m
r
Ryska TopCar tjockar till Lamborghini Urus
Snart på en gata i London? 
32.5°
+
Bobby Green
0
Nord- och Sydkorea marscherar tillsammans
Inviger OS nästa månad 
56.8°
+
Bobby Green
0
Vacker åskstorm
I svartvitt 
84kg
+
Bobby Green
Skola får strömmen tillbaka efter 112 dagar
När blev du så här glad över el senast? 
44.6°
+
Bobby Green
0
Problemet med hemlöshet i Kalifornien
Ingen rolig syn 
27.6°
+
Bobby Green
0
Uniqlo kommer till Stockholm!
Öppnar i höst 
168kg
+
Roger Åberg
Läs allt från bilmässan i Detroit

Hasselblads nya H6D-400c MS är ett monster

Varje bild väger 2,4 GB!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Foto

Hasselblad är inte kända för att göra mediokra saker, men det här är något i hästväg. Deras nya kamera heter H6D-400c MS där MS står för Multi-Shot. Tanken är att istället för en bild fångad av bakstycket på 100 megapixlar tar man sex stycken och lägger ihop dem till en bild som blir en 400 megapixelsbild med upplösningen 23200x17400 pixlar.

Wow.

Varje bild som tas på detta sätt väger in på 2,4 GB och man måste koppla kameran till en dator för att få det att fungera. Man behöver inte ta bilderna i 6-stegsprocessen utan kan också välja 4 eller 1 stege, beroende på vad man behöver.

Skillnaden kan ni se här ovan. Till vänster har vi 1 steg med 400% inzoomning, i mitten har vi 4 steg med 400% inzoomning och till höger har vi 6 steg med 200% inzoomning.

Smakar det så kostar det. Prislappen ligger på 40.000 euro men man kan hyra för 400 euro per dag.

Att köra drönare på fyllan blir förbjudet i New Jersey

Rimligt?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Nu blir det förbjudet att köra drönare på fyllan i New Jersey. Den nya lagen säger att man inte får ha mer än 0.08% alkohol i blodet när man rattar sin drönare. Det är inte heller ok med narkotika eller vissa läkemedel.

Om man bryter mot den nya lagen kan man få upp till sex månaders fängelse och upp till 1000 dollar i böter, men det beror så klart på vad man råkat göra för dumt under körningen.

Man kommer även att kunna straffas, oavsett påverkan, om man använder en drönare för att skada någon på något sätt eller om man använder en drönare under jakt.

Första miljonen HomePods ska ha tillverkats

Säljstart snart?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Det är Taipei Times som berättar att en av de två tillverkarna av HomePods, Inventec Corp, ska ha blivit klara med den första miljonen poddar. Inventec och den andra tillverkaren Hon Hai ska tillsammans ha fått orders på 10-12 miljoner HomePods som ska tillverkas under året.

Vi kan alltså troligen vänta oss nyheter om detta från Apple inom kort. Dock ska det sägas att vi här i Sverige får vänta innan den kommer hit eftersom den smarta högtalaren helt enkelt inte har stöd för Sverige och svenska.

DJI teasar nyheter

Ska hålla låda 23 januari

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Det verkar som att DJI har lite nyheter på ingång! Gänget släppte nyligen ett kort klipp på Youtube där de meddelar att någonting nytt kommer presenteras om en vecka. 23 januari för att vara specifik.

Vad det handlar om är för tillfället oklart, men med rätt stor sannolikhet handlar det om en ny drönare. I april förra året visades den senaste versionen av Phantom 4, så det kan hända att Phantom 5 presenteras under eventet. Titeln på teaservideon är Adventure Unfolds och hintar om att det är en ny hopvikbar enhet, så det kanske blir en ny Phantom-drönare som kommer gå att vika ihop för lättare transport.

Hur som helst. Det går att spekulera hur mycket som helst. 23 januari klockan 16:00 kommer gänget köra en liveström och då får vi reda på vad det handlar om för nymodigheter.

Pioneer släpper DJ-controller du kan ta med dig

Med toppkänsla

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Jag kan inte mycket om DJ-utrustning, men den här måste ändå berättas om. Det är Pioneer som har släppt DDJ-1000, en DJ-controller som ska vara i klass med de som finns på klubbar men som går att släpa med sig. Man ska enligt Pioneer inte ha tummat på kvalitet eller känsla utan allt är som det ska och man vill ha det.

DDJ-1000 kommer i mitten av februari och ska kosta 1200 dollar. Läs mer på länkarna nedan!