Coola lampor från Light Light

Hem / Belysning

Här är en rätt så cool lampa från företaget Light Light där överdelen av lampan leviterar några centimeter ovanför lampans bas.

Modellen i videon ovan heter "Silhouette" men det finns även en rund modell som fungerar enligt samma princip och den har fått namnet "Eclipse".

Bägge modellerna kostar 980 euro styck.

  tack Viktor www.light-light.com +

Trailer för The 33 ute nu

Film / Nyhet

2010 skedde det en olika som ledde till att 33 gruvarbetare i Chile satt fast i en grotta och givetvis har händelsen filmatiseras. I filmen får vi bland annat se Antonio Banderas som en av gruvarbetarna. Regin står Patricia Riggen som tidigare gjort filmen Girl in Progress.

The 33 har premiär 13 november i USA.

youtube.com +

Vi har sett Mission: Impossible - Rogue Nation

Film / Recension

Vad behövs det för att koka ihop en actionfilm a la James Bond om man följer reglerna? Ingredienserna är följande:

1. En smart och nördig sidekick som sköter allt det tekniska och är stundvis komisk och rolig.
2. En obligatorisk mörkhyad person som oftast kallas ”the token black guy” i USA.
3. En vacker, mystisk och sexig femme fatale som är svår och självdestruktiv men lyckas alltid få hjälten knäsvag.
4. En hjälte som är stilig, vältränad, oftast vit, svag för skönhet, smart och tål ovanligt mycket stryk.
5. En skurk som är hänsynslös och alltid låter andra slåss åt honom medan han gömmer sig, det är oftast en man.
6. En chef som alltid vill följa reglerna men är lojal gentemot hjälten i slutändan.
7. Orealistisk action som aldrig gör tittaren besviken.

Där har ni en typisk actionfilm med spiontema. Mission: Impossible - Rogue Nation har allt det ovannämnda och lite till. Det är action från början till slut med några få stopp där Tom Cruise faktiskt andas. Annars är mannen igång precis hela tiden, vilket är rätt imponerande då han är 53 år gammal. Har du vanan att se actionfilmer kommer du att känna igen varenda karaktär och förutse nästan varenda scen. Mission: Impossible - Rogue Nation bjuder inte på något nytt förutom Rebecca Ferguson.

Rebecca som är svensk är helt klart det bästa med hela filmen. Hon glänser mer än alla actionscener tillsammans och Tom Cruise ser grå ut bredvid henne. Hon känns genuin i sin roll som spionen Ilsa även om det ibland blir lite krystat och orealistiskt. Hon försöker inte vara sexig eller vacker utan bara är det naturligt. Det är också lite kul att hon och Jens Hultén pratar svenska lite då och då, det var jag inte beredd på. En helt klart trevlig överraskning.

Det är svårt att kritisera Mission: Impossible eftersom filmen innehåller alla ingredienser för att bli en härligt god actionsoppa. Du vet vad du får och du lämnar inte biosalongen besviken, jag hade däremot velat se något mer. Det är ändå den femte filmen i filmserien, något extra hade inte skadat. Mission: Impossible - Rogue Nation är verkligen det som vi svenskar gillar allra bäst, nämligen lagom. Inte dålig men inte heller det bästa som någonsin gjorts inom genren. Helt klart godkänd.

www.imdb.com +

Nintendo har sålt 10 miljoner Wii U

Spel / Nintendo

Tidigare idag skrev vi om att Nintendo gjorde ett rekordkvartal under april-juni med 1,1 miljarder yen i vinst. Detta var till tack vare att försäljningen av Amiibo-figurer har gått väldigt bra, men det var också tack vare releasen av Nintendos lekfulla tredjepersonsshooter Splatoon som sedan releasen har sålts i 1,6 miljoner exemplar.

Under perioden april-juni lyckades Nintendo också nå den rätt trevliga milstolpen med totalt 10 miljoner Wii U-enheter sålda sedan relasen i november 2012. Detta var något som Sony lyckades göra med PS4 på 9 månader och för Microsoft tog det det 12 månader med Xbox One. Det tog helt enkelt lite längre tid för Nintendo att nå upp till den siffran. Men det är bättre sent än aldrig.

www.polygon.com +

Priserna på Sonoshögtalare kommer höjas inom kort

Pryl / Högtalare

Har du funderat på att köpa en Sonos-högtalare så är det kanske läge att göra det rätt omgående. Sonos planerar nämligen att höja priset på samtliga högtalare de säljer i Europa på grund av att relationen mellan euron och dollarn.

Här under ser ni de nya priserna och som ni ser så kommer Play:1 kosta 229 euro i stället för 199 euro och priset för Playbar kommer öka med 100 euro.

Sonos onlinebutik kommer stängas ner klockan 15.00 under morgondagen och när den går live igen på fredag klockan 10.00 så är det de nya priserna som gäller.

blog.sonos.com +

Google lägger till 20 språk i videoöversättaren

Webb / Google

Google fortsätter göra livet lättare för oss användare. Nu har utvecklarna som jobbar med Translate lagt in 20 nya språk i videoöversättaren som gör det möjligt för dig att översätta diverse skyltar genom att endast rikta din kamera mot dem. Så nu kan Translate översätta från 37 olika språk via foton, 32 via röst och 27 via video.

Språken som du nu kan översätta via videoöversättaren är: Engelska, franska, tyska, spanska, italienska, portugisiska, ryska, bulgariska, katalan, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, filipin, finska, ungerska, indonesiska, litauiska, norska, polska, rumänska, slovak, svenska, turkiska och ukrainska. Detta betyder att du bara behöver ha internetuppkoppling när du reser i dessa länder.

Den uppdaterade versionen av Translate har börjat rulla ut och kommer inom kort att dyka upp på din mobiltelefon om du har Translate installerad. När uppdateringen är installerad så behöver du bara starta kameraöversättaren och klicka på den nya knappen i mitten av skärmen. Har du inte appen så hittar du den här: Google Translate för Android.

via The Verge googleblog.blogspot.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen