En bikupa i lägenheten från Philips

Pryl / Mojänger

Philips har tagit fram det här konceptet för alla som känner för att ha en egen biodling i sin lägenhet och kanske vill njuta av färsk honung i teet varje dag.

Man kallar det hela för Urban Beehive och den sätts upp på ett fönster så att bina kan flyga ut och pollinera växterna i blomsterlådan som är placerad utanför fönstret (se bild två nedan). Det finns även en funktion med vilken man kan släppa in rök i bikupan för att lugna ner bina när man är sugen på att skörda lite honung.

Urban Beehive är än så länge ett koncept som sagt men med tanke på miljön och hållbara livsstilar som förespråkas nu för tiden så är det säker inte alls omöjligt att den här eller något liknande dyker upp på marknaden i framtiden.

via Fast Company www.design.philips.com +

Spela spel medan du simmar med Playstation Flow

Spel / Sony

Idag är det som bekant första april och det kan helt ärligt vara lite svårt att sålla bland nyheterna. Vilka är rena skämt och vilka är äkta.

Vissa är dock underhållande uppenbara och Playstation Flow känns som en klockren aprilnyhet. I filmen får vi se en presentation av ett par glasögon som ska kunna låta dig spela tevespel under vattnet. Ett par vattentäta VR-simglasögon helt enkelt. Kul tanke, men nej. De här lär vi inte kunna köpa i någon affär nära oss.

blog.eu.playstation.com +

NASA släpper video där astronauten Chris Kelley går ombord på ISS

Vetenskap / Rymden

Den 27 mars åkte ett gäng astronauter från Nasa och ryska Roscosmos upp till ISS och redan nu har NASA släppt en video där vi får se gänget gå ombord på rymdstationen. Chris Kelley och Mikhail Kornienko kommer att hänga på ISS i ett år för att undersöka hur människan påverkas av långa rymdfärder. Chris Kelley har en tvillingbror här nere på jorden och NASA kommer alltså att jämföra deras blodvärden och sådant.

Utöver själva ombordstigningen så får vi också se när gänget pratar med sina familjer på jorden.

www.youtube.com +

Snart kan du skapa digitala scrapbooks på Facebook

Webb / Facebook

Facebook håller på att lansera en ny tjänst som heter Scrapbooks. Den gör, som namnet avslöjar, så att du kan skapa digitala fotoalbum med fokus på barnalbum. Med andra ord en trevlig tjänst för föräldrar men som givetvis kan användas för andra syften också.

Redan idag går det som bekant att skapa vanliga fotoalbum och dela dem med de bekanta som man önskar. Skillnaden med scrapbooks är att de är lättare att skapa utifrån bilder som redan ligger på Facebook. Du taggar nämligen bilder du vill ska ingå och sen skapas albumet automatiskt. Det funkar också när du taggar bilder som exempelvis dina vänner tagit av dina barn och du kan även låta andra familjemedlemmar addera kort till dina scrapbooks, om ni är länkade via relationer på Facebook.

Finurligt nog kan sedan ett barn, som vid tretton års ålder får lov att skapa ett eget Facebook-konto, plocka in bilderna i sin profil och ha dem som en karta över de första åren i livet.

Den nya tjänsten kommer initialt att lanseras i USA på webben och i mobiltelefoner. När den letar sig vidare till Europa återstår att se.

www.theverge.com +

Never Alone och Dishonored är gratis med PS Plus i april

Spel / Sony

Sony har nu meddelat vilka spel som blir gratis med Playstation Plus i april.

För Playstation 4 kan vi se fram emot Tower of Guns, Never Alone och Aaru's Awakening. Till Playstation 3 kan vi istället se fram emot Dishonored och på Playstation Vita är det Killzone Mercenary och MonsterBag som gäller.

Samtidigt försvinner då några spel så se till att plocka upp följande titlar innan 8 april:
Oddworld: New ‘n’ Tasty, Valiant Hearts, Papo and Yo, Sherlock Holmes Crimes and Punishments, OlliOlli2 Welcome to Olliwood, CounterSpy.

blog.eu.playstation.com +

Cadillac drar täcket av CT6

Bil / Cadillac

Efter lite teasers hit och dit presenterar Cadillac nu den nya modellen CT6 innan portarna till New York Auto Show slår upp. Det här är en lyxsedan med ett tydligt mål - att konkurrera med modeller som exempelvis BMW 7-serie.

CT6 bygger på GMs nya plattform Omega. Plattformen består av inte mindre än elva stycken olika material, allt för att hålla vikten nere. Exakt vad bilen väger får vi inte reda på men Cadillac säger att det är under 1 600 kilo. CT6 mäter 5.18 meter på längden, har en hjulbas på 3.1 meter, bredd på 1.87 meter och en höjd på 1.47 meter. Magnetic Ride Control ska sköta dämpning och ge en behagligare åktur med flera inställningsmöjligheter. Här finns även teknik som bakhjulsstyrning som förutom att förminska vändradien även gör bilen stabilare vid filbyten och liknande.

Vid lanseringen finns det tre stycken olika motoralternativ att välja mellan, gemensamt är att alla kopplas till en åttastegad automatlåda. Motorerna är en turboladdad fyra på 2.0 liter som ger 265 hästar, en V6:a på 3.6 liter utan överladdning som ger 335 hästar och en dubbelturbo-V6:a på 3.0 liter som ger 400 hästar. Den sistnämnda utrustas med cylinderdeaktivering för att spara bränsle. En plug-in-hybrid kommer presenteras längre fram. Fyrhjulsdrift är standard på alla CT6 med V6:a, övriga är bakhjulsdrivna.

Insidan bjuder på läder, trä och kolfiber. Framstolarna är utrustade med massagefunktion och där bak ska du kunna justera sätet så att du sitter så bra som möjligt. Baksätesåkarna får även varsin 10-tums pekskärm att leka med. För första gången i en bil monteras även Boses Panaray-system med inte mindre än 34 stycken högtalare. Säkerhetsfunktioner som kameror, night vision, backspegel med skärm istället för spegel, parkeringshjälp och kollisionsvarningssystem finns också.

De första bilarna kommer till utställningshallarna mot slutet av året. Några prisuppgifter finns tyvärr inte för tillfället.

www.motorauthority.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen