Bucefalo

Hem / Inspiration

Emanuele Canova har tänkt att man ska kunna förvara böcker på samma ställe där man även man bara ska kunna sitta eller halvligga. Soffan heter Bucefalo och det är samma namn som den vilda hästen som endast Alexander den store kunde tämja. Jag tror soffan är bra mycket enklare att ha att göra med, även om den ser ut att kräva en hel del utrymme.

via chairblog www.emanuelecanova.it +

Mobilt sök större än sök från dator på Google nu

Webb / Google

Chefen för Googles sökmotor Amit Singhal sa under ReCodes konferens CodeMobile att den här sommaren var det fler användare som sökte information via Google på sina mobiler än på sina datorer.

Singhal sa att det nu genomförs runt 100 miljarder sökningar i månaden på Google med mobila enheter som har en skärm på under sex tum vilket gör att sökningar som gjorts via tablets alltså inte räknas in i dessa siffror.

För Google, som kämpar mot Facebook och Apple om att "äga" mobilen, är det här givetvis ett steg i rätt riktning för att bli ännu större på den mobila marknaden.

techcrunch.com +

Tricia Helfer till Powers

Foto: Crosa
Film / Nyhet

Tidigare i veckan offentliggjordes det att Tricia Helfer från Battlestar Galactica kommer spela FBI-agenten Agent Lange i S02 av Powers. Lange har ett tarvligt förflutet med Detective Walker och är både fiende och vän för honom. William Mapother från Lost kommer också dyka upp och spela Calista far.

S02 av Powers har premiär på PlayStation Network under 2016.

blog.us.playstation.com +

Spela gratis online med Xbox 360 i helgen

Spel / Microsoft

Major Nelson har via sin blogg meddelat att alla som har en Xbox 360 från och med i dag fredag till och med söndagen den 11 oktober kan spela gratis på Xbox Live och ta del av alla andra funktioner som de med guldmedlemskap har tillgång till.

Spel som har stöd för onlinespel får man dock stå för själv.

majornelson.com +

Bebis och hund blir glada

Video / Djur

Klipp där en hund och en bebis blir sjukt glada över att pappan i familjen kommer hem från jobbet.

I morgon är det Astronomins dag och natt i Sverige

Vetenskap / Rymden

I morgon, lördag den 10 oktober, anordnar Svenska Astronomiska Sällskapet "Astronomins dag och natt" för fjärde året i rad.

Det uppmärksammas bland annat med ett 40-tal evenemang runt om i landet, från Kiruna till Simrishamn Förutom det så håller elva av landets observatorier öppna och deltagare kan få möjlighet att titta på rymden genom ett teleskop på 21 olika platser i landet.

Ni hittar mer information om de olika evenemangen på hemsidan som finns länkad nedan eller i programmet som hittas här.

via Astronomiska www.astronominsdag.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen