Drönare spelar musik

Pryl / Robotar
Flygande drönare kan göra mycket men jag tror detta är första gången jag ser de spela musik. I videon kan vi se ett helt gäng drönare samarbeta för att spela några olika musikstycken, däribland USA:s nationalsång, på en gitarrmakapär, ett par trummor, synthar och klockor.

Kanske är sista stycket lite väl falskt men jag är ändå imponerad.
youtube.com +

Sony släpper nya förstärkare

Pryl / Hemmabio
Sony har nyligen presenterat ett par nya förstärkare för den som gillar många funktioner.

Värstingen heter STR-DN1050 och är utrustad med hela 6 hdmi-ingångar och 3 utgångar samt en hög andra analoga och digitala utgångar och ingångar. Den har även inbyggt wifi med stöd för streaming via DLNA eller AirPlay, inbyggt blåtand och precis som nästan alla dagens sonyprodukter så har den även NFC för enkel parkoppling.
Prislappen vet vi ännu inte men den bör börja säljas nästa månad.

Den andra förstärkaren heter STR-DN850 och har ”endast” 5 hdmi-ingångar och 1 utgång samt förstås färre andra utgångar och ingångar. Den har dock även den alla trådlösa alternativ som storebror har.
Även denna förväntas dyka upp nästa månad för ett än så länge okänt pris.

Båda förstärkarna stödjer även högupplöst ljud i 24-bit/192kHz via FLAC eller WAV-filer samt att de klarar av 4K.
www.sony.se +

Robot skär i metall

Pryl / Robotar
Det var tydligen ett tag sedan jag såg en robot skära sönder metall med en laser för inte visste jag att den kunde göra det såhär snabbt med så sjukt grym precision.
youtube.com +

Sonos ska uppdateras för att bli ännu enklare

Pryl / Hifi
Sonos är kända för att vara den enklaste multirumlösningen man kan ha hemma och nu meddelar företaget att det ska bli ännu enklare inom kort. För att få ett Sonos-system att fungera så behövs det just nu en enhet de kallar Bridge för att koppla samman alla enheter. Sonos har dock arbetat på sin mjukvara ett tag nu och fixat så att alla deras högtalare ska kunna koppla ihop sig utan en Bridge i framtiden.

Exakt när denna mjukvara släpps är oklart men det borde inte dröja alltför lång tid och då slipper du att köpa en Bridge i de flesta fall. Det betyder även att det blir lite billigare att skaffa då en Bridge kostar cirka 500 kronor.
gizmodo.com +

Kickstarter-kampanj för Kittyo

Pryl / Mojänger
Kittyo är en kaffekorkar stor pryl som gör att man kan underhålla sin katt eller sina katter på distans. Med hjälp av en Android- eller iOS-enhet kan man kontrollera prylens inbyggda laserpekare, ge katterna godis och spionera på dem via en kamera samt mikrofon. Om man vill så kan man även prata med katten genom en liten högtalare.

Kittyo söker just nu söker finansiering via Kickstarter där man redan fått in nästan 120 000 dollar vilket ju är avsevärt mer än 30 000 dollar man behövde.
www.kickstarter.com +

En mikrovågsugn som friterar

Pryl / Övrigt
Det här med friterad mat kan ju vara tokigt gott men ofta lite halvt jobbigt då det går åt mycket olja som kan vara jobbig att ta hand om. Tefal har försökt handskas med detta problem med sina Actifry-maskiner men att ha en dedikerad maskin till detta ändamål tar ju upp värdefull plats i köket.

Samsung har en mikrovågsugn på gång som har en funktion som heter Slim Fry som gör att man kan fritera maten i mikrovågsugnen. Denna funktion använder sig dock inte av någon extra olja utan förlitar sig på en inbyggd grillfunktion och fläktar som cirkulerar den varma luften som då gör att maten blir krispig på utsidan istället för sumpig.

Enjoy fried food without a deep fryer? It's a reality with SLIM FRY function. By combining a grill with warm air circulation, food is cooked crisp outside and flavourful inside without additional oil.
Hur resultatet blir är oklart men svårt att se att det här blir lika bra som men det låter ju onekligen mycket nyttigare än doppa pommesen i flottbad.

Någon gång i sommar kommer Samsung lansera denna mikrovågsugn här i Sverige. Den svenska prislappen kommer hamna på ungefär 2 800 kronor.
www.samsung.com +
bloggportalen