m
r
Läskig båtkrash fångad på video
Håll koll när du kör! 
26.5°
+
Roger Åberg
0
App visar annat pris om du är i affären
Billigare att shoppa hemma 
16.9°
+
Roger Åberg
0
Sippin' On Hip Hop
Nytt från Eclectic Method 
81kg
+
Bobby Green
McLaren kommer inte att bygga en SUV
Tack för det 
45.2°
+
Bobby Green
0
Husqvarnas nya robotgräsklippare har virtuellt stöldskydd
Kan även styras från telefonen 
43.6°
+
Bobby Green
0
Uniqlo kommer till Stockholm!
Öppnar i höst 
197kg
+
Roger Åberg
Läs allt från bilmässan i Detroit

Husqvarnas nya robotgräsklippare har virtuellt stöldskydd

Kan även styras från telefonen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

På många ställen runt om i landet ligger det snö på backen men alla vet att det (förhoppningsvis) återigen kommer att komma en vår och en sommar. En sak man gör då är att klippa gräset. Har man dock en robotgräsklippare gör den jobbet åt en. Nu presenterar Husqvarna sin senaste modell Automower 315X och det finurliga med den är att den har ett virtuellt stöldskydd.

Klipparen är uppkopplad till molnlösningen Automower Connect och via detta kan du styra, konfigurera och säkra den direkt i telefonen. En GPS-tracker ser till att du hela tiden kan hålla koll på var den befinner sig, oavsett var du är någonstans. Du kan även från solstolen på stranden exempelvis välja om den ska starta eller justera klipphöjden något för att mattan ska vara perfekt när du väl kommer hem igen. Du kan också i appen lägga in olika klipptider och göra klippscheman. Maskinen klarar gräsmattor upp till 1 600 kvadratmeter och sluttningar på max 40 procents lutning.

Priset är satt till 22.900 kronor och lansering sker i mars.

Visa
Pressmeddelande
Ny uppkopplad robotgräsklippare med virtuellt stöldskydd!

Nu lanserar Husqvarna en helt ny uppkopplad variant av sin världsledande robotgräsklippare Husqvarna Automower®. Nya Automower® 315X kan både styras och spåras från din smart-phone, oavsett var du befinner dig!

Flera nya smarta funktioner lyfter Automower® 315X till en helt ny nivå när det gäller robotgräsklippare. Redan vid leverans är den uppkopplad via molnlösningen Automower® Connect vilket innebär att den direkt kan styras, konfigureras och säkras via en app i mobilen. Med hjälp av en GPS-tracker är t ex stöldskyddet extra säkert eftersom man hela tiden kan hålla koll på var robotgräsklipparen befinner sig i realtid. Dessutom går det att skapa ett virtuellt staket runt trädgården, ett så kallat GEO-staket, som sänder ut ett larm om gräsklipparen lämnar ett visst område.

Med hjälp av kontrollfunktionen i mobilen har användaren också full kontroll över gräsklipparen oavsett var i världen man befinner sig. Man kan se nuvarande status och skicka kommandon som ”starta”, ”stanna”, ”parkera” och ”klipphöjd”. Det går även att konfigurera och ändra olika inställningar så som klipptider och klippschema.

Med Husqvarna Automower® 315X är det lätt att alltid ha en välklippt gräsmatta med minimal arbetsinsats även om trädgården är lite mer komplex. Exempel på detta är att den klarar utmanande gräsmattor på upp till 1 600 kvadratmeter och med sluttningar på upp till 40 % lutning. Tack vare GPS-guidning och automatisk passagestyrning har den heller inga svårigheter att navigera runt hinder i trädgården eller klara passager som är så smala som 60 cm. En regn-, sol- och tillväxtsensor anpassar automatiskt klippningen till hur mycket gräset växer, mer när det är varmt och fuktigt och mindre under svala, torra perioder.

Automower® 315X är tillverkad i en ny mer robust design med bland annat LED-strålkastare för bättre synlighet i mörker och en kraftig stöt-dämpare av gummi.

Husqvarna Automower® 315X är den avancerade robotgräs-klipparen med flera nya smarta funktioner.

Automower® 315X kan både styras och spåras via en app från din smartphone, oavsett var du än befinner sig.

Chromecast-enheter kan sänka nätverket

Google kommer leverera patch idag

Google Home
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Den senaste tiden har det rapporterats om att användare har förlorat wifi-uppkoppling på grund av Google-enheter med Cast-funktion. Google har meddelat att de är medvetna om problemet och kommer släppa en uppdatering under dagen via en Google Play Service. Så har du upplevt wifi-strul den senaste tiden så kommer problemet lösas under dagen.

Enligt Google är skurken en bugg i Android-telefoner gör att väldigt mycket nätverkstrafik, som antingen har segat ner hela nätverket rejält eller i vissa fall sänkt nätverket helt beroende på vilken router som används.

Colgate börjar sälja tandborste med AI

Bygger karta över din mun

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Jag har provat en tandborste med blåtand tidigare och det är en sjukt värdelös produkt. Allt den gör är att hålla koll på när man borstat tänderna och hur länge och det vet jag liksom ändå.

Colgate gör ett nytt försök inom kategorin men de säger också att tandborsten har AI. Tandborsten lär sig hur din mun ser ut och hur du borstar och kan utifrån det ge dig lite tips.

Tandborsten är inte utvecklad av Colgate själva utan av Kolibree. För att få allt att funka måste man, så klart, ladda ner en app till sin telefon. Det ska fungera att använda en enhet för hela familjen.

Den här kaffekoppen håller din dryck varm

Är den värd 80 dollar?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Starbucks säljer en kaffekopp som kan hålla drycken varm åt dig. Den kan även kan paras ihop med din smarta telefon och exempelvis visa temperaturen på det du har hällt i den. Koppen kostar 80 dollar och Dave Lee har testat den för att se om den är något att ha. Vill du köpa en själv finns den på länken nedan.

  tack Joakim ember.com +

Hasselblads nya H6D-400c MS är ett monster

Varje bild väger 2,4 GB!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Foto

Hasselblad är inte kända för att göra mediokra saker, men det här är något i hästväg. Deras nya kamera heter H6D-400c MS där MS står för Multi-Shot. Tanken är att istället för en bild fångad av bakstycket på 100 megapixlar tar man sex stycken och lägger ihop dem till en bild som blir en 400 megapixelsbild med upplösningen 23200x17400 pixlar.

Wow.

Varje bild som tas på detta sätt väger in på 2,4 GB och man måste koppla kameran till en dator för att få det att fungera. Man behöver inte ta bilderna i 6-stegsprocessen utan kan också välja 4 eller 1 stege, beroende på vad man behöver.

Skillnaden kan ni se här ovan. Till vänster har vi 1 steg med 400% inzoomning, i mitten har vi 4 steg med 400% inzoomning och till höger har vi 6 steg med 200% inzoomning.

Smakar det så kostar det. Prislappen ligger på 40.000 euro men man kan hyra för 400 euro per dag.