Nya Quicktime Player får minimalt gränssnitt

Mac / Mjukvara

Samtidigt som vi fick nys om att Findern i 10.6 kommer att bli helt omskriven i Cocoa så fick vi reda på att en ny version av Quicktime Player också kommer.

Den nya versionen kommer att ha ett helt nytt minimerat gränssnitt som helt är fokuserad på uppspelning. Fokus kommer alltså flyttas från filmhantering - som ju görs bättre i iMovie - till just uppspelning.

Exakt vad detta betyder återkommer vi till när vi får se de första skärmdumparna.

Släppdatum för Magicka 2

Spel / Multiplattform

Paradox Interactive har släppt en ny trailer för Magicka 2 där man bland annat avslöjar att spelet kommer släppas till Windows och PlayStation 4 den 26 maj.

www.youtube.com +

Volvo kramar ut det sista ur V70, XC70 och S80

Bil / Volvo

Det är snart dags för modellerna V70, XC70 och S80 att tacka för sig och på sedvanligt vis gör Volvo detta genom att släppa ett par så kallade Classic-versioner av dessa vagnar. Bilarna får mer utrustning, lite avvikande designdetaljer, det uppdaterade Sensus-infotainmentsystemet och de nya Drive E-motorerna.

V70 och XC70 kommer i versionerna Classic Momentum, Classic Sport och Classic Summum. S80 kommer endast som Classic Summum. V70 går att få med dieslarna D3, D4 och D4 AWD medan det är T4 och T5 Bi-Fuel som gäller om man vill köra på bensin. XC70 får D4, D4 AWD och D5 AWD och S80 går endast att få med D4.

Priserna ser ut som följande:
V70 Classic Momentum 299 000 kronor
XC70 Classic Momentum 349 000 kronor
S80 Classic Summum 374 800 kronor

Nu väntar vi, och ser fram emot ersättarna - V90, V90 Cross Country och S90.

teknikensvarld.se +
Volvo V70, XC70 och S80 nu som Classic bilar
- alla motorer är "Made by Skövde"

När Volvo Cars lanserar Modellår 16 går produktprogrammet för 40,60,70, och 80-serierna in i en ny era. Bilarna får många nya varianter på Volvos tekniskt avancerade och bränslesnåla nya fyrcylindriga motorfamilj - ”Made By Skövde”. Det innebär 35 miljöbilar. Dessutom kommer Classic-versioner för Volvo V70, XC70 och S80. Sitt sista modellår blir bilarna mer uppgraderade än någonsin.
-Med våra nya motorer tar vi ett fantastiskt stort steg framåt. Vi går från åtta motorfamiljer till en. Kunderna får alla, oberoende vilken variant de väljer, den senaste teknologin med förfinade tekniska nivåer, samma avancerade överladdningsteknik, friktionsoptimering, I-Art-bränsleinsprutning och 30-90 kilo lättare motorer. Bränsleförbrukningen sänks i snitt med 35 procent, säger Johan Hallnéus, avdelningschef på drivlineutveckling på Volvo Cars.
De nya egenutvecklade Drive E-motorerna lanserades redan förra vintern 2013 i en diesel och en bensinversion. De har vunnit flera utmärkelser och rönt kundernas välförtjänta uppskattning. Men i och med Modellår 16 kommer alltså fler nya varianter och modifieringar på de redan lanserade motorerna. Hela motorprogrammet spänner från 120 till 306 hästkrafter.För 40 60,70 och 80-bilarna handlar det om 35 miljöbilar. Med Volvo XC90 T8 har Volvo Cars totalt 36 miljöbilar i sitt utbud.

Grunden är ett gemensamt motorblock för såväl diesel som bensinvarianter. Slagvolymen ligger på 1,5 eller 2 liter. Det finns tre nivåer av överladdning: enkel turbo, tvåstegs turbo och kompressor med turbo. Vid sidan om den befintliga åtta-stegade automatiska växellådan med Eco+ och frihjulsfunktion kommer en ny sex-stegad automatisk växellåda också den med Eco+ och frihjulsfunktion.
På bensinsidan finns motorerna T2 på 122 hästkrafter, T3 med 152 hästkrafter, T4 med 190 hästkrafter, T5 med 245 hästkrafter och T6 med 306 hästkrafter.
På dieselsidan kommer D2 med 120 hästkrafter, D3 med 150 hästkrafter. Väljer man automatlåda blir det den nya sex-stegade till dessa varianter. D4 är nu uppgraderad till 190 hästkrafter. D5 har 225 hästkrafter. Till dessa båda motorer gäller den åttastegade automatlådan.
- Våra Drive E-motorer får beröm för att de är så tysta och vibrationsfria. Det ger en avkopplande körning. Den 35 procent lägre förbrukningen – T6 - är bäst i klassen. Det ger mycket värde för pengarna, säger Johan Hallnéus och fortsätter:
-Ska man lyfta fram några av varianterna väljer jag D2 för V40 med 82 gram CO2-utsläpp. Det är otroligt konkurrenskraftigt. En annan stark variant är D4 för V40. Med sina 190 hästkrafter har den en bränsleförbrukning på 3,1 liter per 100 kilometer och ett CO2-utsläpp på 85 gram.
Samtliga nya Drive E-motorer för modellår 16 uppfyller kraven för Euro 6. De är också utvecklade för att kunna adderas med elektrifiering. Den första bilen ut med den hybridtekniken är Volvo XC90 T8 som byggs på den nya SPA-plattformen.
-Det är världsklass och öppnar möjligheterna för kommande modeller som byggs på SPA-plattformen. Vi jobbar också kontinuerligt på att ytterligare förfina våra motorer. Detta för att förbättra vår teknik och lösa kommande skärpta emissionskrav. Vi ska vara världsledande på prestanda vs förbrukning, säger Johan Hallnéus.

