m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
47.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tyler, The Creator kör kontorskonsert
Det svänger ju 
87kg
+
Bobby Green
Fler badhus inför mobilförbud
Skärmfritt i Uddevalla 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Simon Stålenhags bok Passagen blir film
Svensk scifi-konstnär åker till Hollywood 
61.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vladimir Cauchemar rockar loss med flöjten
Det svänger ju 
114kg
+
Bobby Green

Formationsflygning med över tusen drönare

Precision i Kina

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Här är ett klipp från häromdagen när man invigde Fortune Global Forum 2017 i den kinesiska staden Guangzhou.

Sammanlagt flyger cirka 1180 drönare i formationer som bland annat visade det kinesiska tecknet för "Fortune". Förutom det så formade drönarna siluetten av ett skepp och stadens officiella blomma. De 1180 drönarna kan flyga med en precision på 1 centimeter vertikalt och 2 centimeter horisontellt.

Var och en av drönarna kostar över 10.000 yuan (ca 12.800 kronor) vilket gör att bara drönarna i det här arrangemanget borde gå på motsvarande över 15 miljoner kronor.

Samsungs Bixby-högtalare ryktas släppas tidigt nästa år

Någon gång under första halvåret

Bilden är ett montage
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Samsung meddelade tidigare i år att företaget jobbar på en smart högtalare med Bixby. Enheten väntas kosta runt 200 dollar och ska vara snäppet större än Amazon Echo och Google Home. Enligt Bloomberg kommer Samsung släppa högtalaren under det första halvåret 2018.

Som vanligt tar vi ryktet med en nypa salt. Förhoppningsvis kommer Samsung berätta mer om deras smarta högtalare i samband med CES eller MWC nästa år.

Amazon börjar sälja Apple TV och Chromecast

Börjar "konkurrera" med sig själva

Foto: Roger Åberg
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Amazon har meddelat att de nu återigen kommer att börja sälja streaming-manickerna Apple TV och Googles Chromecast som togs bort från Amazons utbud 2015.

När Amazon plockade bort dessa både konkurrenter till Amazons egen Fire TV så motiverades det med att Amazon inte ville förvirra sina kunder så att dessa skulle tro att de fick tillgång till Amazons streamingtjänst Prime Video om de köpte en Apple TV eller en Chromecast från Amazon.

Framför allt Google verkar inte ha varit nöjda med hur Amazon har hanterat den här frågan och tidigare den här månaden stängde Google av tillgången till YouTube för Amazons streaming-prylar Echo Show och Fire TV. Förutom det så har Amazon nyligen gjort Prime Video tillgängligt på Apple TV och det är väl inte helt omöjligt att tjänsten dyker upp till Chromecast med förr eller senare.

Så bra är Google Home Max

En smart högtalare för 400 dollar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Google har ju sin Home, en smart högtalare. I oktober presenterade man Home Mini och Home Max och Minin är smått fantastisk och rätt billig. Om Minin är gjord för att vara billig och smidig att placera är Max precis tvärtom, eller den är kanske inte gjord för att vara svår att placera men den är verkligen inte liten.

Det tog ett tag innan Max hittade ut i handeln men nu har i alla fall amerikanska testare fått sina exemplar. Men hur bra är den? Och är den värd pengarna?

Säkerhetskameran Canary lär sig känna igen människor

Kommer rulla ut till samtliga användare

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Säkerhetskameran Canary kommer inom kort bli lite smartare. Kameran kommer nämligen uppdateras med stöd för personigenkänning, vilket betyder att kameran kommer kunna skilja på rörelser som görs av djur och människor. Lämnar du hunden hemma så kommer du alltså inte få en avisering från kameran i tid och otid när hunden glider runt i hemmet, utan avisering dyker upp när en person rör sig framför kameran.

Uppdateringen har börjat rulla ut till samtliga Canary-enheter runt om i världen, men det kan dröja upp till sex veckor innan funktionen dyker upp.