Dräkt som får dig att åldras 40 år

Pryl / Mojänger

Här är en rätt skum dräkt som utvecklarna säger får användaren att känna sig 40 år äldre än vad de faktiskt är.

Simulatorn kallas för Genworth R70 och för att simulera hur det känns när musklerna blir äldre så har man fyllt dräkten med det tunga materialet volfram. Man har även gjort så att leder, till exempel knän och armveck stramats till så att dessa leder blir svårare att böja. Slutligen har man satt in ett ljudsystem i hjälmpen som spelar upp brus för att simulera sämre hörselförmåga samt satt in olika linser som ska ge användaren sämre syn.

Genworth R70 är primärt framtagen för att låta yngre människor kunna känna på hur det är att bli gammal och på det sättet kanske lägga om sin livsstil inför den kommande ålderdomen. Dräkten finns i två olika modeller, en för män och en för kvinnor.

www.fastcoexist.com +

Gris försökte flyga i USA

Pryl / Övrigt

Dagens märkligaste historia, och då har vi ändå skrivit om ballongflygande hamstrar tidigare idag, måste nog ändå vara att en kvinna på något sätt lyckades borda ett flygplan med en gris.

Planet tillhörde US Airways och en talesperson från flygbolaget uppger att hon fick ta med sig grisen på grund av att den skulle fungera som ett känslomässigt stöd för kvinnan. Passageraren Jonathan Skolnik uppskattar att grisen i fråga vägde runt 30 kilo och han trodde först att grisen var en väska. Skolnick säger till ABC News
"But it turns out it wasn't a duffel bag. She tethered it to the arm rest next to me and started to deal with her stuff, but the pig was walking back and forth. I was terrified, because I was thinking I'm gonna be on the plane with the pig."
Dock så fick grisen och kvinnan lämna planet efter det att personalen ombord på flygplanet ansett den som störande. Ovan kan ni kolla in en bild på kvinnan och grisen som en passagerare hann fotografera innan det omaka paret fick lämna planet.

www.independent.co.uk +

Ebay skapar smart butik

Pryl / Mojänger

Ebay har nyligen gjort ett samarbete med modedesignern Rebecca Minkoff där de tagit fram en ”smart” butik i New York samt en i San Francisco. I butiken så hittar man smarta speglar som även är pekskärmar. På skärmarna i butiken kan man bläddra mellan kläder som går att köpa samt få massor med extra bilder och information om dessa. Vid skärmen beställer man sedan de kläder man vill prova och även något att dricka om man vill det.

Sedan får man ett sms när kläderna är framplockade så går man bara till provhytten där de då redan hänger klara för att provas. Även i provhytten så är spegeln en pekskärm där man kan välja belysning med mera.

Detta är just nu mer av ett koncept men tanken är förstås att ta tekniken vidare till alt fler butiker.

www.theverge.com +

Det är Sony som ligger bakom FES-klockan

Pryl / Bärbarheter

I förrgår så skrev jag om ett rykte att Sony håller på att ta fram en smart klocka där både urtavlan samt armbandet skulle bestå av E-ink-skärmar. Detta påminde en del om ett crowdfunding-projekt vid namn FES och jag lade till och med upp FES video till den artikeln.

Nu visar det sig att det var mer än bara en liknande produkt, FES ägs nämligen av Sony och är en avdelning som jobbar med att ta fram nya häftiga produkter och tekniker. Den kampanjen lyckades och de som stöttade den ska få sin klocka i maj nästa år om allt går som det ska. Frågan är då om det står Sony på den och att företaget kanske lanserar klockan på CES i januari eller om FES-klockan får ses som en tidig prototyp innan Sony vill sätta sitt namn på den.

www.theverge.com +

Reklamfilm för Samsungs välvda TV

Pryl / Hemmabio

Här är en ny reklamfilm för Samsungs välvda TV där man gör en slags parodi på polisdramat True Detective.

  tack urriss youtube.com +

Sony SmartWatch 3 på vår arm

Pryl / Hemmabio

De presenterade den på IFA i Berlin i slutet av sommaren men nu är den på väg ut i butik, Sonys SmartWatch 3. Sony har gjort mer eller mindre smarta klockor i några år, Wille har med glädje använd SmartWatch 2, men nu är deras första med Android Wear här och vi ska testa den så klart!

Sonys fördelar är enligt dem själva att den har en GPS som fungerar utan telefon så du kan springa med bara klockan och ändå få info om rutten. Man kan även föra över musik och koppla ett headset om man lämnar telefonen hemma.

Stilmässigt är SmartWatch 3 väldigt mycket fitness, inte så mycket klassisk klocka. Just nu finns det ett gummiarmband i svart eller vitt och det känns så där faktiskt, det suger åt sig damm och det är nog inte dumt att duscha med klockan / vaska av den då och då. Det är lätt att byta armbandet men tråkigt nog passar inte vanliga klockarmband så vi får vänta på att Sony eller partners släpper nya.

Skärmen är av en ny typ som har två lägen, när den lyser med bakgrundsbelysning känns den lite blaskig och betraktningsvinkeln är sådär, anledningen är att den går över i vad som kan liknas som ett e-paper-läge när den "sover". Det man vinner på det är batteritid. Sony säger att den ska räcka i två dagar, det får vi se vart det lider hur det är med den saken.

En riktigt bra sak är att den laddas med vanlig hederlig USB, ingen konstig sladd eller dosa som går att tappa bort. Prislappen ligger på 2490 kronor.

www.prisjakt.nu +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen