Bucefalo

Hem / Inspiration

Emanuele Canova har tänkt att man ska kunna förvara böcker på samma ställe där man även man bara ska kunna sitta eller halvligga. Soffan heter Bucefalo och det är samma namn som den vilda hästen som endast Alexander den store kunde tämja. Jag tror soffan är bra mycket enklare att ha att göra med, även om den ser ut att kräva en hel del utrymme.

via chairblog www.emanuelecanova.it +

Tut i luren Pac-Man 35 år idag!

Spel / Övrigt

Den 22 maj 1980 lanserade spelstudion Namco arkadspelet Pac-Man i Japan och blev rätt populär rätt snabbt. Sedan dess har Pac-Man blivit en rätt stor ikon i spelvärlden och själva spelet har släppts till ett gäng olika konsoler och former.

För att fira detta har Namco Bandai släppt en uppdatering till spelet till Android och iOS med lite ny design och andra trevliga saker. iOS-versionen hittar ni här: Pac-Man till iOS. Andriodvarianten här: Pac-Man på Play Store.

På redaktionen firar vi genom att äta upp de cupcakes som ni ser här nere.

Vi firar att Pacman fyller 35 år med munkar. Idag igen. Hoppas ni får en trevlig helg!

Ett foto publicerat av Feber (@feberse)


www.nintendolife.com +

Google släpper Skrillex-brandade fodral till androidtelefoner

Android / Övrigt

Google har tillsammans med artisten Skrillex tagit fram några mobiltelefonsfodral som är anpassade till en del androidtelefoner.

Förutom att vara dekorerade med diverse olika scifi-teman finns det även ett NFC-chip inbyggt i fodralen som kan kommunicera med telefonen och som bland annat ger användaren tillgång till "VIP"-material från Skrillex. Förutom det så ändras telefonens bakgrundsbild automatiskt, dagtid kommer den att visa satellitbilder tagna från en satellit som Google skickat upp döpt till Nanou, namnet på Skrillex hund, och nattetid visar bakgrundsbilden stjärnkonstellationer baserat på var man befinner sig.

Googles "Skrillex Live Case" finns tillgänglig i de tre modellerna Lil Planet (bilden ovan), Ciruit Bae samt Space Shield och de är kompatibla med Nexus 5, Nexus 6, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6 samt Samsung Galaxy Note 4. De kostar 40 dollar styck men går tyvärr än så länge inte att köpa i Sverige.

store.google.com +

Mannen bakom fildelningssajten TTi.nu har nu fått dom

Samhälle / Juridik

I november 2011 tog polisen två män i Växjö respektive Borås till fånga då dessa hade drivit fildelningssajten TTi.nu, där svenska mästerverk som Åsa-Nisse: Välkom to Knohult, Kommissarie Späck, Snabba Cash och 25 andra filmer delats. Nu har den 27-årige mannen som plockades upp i Borås fått sin dom. Mannen ägde domänen samt administrerade fildelarsajten och har nu dömts för medhjälp till brott mot upphovsrättlagen och han måste nu köra 90 timmars samhällstjänst.

Anledningen till det relativt låga straffet var för att Tingsrätten inte ansåg att mannen styrt eller kontrollerat materialet som spridits via sajten, men han har varit medveten om vad syftet med sajten har varit.

Den andra mannen som plockades upp samtidigt som den 27-årige mannen hade hand om webbhotellet där sajten och dess innehåll låg. Rätten anser att det inte finns något bevis att den andre mannen som visar att han visste vad som låg på servrarna och på så vis kan han inte dömas för sin medverkan i TTI.se.

Sara lindbäck från Rättighetsalliansen, före detta Anti-Piratbyrån, har detta att säga om domen:
De illegala tjänsterna orsakar rättighetshavarna enorma skador. I det här fallet hade man fått in ansenliga donationer med andra ord har man tagit in pengar för innehåll som någon annan skapat. Att internetleverantören inte fälldes är intressant juridiskt. Vi får analysera domen djupare för att se vad det får för betydelse.

www.idg.se +

E3 Flera nya utvecklare klara för PC Gaming Show

Spel / PC

En av de sista presskonferenspunkterna på E3 är PC Gaming Show där flera utvecklare med fokus på PC kommer att delta och nu har ett gäng nya utvecklare blivit klara för mässan. Bland annat kommer ArenaNet och Frictional Games att finnas med tillsammans med tidigare bekräftade Blizzard, Square Enix, Humble Bundle och Paradox.

Hela eventet kommer att strömmas live på Twitch natten mot onsdagen den 17 juni klockan 02.00 svensk tid och listan över bekräftade deltagare hittar ni nedan.

via PC Gamer www.pcgamingshow.com +
AMD
ArenaNet
Blizzard
Bohemia
CCP Games
Cliff Bleszinski
Cloud Imperium
Creative Assembly
Dean Hall
Devolver
Fullbright
Frictional Games
Frontier Developments
Heart Machine
Humble Bundle
Nexon
Paradox
Pixel Titans
SCS Software
Splash Damage.
Square Enix
Tripwire

Här är nästa års emojis

Mobil / Övrigt

Unicode Consortium, den amerikanska organisationen som ser över teckenstandarder, har presenterat 38 stycken nya emojis som ska bli möjliga att använda för apptillverkare och andra nästa år.

Det handlar bland annat om emojis som betecknar en avacado, croissant, haj, örn, selfie och en clown. För att kolla in alla nya emojis hoppa vidare på PDF-länken nedan, skulle du nöja dig med en textversion så hittar den under "Läs mer".

via Yahoo www.unicode.org +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen