Snygg straffspark
Ge aldrig upp hoppet! 
41.2°
+
Frode Wikesjö
0
Star Trek: Discovery får en andra säsong
Officiellt den här gången 
44.0°
+
André Stray
0
Hamish & Andy skojar med radiochefer
Skriver tokdålig låt 
80kg
+
Bobby Green
Så här får du Siri att uttala namn rätt
Cool funktion! 
41.6°
+
Roger Åberg
0
Föroreningar står för 16 procent av tidiga dödsfall globalt
Det är rätt mycket 
32.8°
+
Emmy Zettergren
0
Minimöbler designade för katter
Klart som katten katten ska ha det gött 
105kg
+
Bobby Green

Adlibris levererar nu samma dag

Om man bor på rätt plats

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Internetbokhandlaren Adlibris ska nu börja leverera varor samma dag som man beställer dem. Detta kommer fungera genom appen Adlibris Express (endast iOS just nu) och som kund måste man beställa varorna innan klockan 11:00. Leveransen sker då samma dag om man bor i en av de 24 städerna som Adlibris listar i appen. Andra städer får vänta tills dagen efter man lagt beställningen innan de får grejerna.

Anledningen till att man gjorde detta var helt enkelt för att nå ut till nya kunder och öka konkurrensen gentemot fysiska butiker.

Adlibris ägs av Bonnier-koncernen som då även äger Feber.

Visa
Se städerna som Adlibris kan leverera snabbt till...
Adlibris kan leverera SAMMA DAG till:
- Stockholm, Uppsala, Linköping, Norrköping, Västerås, Eskilstuna, Enköping, Strängnäs, Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping, Kumla, Degerfors, Hallsberg, Örebro, Köping, Arboga, Sala, Södertälje, Nynäshamn

Adlibris kan leverera NÄSTA DAG till:
- Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Umeå, Helsingborg, Trelleborg, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Landskrona, Varberg, Kristianstad, Åhus, Halmstad, Ängelholm, Falkenberg, Varberg, Växjö, Kalmar, Kungsbacka, Alingsås, Stenungsund, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Borås, Gävle, Sandviken, Borlänge, Falun, Sundsvall, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Skellefteå, Piteå, Luleå, Boden

Så här får du Siri att uttala namn rätt

Cool funktion!

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Övrigt

Siri är väl helt ok att prata med men ibland är hon usel på att uttala namn - och därmed också usel på att förstå vem du menar när du pratar med henne. Men det går faktiskt att fixa och det är relativt enkelt.

Nu är det här kanske bara något man orkar göra med sina nära och kära, men har du någon som du messar ofta som Siri inte riktigt kan förstå, då rekommenderar jag varmt att göra detta!

Tyvärr fungerar detta endast om man har engelska som språk.

via Youtube

Så här kommer icke-anpassade appar se ut på iPhone X

Yuck!

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

iPhone X verkar bli riktigt grym, men den där läppen där uppe har folk, minst sagt, haft en del åsikter om.

Nu har en video på en iPhone X som kör Instagram dykt upp. Appen är ännu inte justerad för iPhone X och det ser inte alls roligt ut. Nu kommer nog de flesta appar uppdateras illa kvickt, men det kan bli en intressant första tid för de som köper den här telefonen.

Över 55 procent kör redan iOS 11

iOS 10 under 40 procent

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Apple har alltid lyckats få sina användare att uppdatera sina telefoner snabbt och den här gången är inget undantag. Hela 55 procent av iOS-användarna kör i dag iOS 11, enligt Mixpanel. Som ni ser på grafen ovan fortsätter iOS 11 att öka sakta men säkert. Dock så kommer iOS 11 aldrig att nå de nivåer som iOS 10 haft eftersom det ju är fler modeller som inte kan få elvan.

Av er här på Feber som kör iOS kör 67,8 procent iOS 11. 3,1 procent kör redan iOS 11.1 så rätt många som gillar att testa betaversioner.

Det finns väl inget område där iOS och Android skiljer sig så mycket som detta, senaste Androidversionen Oreo hade installerats på 0,2 procent av enheterna runt om i världen efter en månad.

Det verkar bara finnas 2-3 miljoner iPhone X till säljstarten

Kommer att bli slagsmål om dem

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Snart är det dags för säljstart av iPhone X och det börjar komma rapporter om hur det går med tillverkningen. Apple och dess partners verkar ha fått lite fart på leveranserna och ska enligt källor nu vara uppe i 400.000 enheter per vecka. Låter mycket, men det kommer inte alls att räcka. Man tror att det kommer att finnas mellan två och tre miljoner enheter till försäljning när de släpps i butik om två veckor.

Anledningen är att det är en hög med nya och avancerade delar i telefonen och underleverantörerna som ska producera dessa har helt enkelt inte fått fart på tillverkningen. Maskinerna spottar ur sig delar, men de måste ju också hålla hög kvalitet, något som tar lite tid att få till.

När tillgången kommer att möta efterfrågan är lite olika beroende på vem man frågar, och så klart hur populära telefonen kommer att bli. Många har väntat med att uppgradera tills iPhone X kommer så det talar för höga försäljningssiffror. Samtidigt är det långt från en billig lur.

Klart är att om du vill ha en telefon nästnästa fredag kommer du att få köa eller vara snabb på förbokningsknappen, en knapp som blir tillgänglig nästa fredag.