master
master
master
master
master

En titt på IBMs smarta klocka

Pryl / Klockor

Smarta klockor är på allas läppar men ingens armar ännu. Tanken har funnits där länge och i den här videon får vi en enkelt genomgång av en klocka som visades upp 2001. Namnet var WatchPad 1.5 och bakom den stod IBM.

Den började så klart aldrig att säljas men konceptet är på många sätt rätt likt Apple Watch faktiskt.

youtube.com +

Samsung Gear S är tekniskt snygg

Pryl / Klockor

En böjd skärm på armen är riktigt coolt, men är det användbart? Och bara för att det går att göra något, ska man det? Svaret på båda frågorna är nej och Samsungs senaste "klocka" har svårt att hitta in i mitt hjärta

Redan när den presenterades på IFA-mässan tyckte jag den var konstig. Trenden gick då mot mindre och mer klocklika enheter som LGs G Watch R och Moto360 med Android Wear men Samsung släppte istället en större enhet som inte alls ser ut som en klocka och som dessutom kör Tizen.


Läs mer...

Laserklocka som kan skjuta sönder saker

Pryl / Mojänger

Klockor som skjuter laserstrålar som kan skjuta sönder saker är något som känns väldigt science fiction eller i alla fall väldigt James Bond. Snart kanske du dock kan äga din alldeles egen laserklocka och om inte annat så kan du i alla fall se på Patrick Priebe som har byggt en egen laserklocka.

Klockan kan skjuta en laserstråle med en styrka på 1 500 milliwatt, batteriet räcker till att skjuta en laserstråle i cirka fem till tio minuter.

gizmodo.com +

Bang & Olufsen släpper nya hörlurar

Pryl / Hörlurar

Bang Olufsen lanserar idag ett par nya hörlurar i BeoPlay-serien och namnet på de nya hörlurarna blir BeoPlay H2. Dessa hörlurar är ett par on ear-hörlurar för 1 800 kronor som går att få i grått, svart eller i grönt.

Hörlurarna väger 155 gram, har 40mm-element och på sladden hittar vi både knappar samt mikrofon för att de ska fungera som headset till din mobil.

www.beoplay.com +

Apparat som gör att man inte glömmer grejer när man går hemifrån

Pryl / Mojänger

Här är en finurlig liten maskin som gör det mindre sannolikt att man glömmer saker när man går hemifrån.

Det handlar om en liten låda där man lägger de saker man inte vill gå hemifrån utan och om man skulle försöka göra det så börjar ett larm att ljuda som inte stängs av innan man har tömt lådan på sakerna.

Skulle du vilja konstruera något liknande själv så hoppa vidare på länken nedan för instruktioner för att bygga ihop "The Don't-Leave-Home-Without-It Machine".

via TechCrunch www.instructables.com +

Så här kan rymden se ut i Oculus Rift

Spel / Övrigt

SpaceEngine är ett gratis simulatorprogram som låter dig uppleva rymden i tredimensionell form. Nu har folket bakom programmet även släppt en video som visar hur simulatorn ser ut i Oculus Rift. Om jag inte var sugen på att testa Oculus innan så är jag det definitivt nu.

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen