Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
19.2°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
44.6°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Redrock släpper elektronisk sökare till HDslr-kameror

Om du vill kunna vinkla din sökare när du filmar

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Här är en liten nyhet för er som gillar att filma med er systemkamera. Som ni vet så kan det vara svårt att fokusera med hjälp av den tre tums stora skärm på baksidan av kameran, särskilt om det är ljus ute. Därför finns det ett gäng produkter som man placerar över displayen och "gör om den" till en elektronisk sökare. Dessa produkter hjälper rejält men placeringen är dock förutbestämd vilket är lite jobbigt om man vill fotografera i olika vinklar.

Nu har Redrock Micro (som gör många tillbehör för HDslr-kameror) släppt en nu variant som ser lite trevlig ut. Deras nya produkt heter microEVF och är mer lik en klassisk elektronisk videokamerasökare. Den monteras i kameran blixtsko och sedan kan man placera och vinkla den på lite olika sätt.

Inuti sitter en högupplöst skärm som man kopplar till kamerans hdmi-utgång och vips har vi en elektronisk sökare. Enligt Redrock Micro så ska den kunna drivas på "konsument"-batterier och då fungera mellan 15-20 timmar vilket borde räcka för en dags filmning.

Prislappen är som med annan liknande utrustning inte direkt billig men med tanke på vad man får här så kunde den nog varit ännu dyrare. 595 dollar är vad de har gått ut med i sitt pressmeddelande så hittar du den i butik för runt 6000 kronor.