master

Klättervägg blir spel med augmented reality

Pryl / Mojänger
Här är ett rätt ballt forskningsprojekt från finska Aalto University där forskarna har utvecklat en slags projektor som dels kan projicera bilder på en vägg, dels känna av vad som händer framför kameran, liknande ett Microsoft Kinect.

Med den här tekniken har man byggt om en vanlig klättervägg till augmented reality-spel där användaren ska undvika att bli isärsågad av motorsågar på sin färd upp för klätterväggen. Forskarna säger att man hoppas kunna installera AR-klätterväggen på ett publikt gym eller annat ställe inom kort.

Nu undrar jag mest vem som bygger en AR-version av Donkey Kong? Det hade nog blivit grymt.
www.newscientist.com +

DJI DropSafe - en fallskärm för din drönare

Pryl / Övrigt
Kinesiska DJI UAV, ett företaget som specialiserat sig på att ta fram ett gäng med rotorbaserade drönare, visar här upp ett tillbehör som man kallar för DropSafe. Det handlar om liten fallskärm som förhoppningsvis ska skydda drönaren om det sker en olycka i luften och den faller mot marken.

DJI DropSafe kommer initialt endast att finnas tillgängligt till företagets highend-modeller S800 och S1000 men förhoppningsvis kommer det kanske även till de lite billigare modellerna om det visar sig att det finns en efterfrågan på säkerhetstillbehöret.

Vad man får ge för en DropSafe eller när den släpps på marknaden framgår inte i dagsläget.
www.suasnews.com +

LG visar positiva siffror

Pryl / Business
LG har nyligen presenterat förra kvartalets siffror och det är faktiskt ganska positiva siffror för en gångs skull. Bland annat så meddelar LG att de har sålt hela 14,5 miljoner smartphones vilket är 20% fler än samma kvartal förra året.

Inte nog med det, mobildivisionen säljer överlag för mer än vad de gjort de senaste åren och sålde detta kvartal telefoner för 3,51 miljarder dollar. De har faktiskt inte sålt för så mycket sedan 2010 och 83,4 miljoner måste kännas skönt efter att ha gått back tre kvartal i rad.

Vad gäller hemelektronikdelen så ligger försäljningen kvar på samma nivå som förra året men vinsten har ökat med hela 64,9 procent till 150 miljoner dollar tack vare bättre produktportfölj och lägre fasta kostnader.

Om man lägger samman alla företagets delar så ökade vinsten med 165 procent från samma kvartal förra året och sammanlagt så tjänade LG 400 miljoner dollar.
www.lgnewsroom.com +

18-tums böjbar oledskärm från LG

Pryl / Mojänger
Det här, det är framtiden! Här har vi en video på en 18 tum stor oledskärm från LG som går att rulla ihop. Detta är alltså en böjbar skärm på riktigt och världens största sådan dessutom. Nu ska bara all annan teknik bli böjbar så vi kan få tablets som går att vika ihop.
gizmodo.com +

Bunch O Balloons - fyll 100 vattenballonger på en minut

Pryl / Mojänger
Sommaren är vattenkrigens årstid och vattenballonger är givetvis det ultimata vapnet. Det är dock mindre roligt att fylla upp vattenballonger och här är en rätt smart mojäng som utger sig för att kunna fylla upp till 100 vattenballonger på en minut.

Som synes i videon ovan och nedan så handlar det om ett slags grenmunstycke till en vattenslang eller en vanlig kran och på var och ett av förgreningens delar sitter en färdigmonterad vattenballong som väntar på att fyllas upp.

Bunch O Balloons finansieras via Kickstarter och man har redan nått sitt mål med råge då man efterfrågade 10.000 dollar men med 29 dagar kvar av kampanjen har man redan fått in över 25.000 dollar.
via The Verge

www.kickstarter.com +

Är detta den kommande HTC-klockan?

Pryl / Klockor
Att HTC är på väg att släppa en smart watch är något det ryktats om länge och det känns som en ganska naturlig lansering. Nyligen så lade HTC upp en video från deras designavdelning och om man tittar noga så verkar det stå en klocka på ett skrivbord som mycket väl skulle kunna vara den kommande klockan, utseendet matchar nämligen tidigare läckta renderingar.

Här ovan kan ni se klockan och här nedan har ni videon i sin hel het.
www.geeky-gadgets.com +
bloggportalen