m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
45.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sally Ride blir frimärke
Första amerikanskan i rymden 
42.0°
+
Roger Åberg
0
Sverige bäst i klassen på miljö
USA, Australien och diktaturer sämst 
45.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
DJ Earworms United State Of Pop 2017
Årets pop samlad i en låt 
82kg
+
Bobby Green

Nytt från Hasselblad

Hasselblad H3D-II med 39 megapixel

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Hasselblads nya pjäs, Hasselblad H3D-II, är ett monster som slår en del världsrekord. Förutom att husera med 39 megapixel (finns även bakstycken med 22mp och 31mp) kan de briljera med att ha marknadens största sensor, 48x36 mm vilket är dubbelt så stor som den största småbildssensorn. Ett förbättrat RAW-hanteringssystem och geotagging (information om vart du befinner dig sparas i varje bild du tar) är nyheter på den senaste modellen. Självklart sitter det en 3-tums skärm på bakstycket. Precis som föregångaren så stöder II:an Compact Flash och Image Bank hårddiskar upp till 100 Gb.

Har du 243.000 kronor över? Då är det bara att slå till på en Hasselblad HD3-39II direkt! De ska (teoretiskt) sett finnas tillgänglig redan idag.

RSS 13 kommentarer till artikeln
RasmusN
He he, ingen dålig pjäs!
av RasmusN, onsdag 19 september 2007 kl 01:46
Kaviar!
Sjuka kameror de gör. Tänk om man hade råd... *drömmer*
av Kaviar!, onsdag 19 september 2007 kl 02:48
mulle meck
Hasselblad styrs av danskar och ägs av kineser, en gång stod Hasselblad för framtidssäkerhet och kvalité. Efter att företaget bollats runt bland bankirer så sänns som Hasselblad för länge sen tappat sin själ, synd på ett så fint Svenskt företag. 39 MP är långt mer än vad 99,9% av dagens fotografer behöver, det är ju snarare en kvarnsten att dra runt på då filstorleken gör att även den snabbaste datorer gör att PS kryper fram och man fyller diskar fortare än kvickt. Jag tror att jag använder en kvarts miljon till något annat särskilt som den om ett par år är hopplöst omodern.
av mulle meck, onsdag 19 september 2007 kl 05:55
daniel1210
Mulle meck, du har verkligen stenkoll...
av daniel1210, onsdag 19 september 2007 kl 06:10
faligkorven
Vill ha.
av faligkorven, onsdag 19 september 2007 kl 06:24
sandholm
mulle meck:
det beror presis på vad du gör, hasselblad gör inget som är till för amatörer och allt är designat för att fungerar i studion eller på plats fotografering. Titta man på sensorn är denna helt otroligt, storleken gör att pixlarna är otroligt stora = väldigt lite brus. dock håller jag med om att många idag köper kameror med för stora sensorer, 5-7 MP är mer än tillräckligt om man inte gör förstoringar större än A4, och många gör inga förstoringar alls.
För mig så skulle jag mer än gärna uppgraderar min 22 MP sensor till 39 för att kunna vara längre ifrån modellen och ändå får de mest fina detaljerna, dock är det inte ekonomiskt försvarbart i dagsläget. Filstorleken bryr jag mig inte om som fotograf, det finns batch jobb i ps och sen får maskinen jobba, kvalitén är så otroligt mycket viktigare än tekniken.
När det gäller hasselblad så tycker jag fortfarande att kvalitén finns kvar, jag använder både min H3:a och min 500 och båda är otroligt solida, vem som äger det bryr jag mig inte om, bara de gör kameror som fungerar i studion och aldrig krångla
(dags att fylla på starbucks koppen och svära över flygplans förseningar...)
av sandholm, onsdag 19 september 2007 kl 09:32
Lucius
Jag ska lägga ett bud på ebay istället
av Lucius, onsdag 19 september 2007 kl 09:54
Gustav Engström
Tyvärr måste jag göra dig besviken Lennartsson. Hasseblad är inte alls ensamma om att ha en 48 x 36 mm sensor. Både PhaseOne och Leaf har båda lika stora om inte större. PhaseOnes flaggskepp P45+ mäter 49,1 x 36,8mm. Vi gjorde ett test på jobbet med exakt samma kamerahus och glugg. (För er som inte visste så går det att sätta på ett PhaseOne på både Hasselblad och Mamiya). Skillnaden var avsevärd. Hasselblads bakstycket kunde inte hålla lika skarpt som PhaseOne Jag kan hålla med Mulle Meck på punkten att Hasselblad en gång i tiden stod för kvallitet. Men att man har tummat på kvaliteten för att tävla med dem som ligger långt före. Så alla ni som har tonårsdrömmar om megapixlels på nätterna kan väl titta på PhaseOne tillsammans med ett Hasselbladshus eller Mamiyahus.
av Gustav Engström, onsdag 19 september 2007 kl 11:02
mulle meck
Sinar HY6 är ett intressant system där man istället valt ett öppet system och som sagts där får man också tillgång till 48 x 36 mm sensor.

Själv har jag precis skaffat mig storformat, bara så skönt att ta tid på sig vid fotografering och slippa tänka på överföring, backupper, batterier mm. och inom vissa områden helt oslagbar och till en bråkdel av priset av ett H3 system. Har scannat film 9x12 och printat 60x90cm bara så sjukt bra resultat.
av mulle meck, onsdag 19 september 2007 kl 22:17
Trisen
Har du 243.000 kronor över? Då är det bara att slå till på en Hasselblad HD3-39II direkt! De ska (teoretiskt) sett finnas tillgänglig redan idag.

Det är väl ett helt Ok Bakstycke.. som nån nämde vad skall man ha all den kryddan till,, men men det finns säkert anv..
Men dock får man väll lägga på ++en avsevärd slant för att stödja filerna samt bearbeta/behandla och lagra..

Ps skärmar grafikort prosessorer ram minne programvaror osv


av Trisen, torsdag 20 september 2007 kl 12:31
JAC
Är det någon här som tänker på att Hasselblads kameror inte är till för amatörer? De är som sandholm sa till för att vara i en studio eller på plats-foto. Sånt som framförallt mode- och reklamfotografer håller på med... Och inom de genrarna, så behövs stor pixeltäthet, för att inte få moiré på fina tyger (vilket min fd lärare fått med ett 22mp-bakstycke) och för att kunna göra stoooora förstoringar...
av JAC, torsdag 20 september 2007 kl 17:02
mulle meck
JAC då vet du varför de flesta av världens bästa fotografer fortfarande kör med storformat och film. 39MP och annat tekniskt mumbo jumbo får det bara att vattnas i munnen på amatörfotografer, så som arbetsflödet ser ut idag så blir bilder på 39MP ett skämt för de flesta yrkesfotografer. Men visst man kan ju j-las med assistenterna och låta dom göra slavgörat. Det var länge sedan fotoföretagen gjorde kameror för fotografen och inte ägnade sig åt teknik bara för teknikens skull.
av mulle meck, torsdag 20 september 2007 kl 18:26
Trisen
JAC; Helt korekt och där fyller bakstycket sin plats..
Att plåta för djuptrycks magasin eller starka Reklam bilder
är detta verktyg toppen :) och fakturor därefter.

Men sällan är tryck möjlighterna för svenska magasin inte
större än 300-600 Dpi .. dagstidningar 170...

Av erfarenhet av bådera vet jag att 22mb är MER än nog :)
av Trisen, torsdag 20 september 2007 kl 18:56
Kommentera artikelnSally Ride blir frimärke
Första amerikanskan i rymden 
42.0°
+
Roger Åberg
0
Sverige bäst i klassen på miljö
USA, Australien och diktaturer sämst 
45.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Studiebidraget höjs
Riksdagen röstade ja till regeringens förslag 
45.1°
+
Bobby Green
0
Bitcoin har nu spridit sig till modebranschen
Köp en julig bitcoin-tröja 
29.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt servicecenter för Tesla i Malmö
Öppnar i dag 
44.0°
+
Bobby Green
0
Sexistisk reklam förbjuds i Stockholms kollektivtrafik
Är väl ingen dum idé 
42.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart kan man få maten levererad direkt till kylen
Matföretag och låsföretag börjar samarbeta 
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
iMac Pro kommer att kosta från 56.995 kronor
Väljer man extra allt kostar den 148.790 kronor! 
9.6°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
33.6°
+
Roger Åberg
0