Coola lampor från Light Light

Hem / Belysning

Här är en rätt så cool lampa från företaget Light Light där överdelen av lampan leviterar några centimeter ovanför lampans bas.

Modellen i videon ovan heter "Silhouette" men det finns även en rund modell som fungerar enligt samma princip och den har fått namnet "Eclipse".

Bägge modellerna kostar 980 euro styck.

  tack Viktor www.light-light.com +

NailO är en trackpad för tummen

Pryl / Bärbarheter

Här är en ball liten mojäng som forskare på det amerikanska universitetet MIT tagit fram.

Det handlar om den minimala trackpaden NailO som användaren ska placera på sin tumnagel och det är sannolikt världens minsta trackpad. Trackpaden kommunicerar via Bluetooth och ska kunna kommunicera både med mobiler, tablets och datorer.

I sina tester har MIT lyckats använda fem olika gester med 92-procentig noggrannhet. Då man sannolikt skulle råka röra NailO omedvetet har forskarna även föreslagit att den i framtiden ska aktiveras genom att hålla på den en längre stund.

När eller om vi får se NailO på marknaden framgår inte.

via CNET newsoffice.mit.edu +

McLaren F1 möter McLaren P1

Bil / McLaren

Nu har Evo äntligen gjort det, ställt originalet mot framtiden - McLaren F1 mot McLaren P1. Två superbilar med över 20 års ålderskillnad, den ena världens mest extrema bil då, den andra världens mest extrema bil i dag.

F1:an är från 1995 och den 39:e bilen McLaren byggde. Den har chassinummer 46 och ägare av F1:or fick möjligheten att köpa P1 med samma chassinummer när den släpptes, och det är precis vad ägaren till dessa bilar gjorde. Evo fick låna bilarna och åkte till södra Frankrike för att se vad som har hänt under åren, och till vår glädje hade de med sig en filmkamera.

jalopnik.com +

Makerbot visar upp Shape Maker

Pryl / 3D-skrivare

Makerbot vill göra det lite lättare för oss att skriva ut våra egna alster. Tidigare har du varit tvungen att antingen rita någonting i 3d-program, eller ladda ner modeller från sajter som Thingverse, men med Makerbot nya Shape Maker-funktion behöver du bara dra några streck på ett papper och sen ta kort på ditt alster med iPaden för att få fram en 3d-modell. I appen kan du justera verkets storlek och tjocklek och sedan är klicka på print och därefter kommer ditt alster att skrivas ut på din Makerbot-skrivare.

Funktionen kommer att dyka upp i Makerbots iPad-app inom en snar framtid och Shape Maker är troligtvis det lättaste sättet att använda en 3d-printer för att skriva ut dina verk. Så om du har skjutit på köpet av en 3d-skrivare från Makerbot så är det kanske dags att ta en titt på utbudet igen.

via Gizmodo www.makerbot.com +

Här landar SpaceX på en pråm

Vetenskap / Rymden

Häromdagen visade vi upp ett klipp där vi fick se hur en Falconraket från SpaceX nästan lyckades med att landa på en flytande pråm i havet och här kommer ett klipp till på detta där vi får se det hela på lite närmare håll.

Det hela är filmat med en gopro-kamera men det är oklart hur klippet dök upp på Reddit då det inte är något som SpaceX har släppt officiellt. Hur som helst så ser det ut som om landningen gick förhållandevis bra. Åtminstone om man jämför med första försöket som inte slutade något vidare (se inlänkad artikel nedan).

Nästa gång SpaceX skjuter upp en Falconraket med tillhörande Dragonkapsel ska man försöka sig på att landa Falconraketen på land när denna väl släppt iväg Dragonkapseln till den internationella rymdstationen ISS.

youtube.com +

Teaser-trailern för Batman v Superman: Dawn of Justice

Film / Teaser

I går läcktes en rätt kvass version av teaser-trailern för Batman v Superman: Dawn of Justice. Nu har Warner Bros. släppt denna teaser-trailer officiellt och kan beskådas ovan.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen