master
master

Snart har alla råd med superbilarna från Porsche, Ferrari och McLaren

Pryl / Pryl
Sitter du och drömmer om att någon dag äga någon av superbilarna från Porsche, Ferrari och McLaren kan denna dag komma snabbare än du anat. Dock är det något du snarare parkerar i hyllan än i garaget, eftersom det rör sig om Lego-modeller av bilarna.

Förutom 918 Spyder, LaFerrari och P1 kommer även Ferrari 150, Ferrari F14, Ferrari 458 Italia GT2, Porsche 911 GT och McLaren Mercedes F1-bil. Allt väntas dyka upp någon gång nästa år så det här blir tyvärr inget som hamnar under julgranen.
jalopnik.com +

Thailändsk minister vill id-märka alla turister

Pryl / Pryl
Thailands turismminister har framfört ett förslag om att alla turister i landet skulle id-märkas genom ett armband som turisterna skulle få när de checkar in på sitt hotell. Genom det här systemet hoppas man att det skulle bli enklare att att identifiera och hjälpa turister att hitta hem och de blivit för fulla eller gått vilse.

Ministern är även inne på att det hela skulle kunna ske genom elektronisk spårningsutrustning men detta ska man än så länge inte ha diskutera igenom i detalj. Andra förslag för att begränsa fylleslagen på thailands semesterorter är att införa "kompisstödjare" samt förbjuda och/eller begränsa tiden till hur länge strandpartyn får pågå.

Det hela kan tycka lite komiskt men bakgrunden till förslagen är en tragisk händelse för några veckor sedan då två brittiska turister i 20-årsåldern blev ihjälslagna på en strand på ön Koh Tao. Ingen person har än så länge gripits för det brottet.
www.dn.se +

Expert gör comeback i Sverige?

Pryl / Business
Norska Expert försatte sin svenska verksamhet i konkurs 2012 men nu verkar det som om hemelektronikedjan, som i dagsläget har verksamhet i Norge, Danmark samt Finland, eventuellt kan göra ett nytt försök på den svenska marknaden.

Att man funderar på detta, något oväntade drag, säger man beror på att man har sett en ökad tillväxt och minskad konkurrens på den svenska marknaden. Enligt DI så har Sverige kallats för "Europas tuffaste marknad för hemelektronik" men då både OnOff och Expert försvunnit och tyska Media Markt för ett tag sedan drog i bromsen i Sverige anses läget nu något gynnsammare för hemelektronikkedjorna än vad som var fallet 2012.

Enligt HUI Research prognos så blir tillväxten för hemelektronik i Sverige en procent i år, inte särskilt mycket men givetvis mycket bättre än den negativa tillväxt som rått de senaste åren.
www.di.se +

Så togs Lego-versionen av Volvo L350F fram

Pryl / Pryl
I början på året fick vi se Lego-versionen av Volvos hjullastare L350F. Modellen är oerhört detaljerad och framtagen tillsammans med Volvo Construction Equipment. I den här videon får vi reda på hur det gick till när modellen togs fram.
youtube.com +

Wu-Tang Clans nästa album säljs i en bärbar högtalare

Pryl / Högtalare
Lagom till sitt 20-års jubileum slår sig rapgruppen Wu-Tang Clan tillsammans med högtalartillverkaren Boombotix och släpper bandets kommande album som en bärbar högtalare med inbyggd mp3-spelare.

Högtalar/mp3-kombon kommer att innehålla åtta spår från kommande albumet "A Better Tomorrow" samt ett bonusspår. Det hela släpps nästa månad vilket faktiskt är tidigare än själva albumet släpps på marknaden.

80 dollar får man ge för "A Better Tomorrow" i bärbar högtalar-version om man kommer över någon av de 3.000 exemplaren som kommer att tillverkas.
via The Verge

store.boombotix.com +

Pebble lanseras i Sverige idag

Pryl / Klockor
Idag så går Pebble ut med lite nyheter och en av nyheterna är att den nu kommer att säljas i butik i Sverige. Pebble lanserades för första gången för 2,5 år sedan och i början av året så visade de upp den lite lyxigare Pebble Steel, vilka båda nu kommer att säljas i Sverige på bland annat Teknikmagasinet, MediaMarkt och Coolstuff.

De meddelar även att prislappen kommer att sänkas och att en Pebble nu går på 129 euro medan Pebble Steel kommer att kosta 229 euro.

förutom detta så lanserar de även en mjukvaruuppdatering som gör att appar kan logga vad du gör utan avbrott i bakgrunden, vilket är bra för träningsappar och appar som vill vara igång när du sover.
releasd.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen