Så här kommer Volvo XC90 att se ut

Bil / Volvo

I går så visade Volvo upp sitt Concept C, ett koncept som visar hur framtiden kommer att se ut från Volvo. Men kommande modeller kommer inte att stöpas efter konceptet utan konceptet är faktiskt ett sätt för Volvo att visa den nya designen som komma skall.

Anledningen till att man valde en coupé var för att just coupén ligger rätt långt från volymmodellerna och på så sätt visar man formspråket, inte hur en ny XC90 kommer att se ut.

Nästa modell att presenteras från Volvo är XC90 och den kommer nästa år. Volvo visade faktiskt upp lite bilder hur konceptet och XC90 kommer att hänga ihop och vi fångade det på bild.

Som ni ser kommer den stora SUVen att få samma form på lysen, grill och linjer i fronten.

Touchskärmen i mitten på konsollen kommer att hitta in i XC90, så även reglagen under den även om de kommer att vara i en betydligt mindre extrem form.

Baklyktorna kommer att ha samma stil som de på konceptet även om de så klart kommer att stå mer på höjden. Här kopplar man ihop det nya på ett snyggt sätt med den nuvarande, lite ikoniska formen på rumpan som man har haft sen 850-tiden.

Efter XC90 kommer V90 och S90 som ersätter V70 och S80.

Microsoft vill släppa fler 360-spel till Xbox One

Spel / Microsoft

Det finns nog många som fortfarande har sin Xbox 360 kvar i vardagsrummet trots att Xbox One funnits på marknaden ett bra tag. Och anledningen är med största sannolikhet att det fortfarande finns en del spel till konsolen som känns intressanta att återkomma till.

Därför är det kanske inte så förvånande att Microsoft nu, via Xbox-chefen Phil Spencer, säger att företaget vill flytta över fler Xbox 360-spel till Xbox One. Men samtidigt säger han att företaget i första hand vill fokusera på att göra bra nya spel och inte tjäna lätta pengar på en drös omgjorda gamla spel.

Men uttalandet visar ändå att tankarna finns och att vi säkert kan se fram emot en del remakes framöver. Om Microsoft sedan kanske till och med överväger att släppa någon tjänst liknande Playstation Now, där användare kan spela gamla spel, kan vi bara spekulera i. Men de har tidigare meddelat att Xbox One tekniskt sett skulle kunna hantera en sådan tjänst.

www.gamespot.com +

Rykte Android M får integrerat fingeravtrycksstöd

Android / Mjukvara

Fingeravtrycksläsare är någonting som dykt upp på ett gäng telefoner de senaste åren. Användningsområdena är dock fortfarande rätt små då läsaren oftast används för att låsa upp telefonen och ibland för att godkänna köp i appar. Nu ryktas det om att Android M kommer få integrerat stöd för fingeravtryck, vilket kommer öppna upp för utvecklare att utnyttja sådana läsare.

Troligtvis kommer vi få reda på mer om den beryktade fingeravtrycksfunktionen i Android M redan nästa vecka i samband med Google I/O.

www.engadget.com +

Fredagsdansen #3

Video / Övrigt

En beatboxare i Bryssel lyckas få en svängig åskådare under ett framträdande.

Supertrion tillsammans på Silverstone

Bil / Övrigt

Det börjar bli tjatigt nu, att få till ett ordentligt jämförelsetest mellan Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder alltså. Men, de tre superduperbilarna var faktiskt nyligen alla samlade på Silverstone. Samtliga ägs av Paul Bailey och precis som tidigare körde han omkring olika människor i sina bilar för välgörenhet. Att någon motorblaska inte var inbjuden att ställa de tre kärrorna mot varandra var dock lite tråkigt.

www.carscoops.com +

Playboy släpper nyhetsappen Playbow Now

SFW
Mobil / Mjukvara

Playboy har tagit fram en mobilapp som man kallar för Playboy Now som man nu lanserar till iOS samt Android.

Playboy brukar väl i vanliga fall mest vara kända för att visa upp lättklädda tjejer men i Playboy Now hittas inget sådant material och den hade med stor sannolikhet inte kommit in i App Store om den hade gjort det på grund av Apples rigorösa granskning av appar när det gäller sådant. Playboy Now innehåller däremot nyheter, videoklipp och diverse topplistor om man är intresserad av sådant.

Appen är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

www.worldofplayboy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen