RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
49.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Världens snyggaste digitalkamera är nu lanserad!

Fujifilm slår till med extremretro

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Jag måste skriva rubrikens ord ännu en gång; Världens snyggaste digitalkamera är nu lanserad!

Kameran på bilden heter Fujifilm FinePix X100 och är en kompaktkamera med APS-C-sensor och extrem retro-design (ja, jag gillar retro) som visas upp på Photokina just nu. Kameran har dessutom någonting jag längtat efter länge, en optisk sökare som inte behöver sättas i tillbehörsskon. Denna sökare är dessutom ännu coolare än så, det är nämligen en hybridsökare. Det innebär att man när man vill kan koppla om så man istället får en elektronisk sökare, trevligt.

Kameran har ett objektiv på 23mm vilket motsvarar 35mm i fullformat. Ljusstyrkan är dessutom så hög som f/2,0 vilket tillsammans med iso upp till 12 800 borde betyda att man kan plåta i hyfsat mörka miljöer. Objektivet har en niobladig bländare, närgräns på hela 10 centimeter samt ett inbyggt ND-filter (kan mörka ned tre steg).

Andra specifikationer är 12,3 megapixel, 720p-filmning och en hastighet på 5 bilder i sekunden.

En sak jag gillar är att man får en riktig bländarring på objektivet, samt en gammal hederlig ratt ovanpå för slutartiden. Den sistnämnda ratten har ett litet A inristat på sig vilket borde innebära att vi får välja mellan helmanuellt läge eller bländarprioritet, vad mer behöver man?

Exakt vad denna ljuva skapelse kommer att kosta är än så länge oklart men någon gång i början av 2011 förväntas den lanserar officiellt.

(Och om det inte framgick så är det icke utbytbart objektiv på kameran.)

  tack Krull dpreview.com +