RoBoHoN är en mobiltelefon som ser ut som en robot

Pryl / Robotar

Japanska Sharp har tagit fram den här söta robottelefonen som antagligen riktar sig till dem som är ute efter en lite mer udda mobil.

Man kallar den för RoBoHoN och den är närmare 20 centimeter hög och väger 390 gram. Den har en skärm på ryggen med en upplösning på 240x320 pixlar och är även försedd med både ansiktsigenkänning och röststyrning. Det finns LED-belysning i RoBoHoNs ögon som kan indikera om inkommande samtal, meddelanden och liknande.

Sharp kommer att börja sälja RoBoHoN i Japan under nästa år till ett än så länge okänt pris. Här nedan hittas en demonstrationsfilm för den söta robottelefonen.

via Engadget robohon.com +

Nytt certifikat hjälper dig hitta snabba HDMI-kablar

Pryl / Övrigt

Har du köpt en ny flådig skärm eller tv-apparat som kan visa 4K-material och är på jakt efter en ny HDMI-kabel som kan leverera en bra bild? Då är detta goda nyheter då HDMI Licensing, gänget bakom HDMI, har tagit fram ett certifikat som ska hjälpa dig att hitta rätt kablar.

HDMI-kablar med den nya HDMI Premium-stämpeln kan leverera video med hastigheten 18 Gbps, vilket är nog för att visa 4K-video i 60Hz samt HDR.

Kablar med denna stämpel kommer dyka upp i butik i början av nästa år.

via Engadget www.businesswire.com +

OnePlus börjar sälja sin vändbara USB Type-C-kabel

Pryl / Övrigt

USB Type-C är en riktigt smidig kabel. Mycket tack vare att du kan koppla in Type-C-kontakten åt vilket håll du vill, vilket gör att du aldrig behöver vrida och vända på kabeln när du ska ladda din telefon. OnePlus har tagit fram en kabel som gör livet ännu lättare genom att göra det möjligt att även sätta in Type-A-änden av kabeln åt vilket håll du vill.

Kabeln följer med vid köp av OnePlus 2 men nu har OnePlus även börjat sälja kabeln separat. Den finns tillgänglig i längderna 100 cm och 150 cm och kostar 59 respektive 69 kronor. Så om du planerar att köpa en telefon med Type-C-kontakt så kan det kanske vara värt att bunkra upp med ett gäng OnePlus-kablar.

Värt att tillägga är att du inte behöver någon invite för att köpa kabeln.

oneplus.net +

Philips Hue får stöd för Apple HomeKit

Pryl / Smarta hemmet

Philips har nu visat upp en Bridge-enhet till sina Hue-lampor som har stöd för Apple HomeKit, vilket betyder att du kan använda röstkommandon på din iPhone, iPad eller Watch för att kontrollera belysningen i hemmet. Den nya Bridge-enheten är kompatibel med äldre Hue-lampor, så om du har en uppsättning Hue-lampor så är det bara att köpa den nya uppgraderade Bridge för att få tillgång till HomeKit-funktionerna.

Philips Hue Bridge 2.0 följer med i de nya Hue-kiten tillsammans med nya och mer ljusstarka lampor, som för övrigt kommer börja säljas inom kort. Ett startkit med Bridge 2.0 och tre Hue-lampor kommer kosta 199 dollar och endast Bridge 2.0 kommer kosta 59 dollar, vilket troligtvis kommer översättas till 2000 och 600 kronor.

www.theverge.com +

Sjukt seriös Hulkbuster-cosplay

Pryl / Leksaker

Entusiasterna från Extreme Costumes har lyckats bygga en imponerande Hulkbuster-kostym. Denna 2,7 meter höga kostym tog 1 600 arbetstimmar att få klar och en dagbok för bygget kan hittas via länken nedan.

io9.com +

LeVar Burton förklarar självkörande bilar

Bil / Självkörande bilar

Klipp från det amerikanska barnprogrammet Reading Rainbow där LeVar Burton åker i en självkörande bil och förklarar hur dessa bilar egentligen fungerar.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen