Coola lampor från Light Light

Hem / Belysning

Här är en rätt så cool lampa från företaget Light Light där överdelen av lampan leviterar några centimeter ovanför lampans bas.

Modellen i videon ovan heter "Silhouette" men det finns även en rund modell som fungerar enligt samma princip och den har fått namnet "Eclipse".

Bägge modellerna kostar 980 euro styck.

  tack Viktor www.light-light.com +

Leva med lava

Samhälle / Allmänt

I den här filmen får vi träffa invånare från Hawaii som bor i området Pahoa. Deras vardag är något annorlunda från många andras då de bor i ett område med ett pågående vulkanutbrott. Ett utbrott som sakta men säkert kommer närmare staden.

Utbrottet har pågått i 30 år och med andra ord går det sakta. Många har redan lämnat området. Men vissa har valt att bo kvar.

youtube.com +

YouTube testar 4k-video med 60 fps

Webb / YouTube

YouTube gjorde det möjligt i höstas att ladda upp videor med 60 bilder med sekund. Inom kort kommer det vara möjligt att lägga upp ultra högupplösta videor med samma framerate.

Redan nu har det dykt upp ett par testvideor på YouTube där den nya 4k/60fps-funktionen sätts på prov.

I videon ovan kan ni se hur en sådan video ser ut. Det krävs en hel del kräm från din dator, eller telefon, för att visa 4k-video och givetvis är det lite mer krävande för din enhet att visa en 4k-video i 60 bilder per sekund.

thenextweb.com +

Fredagsdansen

Video / Övrigt

I dag är det fredag och då skall man ut och dansa.

Bonusdans nedan.

www.youtube.com +

Frossa i Alienspel

Spel / PC

Det är snart påsk. Det är vår. Det är rent av dags för sommartid. Ljusare kvällar och härliga spirande känslor. Ett perfekt tillfälle, för alla mesiga människor liksom jag, att spela igenom en massa läskiga spel.

Just nu kör Steam en SEGA-rea vilket innebär att några Alienspel är nedsatta. Aliens vs Predator Collection, Aliens Colinial Marines och Alien Isolation är alla nedsatta med 75 procent. Bra deal.

Dessutom finns flera spel från Total War-serien med på listan samt Vikings, Shogun, klassiska Valkyria Chronicles och ett par Sonic-titlar.

Vill du slå på stort kan du plocka hem SEGA Super Bundle som innehåller närmare 100 små och stora spel till ett pris av 69,99 euro. Ordinarie pris är 326,97 euro.

store.steampowered.com +

Så här blir du Batman

Video / Kul

Break har gjort en film om hur man blir Batman. Och steg ett är att vara rik, och ha en herrgård. Aj då. Men okej, det går i alla fall att anamma Batmans uppdrag - att vara en superhjälte. Tips får ni i filmen ovan.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen