En snabb genomgång av Ant-Man

Pryl / Serietidningar

Ant-Man har premiär den 22.a juli och det är bra att veta vart Pim kommer ifrån och hans förflutna. Visste ni till exempel att Hank Pym och hans fru bildade The Avengers? Allt du behöver veta finns att hitta i klippet ovan.

youtube.com +

OnePlus börjar skeppa Cardboard gratis

Pryl / Virtuell verklighet

27 juli kommer OnePlus att visa upp den nya telefonen Two och vi har sedan tidigare fått reda på att själva uppvisningen av telefonen kommer att kunna upplevas i VR. Mer specifikt med hjälp av Google Cardboard. Det finns dock ett problem. Alla har inte ett VR-headset av modellen Cardboard. För att lösa detta kommer OnePlus skicka 30 000 Cardboard till de som förbokar sådana helt gratis. Eller ja. Nästan. Du kommer få stå för fraktkostnaden som ligger på 5 dollar.

Bortsett från att vara gratis så har OnePlus gjort ett par förbättringar på den redan rätt trevliga Google Cardboard. OnePlus-versionen är 20 procent mindre och använder en annan sorts kartong som enligt OnePlus ska vara stabilare än vanlig kartong, vilket betyder att den kommer hålla längre.

Hoppar du in på OnePlus-sidan här nere till vänster och beställer en OnePlus Cardboard så kommer den börja skeppas 10 juli, vilket betyder att du borde kunna ha den lagom till OnePlus Two-releasen. Om du känner att du bara måste ha ett stycke OnePlus Cardboard så gäller det att vara snabb då det endast kommer skeppas 30 000 enheter.

oneplus.net +

Solar Impulse 2 har landat i Hawaii

Solar Impulse 2
Pryl / Robotar

Världens första soldrivna flygplan lyfte för nästan fem dagar sen i Nagoya i Japan och målet var att landa i Hawaii. Nu har Solar Impulse 2s äntligen nått landningsbanan på Hawaii. Flygningen tog 4 dagar, 21 timmar och 51 minuter och flygningen är den längsta som gjorts någonsin med endast solen som energikälla och den längsta soloflygningen som gjorts.

Nedan kan ni se när Solar Impulse 2 landar

Detta var bara första etappen av fem och inom kort kommer Solar Impulse 2 åka till USA:s fastland, korsa landet till New York, sedan ta en europatrip och till sist landa i Abu Dhabi.

www.theverge.com +

Hejdå bubbelplasten

Pryl / Mojänger

Sealed Air, uppfinnarna av så kallad bubbelplast, Bubble Wrap, uppger att deras försäljning har sjunkit på senare i år då annat emballagematerial tagit större del på marknaden och därför har man utvecklat en ny produkt som man kallar för "iBubble Wrap".

Tyvärr verkar det som iBubble Wrap inte kommer att vara försedda med de karakteristiska bubblorna man kan sitta och poppa efter det att man har packat upp sin produkt utan istället kommer iBubble Wrap vara en slags luftkudde som leverantörerna själva ska pumpa upp innan leverans. Anledningen till detta är att få ner den fysiska volymen på produkten för att minska fraktkostnaderna. iBubble Wrap kommer precis som traditionell bubbelplast levereras på rulle.

Bubble Wrap uppfanns 1967 av Sealed Air men deras patent har nu gått ut så vem vet, kanske någon annan börjar tillverka "riktig" bubbelplast igen.

  tack Shrimpman76 www.wsj.com +

Garmin Varia är en radar för cykeln

Pryl / Mojänger

Garmin Varia är ett radarsystem för cyklar som man monterar baktill på cykeln och därefter håller den koll på trafiken upp till 140 meter bakom cykeln.

Med den tillhörande skärmen eller en kompatibel Garmin Edge-enhet kan cyklisten sedan hålla koll på hur långt bak bilarna finns samt hur snabbt de närmar sig cyklisten. Man har även tagit fram tillhörande cykellampor som anpassar ljusstyrkan efter cyklistens hastighet.

Vill man bara ha själva Garmin Varia-radarn går denna för 200 dollar och lägger man till ytterligare 100 dollar får man även den tillhörande skärmen som är tänkt att monteras på cyklistens styre. Den anpassningsbara framlyktan kostar 200 dollar och baklyktan går för 70 dollar. För 300 dollar får man båda två samt en fjärrkontroll att styra det hela med.

www.engadget.com +

Taxi Stockholm tar med resenärer på en ruggig resa

Pryl / Övrigt

Taxi Stockholm fortsätter sin satsning på upplevelser för sina kunder och nu lanserar man något som man kallar för "Explore Stockholm" vilket är en interaktiv guide som tar med resenären på en resa i Stockholms undre värld.

Det handlar om en GPS-baserad app som beroende av var taxin befinner sig triggar olika händelser som utspelat sig i närheten. Historien visas med bilder och ljud och resenärerna får bland annat ta del av saker som Palmemordet, Norrmalmstorgsdramat, Mordet på utrikesminister Anna Lind och Stureplansmorden. Carina Herly, marknadschef på Taxi Stockholm, säger i ett pressmeddelande:
"Explore Stockholm är som att sitta mitt i händelsernas centrum med rörlig bild och en berättarröst i högtalarna samtidigt som man besöker de platser där historierna utspelar sig. Man ryser när man tar Crime-turen. Jag ser fram emot att höra hur kunderna kommer att uppleva tjänsten och vi kommer ser fler varianter framöver."
En Explore Stockholm-tripp tar 90 minuter och kostar 950 för en till tre personer. Då ingår hämtning och lämning på valfri plats innanför Stockholms tullar.

www.taxistockholm.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen