m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
79.3°
+
Roger Åberg
0
ARM vill bygga in SIM-kort i processorer
iSIM är tänkt att användas av IoT-grejer 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Blizzard överraskar med uppdatering till Warcraft III
Balansfix, widescreen-stöd och stöd för 24 spelare 
54.8°
+
André Stray
0
100 timmar på Island
Det här fångade Martin Heck 
83kg
+
Bobby Green

Nya Volkswagen Tiguan blir din för 289 900 kronor

Går att beställa från och med i dag

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volkswagen

I dag är det säljstart för Volkswagens andra generation av modellen Tiguan och priserna börjar på 289 900 kronor. Nya Tiguan blir den första suven från Volkswagen-koncernen som baseras på den nya modulära plattformen MQB och den kommer som laddhybrid.

Det finns tre olika utrustningsnivåer att välja mellan - Tiguan, GT och GTS. Från start erbjuds tre stycken olika motoralternativ och dessa är en diesel på 150 hästar, en diesel på 190 hästar och en bensinare på 180 hästar. Priserna ser ut som följande:

Tiguan 2,0 TSI 180, 7-växlad DSG: från 304 400 kr
Tiguan 2,0 TDI 150, 6-växlad manuell: från 304 900 kr
Tiguan 2,0 TDI 190 GT, 7-växlad DSG: från 332 200 kr

I samband med modellårsskiftet i vår släpps en manuell version av TSI 180 och ytterligare två motoralternativ:

Tiguan 2,0 TSI 180, 6-växlad manuell: från 289 900 kronor
Tiguan 2,0 TSI 220 GT, 7-växlad DSG: från 345 900 kronor
Tiguan 2,0 TDI 240 GTS, 7-växlad DSG: från 379 900 kronor

Längre fram kommer modellen som laddhybrid och kan då köras upp till fem mil på bara el och förbrukningen för den anges till 0,19 liter per mil vid blandad körning.

Läs allt om nya Tiguan i pressmeddelandet och bygg din egna bil på länken nedan. Lanseringen sker längre fram i vår.

Visa
Pressmeddelande
Säljstart för nya Volkswagen Tiguan

Volkswagen i Sverige öppnar nu orderboken för helt nya Tiguan. Andra generationen av den populära SUV:en lanseras i vår, men går att beställa från och med den 1 februari.

Efter fler än 2,64 miljoner sålda bilar av den första generationen är det nu dags för nya Tiguan. I det här fallet innebär ”ny” fullständigt ny – andra generationen av Tiguan är den första SUV:en från Volkswagen-koncernen som baseras på den modulära MQB-plattformen.

Nya Tiguan lanseras på den svenska marknaden i vår, men är redan nu prissatt och beställningsbar hos Volkswagens återförsäljare. Den går nu också att bygga i konfiguratorn på www.volkswagen.se.

? Nya generationen av Tiguan är efterlängtad av många och vi är glada att redan nu kunna öppna orderboken. Denna bilklass visar på snabb tillväxt, inte minst här i Sverige, så vi ser verkligen fram emot lanseringen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Nya Tiguan har tre utrustningsnivåer: ”Tiguan”, ”GT” och ”GTS”. Från start erbjuds tre motoralternativ, en bensinare (TSI) och två dieslar (TDI). Rekommenderade cirkapriser:

Tiguan 2,0 TSI 180, 7-växlad DSG: från 304 400 kr
Tiguan 2,0 TDI 150, 6-växlad manuell: från 304 900 kr
Tiguan 2,0 TDI 190 GT, 7-växlad DSG: från 332 200 kr
I samband med modellårsskiftet i vår släpps en manuell version av TSI 180 och ytterligare två motoralternativ:

Tiguan 2,0 TSI 180, 6-växlad manuell: från 289 900 kronor
Tiguan 2,0 TSI 220 GT, 7-växlad DSG: från 345 900 kronor
Tiguan 2,0 TDI 240 GTS, 7-växlad DSG: från 379 900 kronor
Samtliga versioner på den svenska marknaden är standardutrustad med fyrhjulsdriften 4MOTION Active Control. Volkswagens populära designpaket R-Line (tillval) erbjuds från start. Till utrustningsnivån ”Tiguan” erbjuds R-Line Exteriör medan både R-Line Exteriör och R-Line Interiör erbjuds till ”GT”-versionerna. För ”GTS”-versionen kommer R-Line Exteriör att vara standard och R-Line Interiör tillval.

Nya Tiguan kan också beställas med ett offroadpaket som ger en offroadanpassad front som klarar en större frigångsvinkel. Offroadpaketet erbjuds till samtliga motoralternativ, men inte i kombination med R-Line.

Startskott för SUV-offensiv

Den första generationen av Tiguan lanserades i slutet av 2007. Sedan dess har modellen attraherat miljontals bilförare och deras familjer som en rymlig och flexibel partner, både i yrkeslivet och på fritiden. Fram till idag har Volkswagen byggt mer än 2,64 miljoner Tiguan. I Sverige har det hittills sålts cirka 21 900 exemplar.

Nya Tiguan blir startskottet för Volkswagens SUV-offensiv. Under kommande år kommer märket att lansera flera innovativa SUV:ar som är skräddarsydda för specifika marknader och olika segment över hela världen. Nya Tiguan har redan från början utvecklats för två olika hjulbaser. Den långa Tiguan-versionen introduceras på specifika marknader under våren 2017. Den kommer även att lanseras i Sverige, men tidpunkten är ännu inte fastställd. Längre fram kommer dessutom en laddhybridversion att erbjudas.

Nya Tiguan – en bil för alla ändamål

MQB-plattformen förbättrar alla aspekter av Tiguan. Karossproportionerna för den nya generationen är tydligt sportiga, designen utstrålar karisma och bilens vikt har reducerats med mer än 50 kg. Motorerna har blivit kraftfullare, men är ändå betydligt bränsleeffektivare jämfört med den föregående modellens Euro 5-motorer.

Dimensionerna och proportionerna skiljer sig från förra generationen – nya Tiguan är längre, bredare och lägre. Längden har utökats med 60 mm till 4 486 mm medan hjulbasen har förlängts med 77 mm till 2 681 mm. Nya Tiguan är 1 839 mm bred (+30 mm) och 1 632 mm hög (-33 mm). Detta har resulterat i större innerutrymmen med mer plats för passagerare, större lastkapacitet och lägre lasttröskel. När nya Tiguan lastas upp till baksäteskanten ryms 615 liter, när baksätets rygg fälls ner ryms det 1 655 liter, vilket är en ökning med 145 liter.

Precisionen och logiken i bilens linjer kombinerat med den tydliga och dominanta karaktären har gett Tiguan en visuell profil som tydligt skiljer ut den från konkurrenterna.

Fyrhjulsdriften 4MOTION Active Control baseras på 5:e generationens Haldex-koppling och aktiveras innan något hjulspinn uppträder. Skulle det finnas risk för att tappa greppet kopplas bakaxeln in på bråkdelar av en sekund. Det nya 4MOTION-systemet med Active Control gör det enklare att anpassa fyrhjulsdriften efter rådande körförhållanden, vilket gör körningen ännu säkrare. Via ett vred på mittkonsolen kan föraren välja någon av de fyra inställningarna ”Onroad”, ”Snow”, ”Offroad” med automatiska inställningar eller ”Offroad Individual” med individuella inställningar. Tack vare det innovativa drivsystemet klarar Tiguan ända upp till 2 500 kg släpvagnsvikt.

Infotainmentsystemen till nya Tiguan är uppdaterade. En nyhet är att det standardmonterade systemet Composition Media har en 8 tum stor display. App-Connect (standard) gör så att infotainmentsystemet kan sammankopplas med smartphones från Apple och med Androidsystem. Dessutom kan surfplattor anslutas via appen Media Control och bli en del av bilens underhållningssystem. Onlinetjänster bidrar till nya lösningar inom service (däribland automatisk uppringning vid olyckor), webbaserad trafik- och parkeringsinformation samt fordonsstatus.

Den fullt digitala instrumenteringen ”Active Info Display” och ”Head-Up Display”, som projicerar viktig information i förarens synfält, är exempel på nya tillval.

Säkerhet på högsta nivå

Nya Tiguan är utrustad med de senaste och mest innovativa förarassistanssystemen för att ge maximal säkerhet. Bland standardutrustningen finns systemet Front Assist (omgivningsövervakning) inklusive City Emergency Brake (autobroms) och nyheten Pedestrian Monitoring. Om det radarbaserade systemet upptäcker att en person går ut i vägbanan varnas föraren. I det andra steget bromsar systemet bilen. Vid en eventuell kollision med en fotgängare eller cyklist höjs motorhuven upp med hjälp av pyroteknisk mekanik. På så sätt ökas avståndet från den hårda motorn vilket reducerar risken för allvarliga huvudskador.

Nya Tiguan har som standard även Lane Assist (filhållningsassistent). Detta är ett kamerabaserat assistanssystem som varnar för och automatiskt motstyr om föraren lämnar körfältet utan att slå på körriktningsvisaren och på så sätt inleder ett oavsiktligt körfältsbyte. Andra exempel på standardutrustning är trötthetsvarnaren, det proaktiva passagerarskyddssystemet Pre-Crash, den automatiska multikollisionsbromsen och den automatiska helljusregleringen Light Assist. Ett nytt tillval för nya Tiguan är Trailer Assist som gör det enklare än någonsin att backa med släp.

En annan nyhet som kommer att erbjudas från och med modellårsskiftet är den utfällbara dragkroken med viktindikering (tillval) där kultryck och dragvikt för släpvagnar registreras med hjälp av två sensorer som är integrerade i dragkrokshalsen. Den aktuella vikten visas på bilens färddator.

Tiguan som laddhybrid

Nya Tiguan kommer längre fram att erbjudas som laddhybrid. På IAA i Frankfurt i september visades konceptbilen Tiguan GTE som i läget ”E-Mode” kan köras upp till 50 km på ren eldrift. Enligt körcykeln NEDC ligger förbrukningen vid blandad körning endast på 1,9 l/100 km, vilket motsvarar ett utsläpp på 42 g CO2/km. Det laddningsbara litiumjonbatteriet har en kapacitet på 13,0 kWh. Den utsläppsfria körningen kan förlängas genom en solcellsmodul som är integrerad i taket, vilket är en världsnyhet.

Konceptbilen är framhjulsdriven och drivs av en bensinmotor (1,4 TSI) och en elektrisk motor. Växellådan är en 6-växlad DSG. I GTE-läget arbetar dessutom TSI-motorn och elmotorn tillsammans, så kallad ”boosting”, för att tillhandahålla hela systemeffekten på 218 hk.

På Detroitsalongen i januari presenterade Volkswagen ännu en konceptbil baserad på nya Tiguan: ”Tiguan GTE Active Concept” med laddhybriddrift och elektrisk fyrhjulsdrift. Bilen drivs av en bensinmotor på 150 hk och två elmotorer på 54 hk (fram) respektive 115 hk (bak). Fyrhjulsdriftslösningen gör det möjligt att köra med fyrhjulsdrift oberoende av batteriets laddningsnivå. I elläget har konceptbilen en räckvidd på upp till 32 km.
ARM vill bygga in SIM-kort i processorer
iSIM är tänkt att användas av IoT-grejer 
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Blizzard överraskar med uppdatering till Warcraft III
Balansfix, widescreen-stöd och stöd för 24 spelare 
54.8°
+
André Stray
0
Trailer för The Outsider
Har premiär på Netflix 9 mars 
42.4°
+
André Stray
0
Uppdaterat Lyckad Falcon 9-uppskjutning
Nu börjar rymdinternets tidsålder 
49.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
AirPods ryktas få bättre röststyrning
Kommer kanske även att bli vattentäta 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Färre mikrotransaktioner i PUBG med nytt lådsystem
Högre chans att få gratislådor 
42.2°
+
André Stray
0
Många svenskar planerar att utnyttja sina GDPR-rättigheter
Snart är ny lag på plats 
51.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Lego-maskin som bygger halfpipes i snö
Och en snöslunga! 
41.0°
+
Bobby Green
0
CAT visar upp S61
Med värmekamera och avståndsmätare 
48.3°
+
André Stray
0
Nej, Burnout Paradise kommer inte ha mikrotransaktioner
Felskriverier i Playstation-butiken 
48.0°
+
André Stray
0
TeslaSemi bränner gummi
Imponerande farkost 
46.8°
+
Roger Åberg
0
Rykte Fetare spel på gång till Apple TV?
Uppdaterad varumärkesregistering pekar på det 
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny trailer för Annihilation
Har premiär 12 mars på Netflix 
48.4°
+
André Stray
0
Han Solo goes Beastie Boys
Sabotage-version av Solo-trailern 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Peugeot presenterar nya 508
Bättre på allt, och snyggare 
47.8°
+
Bobby Green
0
Är IKEA:s Ladda-batterier egentligen Eneloop-batterier?
Läge att göra en bra deal i så fall 
60.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
En ordentlig genomgång av nya Volvo V60
Massor av info om nya bilen 
47.1°
+
Roger Åberg
0
Trailer för A Quiet Place
Håll käft eller dö! 
44.4°
+
André Stray
0
Martin Molin pratar nya funktioner i Marble Machine X
Onsdagsnörderi! 
44.9°
+
André Stray
0
"Vi kopierar inte tyskarna, vi är bortom det"
Vi har pratat med Volvos Europachef 
52.8°
+
Roger Åberg
0
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
104.8°
+
Roger Åberg
0