Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.2°
+
Emmy Zettergren
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

Mer bilder på Lamborghinis roliga koncept Aventador J

Ser ut som något Darth Vader skulle köra

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Lamborghini

Nu är Lamborghinis nya superduper-kärra officiell. Säkert inget någon hade väntat sig, men Aventador har fått taket och framrutan bortkapad och galenfaktorn höjd med 1 000%!

Aventador J har samma V12:a på 6.5 liter och 700 hästar. Vikten ligger på 1 575 kilo, vilket är samma som för vanliga Aventador. Viktstrippningen på insidan av bilen kompenseras säkert därför upp av förstärkt chassi som nu måste ta hand om de nya påfrestningarna som en öppen bil bjuder på. Aventador J använder sig av en ny typ av kolfiberkonstruktion som i det här fallet kallas för "Carbonskin". Det är vävd kolfiber dränkt i en speciell epoxyharts som stabiliserar fibrerna och gör materialet mjukt. Detta material är klätt på sätena och andra ställen i kupén.

Backspegeln är placerad på en pinne som ni kan se, och vingen där bak är monterad på stag och "hänger" liksom under dessa. Fronten och baken ser lite annorlunda ut och även avgasröret som nu är uppdelat i fyra mindre fyrkantiga rör istället för ett stort gap. Den röda lacken är också speciellt framtagen för just denna modell.