Priser på prylar runt om i världen

Foto: Pricerunner
Pryl / Business

Prisjämförelsesajten Pricerunner har undersökt vad lite olika prylar kostar runt om i världen och det handlar om de fem olika prylarna Canon Powershot G16, Galaxy Tab 4, iPad Air, Macbook Air samt Galaxy S5.

Man har dels kollat på de individuella priserna på de olika prylarna, dels totalpriset för samtliga fem produkterna. Som ni kan se i tabellen nedan är prylarna absolut billigast i Moskva där man får ge motsvarande 15.047 kronor medan de är dyrast i Buenos Aires där de fem produkterna sammanlagt kostar 59.534 kronor. Stockholm placerar sig ungefär i mitten av de 31 undersökta städerna och där får man ge 26.894 kronor för de fem produkterna.

Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner, säger:
" I år sticker priserna i Buenos Aires iväg rejält och det är just priserna på teknikprodukter här som gör Buenos Aires till världens dyraste shoppingstad. Däremot har den ryska valutans kraftiga fall skapat fyndläge i Moskva.
Moskva får svenska teknikshoppare nästan fem stycken iPad för mindre pengar än vad en kostar i Buenos Aires, ett bra exempel på att man bör jämföra priser innan man slår till. Däremot får man skynda sig innan tillverkare som Apple justerar sina priser mot den kraftigt försvagade rubeln."

Här nedan kan ni kolla in en sammanställning på priserna i samtliga av de 31 undersökta städerna.


news.cision.com +

Kundvagn som förföljer dig

Pryl / Mojänger

Här är ett koncept som vi kanske får se i köpcentrum och på andra ställen i framtiden. Det handlar om en autonom kundvagn som är försedd med en motor och som följer efter kunden så att denne slipper gå och dra på kundvagnen på egen hand.

Den använder sig av ett kinect för att identifiera "sin" användare och för att kunna följa denne var den än går. Den autonoma kundvagnen är utvecklad av två ingenjörsstudenter på israeliska "Control Robotics and Machine Learning Lab" och de säger att det inte alls är omöjligt att den dyker upp som en färdig produkt i köpcentrum, på flygplatser eller på liknande ställen inom några år.

www.damngeeky.com +

Så här kan innanmätet till en sexrobot komma att se ut

Pryl / Robotar

Här är en rendering från den franska 3D-artisten Cesar Vonc där han har drömt ihop ett koncept hur innanmätet på en framtida sexrobot skulle kunna se ut.

Att det kommer att dyka upp robotar helt avsedda för att ha sex med människor är antagligen något vi kan ta för givet då det redan har börjat dyka upp åtminstone dockor som folk kan ha sex med. Exakt hur avancerade framtidens sexrobotar kommer bli kan vi i dagsläget bara spekulera om men att de kommer att dyka upp kan vi nog vara någorlunda säkra på.

via Sploid cesar.vonc.fr +

Enorm insektsrobot

Pryl / Robotar

Biomechatronforskare från tyska Bielefeld University har utvecklat en cirka 90 centimeter lång insektsrobot som man kallar för Hector.

För att Hector ska röra sig så naturligt så möjligt har forskarna undersökt hur en vandrande pinne rör sig och försökt efterapa detta med Hectors rörelser.

Ni kan kolla in Hector och dess förlaga i klippet ovan som tyvärr är på tyska.

www.newscientist.com +

Så här kommer drönare att förändra framtiden

Pryl / Övrigt

Här är ett lite mer än två minuter långt klipp där The Verge går igenom hur vår framtid skulle kunna se ut när allt fler får tillgång till autonom drönarteknik som kan användas för övervakning, levereranser och en hel del annat.

Jag antar att det är mycket upp till vilka lagar som instiftas på området som kommer att utforma hur vår drönarframtid verkligen kommer att se ut. Personligen väntar jag fortfarande på "drönaren" i klippet nedan.

youtube.com +

KipstR - wearable som pausar och spelar in TV när du somnar i soffan

Pryl / Bärbarheter

Två brittiska tonåringar har tillsammans med Virgin Media tagit fram ett armband som kan känna av om en användare somnar i tv-soffan och om så skulle vara fallet så pausas TV-programmet och börjar istället spelas in på användarens TiVo-box så att användaren inte missar något av tv-programmet.

Armbandet är i stort sett en vanlig pulsmätare som kan känna av om användaren somnar då pulsen saktas ner. I dagsläget finns KipstR som en prototyp och några av Virgin Medias kunder i Storbritannien kommer snart att få möjlighet att betatesta armbandet.

Virgin Media säger att man tror att KipstR kommer att lanseras publikt lagom till nästa jul.

www.3ders.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen