m
Det är klart att din bil ska ha ett parasoll
Konstigt produkt är rätt genial 
46.1°
+
Roger Åberg
0
New York Times har gjort bok om Star Wars
Samlat alla deras artiklar 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Underbar tur på puder
Åh, lyxen! 
198kg
+
Roger Åberg
Audi testar system som skickar ström till elnätet
Men som ser till att bilen också får sitt 
49.4°
+
Roger Åberg
0
Randy klarade Through the fire and flames
Med mössa på huvudet! 
46.6°
+
Roger Åberg
0
Se Seattle växa och utvecklas
Det här hände på tre år 
121kg
+
Bobby Green

Så här fungerar Apple Pay!

Med mobil, med klocka och på nätet

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Övrigt

Apple Pay är äntligen här - men hur fungerar det?

Det vanligaste sättet att använda Apple Pay är nog via telefonen. Antennen för att betala sitter i överkanten på telefonen så när man lägger telefonen mot läsaren kickar funktionen igång. Sen håller man bara tummen på fingeravtrycksläsaren och så är det klart.

Har man flera olika kort kan man innan man duttar telefonen dubbelklicka på hemknappen. Då får man upp en kortväljare och sedan är det bara att föra telefonen mot läsaren.

Med klockan behöver man inte bekräfta sin identitet, det har man redan gjort när man satt klockan på armen. För att betala dubbelklickar man på knappen på sidan, väljer kort genom att svepa vänster (om man vill) och håller klockan mot läsaren.

nätet får man upp en Apple Pay-knapp. Här är det lite extra härligt eftersom Apple Pay vet din adress. Man slipper logga in hos handlaren och ange sin adress om och om igen, man godkänner bara adress och leveranssätt och så är det färdigt. Handlar man i telefonen ska det funka direkt, handlar man på dator behöver man helst en dator med touchID. Har man inte det kan man istället synka datorn med en telefon och godkänna köpet via telefonen.

Här kommer du att kunna använda Apple Pay

I alla fall i teorin

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Så finns då äntligen Apple Pay i Sverige - typ. Man behöver ha ett kort från Nordea eller ST1 för att använda Apple Pay och de har nog fått en del kunder i dag. Med på tåget behöver också handlarna vara, fast de behöver inte ha någon unik deal med Apple för att det ska fungera. I teorin ska det fungera med vilken handlare som helst som har stöd för kontaktlösa betalningar.

Det är alltså inte bara hos de handlare som Apple pratar om som ska fungera, alla handlare som har symbolen för kontaktlösa betalningar på sina maskiner ska, i teorin, fungera.

Vi säger i teorin för att mjukvaran i maskinen måste vara uppdaterad så att den har stöd för Apple Pay. För affären på hörnet är detta troligen inte ett problem eftersom Apple Pay som sådant inte är någon nyhet. Större kedjor kan däremot ha valt att inte stödja Apple Pay.

Vi ber nu därför om er hjälp - skriv gärna bland kommentarerna vilka ställen som fungerar - och inte fungerar!

En leverantör som fungerar är iZettle som säger sig vara fullt redo att ta emot Apple Pay. Vi testade nyss och det fungerade finfint.

Nu funkar Apple Pay i Sverige!

Än så länge bara med kort från Nordea och ST1

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Ryktena var sanna, i dag är det äntligen dags för Apple Pay i Sverige. Ryktet om Nordea stämde också, så alla vi som inte har Nordea får vänta lite till. Gillar du att tanka och har ett ST1-kort är lyckan också din, bensinkedjan har också stöd för Apple Pay på sina kort.

Vi övriga verkar alltså få stå i kylan ett tag till. Vi kommer att få mer information om vad som gäller angående utrullningen efter lunch. Tills dess får ni gärna kommentera här om kort som funkar och inte funkar!

Funkar: Nordea, ST1.
Funkar snart: Ticket Rikskuponger.
Ställen där det går att betala: 7-Eleven, Apple, Circle-K, Clas Ohlson, Digital Inn, Elgiganten, Joe & the Juice, Lidl, McDonalds, Nordic Choice Hotels, Pressbyrån, Scandic, Shell och Starbucks.
Ställen där det går att betala på nätet / i appar: ASOS, Booking.com, EasyJet, EasyPark, Foodora, Hotel Tonight, Karma, KRY, Resq Club, Wolt och Tiptapp mfl.

För att handla i affär med Apple Pay behöver du en iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone SE. Alla versioner av Apple Watch fungerar.

För att handla på nätet eller i appar med Apple Pay behöver du antingen någon av de ovan eller en iPad Air 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4 eller någon av iPad Pro-modellerna.

  tack alla som tipsat och Håkan apple.com +

Så bra är iPhone 8 Plus!

Jämförs med iPhone 6S och Samsung Galaxy S8

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Jag har haft iPhone 8 Plus ett tag nu och ni vet alla vad som gäller, det är en läskigt snabb lur med grym kamera i en förpackning som inte är så upphetsande. Speciellt inte i jämförelse med S8 och de andra lurarna som har kommit på sistone.

Tyler Stalman har också kört telefonen ett tag nu och det här är hans jämförelse mellan 8 plus och tre andra relevanta telefoner - S8:an från Samsung, iPhone 6S och iPhone 7. 6S är med i leken eftersom det troligen är den som många kommer att uppgradera från, de som har 7:an behöver ju faktiskt inte uppgradera. Har man så mycket pengar att man verkligen vill uppgradera sin sjua så väntar man nog på iPhone X.

Hur som helst - Tyler går igenom telefonen, främst ur en fotografs perspektiv men även en hög med andra saker som fungerar på alla andra gås också igenom. Och vi är väl alla fotografer.

Hur som helst, jag håller verkligen med Tyler om allt.

Adlibris levererar nu samma dag

Om man bor på rätt plats

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Internetbokhandlaren Adlibris ska nu börja leverera varor samma dag som man beställer dem. Detta kommer fungera genom appen Adlibris Express (endast iOS just nu) och som kund måste man beställa varorna innan klockan 11:00. Leveransen sker då samma dag om man bor i en av de 24 städerna som Adlibris listar i appen. Andra städer får vänta tills dagen efter man lagt beställningen innan de får grejerna.

Anledningen till att man gjorde detta var helt enkelt för att nå ut till nya kunder och öka konkurrensen gentemot fysiska butiker.

Adlibris ägs av Bonnier-koncernen som då även äger Feber.

Visa
Se städerna som Adlibris kan leverera snabbt till...
Adlibris kan leverera SAMMA DAG till:
- Stockholm, Uppsala, Linköping, Norrköping, Västerås, Eskilstuna, Enköping, Strängnäs, Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping, Kumla, Degerfors, Hallsberg, Örebro, Köping, Arboga, Sala, Södertälje, Nynäshamn

Adlibris kan leverera NÄSTA DAG till:
- Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Umeå, Helsingborg, Trelleborg, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Landskrona, Varberg, Kristianstad, Åhus, Halmstad, Ängelholm, Falkenberg, Varberg, Växjö, Kalmar, Kungsbacka, Alingsås, Stenungsund, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Borås, Gävle, Sandviken, Borlänge, Falun, Sundsvall, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Skellefteå, Piteå, Luleå, Boden