Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.9°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
82kg
+
Bobby Green
Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
46.0°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
123kg
+
Roger Åberg

Ultimate Ears släpper högtalare med Alexa

Alexa, förvandla mig till en superduperhipp och färgglad människa!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Ultimate Ears har släppt två stycken nya högtalare som båda har Alexa inbyggt. De heter Blast (230 dollar) och Megablast (300 dollar) och målgruppen verkar vara väldigt färgglada och festande typer runt 25-30.

Högtalarna verkar ha det gamla vanliga från Ultimate Ears, vilket inte är dåligt alls. Trevligt ljud, vattentåligt, bra batteritid och enkelt att koppla ihop. Och så har man Alexa med också. Vill man kan man köpa till en laddplatta så att högtalaren alltid är redo.

Eftersom Alexa inte finns i Sverige är det mycket oklart om dessa kommer hit.

Ny AI tar över rollen som mästare i spelet Go

Har dessutom lärt sig själv

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Brädspel

Ett självlärt program har blivit ny världsmästare på spelet Go. Förra året blev AI:n AlphaGo världsmästare efter att ha slagit världens bästa människa. Nu har det nya programmet slagit AlphaGo, och dessutom rejält. 100 av 100 matcher vann den.

På endast 36 timmar, där programmet endast fick information om reglerna, lyckades den bli bättre än AlphaPro. Så här beskriver Mikael Kågebäck, doktorand på avdelningen för datavetenskap vid Chalmers tekniska högskola bedriften.

"Vad de har gjort nu är att de har visat att du kan faktiskt lära den helt från grunden, väldigt väldigt komplicerade problem. Problem som över huvud taget inte hade kunnat attackerats för bara fem år sedan".

Det speciella med just spelet Go är att det finns så extremt många olika drag som kan göras under matchen. Därför är det också ett väldigt svårt spel för en AI att lära sig.

LinusTechTips tar en titt på Google Home Mini

Får tummen upp

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

LinusTechTips kastar sig in i smarta högtalare-världen och tar en titt på Googles nya minihögtalare Home Mini för att se om den är värd sin rätt låga prislapp. Svaret är kort och gott ja då priset är relativt lågt och den är rätt kompetent. Både när det kommer till att svara på frågor och lyssna på saker.

via Youtube

Nu kan du buda hem en 4,5 miljarder år gammal meteorit

Om du vill betala massa pengar för en sten

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Auktionstjänsten Catawiki har lagt ut en cirka 4,5 miljarder år gammal meteorit till försäljning som man kan buda hem om man känner att man har lite pengar över och skulle vilja ha en sten från rymden på nattduksbordet eller något annat passande ställe.

Det handlar om en järnmeteorit av typen oktahedrit från samlingen Muonionalustameteoriterna. Dessa har fått sitt namn efter den ort i Pajala kommun där de upptäcktes i början av 1900-talet. När meteoriterna upptäcktes tror man att de hade befunnit sig på jorden i cirka 800.000 - 1 miljon år men innan dess hade rymdstenarna snurrat runt i rymden i över 4 miljarder år.

Meteoriten är 26x23x17 och väger cirka 26,5 kilo. Auktionen av meteoriten håller på tills 22 oktober och man tror att slutpriset kommer att landa på mellan 15.000 - 20.000 euro. I skrivande stund ligger högsta budet på 6750 euro vilket motsvarar cirka 65.000 svenska kronor.

Samsung 360 Round är en VR-kamera för proffs

Inte helt olik deras dammsugare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Samsung släpper nu en kamerariggen 360 Round som är avsedd för professionella som vill filma 360-filmer eller VR-filmer.

Samsung har visat upp liknande kameror både 2014 och 2016, se inlänkade artiklar nedan, men verkar först nu varit mogna att släppa det här på marknaden. Round 360 kan spela in och sända live från sina 17 stycken 2-megapixels kameror som tillsammans utgör 8 par stereoskopiska kameror plus en som filmar rakt uppåt. Detta gör att 360 Round ska kunna livestreama 4K-material med en hastighet på 30fps. Round 360 är även försedd med sex mikrofoner och det går att ansluta två externa mikrofoner om man känner för det.

För att kunna livestreama krävs dock en hyfsad efterbearbetningmaskin som minst bör ha specifikationerna 10-core i7-6950X, 32GB RAM samt två stycken GeForce GTX 1080 Ti cards.

Samsung Round 360 släpps i USA den här månaden och i resten av världen någon gång längre fram. Det finns inga prisuppgifter för tillfället men den lär nog inte bli särskilt billig.