Oculus skeppar enheter till återförsäljare

Pryl / Virtuell verklighet

Som bekant är det fortfarande många som väntar på sina förhandsbeställda Oculus Rift-enheter och de som lagt sina beställningar nu de senaste månaderna kommer att få vänta till augusti på sina exemplar.

Samtidigt ska nu Oculus börja sälja exemplar via både Amazon och Microsoftaffären online den 6 maj samt via fysiska Best Buy-butiker den 7 maj. Det innebär att de som bor nära en Best Buy-affär kan skynda sig dit och försöka få tag på ett exemplar. Oculus säger dock att de har ett väldigt begränsat antal och gissningsvis kommer de att ta slut ganska snabbt.

Det som irriterar kunder mest just nu är dock att butiker får fysiska exemplar innan de förhandsbokade exemplaren skickats ut. Oculus har därför sagt att de som har förbokat kan köpa ett exemplar från butiken istället och samtidigt behålla förhandsbokningsbonusarna. Men det är en klen tröst med tanke på att inte alla kommer att kunna ta sig till en fysisk butik.

Kollar man på Oculus hemsida får de just nu också ta emot massiv kritik för sin affärsstrategi.

mspoweruser.com +

Till helgen är det Stockholms Internationella Seriefestival

Pryl / Serietidningar

Den här helgen arrangerar Serieteket Stockholms Internationella Seriefestival i Kulturhuset i Stockholm och idag släppte man det officiella programmet för helgen som ni hittar på länken nedan.

Innan festivalen drar igång så anordnas det lite serierelaterade specialarrangemang som till exempel "Unga Seriefestivalen" idag, "Vernissage för Tecknade Tecknare" imorgon onsdag och vernissage för miniutställningen "Attention! Work" på fredag.

Stockholms Internationella Seriefestival slår upp dörrarna nu på lördag 7 maj klockan 11:00 och det hela avslutas på söndag 8 maj klockan 18:00. Någon som planerar att ta sig dit? Ni hittar arrangemangets facebooksida här.

serieteketbloggen.wordpress.com +

Weartec Link gör nästan alla klockor smarta

Pryl / Bärbarheter

Har du funderat på att köpa en smart klocka, men känt att du inte är redo att säga farväl till din vanliga analoga klocka? Då kanske Weartec Link är en kompromiss som är värd att titta på.

Weartec Link är ett smart spänne som går att fästa på nästan vilken klocka som helst. På spännet sitter det en enhet som länkas med din telefon och låter dig bland annat få aviseringar på klockan samt använda den inbyggda röstassistenten för att smsa och skicka mail.

Link är utrustad med en böjd OLED-panel, ett batteri som ska räcka i upp till två dagar samt nymodigheter som NFC. Link ersätter fästet din klocka och om du inte har ett länkarmband till klockan så kan du köpa en Link med en läderrem.

När Weartec Link dyker upp i butik kommer enheten kosta 449 dollar, men förbokar du ett ex via deras Indiegogo-sida så behöver du endast betala 289 dollar. Förbokar du kommer enheten skeppas i december. För att Link ska bli verklighet behöver Weartec 50 000 dollar inom en månad. Om gänget får in mer pengar än så så kommer de lägga till nya saker på Link som en liten kamera och en ficklampa.

Länk till Indiegogo-kampanjen hittar ni här nere till vänster.

www.indiegogo.com +

Världens enklaste drönare

Pryl / Drönare

Monospinner är ännu ett galet projekt från ETH Zurich och det är utvecklat av deras avdelning "Flying Machine Arena".

Det handlar om en slags drönare som är försedd med endast en rörlig del men trots detta kan hålla sig flygande i luften och det ska även gå att styra den även om det antagligen inte är lika smidigt som att kontrollera en quadrokopter eller en traditionell radiostyrd helikopter.

Det finns inga uppgifter vad man har tänkt att använda Monospinner till och det är sannolikt mer ett så kallat "proof of concept" då det är en synnerligen oanvändbar maskin då den inte går att använda till varken videofilmning eller övervakning. Då den är förhållandevis svår att manövrera passar den antagligen inte som leksak heller.

spectrum.ieee.org +

Intresset för hybridplattor tvingar leverantörerna att tänka om

Pryl / Bärbarheter

Det går fortsatt trögt för surfplattemarknaden där försäljningen fortsätter att minska enligt nya siffror från IDC som visar att marknaden föll 14,7 procent under första kvartalet 2016. Den nedåtgående trenden har också varit ganska konstant sedan fjärde kvartalet år 2013 då försäljningen nådde sin topp på 78,6 miljoner enheter. Nu är den nere på 39,6 miljoner enheter.

Enligt IDC tror man att marknaden för iPads kommer att leva vidare men att det främst kommer att handla om att befintliga kunder uppgraderar till nya modeller snarare än att nya konsumenter investerar i nya surfplattor. Flera konsumenter går också vidare till att istället använda hybridplattor med löstagbara tangentbord liksom Microsofts Surface Pro-enheter och Apples iPad Pro.

Intresset för hybridplattorna har också börjat påverka leverantörernas strategier. De mer avancerade surfplattorna fokuseras nu om till hybridplattor och enligt IDC kan hybridplattorna också komma att börja ersätta traditionella bärbara datorer framöver, speciellt eftersom marknaden för bärbara datorer också minskar. Samtidigt börjar mobiltillverkare att ta över marknaden för de mindre påkostade surfplattorna.

www.pcworld.com +

DC visar upp sina nya superhjältedräkter för DC Rebirth

Pryl / Serietidningar

Snart kickar DC Rebirth igång och här kan ni kolla in lite av de nya dräkterna som DC:s superhjältar kommer att ikläda sig när de nu rebootas.

På bilderna kan ni kolla in Wonder Woman, Superman, Batman, Aquaman, Green Lantern Jessica Cruz, Harley Quinn, Killer Croc samt den nya hjälteduon Super Sons.

DC Rebirth är DC:s initiativ för att mer eller mindre starta om hela DC-universumet och den här månaden drar det hela igång med specialutgåvan "DC Universe: Rebirth Special #1".

io9.gizmodo.com +