OnePlus 5T är en förvånansvärt trevlig uppgradering
Svårt att motivera köp av annan Android 
47.7°
+
André Stray
0
Nu börjar Volvo XC40 tillverkas!
I fabriken i Ghent, Belgien 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Cassinis sista bild på Saturnus
Vacker så att det förslår 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Äckligt!
Skulle du våga tatuera dig här?
Brutalt hos Brutal Black 
85kg
+
Bobby Green
Säkerhetslucka hittad i Intels processorer
Miljontals datorer kan kapas via bugg i processorns firmware 
32.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
ABBA-påskägg hittat i Unix systemdokumentation
Gimme, gimme, gimme a MAN after midnight 
51.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
111kg
+
Bobby Green

Sony och andra drar igång AI-företaget Ghelia

Ska hjälpa andra företag att komma igång med AI

Sony AIBO
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Sony Computer Science Laboratories drar tillsammans med det japanska AI-företaget UEI och amerikanska World Innovation Lab igång ett samriskföretag för att utveckla lösningar inom artificiell intelligens.

Företaget kommer heta Ghelia och nyhetsbyrån Nikkei skriver att företagets affärsidé är att hjälpa andra företag med att samla in data och att använda denna i applikationer för artificiell intelligens. Sony har pysslat med utveckling av maskinlärning sedan förra århundrandet men det här ska vara första gången man samarbetar med andra företag inom AI.

Tidigare i år släppte Sony sin AI-plattform "Neural Network Libraries" som öppen källkod och jag antar att Ghelia är en slags fortsättning på detta.

Startup vill skapa marknad för 3D-printade noshörningshorn

För att stoppa tjuvjakten

Foto: Pembient
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Forskning

Att stoppa tjuvjakt på det eftertraktade noshörningshornen är svårt. Därför tar nu biotechföretaget Pembient fram 3D-printade horn av äkta keratin, det vill säga samma ämne som de riktiga hornen är uppbyggda av.

Noshörningshorn är extremt attraktiva på marknaden och kan ge mer än en miljon kronor per kilo. Det har också lett till den omfattande tjuvjakt och att noshörningen är hotad.

Syftet med att introducera de konstgjorda hornen på marknaden är att minska värdet på de riktiga hornen så att det blir mindre attraktivt att döda djuren.

Zlatans legendariska skor gick för 282.000 kronor

Skorna som gjorde bicykletan mot England 2012

Foto: Stockholms Auktionsverk
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Stockholms Auktionsverket har auktionerat ut ett par fotbollsskor som Zlatan använde 2012 och det vinnande budet för dessa slutade på 282.000 kronor.

Skorna ifråga var ett par signerade Nike Mercurial med storlek 47 som Zlatan använde när han gjorde det klassiska cykelsparks-målet mot England 2012. Matchen slutade 4-2 till Sverige och Zlatan gjorde samtliga mål. Ni hittar det klassiska målet i den inlänkade artikeln nedan.

Skorna ska Zlatan ha gett direkt efter matchen till sin landslagskollega Jonas Olsson och skorna har sedan dess varit i privat ägo. Än så länge är varken säljare eller köpare av skorna kända.

Google Home får stöd för fler kalendrar

Smidigt!

Foto: Roger Åberg
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Google fortsätter förbättra den smarta hemassistenten Home. Nu har maskineriet fått stöd för fler kalendrar, vilket kan göra livet lite lättare för dig med flera kalendrar. För att komma åt dina kalendrar via Home så behöver du bara gå in i appen, klicka dig vidare till inställningar och välja Calendar. Där har du möjlighet att välja vilken, eller vilka, kalendrar som ska granskas av assistenten.

Här tränar världens hurtbullar

Se 27 miljarder avklarade kilometrar på en karta

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Strava är en app där man kan tracka sin träning, och den används besvisligen av en hel del personer. Utifrån den data som användarna delar med sig av har man nu gjort värmekartor som visar vart vi springer, cyklar och håller på.

Senast man gjorde detta var 2015 och nu när man har uppdaterat tjänsten innehåller den 6x mer data än tidigare. Vi pratar här om 1 miljard aktiviteter, 3 biljoner lat/long-punkter, 13 biljoner rastrerade pixlar, 10 terabyte med rådata, 27 miljard avklarade kilometrar och 200.000 år av aktivitetstid.

Du kan läsa mer om funktionen i den här bloggposten.