master

Magic Leap bygger VR-grejer för framtiden

Pryl / Mojänger
För ett tag sedan investerade Google tillsammans med några andra 524 miljoner dollar i det lite hemlighetsfulla företaget Magic Leap. Företaget har än så länge aldrig kommenterat officiellt vad det är man jobbar med och hur den tekniken fungerar men nu har det dykt upp ett patent [länk] hos det amerikanska patentverket som kanske förklarar en del om vad företaget pysslar med.

Att döma av patentet så verkar det som om man håller på att utveckla ett par VR-glasögon som ska använda sig av en teknik som gör upplevelsen ännu mer verklighettrogen än vad som är fallet med till exempel Oculus Rift och andra liknande VR-glasögon på marknaden. Magic Leaps grundare och VD har tidigare kallat deras teknik för "the most natural and human-friendly wearable computing interface in the world." och i en varumärkesansökan från tidigare i år beskrivs produkten som en "Wearable computer hardware, namely, an optical display system incorporating a dynamic light-field display."

Ett annat av företagets patent handlar om rörelsesensorer och kameror som följer ögonen på en bärbar skärm medan ett tredje patent handlar om att använda kameror samt infraröda- och ultraljudssensorer för att känna av miljön runt en användare, något som antagligen indikerar att man även är inne och nosar på AR-området.
www.technologyreview.com +

De här lurarna vill jag verkligen ha!

Pryl / Hörlurar
Riktigt snygga hörlurar dräller det inte av direkt så när bilderna på de här dök upp i flödet blev jag alldeles till mig - besvikelsen när det visade sig att de bara finns i fantasin var stor.

De är skapade av Siméon Lescanne och Bowers & Wilkins bara måste göra dessa. Nu.
www.behance.net +

Läskig kortfilm gjord för Oculus Rift

Film / Trailer
Precis lagom till Halloween så släpps det en riktigt läskig kortfilm i virtuell verklighet både till mobiler och Oculus Rift. 11:57 heter den och det ska vara skräck i 360 grader. Finns att ladda ner här för dig som vågar.
youtube.com +

Lowe's "anställer" också robotar

Pryl / Robotar
Tidigare idag skrev vi att livsmedelsföretaget Nestle skulle hyra in 1.000 robotar som skulle hjälpa till i deras japanska kaffebutiker och nu meddelar även amerikanska heminredningskedjan Lowe's att de kommer att "anställa" ett gäng robotar som ska hjälpa kunder i deras butiker.

Lowe's robotar heter OSHbot (Orchard Supply Hardware-robot) och man har tagit fram den i samarbete med amerikanska Fellow Robots. OSHbot ska bland annat hjälpa Lowe's kunder att hitta rätt, få information om varor och framöver kommer den även ha möjlighet att besvara kunders frågor via uppkopplade (människor) experter på respektive produktområden.

De första två OSHbotarna kommer att dyka upp i en butik i amerikanska San José lagom till julhandeln skriver man i ett pressmeddelande.
media.lowes.com +

LEGO är världens mest inflytelserika leksak

Pryl / Övrigt
Time Magazine har intervjuat ett gäng med leksakshistoriker och leksaksexperter för att komma fram till vad som är världens mest inflytelserika leksak genom tiderna och kommit fram till att det är lego som påverkat barn över hela världen mest.

Lego grundades i Danmark 1949 och är idag världens största leksaksföretag. Förutom huvudverksamheten, det vill säga de små byggstenarna i plast, har man även andra verksamheter i form av bland annat tv-serier, filmer och givetvis de populära nöjesfälten Legoland.

Nedan följer listan över de 13 mest inflytelserika leksakerna genom tiderna.

1. Lego
2. Barbie
3. GI Joe
4. Nerf Bow and Arrow
5. Chatty Cathy
6. Easy Bake Oven
7. Super Soaker
8. Doc McStuffins
9. Star Wars figurines
10. View-Master
11. Rubik’s Cube
12. Leap Pad
13. Kåldockan

Det ska observeras att ovanstående är en sammanställning av amerikaner. Skulle man ta fram en liknande lista för Sverige så skulle den sannolikt se något annorlunda ut men jag misstänker att åtminstone Lego och Barbie skulle ha samma placering här i Sverige.

Vilken var er favoritleksak när ni var små? Eller fortfarande kanske? Kommentarerna står till ert förfogande.
time.com +

Nestle "anställer" 1.000 robotar i Japan

Pryl / Robotar
Nestle, världens största livsmedelsföretag, har meddelat att man ämnar hyra 1.000 robotar som ska arbeta som säljare i deras japanska kaffebutiker.

Det handlar om SoftBanks robot Pepper som är framtagen av franska Aldebaran Robotics som även ligger bakom den populära roboten Nao. Tanken är att Pepper ska hjälpa kunder som har frågor om Nestles kaffemaskiner.

Det framgår inte vad Nestle betalar för att hyra 1.000 Pepper-robotar men vid lanseringen i somras sa SoftBank att en Pepper skulle kosta motsvarande cirka 12.800 kronor att köpa vilket jag tycker låter väldigt billigt för den här typen av robot.
www.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen