Wired tittar på drönarfighter

Pryl / Drönare

Vanligtvis brukar wrestlare slåss i burar, men i och med den nya drönartrenden så har även ett gäng drönarentusiaster valt att rigga tävlingar där man slåss mot varandra i burar. Wired har varit på besök på en av dessa tävlingar för att se hur fighterna går till.

youtube.com +

Elskateboards nu lagliga i Kalifornien

Pryl / Pryl

Eldrivna skateboards, eller E-boards som de också kallas, har sedan 1977 varit olagliga att köra runt på i Kalifornien efter att den motordrivna Motoboard lanserades. Nu har guvernören Jerry Brown skrivit på ett lagförslag som ska göra att E-brädor kan köras lagligt på cykelbanor och liknande vägar i Kalifornien.

Detta kommer gå igenom i januari, så om du har vägarna förbi Kalifornien nästa år så kan ni åka runt på era elbrädor utan att bli rädda för att åka på böter.

www.theverge.com +

Tag Heuer drar igång nedräkning för Connected

Pryl / Bärbarheter

Tag Heuers smarta klocka Connected, tidigare känd som Carrera 01, som tagits fram tillsammans med Intel och Google kommer att visas upp för allmänheten 9 november och nu har klockföretaget dragit igång en nedräkning för eventet. På sidan får vi också reda på Tag Heuers tankar kring klockan:
TAG Heuer is pushing the Swiss avant-garde limits even further with the TAG Heuer Connected. Tradition meets innovation, craftsmanship meets savoir-faire, and bold style meets breakthrough technology. The clock is ticking to the major breakthrough.

Som sagt. 9 november kommer företaget visa upp klockan som för övrigt kommer kosta 1 800 dollar.

via The Verge www.tagheuerconnected.com +

Självbalanserade brädor olagliga i Storbritannien

Pryl / Pryl

Bor du för tillfället i Storbritannien och planerar att köpa en Oxboard, Swagway eller någon annan Segway-liknande produkt? Då har vi lite dåliga nyheter då polisen i landet meddelar att det är olagligt att glida runt med dessa självbalanserande fordon på landets gator och lagt till ett gäng frågor om dessa på sin FAQ-sida.

På sidan står det att dessa självbalanserade brädor räknas som motordrivna fordon och måste därför uppfylla ett gäng krav för att köras lagligt på Storbritanniens gator.
Vehicles must be approved via ECWVTA or MSVA in order to be licensed and registered. Self-balancing scooters would not currently meet the requirements of these schemes so are not legal for road use.

via Gizmodo www.cps.gov.uk +

Polisen kommer köpa drönare av Saab

OBS! Bilden är ett montage.
Pryl / Drönare

Tidigare skrev vi om att polisens drönarsatsning har lagts på is på grund av att ingen drönartillverkare uppfyllde polisens krav, men nu verkar man blåst liv i projektet igen då man bestämt att Saab kommer att leverera obemannade flygfarkoster. Enligt polisen kommer man skriva avtal tidigast 20 oktober.

Polisen kommer att använda de obemannade flygfarkosterna för att övervaka demonstrationer, undersöka brottsplatser och hitta människor.

www.nyteknik.se +

MKBHD testar andra generationens Motorola Moto 360 2

Pryl / Bärbarheter

MKBHD, eller Marques Brownlee, har lagt vantarna på nya versionen av Motorola Moto 360 och verkar gilla klockan även om det är en rätt blygsam uppgradering.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen