En titt på Adam Savages Rasputin-handske från Hellboy

Pryl / Pryl
Ännu ett klipp från Tested där man visar upp ett av Adam Savages imponerande byggen. Denna gång tar man sig en närmare titt på Mythbusters-profilens replik av Rasputins handske från den första Hellboy-filmen. Runt fyra år har det tagit Adam att få klart den och ett klipp på några av ritningarna för handsken kan ses nedan.
www.youtube.com +

Pacific Rim-simulator för Oculus Rift

Pryl / Robotar
Tyckte du att de enormar Jaeger-robotarna som människorna använde för att besegra utomjordingarna i Pacific Rim var balla så har man nu tagit fram en simulator baserad på händelserna i filmen.

Det är med VR-tillbehöret Oculus Rift användaren ska kunna få en känsla av hur det är att styra en Jaeger-robot. Användaren kommer att kontrollera den runt 75 meter höga roboten "Gipsy Danger" och föra befälet över denna mot en av de jämnstora utomjordingarna.

Skulle man vilja testa simulatorn själv får man bege sig till Comic-con i San Diego som startar idag och håller på tills nu på söndag den 27:e juli.
www.engadget.com +

Klättervägg blir spel med augmented reality

Pryl / Mojänger
Här är ett rätt ballt forskningsprojekt från finska Aalto University där forskarna har utvecklat en slags projektor som dels kan projicera bilder på en vägg, dels känna av vad som händer framför kameran, liknande ett Microsoft Kinect.

Med den här tekniken har man byggt om en vanlig klättervägg till augmented reality-spel där användaren ska undvika att bli isärsågad av motorsågar på sin färd upp för klätterväggen. Forskarna säger att man hoppas kunna installera AR-klätterväggen på ett publikt gym eller annat ställe inom kort.

Nu undrar jag mest vem som bygger en AR-version av Donkey Kong? Det hade nog blivit grymt.
www.newscientist.com +

DJI DropSafe - en fallskärm för din drönare

Pryl / Övrigt
Kinesiska DJI UAV, ett företaget som specialiserat sig på att ta fram ett gäng med rotorbaserade drönare, visar här upp ett tillbehör som man kallar för DropSafe. Det handlar om liten fallskärm som förhoppningsvis ska skydda drönaren om det sker en olycka i luften och den faller mot marken.

DJI DropSafe kommer initialt endast att finnas tillgängligt till företagets highend-modeller S800 och S1000 men förhoppningsvis kommer det kanske även till de lite billigare modellerna om det visar sig att det finns en efterfrågan på säkerhetstillbehöret.

Vad man får ge för en DropSafe eller när den släpps på marknaden framgår inte i dagsläget.
www.suasnews.com +

LG visar positiva siffror

Pryl / Business
LG har nyligen presenterat förra kvartalets siffror och det är faktiskt ganska positiva siffror för en gångs skull. Bland annat så meddelar LG att de har sålt hela 14,5 miljoner smartphones vilket är 20% fler än samma kvartal förra året.

Inte nog med det, mobildivisionen säljer överlag för mer än vad de gjort de senaste åren och sålde detta kvartal telefoner för 3,51 miljarder dollar. De har faktiskt inte sålt för så mycket sedan 2010 och 83,4 miljoner måste kännas skönt efter att ha gått back tre kvartal i rad.

Vad gäller hemelektronikdelen så ligger försäljningen kvar på samma nivå som förra året men vinsten har ökat med hela 64,9 procent till 150 miljoner dollar tack vare bättre produktportfölj och lägre fasta kostnader.

Om man lägger samman alla företagets delar så ökade vinsten med 165 procent från samma kvartal förra året och sammanlagt så tjänade LG 400 miljoner dollar.
www.lgnewsroom.com +

18-tums böjbar oledskärm från LG

Pryl / Mojänger
Det här, det är framtiden! Här har vi en video på en 18 tum stor oledskärm från LG som går att rulla ihop. Detta är alltså en böjbar skärm på riktigt och världens största sådan dessutom. Nu ska bara all annan teknik bli böjbar så vi kan få tablets som går att vika ihop.
gizmodo.com +
bloggportalen