Nu kommer Classicversioner på Volvo XC70,V70 och S80.
Några bilar som har de nya Drive E-motorerna är Classic-versionerna för Volvo V70, Volvo XC70 och Volvo S80. Classicversioner av en modell kommer som brukligt när bilen närmar sig slutet på sin livscykel och begreppet har använts de senaste 20 åren. Senast Volvo Cars släppte Classic-varianter var 2007.
Filosofin bakom Classic-begreppet är att en modell aldrig är så bra och förfinad som sitt sista modellår. När det gäller Volvo V70, XC70 och S80 har oerhört mycket hänt med modellerna sedan de släpptes 2007. De är lika uppgraderade som sina yngre syskon i Volvofamiljen. Och som en sista förfining kan man se de nya Drive E-motorerna och det uppkopplade Sensus audiosystemet.

Volvo V70 och XC70 kommer i varianterna Classic Momentum, Classic Sport och Classic Summum. Volvo S80 finns som Classic Summum. Classic Momentum innebär Momentum-nivå adderat med teknikpaket, Driver Support paket, klimatpaket och 17 tums fälgar. För Classic Sport tillkommer sportstolar i läder, Keyless Drive, elmanövrerad förarstol och 18 tums hjul. Classic Summum har givet Summumnivå och komfortstolar i läder samt 18 tums hjul.
Det hör ett unikt fälgprogram till Classic-bilarna. Samtliga varianter får också elmanövrerad baklucka. Motorprogrammet omfattar för Volvo V70 dieslarna D3, D4 och D4 AWD samt på bensinsidan T4 och så T5 Bi Fuel. Volvo XC70 har motorerna D4 FWD, D4 AWD och D5 AWD. Volvo S80 finns med D4.
Priserna börjar för Volvo V70 Classic Momentum från 299 000 kronor. Volvo XC70 Classic Momentum börjar från 349 000 kronor. Tillägg för Sport respektive Summum är 15 900 kronor. Volvo S80 Classic Summum kostar från 374 800 kronor.

Andra spännande nyheter för Modellår 16 är en ny version V60 laddhybrid som får namnet Volvo V60 Twin Engine och beteckningen D5 PHEV. Bilen får 163+68 hästkrafter och klassas som supermiljöbil i Sverige. Tidigare versionen D6 PHEV finns också kvar. På gasbilssidan finns Volvo V60 T5 Bi Fuel och Volvo V70 T5 Bi Fuel. Som nyhet får båda bilarna Drive E-motorer och en utökad räckvidd för körning enbart på gas till 40 mil. Dessutom lanseras som modellår 16 Volvo V60 Cross Country och Volvo S60 Cross Country. Nytt är också att det går att få Polestar-optimering till en del av de nya Drive E-motorerna.

Fotnot: Det går nu också att använda verktyget Bygg Din Bil på www.volvocars.se för att bygga sin egen Modellår 16 Volvo.

Rock Band 4 bekräftat

Spel / Multiplattform

Efter massvis med rykten så offentliggjorde Harmonix i dag äntligen sitt nästa Rock Band-spel. Rock Band 4 kommer det heta och kommer att släppas senare i år till PlayStation 4 och Xbox One.

Harmonix vill hitta tillbaka till spelseriens rötter och kommer därav inte slänga in för mycket krimskrams i spelet utan fokusera på det som är roligt. En vettig grej som man nämner är att man jobbar på att få majoriteten av låtarna som man redan äger in i detta nya spel men exakt hur detta skall gå till verkar fortfarande lite oklart.

"The work is going really well. I'm confident that we'll get there. Players who have a good-sized library of DLC, it will show up day one and they'll have their songs,"

Mad Catz kommer bygga nya instrument till spelet men man försöker även få de gamla instrumenten att fungera med det nya spelet.

"The Sony instruments were wireless via a USB dongle; that's pretty straightforward. Things are complicated on the Xbox side, and I'm not prepared to talk specifics yet until I understand them a little better, frankly. There's a first-party component, and a technical component being managed by Harmonix and Mad Catz that is still very much in play,"

Harmonix kommer erbjuda en rad olika paket med spelet där olika instrument ingår beroende på vad man vill ha. Man nämnde även att Harmonix inte kommer släppa en massa uppföljare varje år för att istället helt fokusera på att använda Rock Band 4 som en plattform.

Vill man läsa ett längre reportage om spelet så kan man hitta en sådan via länken nedan.

www.polygon.com +

TV4 firar Ostbågens dag

Film / Övrigt

Idag är det Ostbågens dag och här kan ni kolla in hur Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist firar det i TV4:s Nyhetsmorgon. "Me, fan".

  tack David S www.tv4.se +

50 Shades of Grey förbjuds i Indien

Film / Nyhet

Den upphaussade BDSM-filmen "50 Shades of Grey" har bannlysts i Indien och kommer därmed inte visas på biografer där.

Det är Indiens censurmyndighet som tagit beslutet om att förbjuda filmen i landet men man har inte velat kommenta detta vidare men Universal Pictures, den amerikanska filmstudion som ligger bakom filmen, säger till nyhetsbyrån Reuters:
"The board had objected to some of the film's dialogue, even after the studio made voluntary edits to the film to tone down its sex scenes and removed all nudity."
Filmen är sedan tidigare förbjuden i bland annat Malaysia, Kenya och Indonesien.

www.ibtimes.co.in +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen