RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Inte alla Samsung Galaxy-lurar kommer att få Android 4

Galaxy S och Galaxy Tab blir tyvärr utan

Foto: Alex Kislow
Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Vi skrev häromdagen om att många tillverkare inte var helt tydliga med hur deras uppdateringar till Android 4 kommer att se ut. Läsaren Simon Sam Stadler postade läsvärd information i en kommentar om Samsungs planer, bland annat att Samsung planerar att få över Galaxy-linjen till Android 4 och att först ut blir Galaxy S II och Galaxy Note.

De modeller som var med i den listningen var förutom de ovanstående även mobilerna Galaxy S 2 LTE, Galaxy R (som inte sålts i Sverige vad jag vet?) och plattorna Galaxy Tab 7.0 Plus, Tab 7.7, Tab 8.9 och Tab 10.1.

Som ni märker så saknas det en del modeller i listan och nu har Samsung gått ut och sagt att Galaxy S och Galaxy Tab inte kommer att få Android 4 vilket är mycket tråkigt. Anledningen är att dessa två modeller har helt enkelt för lite minne för att köra Android 4 med Touchwiz ovanpå, eller som det så fint blev med Google Translate "Available memory capacity due to lack of satisfactory experience, providing I can not" (undrar om Yoda jobbar på Google...).

Nu kommer det nog att finnas möjligheter att få in Android 4 på dessa två bakvägen om man rootar, men jag lider med dem som köpt en Tab och inte är så tekniskt bevandrade eftersom just den modellen inte direkt skulle lida av Android 4.

Det finns ett gäng andra modeller från Samsung som nog också ligger i farozonen att inte få uppradering eftersom S och Tab ändå har 512 MB RAM.

Det irriterande är att vi kör Android 4 på en Samsung Nexus S på Feber och det lirar prima och den modellen har också 512 MB RAM. Samsung borde helt enkelt erbjuda sin användare att uppgradera till Android 4 utan TouchWiz.