Rykte Playstation 4 har kodnamnet Orbis

Spel / Sony

Kotaku rapporterar om att en säker källa sagt till dem att Sonys nästa konsol, som går under kodnamnet Orbis, kommer att släppas lagom till julhandeln 2013. Enligt denna källa kommer konsolen använda sig av en AMD x64 CPU samt en AMD Southern Islands GPU, som tydligen skall kunna klara av att köra spel i upplösningar upp till 4096x2160 och 3D-spel i 1080p.

Det rapporteras även att Sony inte kommer köra någon bakåtkompatibilitet med denna nya konsol vilket kanske inte är helt oväntat då konsolen inte baseras på Cell-chipet som används i PlayStation 3. Precis som med de rykten som var kring nästa Xbox-konsol så rapporteras det att denna konsol inte heller kommer vara vänlig mot begagnade spel. Källan nämner att man sannolikt kommer man få betala en extra summa om man vill spela hela spelet, om man nu köper spelet begagnat eller lånar det av någon.

Än en gång så kommer spelen att släppas på Blu-ray-skivor men även digitalt. Det sägs även att utvalda utvecklingsstudios redan har fått tidiga utvecklingskit.

Som sagt är detta endast rykten så man får, som vanligt, ta det hela med en nypa salt.

kotaku.com +

Malaysia Airlines webbsajt hackad av Lizard Squad

Webb / Övrigt

Det olycksdrabbade flygbolaget Malaysia Airlines råkade i helgen ut för ännu ett missöde då några som sade sig tillhöra hackergruppen Lizard Squad kapade bolagets webbplats.

Malaysia Airlines hemsida är nu återställd men under några timmars tid så pryddes förstasidan av en ödla i monokel och hög att och texten "404 - Plane Not Found" samt "Hacked by LIZARD SQUAD - Official Cyber Caliphate". Uppgifter gör även gällande att den hackade sidan tidigare ska ha inkluderat ett meddelande där man uttalade sitt stöd för terrororganisationen "ISIS" (IS).

Exakt varför Lizard Squad, eller någon som utger sig för att vara Lizard Squad, har hackat Malaysia Airlines finns inga direkt uppgifter om för tillfället. Malaysia Airlines säger själva att det enbart var deras webbsajt som attackerades och att man inte blivit av med någon känslig information.

www.reuters.com +

Första kopian av Sonys jubileumsutgåva av PS4 såld för 129 000 dollar

Spel / Sony

I höstas presenterade Sony en jubileumsutgåva av Playstation 4 för att fira att Playstation fyllde 20 år. Utgåvan släpptes i futtiga 12 300 exemplar och de var alla numrerade.

Nu nyligen ville Sony veta vad folk skulle vara villiga att betala för den absolut första konsolen av specialutgåvan märkt med nummer ett och lade därför ut den på den japanska Yahoo. När auktionen nu är avslutad står det klart att den kammades hem för 15,135,000 yen motsvarande ungefär 129 000 dollar. Pengarna kommer att skänkas till "Save The Children Japan".

www.theverge.com +

Turkiet kräver att Facebook censurerar grupper

Webb / Facebook

Turkiet fortsätter sin kamp mot yttrandefriheten och nu kräver en turkisk domstol att Facebook censurerar vissa grupper på det sociala medienätverket då domstolen har bedömt att dessa grupper förolämpar den islams profet Muhammed.

Det är inte första gången Turkiets censurerar eller blockerar internettjänster som man anser hädar religioner och tidigare har både Twitter, YouTube samt TV-serien The Simpsons fått känna av landets hårda censurregler.

Skulle inte Facebook ta bort eller censurera de grupperna Turkiet ställer sig kritiska till så hotar Turkiet med att helt blockera Facebook i landet.

www.reuters.com +

Skapa egna berättelser i Doom

Spel / PC

Det är alltid lika underhållande med nya moddar till spel, speciellt om de är kreativa. Och om du gillar Doom och berättande kan det här vara något för dig. Moddaren The Zombie Killer har släppt en sorts novellmotor som fått det sexiga namnet ZKVN. Tanken är att du med hjälp av den ska kunna skapa egna berättelser baserat på Doom där du kan välja olika karaktärer från spelet och ändra deras namn samt addera grafik och dialog. Räkna med att se en del intressanta filmer på youtube framöver.

Modden är fortfarande under utveckling och kräver ZDoom eller GZDoom för att fungera tillsammans med en kopia av Doom II. Men den är i alla fall tillgänglig för nedladdning via Doomworld forums.

www.siliconera.com +

Bygg om din DeLorean till en Tillbaka till framtiden-bil

Bil / Övrigt

Om du äger en DeLorean DMC-12 och alltid har drömt om att bygga om den till en Tillbaka till framtiden-replika men inte orkar göra det själv finns det ett företag som tar hand om det åt dig. För 45 000 dollar monterar de allt skrot som filmbilen har och du lär garanterat få ännu fler blickar efter bilen än du fick tidigare.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen