Old Spice-reklamen i iPhone-tappning

iPhone / Övrigt

Jag hoppas inte att ni har missat den fantastiskt lysande reklamfilmen för Old Spice. Om ni har gjort det, se den först och sedan ser ni den versionen som är för/mot Apple och iPhone. Den är nästan lika lysande.

youtube.com +

Så här kommer drönare att förändra framtiden

Pryl / Övrigt

Här är ett lite mer än två minuter långt klipp där The Verge går igenom hur vår framtid skulle kunna se ut när allt fler får tillgång till autonom drönarteknik som kan användas för övervakning, levereranser och en hel del annat.

Jag antar att det är mycket upp till vilka lagar som instiftas på området som kommer att utforma hur vår drönarframtid verkligen kommer att se ut. Personligen väntar jag fortfarande på "drönaren" i klippet nedan.

youtube.com +

Elefant städar

Video / Imponerande

Här är en rätt rolig film där en övervakningskamera har filmat en elefant som verkar vara mycket renlig av sig då den plocka upp skräp och slänger i en soptunna i trädgården där den befinner sig.

Det framgår tyvärr inte var det hela tar plats och inte heller hur elefanten har lärt sig att städa.

youtube.com +

T-mobile låter kunder spara sin surfpott

Mobil / Business

I USA kommer den tyskägda mobiloperatören T-Mobile snart att låta sina kunder spara sin surfpott och använda den i framtiden. Det betyder med andra ord att om en kund inte surfar upp hela den datamängden som ingår i abonnemanget varje månad så flyttas detta över till kommande månad.

T-Mobiles vd John Legère kommenterar det nya greppet med:
"Kan ni tänka er att en bensinstation skulle ta tillbaks den bensin ni inte använt varje månad? Mobilbranschen är hopplös. Amerikaner har blivit lurade av sina operatörer att betala för stora surfmängder varje månad för att slippa betala dyrt när de behöver extra data. Och nu märker kunderna i stället att de betalar för mer än de behöver."
Ny Teknik har varit i kontakt med de svenska operatörerna Telia Sonera, Telenor, 3 samt Tele2 men tyvärr verkar det inte som om detta är något som de för tillfället kommer att ta efter. Man säger dock att det är en intressant idé så kanske är det något som även dyker upp på den svenska marknaden i framtiden.

www.nyteknik.se +

Microsoft arbetar med Arcadia

PC / Mjukvara

Microsofts nya VD, Satya Nadella, har talat ganska mycket om sin "mobile first, cloud first" strategi. Då kommer det inte direkt som en överraskning att företaget planerar en molnbaserad streaming-tjänst för spel och appar.

Enligt ZDNets Mary Jo Foley så ska tjänsten kallas för "Arcadia" och byggs runt Microsofts Azure-plattform. Arcadia ersätter "Rio" som visades upp föra året men det finns inte många detaljer omkring detta.

Informationen kommer från en tweet där en användare frågar om jobb hos Microsoft som nämner Arcadia och streaming. För att ansöka till jobben så erfarenhet med Android och iOS ett plus.

Arcadia kan komma att användas för att få igång Windows-mjukvara på mobila enheter som kör andra operativsystem. Att strömma Android-appar till Windows-enheter övervägdes också men ska tydligen inte vara med i planerna nu.

www.zdnet.com +

Snubbe bygger rallybil av Lamborghini Gallardo

Bil / Lamborghini

När jag först såg skriverierna om att Matt Brandenburg från BRAKIM Racing skulle bygga om en Lamborghini Gallardo till en rallybil trodde jag att det hela bara var ett skämt för att få uppmärksamhet. Men jag hade fel. Efter videon på när bilen sladdar omkring kommer nu ett par bilder (länken nedan) på den påbörjade ombyggnaden.

Planen är att tävla med bilen i Empire State Performance Rally nästa år.

blackflag.jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen