark Knight Returns") står för illustrationerna.

"Dark Knight III: The Master Race" består av åtta utgåvor på 32 sidor styck och första numret släpptes i USA i förrgår den 25:e november.

edition.cnn.com +

DJI släpper lantbruksdrönaren Agras MG-1

Pryl / Drönare

DJI jobbar inte bara med att bygga drönare som kan användas av diverse entusiaster, fotografer och filmmakare. Gänget har nu visat Agras MG-1 som är en octakopter som ska användas för att bespruta diverse grödor, vilket betyder att lantbrukare inte behöver använda stora maskiner för att göra det. Enligt DJI kan en Agras MG-1 täcka ett område på 4 hektar på en timme.

DJI har inte berättat vad enheten kommer kosta, men enligt uppgift från Wall Street Journal så kommer priset ligga på runt 15 000 dollar. Agras MG-1 kommer först dyka upp i Kina och Sydkorea, men kommer öppna upp för förbokningar efter det.

techcrunch.com +

Torquing Group Ltd berättar vad som hände med Zano

Pryl / Drönare

För några dagar sedan blev det känt att Torquing Group LTD lägger ner Zano-projektet, vilket gjorde en hel del backare rätt ledsna. Företaget lovade att berätta vad som har hänt med de 3,5 miljoner som gänget fick efter den rätt lyckade Kickstartern som avslutades för ett år sedan, och nu har de lagt upp anledningen på Kickstarter-sidan.

Enligt Torquing gick det tydligen åt lite väl mycket kosing när de skulle börja massproducera Zano, vilket tillsammans med förseningar och lite andra extra kostnader gjorde att företaget till sist drog i nödbromsen.

We would like to make a sincere apology for the understandable disappointment felt by all of those that have supported the project.

Nedan kan ni se ett tårtdiagram som visar hur pengarna fördelades.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen